Şimdi Ara

1080p monitorde 1440p çözünürlükte bulanıklık?rx 580

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    tam olarak istediğim sonuca ulaşır mıyım bılmıyorum ancak yıne de sızlere danısmak ıstedım

ViewSonic xg2401 144hz 1080p monıtor kullanıyorum rx 580 8 gb ile

amd ayarlarında yuksek cozunurluk aktif , 2560 x 1440 cozunurluk yaptıgım zaman goruntu bulanık oluyor masaustu grafık ayarlarından %125 lik yakınlaştırma yaptıgım vakıtte bıle netlık gidiyor 144hz

aşagıda fotolarıda paylaştım acaba ben mı bı seylerı yanlıs yapıyorum yoksa monıtor max 1080 p oldugu ıcın ıstesemde 1440p de 1080p dekı gıbı keskın berrat net pururssuz goruntu alamaz mıyım ?

konu hakkında yardımcı olursanız mutlu olurum saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schi20phrene -- 27 Eylül 2019; 14:49:26 >

• Acaba neden bulanık. Neden sıradan 2k gibi bir görüntü almıyorsun. Ve neden 2k ve 4k monitörler var ?
  • 1080p monitörde 1440p çözünürlüğe ayarlıyorsun ve net bir görüntü bekliyorsun. Eğer beklediğin şey gerçekleşseydi 1440p monitörlerin üretilmesine gerek kalır mıydı? Neden adamlar 1440p yani 2k monitör üretiyor? Alem deli b isen akıllı

• mesaj alınmıştır , yınede net olsaydı çok tatlı olurdu :D
  • O ayarı masaüstünde değilde oyun içinde kullanmak daha sağlıklı sonuç veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emmre129

O ayarı masaüstünde değilde oyun içinde kullanmak daha sağlıklı sonuç veriyor.
    evet hocam o durumu bende fark ettım
  • 4 kati cozunurluge alman gerek. 4k ya alirsan bulaniklik olmaz. 1080p monitorde 4k . 2k monitorde 8k yaparsan masaustunde bulaniklik olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1070 düşük fps sorunu
    8 yıl önce açıldı
    2K 1440p Monitör önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostlar yeter yeter vurmayın öldüm sşilafdşikaşikdfaşkifşkiasfşkiafişka
  • Valla resim cam gibi çıkmış, sorun herhalde monitörünle alakalıdır varsa sürücüsü kurmadıysan netten bulup kurup denersin.
    Ben DSR ile 2560 ve 4k çözünürlük açıp baktığımda yine şahane görünüyor nasıl 1 bulanıklık sendeki cep telfnuyla fln resimlersen bizde görelim.

Demişlerki ozm 2560, 4k monitör niye var felan filan fakat 2560, 4k monitörlerin varolma sebebi ekranların büyümesiyle ilişkilidir, büyük ekran 1080p de poligonları sayarsın, haliyle ekran büyüycekse ozm çözünürlük artmalı yani niye varlar ın sebbebi budur. kısaca 17-18-19-20-21-22 inç gibi monitöre 2560 veya 4k tercih edilmez çünkü en başta masaüstündeki herşey karınca duası gibi olur görmekte zorlanılır kullanışlı olmaz vesselam.
  • super sampling açarsan ekran kartı daha fazla kullanılır ama 2k görüntü kalitesine yakın değerlere gelirsin
  • Monitörde herhangi bir sorun yok Elhamdülillah baya güzel

Super sampling Nasıl aktif ediliyor acaba

• emmre129 E kullanıcısına yanıt
    bunu yazmaya gelmiştim +1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.