Şimdi Ara

12.1' ASUS F9SG PENRYN T8100-2.1Ghz(ilk mesaja inceleme eklendi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
19.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün bimekste kampanya var arkadaşlar,250ytl+kdv lik bir cep telefonu alırsanız tüm laptop modellerinde %30 indirim var.f9sg210 dv bana 1606 ytl ye (kdv dahil)geldi.artı eşimede yeni bir telefon almış oldum.telefonla beraber 1900 ytl kdv dahil..almayı düşünen arkadaşlar kaçırmayın derim..
  • İyi fırsatmış, hayırlı olsun. Seninde cihaz hakkında görüşlerini bekleriz
  • Splendid utilities ne işe yarar? Ayrıca bunda LightScribe diye bir program var bildiğim kadarıyla LightScribe özelliğini desteklemiyor. Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Bu LightScribe programını kaldıracak yeri de bulamadım. Teşekkür ederim.
  • Hocam splendid utilities çeşitli görüntü profilleri içeren bir asus programı. Aşağıya bir görüntüsünü ekliyorum merak eden arkadaşlar için. Buradan kendi isteğinize göre ayarlar yapabiliyorsunuz. Ama bence çok önemli değil.

12.1' ASUS F9SG  PENRYN T8100-2.1Ghz(ilk mesaja inceleme eklendi)
  • Sağolasın. İşime pek yaramazsa bunu kaldırayım o zaman. LightScribe programı hakkında da bilgi verirlerse kullanan arkadaşlar sevinirim.
  • Everest'e göre Lightscribe özelliği yok ama nedense program var

12.1' ASUS F9SG  PENRYN T8100-2.1Ghz(ilk mesaja inceleme eklendi)
  • merhaba herkese,

Ben de Asus Sg210DV modelini aldım. Açıkçası iyi mi ettim kötü mü ettim tam bilemiyorum. Çünki hızlı bir kararla, araştırmadan aldım. Bimeks de cep telefonuna notebook %30 indirimli olduğunu görünce sadece özelliklerine bakarak ki özellikleri geyet iyi almaya karar vermiştim. Yalnız kötü mü ettim kısmı bu cihaza XP Pro kuramıyor olmamız. Eve gelip Asus un sitesinden bunun XP sürücülerini indirmek istediğimde XP için gerekli hiçbir sürücünün olmadığını gördüm. Buradan alacak arkadaşlara tavsiyem bu cihaza XP işletim sistemini yüklemeyi düşünüyorlarsa almadan önce bir kez daha düşünmeli olacaktır çünki bu şimdilik mümkün gözükmüyor. Eğer asus sitesi dışında bir başka yerde XP sürücüleri varsa (olma ihtimali var mı bilmiyorum) ve bunu bulabilen olur da buradan paylaşabilirse sevinirim.

Şimdi kısaca cihaz ile ilgili gözlemlediğim birkaç noktayı belirtmek istiyorum.

Güç giriş soketi gerçekten zor takılıyor. Nedenini anlmadım. Çünki soket ve bunun girdiği yuva birebir uyumlu olması beklenir...

Türkçe karakterlerin olduğu tuşlar küçük ve bir arkadaşın belirttiği gibi diğerleri %2 orarında küçültülse hepsi normal boyutta olabilirdi. Türkçe karakterleri kullanırken bolca "ğü" ve "i," yazabilirsiniz...

Pilin dışarıda olması çok iyi olmamış belki bu nedenle pil elinizle tuttuğunuzda oynamakta. Bu mekanik bir problem mi yoksa sadece benim elimdeki cihazda mı var bilmiyorum. Bu cihazı edinmiş arkadaşlar da bu şekil bir problem var mı?

Bir de daha önceden de asus bir notebook kullnmıştım kısa bir süre de olsa, onda da bu yeni cihazda da harddiske sürekli bir erişim olmakta. bunu başka bir cihazda (HP notebook da ya da şirketin verdiği keysmart da) görmedim. Bu sanırım asus un OS ve sistem yapılandırması ile ilgili olabilir. Bilgisi olan varsa bu konuda buna da bir açıklık getirebilir mi?

• Öncelikle yeni cihazın hayırlı olsun

İlk önce batarya'dan başlayalım: Bendeki batarya'da oynama yok. Cihazın alt kısmında bataryayı sabitlemek amacıyla yapılmış olan kilitleri kontrol etmeni öneririm

Bendeki güç kablosuda zor takılıyor ama kablo girişini pilin aksi yönde tutunca daha kolay oluyor.

Türkçe karakterler 12.1" lerin hepsinde böyle galiba

Bu arada F9sg'ye xp kurabilirsin bence. Everest programından driver gerektiren bütün kısımların isimlerini al, daha sonra bu parçaların orjinal üretici sitelerinden driverları indir( örneğin ekran kartı nvidia veya audio realtek sitelerinden indirlebilir, chipset ise intel malum)

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 16 Nisan 2008; 15:21:04 >

• Teşekkürler!...

Bataryanın altındaki kilit mekanzimalarını kontrol ettim. Bu arada bu sallanma böyle zangır zangır deil sadece tutulduğunda hissediliyor ama sağına soluna biraz kağıt sıkıştırısak düzelir heralde .

Bu dediğin şekilde driverlerı bulup XP kurmak benim aklıma gelmedi deil fakat cihaza özgü kısa yol tuşları gibi bir takım bileşenlerin dirverı sadece asus un sağlaması ile olacak diye düşünüyorum Yine de bu hafta sonu XP kurmak ile uğraşacağım. Bu arada everstin son versiyonun crack halini nerden bulabilirim. lavalys ten indirdiğim 4.50 versiyonu trail ve kısıtlı kullanıma izin veriyor. programı nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirsen sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sysneer

Teşekkürler!...

Bataryanın altındaki kilit mekanzimalarını kontrol ettim. Bu arada bu sallanma böyle zangır zangır deil sadece tutulduğunda hissediliyor ama sağına soluna biraz kağıt sıkıştırısak düzelir heralde .

Bu dediğin şekilde driverlerı bulup XP kurmak benim aklıma gelmedi deil fakat cihaza özgü kısa yol tuşları gibi bir takım bileşenlerin dirverı sadece asus un sağlaması ile olacak diye düşünüyorum Yine de bu hafta sonu XP kurmak ile uğraşacağım. Bu arada everstin son versiyonun crack halini nerden bulabilirim. lavalys ten indirdiğim 4.50 versiyonu trail ve kısıtlı kullanıma izin veriyor. programı nerden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilirsen sevinirim.

Serial, crack yasak. Sende tam adamına sordun

• quote:

Orjinalden alıntı: coolfire

quote:

Orjinalden alıntı: sysneer

Teşekkürler!...

Serial, crack yasak. Sende tam adamına sordun

pardon!

• Arkadaşlar "numeric touchpad" olayı nedir? Bilen var mı?
  • numeric touchpad; "fn+f9" tuşlarına 2. bastığımızda touchpad'i bir numkmerik tuş takımı gibi kullnmamızı sağlıyan donanım. standart bir numerik tuş takımı gibi dizilimi var. Ben sticker ı görünce numeric touchpad'i aktive ettiğimzde rakamların bir ışıkla gösterileceğini düşünmüştüm ama yanılmışım... olsun!... bu bile yerlerini tam anlamıyla denk getirebildiğimizde oldukça kullanışlı olacak...
  • sysneer; teşekkürler. Denemeye başladım
  • rica ederim!... işe yarar bir bilgi verebildiysem ne mutlu...

bu arada, sistemin bu numeric touchpad gibi farklı yeni özellkleri var mı? hdmi dan görüntü alabilen oldu mu?
  • arkadaşlar parmak izi okuyucusunda bir türlü parmak izimi tanıtamadım,bu işin püf noktası nedir ?
  • Parmağını eklem yerinden başlayarak okuyucuya teması kesmeden parmak ucuna kadar okutacaksın. Birde ne çok hızlı ne de çok yavaş okut.
  • vatanda bugün %25 indirim var . bir arkadaşımı yolladım aldırdım.
  • Merhaba,
    Başka bir sitede XP kurulumuyla ilgili bir yazı buldum. Güvenip kurmadım açıkçası.
    Bütün sürücülerini vermişler. Ama bazıları Asus'un değil.

http://www.notebook.gen.tr/asus-f4/asus-f9sg-serisi-notebooklar-hk-hersey-burada-f9sg210dv-t1293.html

16 Nisan tarihli 304 sürümlü yeni bios güncellemesi çıkmış.
    Şu LightScribe programını Windows'un program ekle/kaldırından ya da Your Uninstaller'den kaldıramadım.
    Açılışta çalışmasını engelledim.
    Tabi LightScribe özelliği varsa bilemem.
    Vista'nın SP1'i de çıktı. Yorumlarınızı merak ediyorum. Performansında değişiklik oldu mu? Ben pek fark etmedim de.

• bence o siteye güvenilmeli ben biliyorum..:D
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.