Şimdi Ara

1080p filmleri izleyebilmem ekran kartıma mı işlemcime mi bağlı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
2.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1080p filmlerde kasma yapıyor. Televizyona bağlayıp izlemek istiyorum. Ben Ekran kartına bağlı olduğu düşüncesi ile Palit GeForce 9600 GT Sonic 1024 ile değiştirmeyi planlıyordum. Ama geçen işlemciyle alakalı olduğu yönünde konuşanlar vardı. Benim 1080p de film izlemem için ekran kartımı mı yoksa işlemcimi mi upgrade etmem gerek? Zaten alacağım yeni işlemci ana karta da uymaz bilgisayarı tümden değiştirmek gerekir o da daha çok masraf demek. Umarım ekran kartıyla kurtarırım bu işi

Ekran kartı Asus X1050 bilgisayar 512mb olarak tanıyor bit değerini bilmiyorum (biliyorum çöp ama crysis bitirdim ben bu ekran kartıyla )
    işlemcim AMD Athlon 3200+, 2.00 GHz

Teşekkür ederim.

• Mrb Haplo (ogame'deki haplo değilsin di mi? :) )

Sistemin 1080p filmleri izlemek için gayet yeterli.Ben fx 5200 ile izleyebiliyorum..Senin de izleyebilmen lazım.
    Yani upgrade etme zorunluluğun yok.Yazılımsal olarak çareler araman gerektiğini düşünüyorum.(Yani sistem yeterli ama parçalarda bir bozukluk varsa bilemem.)

Yazılımsal olarak ise
    k lite mega codec kur sonrasında ise
    bs player
    gom player
    vlc player
    media player classic
    windows media player 11
    programları ile bir dene bakalım.

Ama bu filmleri izlerken aygıt yöneticisinden işlemci ve ram kullanımlarını da kontrol et.
  • 2 senedir Ogame oynamıyorum. Sanırım senin bildiğin Haplo değilim

Sistemim yeterlimi değilmi anlayamadım. Bazen takılma yapıyor bazen yapmıyor. Geçen Final Fantasy izledim kuzenle. Hiç sorunsuz izledik. Takılma, yavaşlama yapmadı. Fakat şimdi Sword of the Stranger izlerken özellikle aksiyon sahnelerinde takılma yapıyor. Arada birkaç saniyelik görüntü atlamaları falan oluyor o yüzden.

K-Lite Codec Pack yüklü. Power DVD'de izleyecektim ama mkv formatını desteklemiyor. BS playerda izliyorum. Görev yönticisinden baktığımda 70k civarında bellek kullanımı var BS Player'ın. CPU kullanımı ise 25 ile 70 arasında sürekli değişiyor. Ama diğer programlarda olunca %100 kullanımda gözüküyor.

Şimdi VLC player ile de denedim BS'den daha kötü çıktı. Bir takıldı pir takıldı. Ses var görüntü sabit yani.

Ne yapsam bilemedim. Hemen ekran kartı masrafına girmeyelim diye DVI-HDMI dönüştürücü alarak TV'ye bağlantı kurduk. Başta görüntü kötüydü ama ekranı 1280x720 olarak ayarlayınca bir nebze düzeldi. En son dayanabildiği çözünürlük 1920x1080 fakat yaptığımızda ekran mavi oldu. Ekran görüntüsü LCD'den kayboldu. 15 saniye sonra geri geldi. Çözünürlüğü 1280x720 olarak tuttum bende. Denemek için 1080p filmi oynattım ama bahsettiğim gibi kasılmalar yaptı.

• AMD 4200+ işlemci, şuan hd3300 onboard ekran kartı ile kullanıyorum ama x550 ekran kartı takılıykende hiçbir sorun yoktu, senn ekran kartının zaten hd hızlandırması yok, işi yapan işlemcin ve o da yeterli değil demekki(başka bir forumda yine aynı işlemci ile takılma yaşıyormuş bir arkadaş), işlemcimi upgrade edemem demişsin öyleyse en mantıklı çözüm hd hızlandırması olan bir ekran kartı alarak sorunu aşman.

Tabi öncelikle KM Player denemelisin bence bunun üzerine player yok, eski makinamda hd videolarda takılmalar oluyordu en iyi sonucu bu player verdi. Kurduktan sonra bazı ayarlar seçtiriyor orada performance olarak seçersen sorunun çözülebilir.
  • HAPLO
    Ben GAJA lı zamanlardaki HAPLO dan bahsediyorum :)Ben de oynamıyorum 2 senedir (Emp,teltel falan bunlardan önce bırakmıştım.)
    Hd olayına gelince; temiz bir sistem kurulumu yaparak da deneyebilirsin senin için çok zor olmayacaksa.Yani sistemi gereksiz yere yoran şeyler de film keyfine çomak sokuyor olabilir :)
  • HD filimler riplenmiş ise bunu işlemci üzerinden oynatır, orjinalse ekran kartının gpu su iş yapar. şuan için internetten indirdiğimiz 8gb lık 1920x1080 lik filmler ripli filmler olduğu için işlemci ile çalıştırıyoruz. işlemciyi değiştirmeni tavsiye ederim
  • 1080p'leri öyle her işlemci oynatamaz.Bende de vardı o işlemci bende de takılıyordu.Bu tarz filmleri oynatmak ekran kartından çok işlemciye bağlı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecrasniann

HD filimler riplenmiş ise bunu işlemci üzerinden oynatır, orjinalse ekran kartının gpu su iş yapar. şuan için internetten indirdiğimiz 8gb lık 1920x1080 lik filmler ripli filmler olduğu için işlemci ile çalıştırıyoruz. işlemciyi değiştirmeni tavsiye ederim

1. bu dogru degil. H.264 (AVC) formatta oldugu surece ekran karti hizlandirmasi kullanilabilir.

2. PureVideo / Avivo destekli yeni nesil kartlardan en ucuzunu alarak en kolay sekilde HD oynatma kabiliyetini kazanirsin. Mesela 8400GS veya HD3450 (70 YTL). CPU ile isi halletmeye calisirsan 300YTL'den asagi rahat edemezsin.

Hangi ekran kartlarinin hangi video hizlandirma ozelliklerini destekledigini surdan gorebilirsin:

Nvidia:http://en.wikipedia.org/wiki/NVIDIA_PureVideo#Table_of_PureVideo_.28HD.29_GPUs
    AMD:http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder#UVD_enabled_GPUs

Nvidia icin VP2 ve ustu, AMD icin UVD+ ve ustu isini gorucektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHArcadia -- 7 Mart 2009; 13:15:01 >

• bencede ekran kartı al adı üstünde:) daha aza mâl olur
  • Komik birşey söyleyeceğim. Düne kadar 720p animemi rahatça izlerken bu sabah K-Lite Codec Pack'in son versiyonunu indirdim ve Full olarak yükledim. Artık oynatmamaya, sanki 1080p izlermişçesine takılmaya başladı BS playerlar izliyorum gene. Playerimi değiştirmedim yani. Ne biçim Codecmiş. Eski verisyonu yükleyeceğim tekrar.

Edit: Düzelmedi lanet Sistem geri yükleyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haplo -- 7 Mart 2009; 15:56:28 >
  • öncelikle işlemcin 1080p için yetersiz bu net.
    cuda yada dxva hızlandırma yapabilen herhangi bir kart derdinin ilacı olabilir ben cuda destekli core avc kullanıyorum işlemci kullanımı 1080p için %20 lerde seyrediyor.
    ek olarak sistemini codec pack'ler ile çöplüğe çevirme km player ve coreavc yeter.
  • Cevap: Eğer İşlemcin güçsüz ise, ikisine de bağlı.

1080p videoları oynatmanın iki yolu var. İşlemci gücü veya ekran kartı. Senin işlemcin güçsüz (benim ki de güçsüz, aynı işlemciyi kullanıyoruz nitekim) yani geriye tek seçenek kalıyor, bir şekilde ekran kartını devreye sokacaksın. Sendeki kartta H.264 hızlandırma desteği var mı bilmiyorum. Ama eğer var ise,

3200+ yanında H264 'da donanımsal destek veren bir ekran kartı ile 1080p filmleri gücünün sadece %20'sini kullanarak akıcı şekilde oynatabilir. Yani işlemci kullanımın %20 'yi geçmez. H264 'e donanımsal destek veren ekran kartı olması şartı ile, izlemen gereken yol şu :

1. CCCP ile FDDShow codec'lerini ve Haali Media Splitter 'ı yükle.
    2. FDDShow 'u aç, H.264 decoding by ffdshow ve raw video processing 'i kaldır.
    3.http://www.xvidvideo.ru/component/option,com_docman/task,cat_view/Itemid,11/gid,19/orderby,dmdate_published/ adresinden filtreleri indir, ama içinde sadece MPCVideoDec.ax 'i C:\ 'ye çıkart.
    4. Başlat -> Çalıştır'a gel, cmd yaz Enter'a bas. "regsvr32 C:\MPCVideoDec.ax" yazarak Enter'a bas.
    5.http://www.free-codecs.com/download/RadLight_Filter_Manager.htm adresinden Radlight Filter Manager'ı indir ve "General" sekmesinde "'DirectShow Filters" bölümünde 'MPC-Video Decoder' girdisinin olduğundan emin ol.

İyi seyirler.

Altyazı sorunun çıkabilir, çözmünü bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.