Şimdi Ara

11.Sınıfta Ders Çalışmada İzlenecek Yollar(Tıp Kazanmak İçin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
38.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba böyle bir konunun herkes için yararlı olabileceğini düşünüyorum,

Ben 11. sınıf öğrencisiyim ve tıp kazanmayı isteyen bir öğrenciyim.Mersin'de okuyorum buranın puan olarak 4. Anadolu lisesindeyim.Durumuma gelirsek 9 ve 10'da tabir doğruysa çoğu kişi gibi yattım.Her sınavda, sınavdan 1 gün önce çalıştım o da pek çalışma değildi, matematiği falan okuyarak çalışıyordum. Her iki sınıfında not ortalaması 70 ama bu sene bu hayalime yatarak ulaşamayacağımı anladım biraz geç oldu tabi sene başından beri günde yaklaşık 3-4 saat kadar çalışıyorum ama 9 ve 10 da çalışma düzenimi oturtamadığım için pek çalışmayı bilmiyorum yani mesela sadece bir derse ağırlık veriyorum örneğin matematiğe çok ağırlık verdiğim için şu an matematiğim iyi düzeyde.Bu düzeni nasıl oturtabilirim ayrıca 9 ve 10'daki konu eksiğimi nasıl kapatabilirim bunun için sizden ayrıntılı olarak yardım istiyorum şu an YGS-LYS veya 9. ve 10. sınıf olarak neye,nasıl çalışmalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim. Eğer faydası olacaksa eşek gibi çalışabilirim bunu yapmayı düşünüyorum fakat boş çalışmakta istemiyorum o eşek gibi çalışmayı nasıl faydalı geçirebilirim bunları öğrenmek istiyorum dersanemdeki ve okuldaki rehberlikçilere danıştım fakat sürekli aynı şeyi söylüyorlar düzenli çalışacaksın tekrar yapacaksın peki benim 9 ve 10. sınıftaki eksiğim ne olacak? Şimdiden teşekkürler.

• aynı durum benim için de geçerli doğrusu. 10. sınıfı az çok biliyorum ama 9. sınıfım sıfır. 10. sınıf için de soru çözmem gerekiyor. şu an sıkışıp kalmış durumdayım hiçbir şeyi yetiştiremiyorum. hep düzenli çalışmak istemişimdir ama sürekli bu düzenin ucunu kaçırıyorum. bir kaçtı mı bir daha da toparlayamıyorum. mesela bu yıl düzenli çalışacağım dedim. ilk 1 ay çok iyi gitti sonra tekrar kaçırdım şu an diğer arkadaşların yanında çok fazla konu eksiğim var. ben itü bilgisayar müh. istiyorum. aynen senin gibi başarılı olmak için elimden geleni yaparım. ama bi türlü doğru düzgün bir program oluşturamıyorum. ne çalışsam diye düşünene kadar zaman geçiyor. bir de ben bizim dershanede 1. gruptayım ama gruptaki fen liseliler var be onlarla aramda resmen uçurum var. bu uçurumu nasıl kapatabilirim? ay bi de buradaki arkadaşlar deli ediyor beni o kadar hırslı ve fesatlar ki nasıl çalışıyorsunuz falan diyorum söylemiyorlar. çalışmıyorum ki falan diyorlar. çok bunalıyorum bana yardım edin dh sakinleri!

• Gençler yani benim hedefim o kadar yüksek değil o yüzden şöyle yapın böyle yapın diye çok tavsiyede bulunamam ama mutlaka ama mutlaka bu sene mat 1'i bitirin hani bitirin dediğim dıaşrda bulunan soru bankalarını hep çözün... Aynı şekilde Türkçe dil bilgisi bitsin emin olun rahat 2-3 ay kazancınız olur o süre zarfında eksiklerinizi giderirsiniz... yani şöyle düşünün dershanedekiler mat 1'i kasarken siz mat 2 ye başlamış olacaksınz..
  • bende 11.sınıftayım 9. ve 10. sınıfta eksiklerim çok yazın 3 ay boyunca 9 ve 10 u halldecem hem seneye dersanedede bu konuları tekrar etmiş olacam hemde bol bol soru çözme imkanım olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MostWanted_

aynı durum benim için de geçerli doğrusu. 10. sınıfı az çok biliyorum ama 9. sınıfım sıfır. 10. sınıf için de soru çözmem gerekiyor. şu an sıkışıp kalmış durumdayım hiçbir şeyi yetiştiremiyorum. hep düzenli çalışmak istemişimdir ama sürekli bu düzenin ucunu kaçırıyorum. bir kaçtı mı bir daha da toparlayamıyorum. mesela bu yıl düzenli çalışacağım dedim. ilk 1 ay çok iyi gitti sonra tekrar kaçırdım şu an diğer arkadaşların yanında çok fazla konu eksiğim var. ben itü bilgisayar müh. istiyorum. aynen senin gibi başarılı olmak için elimden geleni yaparım. ama bi türlü doğru düzgün bir program oluşturamıyorum. ne çalışsam diye düşünene kadar zaman geçiyor. bir de ben bizim dershanede 1. gruptayım ama gruptaki fen liseliler var be onlarla aramda resmen uçurum var. bu uçurumu nasıl kapatabilirim? ay bi de buradaki arkadaşlar deli ediyor beni o kadar hırslı ve fesatlar ki nasıl çalışıyorsunuz falan diyorum söylemiyorlar. çalışmıyorum ki falan diyorlar. çok bunalıyorum bana yardım edin dh sakinleri!

Tam beni anlattın ama sorumuza hala yanıt alamadık Forumda ilk 1000'e giren bir sürü kişi vardı bir kaçına mesaj attım ama onlarda düzenli çalıştan başka bir şey demiyorlar şöyle ayrıntılı olarak bize yazabilecek YGS-LYS tecrübesi olan veya ders çalışmayı çok iyi oturtmuş ve bundan başarı sağlamış kişiler olursa çok sevineceğiz

• Konu takip..
    Bende 11.sınıf öğrencisiyim.9 ve 10daki konuların %80i eksik nasıl kapatıcam bilmiyorum hiç.
  • ben de tıp istiyorum, al benden de o kadar... bolca vakit varken başlamak lazım bi yerden, geçen senelerde karne notum 95+ civarındaydı. inşallah okuldan da iyi bi puan gelir.

geçen yaz mat-1 soru bankası bitirdim, mat'da yorum yeteneğimi biraz da olsun geliştirdi diyebilirim, türkçeden ise yazın 2 kitap bitirince 40+ ta en fazla 3 yanlış yapmaya başladım.

fakat bu sene lise 2'ye ağırlık vermek gerektiğini düşünüyorum, çünkü 9'a göre konuları bir hayli ağır, ygs son sene halledilebilir ama lys'nin 1 senede halledilebileceğini düşünmüyorum.

not: bu senenin konularını ihmal etmeyin sakın fizik-kimya bir hayli önemli...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya bir de sinir oluyorum. tam alan derslerine çalışacağım yok almanca sınavı, yok felsefe sınavı. yetti canıma. özel okuldakiler mis gibi bu gibi sınavlara çalışmayıp sürekli lys-ygs kasıyorlar. bizim okul da inadına bunlara ağırlık veriyor. keşke devlet okullarında da bu dersleri takmasalar da yanıtlarını falan verseler haftaya salı felsefe sınavımız var biodan daha fazla çalışacağım sanırım. bi türlü yorum yapamıyorum çünkü felsefe hakkında.
  • sözel derslere çok daha fazla çalışıyorum, sayısal dersin belli bir mantığı var, sözel neredeyse hep ezber (dil anlatım hariç) .
  • quote:

ya bir de sinir oluyorum. tam alan derslerine çalışacağım yok almanca sınavı, yok felsefe sınavı. yetti canıma. özel okuldakiler mis gibi bu gibi sınavlara çalışmayıp sürekli lys-ygs kasıyorlar. bizim okul da inadına bunlara ağırlık veriyor. keşke devlet okullarında da bu dersleri takmasalar da yanıtlarını falan verseler haftaya salı felsefe sınavımız var biodan daha fazla çalışacağım sanırım. bi türlü yorum yapamıyorum çünkü felsefe hakkında.

Evet bu yüzden eğer 1. sene tıp kazanamazsam hatta ilk 5000 içindeki bir tıpı kazanamazsam ikinci sene tekrar deneyeceğim en azından rahat kafayla 1 sene sadece sayısal derslere çalışırım adam gibi testimi çözerim. Şimdi hocalar örnek veriyor fen lisesindekiler günde 300-400 soru çözüyor falan diye yazılılarım olmasa,Türkçe haricinde sözel dersler olmasa ben de öyle yaparım ama yarın mesela Felsefe yazılım var 2 ders saati yani not ortalamasını neredeyse Fizik,Kimya,Biyoloji kadar etkiliyor, mesela bugün İngilizce yazılısı vardı 4 ders saati yani Matematik kadar etkiliyor aynı şekilde Almanca,İnkılap Tarihi gibi derslerde böyle İnkılap Tarihinde yazılıyı bırak bir de her ders bir kaç kişi kaldırıyor hocalar piyango sana çıkarsa yapacak bir şey yok çalışmadıysan hocanın gözünden direk düşüyorsun bir de tahtaya kaldırıp konuyu tamamen anlattırıyor Yarınki Felsefe yazılısında bakalım ne yapacağız Yalnız hala düzgün bir cevap gelmedi herkes bu dertten muzdarip

• quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

quote:

ya bir de sinir oluyorum. tam alan derslerine çalışacağım yok almanca sınavı, yok felsefe sınavı. yetti canıma. özel okuldakiler mis gibi bu gibi sınavlara çalışmayıp sürekli lys-ygs kasıyorlar. bizim okul da inadına bunlara ağırlık veriyor. keşke devlet okullarında da bu dersleri takmasalar da yanıtlarını falan verseler haftaya salı felsefe sınavımız var biodan daha fazla çalışacağım sanırım. bi türlü yorum yapamıyorum çünkü felsefe hakkında.

Evet bu yüzden eğer 1. sene tıp kazanamazsam hatta ilk 5000 içindeki bir tıpı kazanamazsam ikinci sene tekrar deneyeceğim en azından rahat kafayla 1 sene sadece sayısal derslere çalışırım adam gibi testimi çözerim. Şimdi hocalar örnek veriyor fen lisesindekiler günde 300-400 soru çözüyor falan diye yazılılarım olmasa,Türkçe haricinde sözel dersler olmasa ben de öyle yaparım ama yarın mesela Felsefe yazılım var 2 ders saati yani not ortalamasını neredeyse Fizik,Kimya,Biyoloji kadar etkiliyor, mesela bugün İngilizce yazılısı vardı 4 ders saati yani Matematik kadar etkiliyor aynı şekilde Almanca,İnkılap Tarihi gibi derslerde böyle İnkılap Tarihinde yazılıyı bırak bir de her ders bir kaç kişi kaldırıyor hocalar piyango sana çıkarsa yapacak bir şey yok çalışmadıysan hocanın gözünden direk düşüyorsun bir de tahtaya kaldırıp konuyu tamamen anlattırıyor Yarınki Felsefe yazılısında bakalım ne yapacağız Yalnız hala düzgün bir cevap gelmedi herkes bu dertten muzdarip

genelde mezunlar, önceki seneden daha düşük puan alıyorlar. istisnalar da var tabi ama 2. seneye bırakmamak gerek yine de..

• Takip
  • bence bu sene mat1i bitirin.işten konu bırakmayın.tavsiye olarak karekok kullanın derim.geçmişteki eksiklerinizi net ögrenirsiniz.biyoloji için final al.bi de saha şimdiden 2.seneye kalırım diyosan ilk sene tıp falan kazanamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre0134

bence bu sene mat1i bitirin.işten konu bırakmayın.tavsiye olarak karekok kullanın derim.geçmişteki eksiklerinizi net ögrenirsiniz.biyoloji için final al.bi de saha şimdiden 2.seneye kalırım diyosan ilk sene tıp falan kazanamazsın.

Hedefim 5000 içindeki bir tıp haklısında eğer 5000 içindeki bir tıp fakültesine giremezsem 2. seneyi beklerim demek istiyorum yani hedefim sadece tıp okumak bunu belirtmek istedim Mat-1'e yavaş yavaş başlayacağım bir yerden ekol hocanın dvdsini indirdim ordan mat 1'deki konuları bitirip soru çözümüne başlamayı planlıyorum.Şu an sınav haftası o yüzden pek düzenli çalışamıyorum her derse

• bizim de haftaya başlıyor sınavlar. ben ygsye yazın çalışayım diyorum ama hala karar veremedim. belki 15 tatilde mat1i bitiririm en azından. zaten neyi ne zaman çalışacağımı düşünene kadar günler geçiyor :S bi türlü karar veremedim 15 tatilde ne çalışsam diye. 10. sınıfta trigonometriden çok soru çözememiştim ona mı baksam? yoksa mat 1 mi kassam? 11. sınıf ilk dönem konularından da pekiştirmek ve unutmamak için test çözsem fena olmaz off off ne çok çalışacak şey var böyle.. zaten yaz tatiline gelmeden sınavlar erken biterse heyet raporu bile almayı düşünüyorum üç ay yetmez diye doğru düzgün bir program oluşturabilsem kafamda ona göre tempolu çalışıcam. bir de ben bu fen liselileri anlamıyorum. ben okuldan gelince zaten yorgun oluyorum. ancak hangi dersi çalışıcaksam tekrar edip soru çözüyorum en fazla zorlasam fizikten 170 soru çözebiliyorum mesela. onlar günde 300-400 soru nasıl çözüyorlar. adamlar anroid gibi mübarek. bi de ben mesela alışkanlık sanırım sürekli konu çalışıyorum. mesela matematikte karmaşık sayılardan soru çözeceksem önce hep unutmuşumdur diye defteri tekrar ederim. öyle yapınca çok zaman kaybı oluyor. az soru çözmüş oluyorum. bizim arkadaşlar konuyu bir kere tekrar ediyor sonra hep soru çözüyor konuya takıldıkları yerde bakıyorlar. ben de artık öyle yapmaya karar verdim yoksa soru bakımından onlara hiç yetişemiyorum. doğru karar vermiş miyim sizce?

• bu senenin yazında geçen seneleri tekrar edemeyiz. 3 ayda lise 1-2 biter mi yav? ödevler bitip 11'den test çözdükten sonra 22:00 sularında başlarım 9-10'un tekrarına.
  • 11 de cok iyi bir okulda degilseniz, ygs calisabilirsiniz yani okul derslerinizden sonra vakit kalır.Hakkaten iyi okullarda okul sınavları cok zor geliyor.O yuzden konuyu en iyi ayrıntısıyla bilmek gerekir.Ayrıca en basarılı arkadaslarımın 11.sınıf konularinin cogunu unuttguna tanik oldum.9.10.11 elime kitap defter almadim.Forumda beni taniyan bilir netlerimden cok eksigini cekmedigim goruluyor cok sukur.Mesela trigonometri yi 4 gunde bitirdim.Su an full e yakin cozuyorum.Demekki yapilabiliyormus.9-10 kasmak gereksiz.Gidin hayatinizi yasayın hakkaten soyluyorum.
  • lise 3 kimya, fizik ciddi yorum soruları gelebiliyor. şimdilik günde 100-150 soru çözüyorum. bu arada öğretmenimin birkaç ayda anlattığı trigonometri nasıl 4 günde bitti? temelin mi iyi?
  • mesajım bulunsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

quote:

aynen ya...Geçen hafta bir edebiyat sınavı olduk gören fen sınıfı değil de sözel sınıfı sanır.Sözel derslere sayısallardan çok çalışıyorum.Benimde felsefe sınavım haftaya bakalım ne yapacağım sınavda hiç yorum yapamıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.