Şimdi Ara

100 Hz TV mi 144 Hz monitör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba 144 Hz 1 MS monitör aldım.Fakat filmlerde hiç akıcı değil gerçek 100 Hz TV ler müthiş akıcı bunun sebebi nedir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 100hz TV dediğin TV OLED olabilir. 144hz 1ms dediğin monitör içler acısı renk kalibrasyonu olan TN panelli çünkü.

Piyasada OLED monitör yok yalnız. OLED TV'ler mevcut.

100 Hz TV mi 144 Hz monitör mü?
  • Monitorde izlediğin film 24 kare olarak oynar.Tvde ise tv 60hz ise motion plus vb özelliğini açarsanız 24hz görüntüyü 60hze tamamlar , 120hz ise 120hze tamamlar.Bu şekilde de olduğundan daha akıcı ve pürüzsüz gözükür.Monitorlerin hiçbirinde motion plus vb özelliği yoktur.Bu olayın birkaç dezavantajı da var.Soap opera effect ve görüntüde artifactlar gibi...
  • Yani hiç bir şekilde oyun hariç 144 Hz görüntü alamıyorum ozaman.

• Bide şu diyenler var insan gözü 24 kareden yukarısına algılamıyor diye ama oyunlarda 60 FPS in altına düşmek istemiyoruz ben onu da anlamış değilim

• coolbaris11 kullanıcısına yanıt
    24 fpsden sonra tek tek resimleri algılayamıyoruz ancak düştükçe algılayabiliyoruz.50/60 fpsde yağ gibi akıyor görüntü ve daha bi canlı görünüyor.bi yerden sonra tabiki fark etmeyecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolbaris11

Yani hiç bir şekilde oyun hariç 144 Hz görüntü alamıyorum ozaman.
    Masaüstünde de 144hz alırsınız.Mouse hareketleri , pencere sürükleme vs çok daha yumuşak olur.Filmlerde birşey farketmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolbaris11

Bide şu diyenler var insan gözü 24 kareden yukarısına algılamıyor diye ama oyunlarda 60 FPS in altına düşmek istemiyoruz ben onu da anlamış değilim
    Bunu söyleyenler cahiller.Ne teknikten ne de insan gözünün yapısından , kapasitesinden bihaberler.İnsan gözü ortalama 300 kareye kadar hareketli görüntüyü ayırt edebilir.240hz monitorler boşuna üretilmiyor.Öyle olsa 60hz yeterli diyip üstüne çıkmazlardı.24hz üstü fark edilemez diyenlere youtubede 30hz-60hz iki farklı videoyu yan yana izlet.Direkt çark eder.Fark yok diyorsa da doğru göz doktoruna...
  • pc de de motion yapan bir player vardı adını unuttuğum. tv de ki gibi akıcı ve net hale getiriyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.