Arkadaşlar sistemde kazaa codec pack yüklü 720p lerde sorunsuz ama 1080 lerde sürekli donma ve takılma söz konusu. GOM player, BS Player, Media Player, VLC player hepsini denedim.
sanırım diğerlerinin pek önemi yok. Yardımcı olursanız sevinirim
Full HD lerde takılma ekran kartı yetersizliğinden oluyor büyük ölçüde.Ama k-lite codec i de denemenizi tavsiye ederim.Gerçi çözüm getireceğini sanmıyorum!
codec'ler kuruludur heralde.
bir de km player'ı deneyin.
quote:
Orjinalden alıntı: QbLaY!!!
Full HD lerde takılma ekran kartı yetersizliğinden oluyor büyük ölçüde.Ama k-lite codec i de denemenizi tavsiye ederim.Gerçi çözüm getireceğini sanmıyorum!
Pardon kazaa ile k-lite aynı değil miydi ?
quote:
Orjinalden alıntı: kyorhan
quote:
Pardon kazaa ile k-lite aynı değil miydi ?
Bildiğim kadarıyla Kazaa ( ares,limewire vb..) paylaşım programı ama..
Yok ben kaza lite codec olanı yükledim.
Aynı da ,ben onun olduğnu tahmin etmemiştim kazaa lite codec diye geçiyo!
quote:
Orjinalden alıntı: kyorhan
quote:
Herneyse şimdi neden oluyor bu takılma bilen yok mu ?
bendede takılma problemı var sorun bendekı sorun hala cozulmedı su ekran kartını kullanamıyo ve tamamıyle ıslamcıye yuklenıyo alet zaten eger performansı goruntulersen ıslemcıyı %100 kullanıyo goreceksın bende ole yane bende denemedıgım program kalmadı ama malesef cozemedım ısallah bulacaz bır yolunu
ekran kartı ile alakası yok bence çünkü benim ekran kartım daha düşük bişey 256 MB GeForce Go 7400. takılma dediğiniz oynatırken ki takılmamı yoksa ileri sardırdığınızdaki takılmamı?bende sadece ileri sardırıken bi müddet bekletiyor oynatırken bi problem yok belkide vistadan kaynaklanıyor olabilir.benimkini biliyosun hydragrip bende bi takılma yok. imkanınız varsa xp deneyin...
quote:
Orjinalden alıntı: jackalsifo
ekran kartı ile alakası yok bence çünkü benim ekran kartım daha düşük bişey 256 MB GeForce Go 7400. takılma dediğiniz oynatırken ki takılmamı yoksa ileri sardırdığınızdaki takılmamı?bende sadece ileri sardırıken bi müddet bekletiyor oynatırken bi problem yok belkide vistadan kaynaklanıyor olabilir.benimkini biliyosun hydragrip bende bi takılma yok. imkanınız varsa xp deneyin...
Bende XP var, oynatırken de takılıyor ileri alınca da, oynatırken ses bile takılıyor çok rahatsız edici bir durum. İşlemci de %50 kullanılıyor gözüküyor görev yöneticisinin performans sekmesinde. Yok mu çözümü ? K-lite 3.9.5 yüklü.
ekran kartıyla falan alakası yok!.işlemcin yetersiz kalıyor hepsi bu.işlemcine overclock yapmanı tavsiye ederim 2.6 ghz e çıkartırsan sorunun kalmaz.
kimisi işlemci kimisi ekran kartı yetersiz demiş arkadaşın donanımı 1080p videoları sorunsuz oynatacak güçte, sorun yazılımsal bende de everest açıkken videolarda ve müziklerde takılma oluyor ayrıca sadece bir değil birçok media player ile dene vlc, media player classic, windows media player, gom player, bs player bunlar içinde 1080p mkv uzantılı videolarımı en sorunsuz media player classic ile izledim k-lite mega codec pack içinden çıkıyor zaten
quote:
Orjinalden alıntı: achfighter
kimisi işlemci kimisi ekran kartı yetersiz demiş arkadaşın donanımı 1080p videoları sorunsuz oynatacak güçte, sorun yazılımsal bende de everest açıkken videolarda ve müziklerde takılma oluyor ayrıca sadece bir değil birçok media player ile dene vlc, media player classic, windows media player, gom player, bs player bunlar içinde 1080p mkv uzantılı videolarımı en sorunsuz media player classic ile izledim k-lite mega codec pack içinden çıkıyor zaten
anladım 1 seneden fazladır format da atmıyorum bir de öyle denemek lazım sanırım ?
problem kesinlikle ekran kartı ekran kartınız 256 yada 512 olmasının hiç bir anlamı yok onemli olan içerisinde entegre hd hızlandırıcı olup olmaması yeni nesil kartların üzerinde hd acceclator diye bir ibare göreceksiniz bu 1080 p filmlerde en iyi performansı alabilmeniz için bi şart oldu artık eski nesil tüm kartlar 1080 p filmlerde kasılıyolar tamam bazıı yazılımlar ile de başarılı olunabiliyor ama asıl sorun elnizdeki kart
media player c (classic) de yürüt dosyaları yüksek ihtimal sorunun çözülecek zamanıdna lord of the rings hd (27.5gb) elime geçti ne power dvd ne xx playerlar sadece mediaplayer c ile adam gibi izledim ki sistem 7900gtx-e6750-2x1gb-p5ke wifi v.b. di
Storm codeci tavsiye ederim her türlü HD videoyu açabiliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: flopticall
problem kesinlikle ekran kartı ekran kartınız 256 yada 512 olmasının hiç bir anlamı yok onemli olan içerisinde entegre hd hızlandırıcı olup olmaması yeni nesil kartların üzerinde hd acceclator diye bir ibare göreceksiniz bu 1080 p filmlerde en iyi performansı alabilmeniz için bi şart oldu artık eski nesil tüm kartlar 1080 p filmlerde kasılıyolar tamam bazıı yazılımlar ile de başarılı olunabiliyor ama asıl sorun elnizdeki kart
benim ekran kartım 7300gt ve HD hızlandırıcısı yok fakat 1080p videoları sorunusuz izleyebiliyorum sorun dediğim gibi yazılımsal, yüksek kaliteli videoları media player classic ile izleyin, en sorunsuz o açıyor
merhaba Sony Vaio 13" T7200 işlemci ve Geforce Go 7400 ekran kartlı notebook'umda 720P HD goruntulerde takılmalar yaşadım, forumlarda baka baka bir 5'in uzerinde codec denedim, farklı playerlar vlc, kmplayer, gom, mp classic vs.. benim sorunumu Nvidia'nin PureVideo Decoder yazılımı cözdü. indir Bu ucretli bir yazılım, ama Nvidia ekran kart olan arkadasların aklında bulunsun.. denemekten bi zarar gelmez.. su an islemci cok dusuk calisirken bile filmleri seyredebiliyorum.. kmplayer ve gomla denedim.. playerların kendi codeclerini kulandırmadım, kmplayer da islemciye daha az yük biniyor.. makinede kurulu tüm codecleri kaldırıp Nvidia'nin PureVideo Decoder kuruldu ve işlem tamam