Arkadaşlar merhaba, 1080ti gigabyte aorus ekran kartına sahibim yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. Mining furyası nedeniyle kart baya para eder duruma geldi. 13bin TL’ye alıcısı var hazır bekliyor. Bundan faydalanıp aynı performansı veren bir karta geçmek istiyorum. Malum 4 senelik bir kart ve ne zaman elimde kalacağı da belli değil. Hafiften ya bozulursa korkusu sarmaya başladı beni. Bozuldu diyelim imkanım yok yeni bir kart almaya çünkü hiç param yok. İkinci elden gtx 960 1050ti alacak bile param yok :) ben de kartı sattığım taktirde kafamdaki alacağım kartları listeledim: rx6600, 6600xt, rtx 3060 Sanırım 6600XT 1080ti ile aynı güce sahip belki bir miktar da 1080ti’den daha iyi. Rx 6600 ise 3060 ile kafa kafaya performans veriyor. Ama ikisi de 1080Ti’den performans olarak düşük kartlar. 6600 nispeten 3060’a göre fiyatı baya düşük 3-4 bin oynuyor neredeyse iki kartın arasındaki fiyat farkı. Bu durum ise beni AMD’ye yönlendiriyor ister istemez. Asıl sorum ise şu: 1080ti’yi 4 yıldır herhangi bir sorun yaşamadan kullanıyorum. Hala ilk günkü gibi neredeyse. Taş gibi :) En çok almayı düşündüğüm model 6600xt. Acaba bu kartı alsam hangi model beni üzmez? Amd iyi midir kötü müdür bilmiyorum. Driver sorunu olsun garip waltman hataları olsun bu seride giderildi mi?Yani soğutması düşük ve problemli bir kart alıp 1080ti’yi keşke satmasaydım demek istemiyorum. malzeme bileşenleri iyi bir model olmalı ki beni üzmemeli. Yardımcı olursanız çok memnun olurum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 28 Aralık 2021; 21:49:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
1080ti para ediyorken satıp hangi Ekran Kartı Alınmalı?
-
-
DLSS olmayan ekran kartı önermem açıkçası.
-
rtx3070 almaya bakın ustune az ekleyıp.
-
Hocam 1080ti’de de dlss yok ki. Mesele DLSS değil oynadığım 4-5 oyun var: Witcher 3, Forza4, battlefield 4,5, fifa 20.
başka oyun oynamıyorum ve bu kartlar bu oyunlarda baya iyi performans veriyor. Umuyorum ki durumum 3-4 seneye anca düzelir o zamana kadar beni idare edecek bu oyunlarda bir kart lazım. En fazla Fifa’nın yeni serilerini oynarım o kadar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam malesef kartı sattığımda üstüne koyacak 1 liram yok :( keşke para olsa da alabilsem 3070..
RTX 3060 ya da 6600 XT dışında bir seçenek göremiyorum sizin durumunuzda.
Ben olsam driver desteğinden dolayı RTX 3060 alırım ama AMD driver problemleriyle baş edecek sabrı olanlar 6600 XT'e de gidebilirler.
(1080ti, dlss yokken 3060'tan daha iyi sonuç verebilir, 6600 xt'den de muhtemelen daha hızlıdır, benchmarklara bakmak lzm)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 28 Aralık 2021; 22:17:32 > -
amd 6000 serisinde yazılımsal sorunları toparladı gibi en azından ben görmedim 5000 serisinde ki gibi geri bildirimler gelmiyor ama %100 sorun olmazda diyemiyorum amd bu ne yapacağı belli olmuyor. 6600 xt güçlü kart ama ben riske girmem açıkcası o yüzden tercihim nvidia oluyor
-
6-7 yıllık karta 13 bin veren varsa saniyesinde satardım.Sonra ya 8000 e RX 6600 ya 10.000 e 3060 alır kalanı ile Anakart,İslemci,Ram,SSD,Kasa,PSU upgrade yapardım.
Kart 2 gun sonra bye bye dese gecmis olsun alana da satana da...
-
Elinizdeki kartın gücüne ve oynadığınız oyunlara bakacak olursak değişime ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum. Benzeri fiyatlara 3060 alabilirsiniz ancak o da saf güç olarak elinizdeki karttan daha güçsüz.
Üstüne para ekleyecek durumda değilseniz daha iyi bir karta geçmeniz pek olası görünmüyor.
Hocam ben de düşünmüyorum fakat 4 yıllık kart ileride bir arıza olduğunda elimde kalma olasılığı var. Kartı sıfırlamak gibi düşünüyorum olayı ben yani yerine aynı güçte sıfır bir kart almak maksat. Amazon jp’ye baktım 3060ti lar sattığım fiyata denk geliyor tam.
Kesinlikle bunu düşünüyorum hocam. Aynı fiyata sıfır bir 1080ti sahibi olmak gibi bir şey işte düşündüğüm. Kartın ömrünü uzatmak maksat. İnş ekonomi rn kısa zamanda düzelir de alabiliriz yeni kart
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İtalyan Aygiri -- 29 Aralık 2021; 10:30:12 >
rx 6600xt hellhound kullanıyorum. rdr2 de ultra ayarlarda 60 fps alıyorum 2k çözünürlük. Horizon zero down da aynı şekilde 2k da oynuyorum ultra ayarlarda hiçbir sorun yok benim gibi haftada 2-3 saat oyun oynayan biriyseniz rx6600 xt yeterli bir kart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GarbageCollector -- 29 Aralık 2021; 12:8:2 > -
amd alma, ısınıyor.
-
4 yıl ekran kartı için uzun bir süre değil. Oyun dışında kullanmıyorsanız eğer daha uzunca seneler sorunsuz çalışacaktır. Elinizdeki kart oldukça güçlü bir kart. 3070 ya da üstü bir karta geçmeyecekseniz bırakın kalsın.
amd isiniyo ne ya cahil gibi yorum yapma al bakalım gamnig x ısınıyo mu gidip abudik gubidik sogutmalı kart alıp saçma yorum yapıyorsunuz
konuya gelince bende 5700 oc msi gaming x i 1300 dolara satıp 650 dolara 3070 almıştım sonra onuda satıp 1300 e yine 750ye 3060ti aldım
3060 alıp kartını yenileyebilirsin iyi fikir
-
Ya ahahahaha :D
13e sattım attım dolara beklemedeyim
Yanlış zamanda sattın diye düşünüyorum en azından 3060'lar 7999 liraya satıldığı dönem satsaydın. O zaman da buna 13bin vermezlerdi ya neyse bilemedim hayırlı olsun :)
-
Hocam malesef para etmiyordu o zaman bu kadar. Bakalım amazon japonyadan kart bakıyorum sürekli.
Site güvenilir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- zotac ekran kartı alınır mı
- nvidia g sync açma
- gddr6 nedir
- palit ekran kartı alınır mı
- opengl mi directx mi
- ekran kartı resetleme
- amd fluid motion frames 2
- nvidia otomatik ayarlama
- rtx 4000 serisi ne zaman çıktı
- mx550 ekran kartı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X