Şimdi Ara

11833 ŞİKAYETİ VE REKLAM ÖZDENETİM K. NUN CEVABI..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 6 Nisan 2021; 14:55:1 >

• bir reklam bu kadar mı itici olur, reklamı bırak o "118 33 yani 118 33" diyen adam da iticilik abidesi. Bir de bu reklamlar için para döküyorlar. Aklımda bir tek 118 33 olsa sırf o reklam için aramam.
  • kim ne derse desin adamlar amaçlarına ulaştılar
    isteseniz de istemeseniz de bilinç altınıza 118 33 ü kazıdılar..
  • reklamı merak ettim biraz önce videosuna baktım da öyle anormal bir durum bulamadım. sadece reklamda oynayan adam biraz yumuşakça rol yapmış. e bu tür roller ilk defa karşımıza da çıkmıyor ki, bir sürü dizide, programda var zaten, günlük hayatta da var. bunun dışlanacak bir yanını da bulamadım doğrusu. gayet normal bir reklam bence.
  • Adamlar hakkatten insanları bu reklama maruz bırakarak amaçlarına uşlaştılar, herkes bu aptal reklamı konuşuyor.. Ama benim anlamadığım bu 118li numaralar bu kadar reklam yapacak parayı nereden buluyor.. bizdemi girsek bu işe acep, iyi para var belliki
  • adamlar amaçlarına ulaştılar.. iyi veya kötü 118 33 ün reklamını iyi yaptılar.. şahsen aklımda kalan bir numara oldu.. haa arıyor muyum işim olmaz o ayrı :))
  • yaw adam demin 5n1k da cnn deydi bildiğin normal adam yumuşak falan değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • reklamı amacı zaten kafaya kazımak değilmi adamlar çok iyi becermişler bu işi oynayanda çok iyi oynamış ama yolda dikkat etmesi lazım türk halkı tv de uyuz olduğunu tenhada yakalayınca affetmiyo :)))
    bi allahın kulu bana bu numaraları arattıramaz girer internetten aradığım firmanın numarasını bulmayı bırak seceresini öğrenirim :) tabi bide şahıs arayanlar oluyo artık onlarda baksın başının çaresine :))
  • Çetin beye sorarmısın, oğlu i.... ne olsa, bunuda kabullenecekmi acaba.
  • reklam her çıktığında hay seni 33 kere ..... Diye giden cümlelerim bitmek bilmiyorr.
  • Reklamın iğrençliği tartışılmaz ama öyle şikayet etmeye değecek kadar çocuklara ve gençlere kötü örnek olarak değerlendirilebilecek bir durum göremedim ben de. Ayrıca Reklam Özdenetim Kurulu'nun yanıtı da gayet yerinde olmuş..
  • kadir inanır da ibiş oldu bir rolde,filmi hatırlamıyorum ya da alişan da..
    hepimiz ibiş mi olduk onlara özenip
  • Burçün BİLDİK'in savunması;
    BEĞENMEDİĞİMİZ HER ŞEYİ KUMA GÖMEMEYİZ
    “Bu reklam artık yayından kalkmalı” diyenlere ne cevap vermek istersiniz?
    - İnsanların “bu yasaklanmalı, kaybolmalı” demekten artık vazgeçmeleri gerek. Yasaklamak, ötekileşmesini istemek, bir an önce son bulmalı. Ben de sizin gibi yorumları okuyorum. Yasaklanmalı ve kaldırılmasını istiyorlar. Peki neden? Gerçek bir cevap verebilen yok. Beğenmediğimiz şeyleri kuma gömmemiz, onların kumun altında büyümediği anlamına gelmez! demiş beyfendi
    http://www.hurriyet.com.tr/magazin/magazinhatti/17537806.asp?gid=383

• Silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 6 Nisan 2021; 14:43:13 >
  • tamam da reklamdaki adamın eşcinsel olduğunu nasıl anladık ben onu anlamadım.benim ortaokulda da reklamdaki arkadaşa benzeyen arkadaşım vardı,yaradılışı böyleydi.ama erkekti sapına kadar..

quote:

Genel ahlak kuralları, toplumumuzun laik ve çağdaş yaşam biçimini yansıtan davranışları olarak yorumlanır.

bunu kim yazdıysa saçma yazmış,laik olmayınca ahlaksız mı oluyoruz,o zaman bizim gibi laik kelimesini günde 100 kere kullanmayan bir sürü avrupa ülkesi var, onlar da ahlaksız mı.

kabul etmeliyiz ki başarılı bir reklam ve şu an kim 118 li numarayı aramak istese % 70 i sonuna 33 koyacaktır.

aynı hassasiyeti her sahnede içki tüketen,sigara içen,adına içki reklamı veren spor kuruluşları konusunda da gösterdiğinizi umuyorum.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ege.. -- 6 Nisan 2021; 14:46:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egé

@webislander

Alıntı yaptığınız yazı Uluslararası Reklam Uygulama ve Esasları nın bir maddesindeki yazıdır, benle alaksı yok. Aşağıdaki linkten bakabilirsiniz.

http://www.rok.org.tr/urue.html#5_1

evet biliyorum zaten ben de size hitaben yazmadım sadece ilginç bulduğum için yazdım.
  • 11833 yani Cinnetlik bir reklam reklamlarda karşılaşmamak için zap yapıp başka programlara bakıyorum ama yinede karşımıza çıkıyor iyi para harcamışlar. Kazanıyorlar mı bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi invisible -- 14 Nisan 2011; 11:38:48 >
  • Başvurunuz Kurulumuzca değerlendirilmiş ve aşağıdaki sonuca varılmıştır;

“Eşcinsellik ve eşcinsel davranışlı kişiler Türk toplumu dahil bütün toplumlarda var olan, inkar edilemeyecek ve yok edilemeyecek bir gerçekliktir. Dolayısıyla bunun çocuklar ve gençlere olumsuz örnek olacağı yolundaki görüşünüze katılmak mümkün olamamıştır.”

Bilginize sunar, Reklam Özdenetim Kurulu’na göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

Saygılarımızla,

Çetin Ziylan
    Reklam Özdenetim Kurulu adına
    Başkan

güzel demiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noxco

Çetin beye sorarmısın, oğlu i.... ne olsa, bunuda kabullenecekmi acaba.

Kabullenip kabullenmemesi var olan gerçeği değiştirmeyecektir.. Büyük konusmamanızı öneriyorum.

Eşcinsellere (i... olarak nitelendirmenizi de kınıyorum) sorsanız öyle olmayı onlar da istememişlerdir muhakkak. O şekilde yaratılmışlar ise buna yorum yapmak size veya bana düşmez. Hoşgörülü olmalıyız diye düşünüyorum..

Ayrıca insan; sevme kapasitesiyle, üretme gücüyle, vatanına ve milletine kattıgı katma değerle değerlenen bir varlıktır. Cinsel kimliğiyle veya yatagını kiminle paylaştıgıyla değil.. Bir insan düşünün ki dürüst bir şekilde çalışıyor.. Hırsızlık yapmıyor.. Terörist değil. Kimseye bir zararı yok. Yalan söylemiyor.. vs.. vs.. Bu insan öncelikle İNSANDIR benim gözümde..

Açıkcası reklamı çok başarılı buldum. Ne kadar itici olsa da amacına ulastıgını düşünüyorum. (İtici bulmamın sebebi elemanın cinsel kimliği değildir. Müzik ve sürekli tüm kanallarda çıkan tekrarlarından dolayıdır.)

NOT: Evliyim ve 1 kızım var. İleride başka çocuklarım da olur mu Allah bilir. Ama eğer ki evladım (evlatlarım) o şekilde yaratılmış ise, o yine benim evladım olarak kalmaya devam edecektir.... Üzülürüm oyle bir durumda tabii ki.. Ama ben ona yine de vermem gereken ve bana düşenleri vermeye çalışırım. Onu iyi bir birey olarak yetiştiririm ve onu cinsel kimliğiyle değerlendirmem..

Sonuç olarak önce saygı ve hoşgörü diyorum..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.