Şimdi Ara

12.1' ASUS F9SG PENRYN T8100-2.1Ghz(ilk mesaja inceleme eklendi) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
170
Cevap
1
Favori
19.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşım cihazı aldı. mahcup oldum , diğer arkadaşımın aldığı f8 in aksine oldukça hantal bir makine çıktı. ikisinin çoğu parçası ve sürücüsü aynıdır herhalde.
    -dvd sürücüsü çalışmıyordu. sürücü güncelleme yapmıyor , verilen sürücü cd sinde işe yarar dvd sürücüsü çıkmıyor. windows 3.1 ve 95 için bile sürücü var . vista için yok. asus sitesinde dvd rom dirver yok. dvd rom üreticisinin sitesinde bile yok.
    -2 GB lık Sd kartı okuyana kadar çatladı . 600 mb resim aktarmak için 3.5 saat süre hesapladı. aktarma değil resmen damla damla alıyordu.
    - son derece yavaştı , explorer sayfasını nazlanarak açıyordu.
    -vista puanı 3.2 aldı.
    -sistem geri yükleme hata verdi çalışmadı

dvd rom çalışmadığı için recovery cd yada driver cd kullanamadık. açılışta f8 yada f9 a basıp bir şekilde vistayı yeniden yüklettik.
    gece yarısına kadar uğraştıktan sonra , ya buna sürücüleri bulup XP kuralım , yada olan tüm sürücüleri asus sitesinden indirip yeniden yükleyelim dedim. (f8 in sürücü cd sini de kopyalayıp kullanabilirim belki diye düşünüyorum)

yorum ve önerilerinizi bekliyorum.

• lebu hocam, fazla düşünmenize gerek yok. Bence hemen cihazı iade edin. Ben yıllardır bir dvd-rw için sürücüye rastlamadım. Eğer dvd-rw çalışmıyorsa hemen iade edip değişim veya para iadesi isteyin.
  • Merhaba,
    Bios'tan açılışta parmak iziyle açılışı etkinleştirmek mümkün mü? TPM diye geçiyor ama bulamadım. Bir de batarya ayarları varmış kılavuzunda öyle yazıyordu Bios'tan ayarlanan bunun yerini biliyor musunuz?
  • arkadaşlar merhaba,

foruma yeni üye oldum; hayır olsun

nette araştırma yaparken bu bilgisayara rastladım. benim amacım servisle işe giderken yolda geçirdiğim 2 saatlik zamanda express card ile (edge card) internete bağlanarak world of warcraft oynamak.

ekran kartı özellikleri yeterli görülmekle beraber yeni nesil pcmcia kartlarını (express card) destekliyormu ve ekran kartının oyun performansı nasıldır.

bu konularla ilgili bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

saygılar,

kuzgun007
  • Express kart girişi var cihazda ve yeni nesil sanırım. Çünkü önceki bilgisayarıma göre oldukça küçük bu giriş.

Ekran kartı oyun için yeterli gördüğüm kadarıyla. Test sonuçları yukarıda yer alıyor zaten. Tabi Xp yüklenirse oyun performansı artabilir.
  • Bu arada Light Scribe programını kaldırma yolunu buldum. Rifat38 uğraşıyodu bir ara :)

Program files klasörünün içinde Common files klaörü var. Bu klasörde de Light Scribe klasörü bulunuyor. Klasör içerisinde programı kaldırmaya veya değiştirmeye yarayan installer paketi var. Paketin ismi "LS_IN" gibi bir şeydi. Zaten klasördeki tek installer paketi o
  • merhabalar,

coolfire; dostum cevap için teşekkür ederim.

saygılar
  • Coolfire ben de teşekkür ederim LightScribe hakkında verdiğin bilgiden dolayı.
  • Önemli değil arkadaşlar
  • arkadaşlar wireless kullanırken batarya kaç saat dayanıyor acaba.. bi de kaç hücreli batarya çıkıyor kutuda ve bu bataryayla toplam ağırlığı nedir? cevaplarsanız sevinirim.. lg nin yeni bi modeli çıkmış LG R200 - ECP12T Core 2 Duo T8100 2.1 Ghz 2 Gb 200 Gb 12.1" ati x2400 ekran kartı..
    bu ikisi arasında kaldım da..
  • Hocam 3 saat zar zor dayanıyor batarya. Üzerinden 6 hücreli pil çıkıyor. Pille beraber 2.1 kg'ye ulaştığını Rıfat arkadaşımız yazmıştı ama ben tartmadım

Msi pr200 8 hücreli pille 4-5 saat dayanıyor.
  • Merhaba arkadaşlar...

Yorumlarınızı okudum. Her zaman olduğu gibi şimdi de sayenizde ürün hakkında bilgi edinmiş oldum. Biraz siteleri kurcaladım, en uygun fiyat şuanwww.pcdepo.com 'da.
    Öğretmenliğe yeni başladım. Branşım Fen Bilgisi. Derse hazırlık için ve derste eğitim aracı olarak kullanmak için, her an yanımda bulundurmak, kablosuz bağlantının olduğu yerlerde interneti kullanmak, strateji oyunları oynamak... için 12.1 çok ideal. Sormam gereken birkaç konu var, özellikle bu ürünü kullanan arkadaşların cevaplaması beni memnun eder...

1) F9 kasa olarak sağlam mıdır? 2 yıldır Acer 5030 kullanıyorum. Kasa ancak 1 yıl dayandı. Şuan satsam satılmaz, atsam atılmaz durumda.
    2) Isınma ve fan çalışması; Office çalışmalarında oluyor mu? Yoksa sadece oyun gibi performans isteyen durumlarda mı fan çalışıyor?
    3) DVD yazıcı ve HDD'nin markası nedir? DVD yazıcının DVD yazma ömrü var mıdır? (Acer 5030'da Slimtype diye bir DVDrom takılı, 40 DVD sonrası iptal oldu. Servise gönderdim. Değiştiler. 40 - 45 DVD yazdıktan sonra yine iptal oldu.)
    4) XP için driver sorunu yaşar mıyım?
    5) Ses yüksekliği nasıl, yeterli mi?
    6) Son olarak; eğer alırsam uzun yıllar (4-5 yıl) değiştirmeden kullanmak istiyorum. F9 bu isteğime uygun mudur? (Teknoloji açısından değil de sağlamlık açısından soruyorum. Yoksa teknoloji açısından bir ay bile önemli )

Yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urfabirecik -- 19 Mayıs 2008; 22:14:28 >

• Merhaba,
    Ben de öğretmenim. Görme engelli olduğumdan oyunlarla ilgili bilgi veremeyeceğim.
    Sorularınızı tek tek cevaplamaya çalışayım:
    1) Aldığım ilk dizüstü bu, sağlamlığını tam olarak bilemem. Coolfire cevap yazar herhalde.
    2) Ofis çalışmalarında da fan çalışıyor. Ama rahatsız edici bir gürültüsü yok bence.
    3) DVD yazıcının markasını tam hatırlamıyorum. M ile başlıyordu. HDD'ninki ise Hitaci.
    Hiç DVD yazmadım.
    4) XP sürücüleri yok maalesef.
    www.notebook.gen.tr
    adresinde XP sürücülerini vermişler. Ben kurup denemedim. Çünkü bazılarını başka markalardan almışlar. Tam anlamıyla toplama olmuş.
    Ben Vista'dan gayet memnunum. Ama siz haklı olarak oyun dersiniz ve o zaman işler değişir.
    5) Asus ve Sony'lerin diğer markalara göre ses çıkışlarının daha iyi olduğunu duymuştum. Klasik olacak yine, masaüstündeki gibi olmaz. Yeterli, tabii bence.
    6) Cevabını diğer arkadaşlar verirlerse bizi de aydınlatmış olurlar.

• Benimde mesleğim öğretmenlik, mobiliteye öğretmenler önem veriyor galiba

1- Bundan önceki laptopum acer 5101'di. Kasa ona göre çok daha güven veriyor. Ama açık söyleyeyim Acer'lada sorun yaşamamıştım. F9sg ise çok daha sağlam hissi veriyor.

2- Paylaşımsız ekran kartı olduğundan dolayı biraz ısınma var. En azından Msi Pr200'e göre daha fazla ısınıyor diyebilirim. Yaklaşık 5 saatten beri açık sistem ve şu an everest: hdd-43, ekran kartı-66, işlemci-55 derece gösteriyor. Oyun oynadıktan sonrada ekran kartı:70 küsurlarda oluyor.

3- Dvd sürücüsü Matshita. Toshiba, Hp ve Ibm dahil bir çok firmanın kullandığı bir ürün. Üreticisi panasonic zaten. Ben bir kaç cd ve dvd yazdım ve bir sorunla karşılaşmadım.

4- Ben xp ile hiç uğraşmadım ama Asus F8sg topiğinde bir arkadaş üretici firmaların sitelerinden driverları indirerek bir sorun yaşamadığını ifade etmişti.

5- Ses yüksekliği gayet iyi, özellikle acer'dan sonra mükemmel gelecektir

6- Benim bulunduğum kurumda değişik markalarda yaklaşık 50 laptop var ve asus kadar güven veren bir başkası yok. Bu laptop'lar bir sorun yaşadığında genelde bana geldiği için tecrübeyle sabittir: Toshiba ve hp alma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolfire -- 20 Mayıs 2008; 17:40:15 >

• Merhaba,
    Üç sorum olacak size:
    1) Parmak izini biosta etkinleştirmenin bir yolu var mıdır? Deneyen oldu mu?
    2) Bataryayı daha uzun süreli kullanım için güç ayarlarını nasıl yapmalıyım? Neler önerirsiniz? Kılavuzunda biostan da ayarların yapılabileceğinden bahsediyor. Ben bulamadım.
    3) Bilgisayarı açma düğmesinin sol tarafında minik bir düğme var. Bu düğme ne işe yarıyor?
    Teşekkürler.
  • 1. soru hakkında bilgim yok, parmak izi okuyucuyla hiç uğraşmadım.

2. soru için sana Fn+F7 yapmanı öneririm. Ekran hiç güç harcamaz bu şekilde. Bios'a da bir ara bakarım.

3. O minik düğme güç ayarları kısa yolu. Yani ona her basışında "battery saving-quite office veya high performance gibi seçenekler arasında gezmiş oluyorsun. Bu aynı zamanda 2. soruna da biraz cevap vermiş olabilir.
  • Hocam sağolasın. O küçük düğmeyi bayağı merak ediyordum. FN F7'yi kullanıyorum. en az yarım saat fark ediyor. Quit Office'te denedim. Bilgisayar acayip yavaşladı.
  • Birde klasik yöntemler: Kullanmadığın zaman wireless-touchpad gibi donanımları kapatabilirsin.
  • Pek satmadı galiba F9sg piyasada. Neyse 15.4 alanlar bir kaç sene içinde el mecbur gelecekler 12.1" dünyasına.
  • Merhaba,
    Çok merak ettiğim bir soru var:
    Bilgisayarımdaki Vista ürün anahtarını alıp yeni bir Vista Home Premium kursam aktivasyon ister mi acaba?
    Yahut da Vista'nın SP1 pakedini entegre etmemiz mümkün müdür ki?
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.