Şimdi Ara

100mbit Mertoethernet (Fiber) bağlantımı paylaşsam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Telekoma tepki olarak 100mbit sınırsız fiber bağlantımı çevremde wireless sistem ile paylaşsam acaba telekom bu işede burnunu sokar mı?
    Hadi DSL ve G.HDSL lere sokuyo onu anladık, burada 10tane server var ve yatan serverlar bare bağlantı heba olmasın diyorum böyle birşeye girişsem telekom dayı canımı sıkar mı?

Not: Şu anda bulunduğum şehrin yüksek bir noktasındayım elimde 18-20dbi arası antenli 540mWatt bir Access Pointim var şehin merkezine bu bağlantıyı paylaştırmak sizce nasıl bir fikir olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiNiK_eSeK -- 23 Şubat 2007; 1:48:38 >

• Şehir neresi
  • Arkadaşlar şehri direk deşifre etmek istemiyorum ama şu andan itibaren

Shared Metro Ethernet (DH)

olarak yayına açtım şifre:donanimhaber
    bağlanmak isteyenler şifreyi kullanarak bağlanabilir.

Saygılarımla MiNiK_eSeK...
  • turkiyede metro verilen şehirler belli zaten ;)
    güzel baglantıdır bir süre bende kullanmıstım...
  • helal olsun be benim bir hayalimi gerçekleştirmişsin.

telekom hiçbirşey yapamaz ona ne sen boşver.

piyango çıksa zaten böyle birşey yapar reklam bile veririm beleşe kullanın diye. sırf telekoma inat
  • metroethernet 'i çekerken bir sözleşme imzaladıysanız, oraya bakın. orada bununla ilgili madde var mı?

birde Sunucu bilgisayarlarınızla aynı ağa başkalarınız alıyorsunuz. güvenlik önlemlerinizi iyi alın. sonra meraklı lise öğrencisi bri arkadaş çıkıp canınızı sıkmasın.
  • şimdiye kadar bağlanan var mı acba ((:

bu arada aramızda böyle lamerlik yapacak birileri yoktur yani.. adam bağlantıyı sömürmeyi mi düşünsün yoksa kendine bi yararı olmayacak bişeyi mi : ))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hoca bu bağlantıyı nasıl sağladın ne kadar a mal oldu bende telekomdan kurtulmak istyorum 2mbit yeter bana böle bi bağlantıyı nasıl yapcaz telekomdan kurtularak
  • helal olsun valla... keşke eskişehirde de bi vatandaş çıkıp yapsa da şu işi, 40 yıl duacısı olurum...
  • Al benden de okadar....Gel senle ortak bişeyler yapalım,esesliler güç birliği
  • Merhaba arkadaşlar bir kaç sorunuzu cevaplayayım öncelikle network üzerinde cisco ve fortigatein firewalları var policy ayarları ok onu dert etmeyin. Dün gece itibari ile ortlama 8 saat yayın acık kaldı toplam 20 kişi için zaten izin var ve 4 kişi kullandı. mac adresleri loglandı.

ESSID yayın adını Free Wireeless For (DH) olarak değiştirdim içinde metroethernet geçmesi problem olacağından saat 13.00 - 21.00 arası tekrar kullanıma acıyorum :) denk gelen kullanabilir.

Bu arada evet bir sözleşme yapılmıştı fakat sözleşme zamanında 10mbit imzalanmıştı tabi o zamanlar daha wireless hayatımızda bu kadar yoktu bununla alakalı bir madde de yoktu ve yakın bir zaman içinde hız arttırımı soz konusu oldu fakat bu seferki sözleşme kurallarında varmı yok mu bilmiyorum pek inceleme fırsatım olmadı. Ama eğer herhangi bir yaptırımı yoksa kısa süreli ücretsiz ve devamında eğer talep olursa da anlaşmalı olarak cevremdeki telekom madurlarına 15-20ytl 1mbit gibi bağlantıyı kendilerine tabiri deyim yerindese Telekoma inat olarak sunmayı düşünüyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: MaviAteş

metroethernet 'i çekerken bir sözleşme imzaladıysanız, oraya bakın. orada bununla ilgili madde var mı?

birde Sunucu bilgisayarlarınızla aynı ağa başkalarınız alıyorsunuz. güvenlik önlemlerinizi iyi alın. sonra meraklı lise öğrencisi bri arkadaş çıkıp canınızı sıkmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MiNiK_eSeK -- 23 Şubat 2007; 13:09:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

hoca bu bağlantıyı nasıl sağladın ne kadar a mal oldu bende telekomdan kurtulmak istyorum 2mbit yeter bana böle bi bağlantıyı nasıl yapcaz telekomdan kurtularak

aynı şeyi bende düünüyorum,
    bağlantıyı nasıl sağladınız
  • hocam birde Free Wireeless For (DH) yerine Türkçe bir isim kullanın daha iyi olur.. :))

Telekoma karşı eylem yaparkende Türkçemizi koruyabilriz.. :))
  • Yağmur yağsa bir benim başım kuru kalır zaten... ankara'da Çankaya'da yaşıyorum ama yok, yok, yok... Tek çeken wireless var o da benim 3gb kotalı zavallı internetim... Buna daha fazla anten takıp daha geniş yayın yapamaz mısınız =))))
  • dimi şöle benim eve kadar gelse fatih civarı bi yerede antek koyun bende çekem telekomdan illallah dedik
  • quote:

Orjinalden alıntı: KırıkKılıç

quote:

Orjinalden alıntı: 2fast4u

hoca bu bağlantıyı nasıl sağladın ne kadar a mal oldu bende telekomdan kurtulmak istyorum 2mbit yeter bana böle bi bağlantıyı nasıl yapcaz telekomdan kurtularak

aynı şeyi bende düünüyorum,
    bağlantıyı nasıl sağladınız

metroethernet bir türk telekom hizmetidir boşuna ümitlenmeyin
  • Hız (Mb/s) Aylık Bedel (YTL)
    5 -1.476
    10 -2.166
    20 -3.270
    50 -5.806
    100 -9.093
    500 -26.435
    1000 -42.101

bu çok pahalı bir şey değil mi ilk kez duydum metroetherneti neymiş bi bakiim dedim vpn olarak biliyordum aynı şey sanırım

sizin ne için kullandığınızıda çok merak ettim çok pahalı yaff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snaqe -- 23 Şubat 2007; 16:03:18 >
  • Evet arkadaşlar firmanın DC'nda 100mbit bağlantı var yine telekoma bağlı olmak üzere fakat ortalama anlık kullanım 30Mbiti geçmiyor ve sınırsız olarak alınan bu baglantıda ortalama 70mbit bosta ortalama kdv dahil 10500ytl gibi bir ücret ödeniyor aylık (sistem kendisini karşılamakta) fakat boşta kalan bağlantıyıda Öğrencilere yada cevremde olan kişilerle paylaşmayı düşünüyorum herhangi bir telekomunikasyon kurumu değilim amacım sehrin merkezinde olan Dc den kalan baglantıyı share etmek. Eğer yayınımızı görenler varsa (mac adresimizin sonu 1f-01 dir.) şifreolarak donanimhaber girerek bağlantığı ortak kullanabilirler toplam bandwitdh (40mbit olarak ayırdım bilginize)....

• yürüüü beeee.
  • Süpersin dostum
    Benim wireless antenin seni göreceğini sanmıyorum ancak
    Belki ilerde Ruffles kutusu kullanarak çapı genişletmek istersin
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.