1050 lira periyodik bakım ücreti çok değil mi?
-
-
Kullanılan malzemelere göre çok veya az. Dolar kuruna bakma, herkes 20 lirayı fiyatladı bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aralık 2020 de dolar 7,5 TL iken yetkili serviste 1500 TL ye yaptırdığım periyodik bakımı, Aralık 2021 de dolar 17 TL iken yine 1500 TL ye yaptırdım.
Dolar bazında bir zam yoktu.
Peugeot yetkili servisi.
-
Sizin adınıza hem çok sevindirici, hem de aşırı anormal bir durum.
Muhtemelen geçen yıl dolar 7.5₺ iken yaptırdığınız bakımda buji vs. gibi ekstra maliyet kalemleri vardı ve bakım paketi içeriği çok daha kabarıktı ve şu an yaptırdığınız bakımda muhtemelen bunlar yok, öyle olabilir. Gerçi öyle olsa bile güncel bakım her türlü pahalı olarak üste çıkması lazımdı. İlginç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Aralık 2021; 16:47:14 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi bi motor yağ olmuş 500-600 lira gayet normal. Hatta şüphelenin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Biri 30.000 bakımı diğeri 45.000 km bakımıydı. Yağ ve filtreler yani klasik değişmesi gerekenler dışında ekstra bir şey değişmedi.
2000 TL ve üzeri fiyata çıkar diye düşünürken geçen yılki fiyata mal olması güzel oldu.
-
Hocam Peugeot sahibi olarak iyi biliyorum ki her 2 yılda bir veya her 30 bin km'de yetkili servisler Buji takımını değiştiriyor. O yüzden benim de fatura her 2 bakımda bir yüksek çıkıyordu. Tabi yine 150-200 lira farkediyordu, yani çok fazla aşırılık yoktu aslında ama buna benzer bir durum olabilir diye düşündüm sizde de. Sizin araç dizel ise bu bir gerekçe olmayabilir tabi, benimki benzinli. Her neyse, baya iyi fiyata yaptırmışsınız en son.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Aralık 2021; 17:23:44 >
Hocam fiyatı uçuran aslında mazot filtresi. 8 ay önce değişmiştim şuan değişmeme gerek var mı? Her bakımda değişiyorum normalde..
1000 tl para degil inanin.
50 eur +kdv .
ülkede yüzde enflasyonun yüzde 30 un da üstünde oldugunda herkes hemfikir, dolar atmasa bile fiyatlar artıyor, ayrıca herkes dolar indi diye konusuyor ama bir ay önce 9 tl olan dolar 11-13 bandında su an..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam peugeot kullanıcısı olarak 10 bin yağ bakımım geldi. Yağı castrol resmi sayfasından alıp sanayide mi değiştirtsem. Yoksa direk shelle çekip shell yağ ile mi değiştirsem kararsız kaldım.
Pedere kalsa sanayide eşi dostu seveni!! çokmuş arabayı bırakırız onlar halleder diyor 😃
Hocam yağ konusunda ben önerilen marka olan Total Quartz Ineo dışında hiç yağ kullanmadım. Yani haberim olmadan farklı yağ koymadılarsa tabi
Castrol iyidir, pahalıdır ve tam sentetik grupta hep tavsiye edilen yağ. Forumda motor yağı ana konusu vardı. Oraya da sorun ama 0-30 veya 5-30 olmak kaydıyla önerilen grubun dışına çıkmayın yoksa eksiltme veya vuruntu yapıyor motor. Motul kullanıp memnun olan da var bu arada. Özel serviste Total Quartz Ineo Acea C2 koydu diye hatırlıyorum usta en son 1.2 benzinli aracıma. Shell yağ konusunda tecrübem yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Aralık 2021; 20:7:7 >
Total 0 30 bakayım bi hocam teşekkür ederim. En mantıklısı yağı orjinal temin edip sanayide değiştirmek sanırım. Yağı onlara bırakırsam açık yağ koymaya kadar gider iş. Kim kimi tutarsa orda
Yetkili servis aracıma ilk yıllarda önce 5-30, sonraki yıllarda 0-30 koymaya karar verdi Peugeot talimatları uyarınca. Yetkili servisten ayrılma özel ustam ise aynı Total markasının 5-30 yağını koydu en son. Duyumlarım yağ eksiltme sorunları yüzünden Peugeot'un da yetkili servislerde tekrar 5-30 yağa geri döndüğü yönünde. Teyit etmeniz gerekir tabi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 31 Aralık 2021; 20:17:55 >
Her bakimda degistirdigim mazot filtresini bu bakimda pas gecmek zorunda kaldim. Birak mazot filtresini yakinda mazot alamayacagim. Su andaki fiyatlar bile beni zorlamaya basladi.
İnan bende ondan vazgeçtim hocam. 2 bakımda bir değişiyor zaten diyerek avutuyorum kendimi.
Sahte ürüne göre çok, daha sahtesi illa ki vardır araştırmak lazım.
-
Araba ne? Bakomda neler degisecek? YEtkili servis mk özel servis mi? Neye göre yorum yapalim?
aracim volvo v40. bu yil sadece 5000km yaptim sehir ici. periyodik bakimi geciktirsem mi yoksa yag ve filtreleri degistirsem mi zamaninda ? 2000 kusur cikiuor yetkilide.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
1000 tl para degil inanin.
50 eur +kdv . |
Benzer içerikler
- dizel araba alınır mı
- opet mi shell mi
- plaka önerileri
- conta değişimi sonrası çekiş düşüklüğü
- değişenli araba alınır mı
- mercedes 2024 fiyat listesi
- togg şarj istasyonu fiyat
- bmw 120 fiyat listesi
- superb fiyat
- adac testi geçen oto koltukları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X