Şimdi Ara

Ypsilon 1.3 mjet ilk bakım 500 lira? Öpülmenin ayrıntıları içeride (güncellendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Demin servisi aradım, verdikleri teklif bu. Yağı falan kendim alma taraftarıyım motor 1.3 mjet 95 hp, kaliteli yağ öneri bekliyorum. Motor kaç lt yağ alıyor, nasıl yağ(hangi cins) almalıyım bilmiyorum ancak yağ için masraftan kaçınma taraftarı değilim. Yine de 500 çok geldi. Önerilere açığım. Bakım yapılacak il Mersin. Araç lancia ypsilon 1.3 mjet 95 hp 2013.

Güncelleme;
    Araç kitapçığı incelendi ve dizel bakım aralığı 35000 km olduğu tespit edildi.
    Linkler mobilden olduğu için idare edin
     Ypsilon 1.3 mjet ilk bakım 500 lira? Öpülmenin ayrıntıları içeride (güncellendi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusau -- 5 Ekim 2014; 21:29:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel

• Garanti bitene kadar dışardan yağ vs. olayına yanaşmazlar, ilk iki bakımı pahalı da olsa servise bırakın. Sonrasında multijeti istediğini fiat ya da opele baktırırsınız zaten kaportada sorun olmadıkça.
  • quote:

Orijinalden alıntı: syerturan

Garanti bitene kadar dışardan yağ vs. olayına yanaşmazlar, ilk iki bakımı pahalı da olsa servise bırakın. Sonrasında multijeti istediğini fiat ya da opele baktırırsınız zaten kaportada sorun olmadıkça.

Garantiden Dolayı el mahkum oraya gideceğiz ama filtreler yağ su değişecek 500 lira nedir. Hani 150 lirada beklemiyordum ama 300 falan olur diye düşündüm. Aracın ikinci el değeri 38000 zaten.

• Arkadaşım linea 1.3 95 bg' in ilk bakımını 140 tl ye yaptırmıstı geçen sene birmot ta
    2. Bakımı 400 tl ye yeni yaptırdı ,sizin arac ithal diye abartmıslar sonucta aynı motor

• bakımı dışarıda yaptırın. 2 sene 60bin kilometre servise uğrasanızda uğramasanız da geçerli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

bakımı dışarıda yaptırın. 2 sene 60bin kilometre servise uğrasanızda uğramasanız da geçerli.

Bu bilgi kesin mi?
    Hava filtresi hariç diğer filtrelerin yan sanayi takılmasını istemiyorum, daha ilk kez arabaya bakım yaptıracağım, bir öneriniz var mı?
    Bir de yağ öneriniz var mı, 1.3 mjet 95 hp kaç lt yağ alıyor ve hangi marka- cins yağ almalıyım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • grande3 punto 1,3 mj 75 beygir,
    her 10,000 km de 150-200 tl,
    her 20,000 km de 400-600 tl masrafı var.
    epsilon ilk bakımdan kastınız 10,000 km bakımı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

bakımı dışarıda yaptırın. 2 sene 60bin kilometre servise uğrasanızda uğramasanız da geçerli.

Bu bilgi kesin mi?
    Hava filtresi hariç diğer filtrelerin yan sanayi takılmasını istemiyorum, daha ilk kez arabaya bakım yaptıracağım, bir öneriniz var mı?
    Bir de yağ öneriniz var mı, 1.3 mjet 95 hp kaç lt yağ alıyor ve hangi marka- cins yağ almalıyım?

yan sanayi olmasını istemiyorsanız o parayı vereceksiniz..
    yada başka servislerden fiyat alacaksınız...
  • dusau kullanıcısına yanıt
    hangi standartlarda yağ konulacağı ve kaç litre olması gerektiği kullanma kılavuzunun son sayfalarındaki bakım tablosunda yer alır. orjinal parçalar lisans koşulları gereği, aynı fabrikada ve aynı teknikle üretilse bile piyasada aynı isimle satılamazlar. ancak muadil ürün diye satılır.
    sanayi ve ticaret bakanlığının garanti koşullarını düzenleyen 27914 sayılı 24.04.2011 tarihli yönetmeliğine göre binek otomobiller 2 yıl veya 60bin km (hangisi önce dolarsa), kamyonetler için 2 yıl veya 100bin km. garanti verilmesi zorunludur. azami tamir süresi 30 iş günüdür. satıcı şirketler müşteriyi bağlamak için 5 yıl 100bin km gibi kendi pazarlama stratejilerine uygun olarak bu süreyi uzatmaktadır.
    1.3 95 bg ençok kullanılan ve bilinen motordur, sanayide orjinal parca ve yağı bulmak bakkaldan ekmek almak kadar kolay,
    Yağı solenia marka kullanılıyor

• quote:

Hiç sanmıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu motor için tavsiye edilen yağ Selenia Wide Range Pure Energy 5w-30 viskozitesindeki yağıdır.

Bu motorda en iyi sonuç veren yağ budur. Fiyatı uygundur.

Fiat'ın kendi alt markasıdır, ürettiği motorlara göre tüm yağları mevcuttur.
  • Aracınız garantiden çıkar

• Bu motor için alınabilecek kaliteli iki yağ mevcut;
    İlki Mobil 1 ESP 0w/40. Bunu ben kullanıyorum sessizlik anlamında çok çok memnunum.
    İkinci alternatif Mobil 1 ESP 5w/30. İlk yağı bulamadıysanız tercih edebilirsiniz.
    Ben 90'lık Multijet kullanıyorum, 3.5 litre civarı yağ alıyor olması gerek. 4 litrelik yağlardan yarım litre kadar artıyor.
    5w/30:https://www.opelgm.com/Mobil-ESP-5W30-4-Litre-Motor-Yagi,PR-5922.html
    0w/40:https://www.opelgm.com/Mobil-1-ESP-0W40-Motor-Yagi-4-Litre,PR-5122.html
    ESP 0w/40 candır. (:
    Ekleme: Aracınız için Dexos 2 standartlarını karşılayan yağ almalısınız. Bunu hatrınızdan çıkarmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aarmaganozturk -- 2 Ekim 2014; 14:58:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: derememo

grande3 punto 1,3 mj 75 beygir,
    her 10,000 km de 150-200 tl,
    her 20,000 km de 400-600 tl masrafı var.
    epsilon ilk bakımdan kastınız 10,000 km bakımı mı?

Evet 10.000 bakımı

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

quote:

Orijinalden alıntı: dusau

quote:

Bu bilgi kesin mi?

yan sanayi olmasını istemiyorsanız o parayı vereceksiniz..
    yada başka servislerden fiyat alacaksınız...

Lancia yetkili servisi Mersin dışında en yakın Antep'te...

• Antakyadayım, Mersin'e geçince ilgili tüm yorumlara cevap vereceğim.

10,000 km bakım 200 tl yi geçmemeliydi bence. çok yüksek.
    20,000 km bakımı kaç tl olcak acep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

1.3 95 bg ençok kullanılan ve bilinen motordur, sanayide orjinal parca ve yağı bulmak bakkaldan ekmek almak kadar kolay,
    Yağı solenia marka kullanılıyor

Herhangi bir tanıdık olmadan, sanayide güvenilebilecek, temiz usta bulmak, genelevden evlenilecek kadın bulmaktan zor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.