Şimdi Ara

110 Derece x1900gt | Sorun Cozuldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklasik 1 yasinda x1900gt ekran kartim var. aldigim zaman yaptigim testlerde yuk altindaki ortalama sicaklik degeri 51'di. fakat son zamanlarda bostayken sicakligi 60lari buldu. oyunlarda (ozellikle bioshock gibi agir oyunlarda) artifactlar olusuyor ve cok fazla grafik kırılmalari oluyor. oyundan cıktıgımda ise gpu sicakligi 110 dereceyi buluyor. atitool atitray ve everest ayni sonuclari verdi, yani herhangi bir hata yok.

simdi sorum su; kartım garanti kapsaminda. acaba istanbula garantiye mi yollayayim (antalyada oturuyorum ve garanti'dekilerin birseyi yok diyip geri yollamalari da buyuk olasilik) yoksa 60ytl lik butceye uygun bir vga sogutucu mu alayım? ve onerdiginiz bir sogutucu var mi?

110 Derece x1900gt  |  Sorun Cozuldu.

110 Derece x1900gt  |  Sorun Cozuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cacodemon -- 22 Kasım 2007; 21:56:47 >

• Türkiye de hiçbir firmanın kart ısınıyor sebebi ile kartta değişim yapacağını zannetmiyorum

önce bir telefonla konuş ve konuştuğun kişinin ismini al (ya da en iyisi mailleş) böylece gönderdiğin ürünün aynen geri gönderilmesi sonucu boşuna zaman ve kargo masrafı kaybın olmaz

kartından arkadaşımda var enermax chakranın 25 cmlik dev yan kapak fanına rağmen kartının ısınmasından şikayet ediyordu accelero x2 önerdim bir miktar soğutma sağladı ancak yinede çok düşmedi ısı

fanı söküp temizlemeyi ve yeni termal macun ile test etmeyi denedin mi?
  • evet telefon acmak iyi fikir. yarın aldigim yeri arayayim. garanti olayini dusundugum icin henuz fani sokmedim. o yuzden macuna da hiç dokunmadım. yaşlandigi icin isindigini dusunuyorum, dediğin gibi macun vesaire bunda etkili olabilir.

o zaman ben vga cooler ararken accelero x2 haricindekilere bakayım : P zaten sicak havayi direkt anakarta ufledigi icin cekiniyordum.
  • ilk önce fanı güzelce temizle ve fanın doğru devirde döndüğünden emin ol daha sonra kablo kargaşası varsa kabloları hava akışına engel olmayacak şekilde düzenle.
  • fan hizinda sorun yok. kasa icindeki hava akisi da duzenli. simdi gx815 almayi dusunuyorum. ama tabi fiyati da dusunduruyor. ondan once, stock fani cikarip yeni macun surecem ve fani temizleyip geri takacam. eger ciddi bir dusus olursa, gx815 i erteleyebilirim.

baska vga fan tavsiye edebilecek arkadas var mı?

sistem soyle

400w PSU
    sapphire x1900gt
    e6400 (default fsp)
    2x1gb kingston 667
    250+80gb hdd
  • Sorun cozuldu..

bugun ekran kartini cikarip temizlemeyi dusunduk. parcalari soktuk. eski macunu sildik. fanı actık ve siyah bir sunger parcasiyla karsılastık. cok eski ve yipranmis gorunuyordu. kanallara toz gitmesin diye fan ın kenarina koyuldugunu dusunduk. fanı temizledik, yeni macunu surduk, meraktan netteki orjinal x1900gt resimlerine bakınca bu sungerin olmadigini gorduk. sonra farkettik ki, o elimizdeki TOZ'muş. çamur olmus. kurumus..

eh attik tabi ki.. guzelce eski fani geri taktık. simdi ki sicaklik degeri 40'larda geziniyor. yani 20 derece fark etti.

buradan benzer sorunlari yasayan arkadaslara sesleniyorum. iki firca temizlik, ortalama bir macun sizi benim gibi en az 50 ytl masraftan kurtarır.

saygilar.
  • Buna benzer sorun bende de olmuştu sapphire x1950 ekran kartım var. Boşta iken 50-60 derece arasında oynuyordu. Programlar işe yaramıyor tabi o seviyede... Oyunlara gelince 80-90-110 rakamlarına abone olmuştum.

Neyseki toz bakımı yaptım kanallara aynen çamur gibi bir toz birikintisi kapatmıştı. Güzel bir toz bakımı ile boşta 43 derece sabit. Oyunlarda ise maksimum 70 derece...

Ekran kartlarının tam yüzey soğutucuları bela gibi bir süre sonra... Accelero x2 zaten bir bela düşmana bile tavsiye etmeyin derim daha doğrusu anakartını seven birine tavsiye etmeyin
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tocak -- 23 Kasım 2007; 2:50:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.