Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçinmekten kasıt nedir? Yani bu saydıklarınızın üzerine daha ne yapmanız gerekiyor "geçinebiliyorum" diyebilmeniz için?
  • quote:

Orijinalden alıntı: niceworkisc

Konuyu açarken yüzüde kızarmıyor. Nasıl adamlarsınız ben anlamadım. Troll müsünüz başka bir varlık mı anlam veremiyorum. Ulan bu yaşantıya ve paraya şükür etmek yerine gelip geçinemiyorum diyor. 500 bin TL'ye de geçinemezsin ona göre harcamada bulunuyorsan. 2500 TL ye 3 çocuk büyüten var. Utanmadan gelip buraya konu açmış birde. Çaktırmadan ego kasıyor. Birgün bu donanım haber bizi şaşırtacak mı acaba?

Alıntıları Göster
    Yahu arkadaşım neden yüzüm kızarsın çalmıyorum çırpmıyorum.Çalışmışım halada çalışıyorum vatana millete katkı sağlıyorum bu parayı kazanıyorum.
    Bu parayla ancak belirli standartlarda yaşandığını söylüyorum aslında biraz geniş düşünürseniz buradan düşük gelirle yaşayan insanların ne kadar zorlandığına işaret ettiğimi de anlayabilirsiniz.
    Ama tutturmuşunuz 2500 tl'ye 3 çocuklu aile var.
    İyi o zaman bu 3 çocuklu aile babası gelip durumum kötü geçinemiyorum dediğinde afrikada hindistanda insanlar ayda 30 dolara çalışıyorlar.Daha ne istiyorsun başını sokacak damın,tencerende pişen aşın ver dersiniz olur mu

• quote:

Orijinalden alıntı: elmariacci

Güzel para kazaniyorsunuz Allah bereket versin fakat konuda gözüme çarptı o kadar arkadaş işiniz sormuş ısrarla tam cevabı vermemissiniz.

Maaşınız yazip ozel hayatınızdaki giderleri buraya yazıyorsunuz ne hikmetse iş ile alakalı bir sey yok. Memurum bu kadar
    Konuyu meslekle bağdaştırmak istemediğim için yazmadım açıkcası eah'ta doktorum.
  • İcerigi okumadan baslig bakarak yaziyorum direk sorun sende kardesim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Tevazusu olmayan insanin milyon TL si olsa ne yazar. Şükürden nasibini almayan dünyaya hırsla yapışan birinin degil 12 bin 120 bin versen kafii gelmez. Senin 12 bin liranı nasıl harcadığını kimse görmek ve duymak zorunda değildir. Insanlar kirasını odyemez derecede acziyete düşmüşken kendini burda acındiriyor gibi göstermen Türk toplum ruhunun gram sende tecelli etmediğinin en büyük göstergesidir. Standart donanım üyesi.

• Tüm bunlari yaparken Sükrediyormusun ? belki manevi sknti vardir sizde ve bereket denilen kavram artik szin eve ugramiyordur.

Not: lux yasiyorsun bu durumda cok gelen cok gder mutevazi yasayip hayatini daha iyi idame edip bu parayla nesillerine bile guzel bi hayat saglayabilirsin sorun elbette sizde yanlis anlamayin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tevazusu olmayan insanin milyon TL si olsa ne yazar. Şükürden nasibini almayan dünyaya hırsla yapışan birinin degil 12 bin 120 bin versen kafii gelmez. Senin 12 bin liranı nasıl harcadığını kimse görmek ve duymak zorunda değildir. Insanlar kirasını odyemez derecede acziyete düşmüşken kendini burda acındiriyor gibi göstermen Türk toplum ruhunun gram sende tecelli etmediğinin en büyük göstergesidir. Standart donanım üyesi.
    Arkadaşım benim normal yaşatımda nasıl biri olduğumu biliyormusun,ismi mi cismimi biliyormusun ki ben sana burada caka satayım hava atayım.
    Burası forum benimde böyle bir düşüncem var yazmışım,altta kiramı ödeyemedim ev sahibi beni dışarı attı başlığı mı açmam gerekiyor.
    Görece yüksek geliri olan biri buraya birşeyler yazdığında burada okuyorsun ayıplıyorsunda,dışarıda milyonluk arabaalara binenleri gözün görünce zoruna gitmiyor mu.
    Tv'de orada burada lahmacun+ayrana 200 tl veren ünlüler,ferrariye binen futbolcular,ada satın alan godamanlar her pazar tam bülten veriliyor.Bunları hevesle izleyipte burada ben konu açınca suçlu ben mi oldum.
    Belliki kazandığım paranın ülke standartlarına göre iyi olduğunun farkındayım,belki tutumsuz biriyim mantıklı tavsiyeler veren çıkacak,fikir alışverişinde bulunucaz.
    Çok ayıpladıysan görmek zorunda değilsen başlığa tıklamazsın gizlersin yorumda yazmazsın olur biter.Herkes senin düşünce ve değer yargılarına göre davranamak yazıp çizmek zorunda değil,sevmeyebilirsin,hoşuna gitmeyebilir uzaklaşırsın olur biter

• quote:

Orijinalden alıntı: hoopoe

Arkadaşım benim normal yaşatımda nasıl biri olduğumu biliyormusun,ismi mi cismimi biliyormusun ki ben sana burada caka satayım hava atayım.
    Burası forum benimde böyle bir düşüncem var yazmışım,altta kiramı ödeyemedim ev sahibi beni dışarı attı başlığı mı açmam gerekiyor.
    Görece yüksek geliri olan biri buraya birşeyler yazdığında burada okuyorsun ayıplıyorsunda,dışarıda milyonluk arabaalara binenleri gözün görünce zoruna gitmiyor mu.
    Tv'de orada burada lahmacun+ayrana 200 tl veren ünlüler,ferrariye binen futbolcular,ada satın alan godamanlar her pazar tam bülten veriliyor.Bunları hevesle izleyipte burada ben konu açınca suçlu ben mi oldum.
    Belliki kazandığım paranın ülke standartlarına göre iyi olduğunun farkındayım,belki tutumsuz biriyim mantıklı tavsiyeler veren çıkacak,fikir alışverişinde bulunucaz.
    Çok ayıpladıysan görmek zorunda değilsen başlığa tıklamazsın gizlersin yorumda yazmazsın olur biter.Herkes senin düşünce ve değer yargılarına göre davranamak yazıp çizmek zorunda değil,sevmeyebilirsin,hoşuna gitmeyebilir uzaklaşırsın olur biter

Alıntıları Göster
    Nasıl biri olduğunu anlamak için ismini veya cisimini bilmeme gerek yok. Nitekim insanın kişiliğini ne ismi ne cismi belirler. Düşünce yapısı belirler. Buna ise şuan yeterince hakim olduğunu kanısındayım. Örneklemelerine bakınca da ünlülerin lahmacuna 200 TL si verdiği gibi kimleri örnek baz aldığın zaten ortada. Para senindir dilediğin gibi harcarsın. Helal yoldan kazandıysan zaten buna kimsenin diyecek tek bir sözü olamaz. Hakkındır harcarsın. Ancak bunu milletin gözüne soka soka 2500 tl ye 3 4 çocuk büyüten insanların olduğu bir ülküde, yoksulluk sınırının 3200'iken asgari ücretin 2500 olduğu bir ortamda 12 bin tl ile geçinemiyorum konusu senin fikren ve zikren EGO bağımlısı biri olduğunu gösterir. Ne saygıdan ne halden anlamdığı, İslamın en temelinde olan (eğer ki müslümansan) Rızkın allahtan geldiğini bilip her koşulda şükretmen gerekirken, durumun 80 milyonun içerisinde belki ilk 10 milyon içerisindeyken bunu paylaşman benim neznimde utanç verici.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Buradaki sukurcu tayfaya anlatamazsin. Adamlarin mantiginda kendinden daha kotu durumda birisine bakip sukur cekmek var sadece cunku. Aylik 12-13 bin liralik gelir inanilmaz gelir buradakilere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 6 Mayıs 2020; 1:39:56 >
  • tabiki bu kadar uzun boş bir konuyu okumadım, başlığa cevap vermeye geldim

evet

bu arada csb
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Buradaki sukurcu tayfaya anlatamazsin. Adamlarin mantiginda kendinden daha kotu durumda birisine bakip sukur cekmek var sadece cunku. Aylik 12-13 bin liralik gelir inanilmaz gelir buradakilere.
    Şükretmek sadece islama özgü bir durum olmamakla birlikte herhangi bir dine tabii olmasanız dahi Psikolojinin ve Psikiyatrinin ortak buluştuğu bir noktadır. İnsanın mutluluğu hayat seyri için Şekva etmek yerine Şükretmek hayatın anlamını anlamakta en büyük koşuldur. Bunu birçok Psikoloji içeren kitapta bulabilirsiniz. İnsan hırsla dolu bir varlıktır. Hayatını elinde olanlarla değil olmayanlarla meşgul olarak harcar. Bu onu bunalıma ve hayattan aldığı lezzetin azlığına sürükler. Bu engebeli yaşamda ön koşul elinde olmadıklarını düşünerek kendini kahretmek yerine elindekilerine odaklanarak ve hayatta her zaman umut dolu olarak çalışıp hedeflerin için elinden geleni yaparak bir yere varabilirsin. Bunun dışında elindekinin değerini bilmeyen bir kişi elinde ne olursa olsun her zaman şikayet edeceği bir şeyi olur. Çünkü böyle bir eğitimi yoktur.

• niceworkisc N kullanıcısına yanıt
    Benim mesajimda İslam kelimesi bile gecmiyor hemen dine baglamissiniz, klasik. Psikolojide gecmesi beni ilgilendirmiyor, bana cok ters gelen bir mantik.

Cevabınız için teşekkür ederim. Genç arkadaşlar için örnek olursunuz.

• belirli bir sınırdan sonra kazandığın değil, harcadığın önemli.
  • quote:

Nasıl biri olduğunu anlamak için ismini veya cisimini bilmeme gerek yok. Nitekim insanın kişiliğini ne ismi ne cismi belirler. Düşünce yapısı belirler. Buna ise şuan yeterince hakim olduğunu kanısındayım. Örneklemelerine bakınca da ünlülerin lahmacuna 200 TL si verdiği gibi kimleri örnek baz aldığın zaten ortada. Para senindir dilediğin gibi harcarsın. Helal yoldan kazandıysan zaten buna kimsenin diyecek tek bir sözü olamaz. Hakkındır harcarsın. Ancak bunu milletin gözüne soka soka 2500 tl ye 3 4 çocuk büyüten insanların olduğu bir ülküde, yoksulluk sınırının 3200'iken asgari ücretin 2500 olduğu bir ortamda 12 bin tl ile geçinemiyorum konusu senin fikren ve zikren EGO bağımlısı biri olduğunu gösterir. Ne saygıdan ne halden anlamdığı, İslamın en temelinde olan (eğer ki müslümansan) Rızkın allahtan geldiğini bilip her koşulda şükretmen gerekirken, durumun 80 milyonun içerisinde belki ilk 10 milyon içerisindeyken bunu paylaşman benim neznimde utanç verici.

Alıntıları Göster
    Burada anonim olarak yazıyorum yani kimliğim gizli buradaki insanların iyi para kazanıyormuş demesi beni bilmedikleri için benim ego mu tatmin etmeyecek.
    İnsanları bir mesajdan tanıdığını düşünecek kadar insan sarrafı olduğunu sanan biri aslında hiçbirşey bilmiyordur ve görmemiştir,sadece kendi değer yargılarına göre ve çizdiği dar sınırlara göre kendi düşüncelerinden,okuduklarını,gördüklerini süzüp sığ değerlendirmeler yapar.
    Benim örnek olarak verdiğim savurgan,şımarık ve lüks içindeki hayata sahip olan sosyetikleri örnek aldığımı nerden çıkardınız anlayamadım ben sizin için örnek verdim,hiçbirinden zerre hoşlanmam,yolda dahi görmek karşılaşmak istemeyeceğim tipte insanlardır.
    Milletin gözüne gerçek hayatımda asla ne paramı ne malımı mülkümü sokarım bundanda haz etmem lakin burada herkes birşeyler yazıyor bende daha geniş bir fikir yelpazesinde gözümden kaçan gereksiz harcamalarımı veya yatırım yapabileceğimi,yada ülke standartlarında insanca ve rahat yaşamak için aşağı yukarı yeterli para olduğunu tartışmak için konuyu açtım.
    Bu arada yanlışınızı düzelteyim açlık sınırı 2200 tl,yoksulluk sınırı 7000 tl elinizin altında internet buyrun araştırın.
    Şükür etmem gerektiğini yazmışınız fakat nerden biliyorsunuz şükretmediğimi bu paranın yarısını kazansamda şükrederdim.Sadece maddiyata değil sahip olduğum herşey için şükrediyorum.Ama sizin düştüğünüz yanlış fakirliğe şükredelim yoksulluğa şükredelim değildir.Daha iyi bir hayat nasıl yaşayabilirm diye düşünür kendinizi geliştirirsniz sahip olduklarınızada şükredersiniz.Şükredeyip yerimde sayayım diye bir anlayışı benimseyenlerin vay haline derim.
    Afrikada günde 1 dolar kazanan insanlarda demeyecekler mi vay utanmaz 2500 lira parayla krallar gibi yaşıyor.Geçinemiyorum diyor biz açlıktan ölüyoruz senin karnın doyuyor,karnın doydugu için kendinden utanmalısın.Anlayışınız bu mudur?

• kuzeydogulu K kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam ne demek. Siz de benim gibiyseniz çok rahat para biriktirirsiniz, emin olun. Meslek ne olacak sizin inşallah? Hayırlı olsun bu arada şimdiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Benim mesajimda İslam kelimesi bile gecmiyor hemen dine baglamissiniz, klasik. Psikolojide gecmesi beni ilgilendirmiyor, bana cok ters gelen bir mantik.
    İslama bağlamadınız ancak her şükür kelimesine karşı çıkan arkadaşın bilinçaltında bu karşıtlık vardır zaten. Maksatım şükür etme eyleminin dini bir inancınız yoksa dahi Psikolojinin ve Psikiyatrinin ana unsurlarından biri olduğunu söyledim. Eğer psikoloji beni ilgilendirmiyor diyorsanız insan ve beynim hatta düşüncelerim beni ilgilendirmiyor demekle eş değer. Psikoloji demek biz demek hocam. İnsan mitolojisi demek. İnsanın düşünceleri, çarpıtmaları yanlış hayat yaşantısı demek. Bunların doğrusunu bulmak demek. Bugün açın bir Yabancı Psikoloğun kitabını Şükür listesi ödevlerini göreceksin. Şükretmeye bu kadar karşı olma yani. Şükür farketmenin en büyük unsurudur. İslamda çekmiyorum hadi avrupa alışkanlıklarından meditasyonda böyledir. Birçok yerde Şükür Meditasyonu göreceksiniz. Maksat Mutlu bir hayat sürmek.

• Maestro14 M kullanıcısına yanıt
    arkadaş fil g. tü yağlıyormuş

• niceworkisc N kullanıcısına yanıt
    Sadece ilk cumleyi okudum.Bir paragraf yazini okumayacagim fakat sen muneccim falan misin? Herkes hakkinda atip tutuyorsun? Herkesin karakterini, fikirlerini buradaki 2 satir yaziyla cozuyorsun falan. Beni sukretmek rahatsiz ediyor diyorum, bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 6 Mayıs 2020; 2:9:50 >
  • Geçinebilmek herkese göre değişebilen göreceli bir durum olduğunu düşünüyorum. Kimisi 3-5 bin lira ile geçinebilirken kimisi 2 bin lira ile geçinmeye çabalıyor. tabi bunun için birçok şeyden feragat edilmesi gerekir. maddi durum değiştikçe giderlerde değiştiğinden dolayı sizi bu konuda haklı buluyorum. insanlar maddi durumun artışına göre bazı etkenleri hayatından çıkarır veya hayatına sokar. bu nedenle sizin maaşınız ilerde 30 bin tl de olsa şuan bulunduğunuz durumdan daha farklı şeylere yöneleceksiniz ve o para da yetmemeye başlayacaktır. harcama kalemlerinizi gözden geçirirseniz belirli bir birikim havuzu oluşturursunuz. sabit oluşan bu havuzdan dolayı yapacağınız harcamalar değişkenlik gösterse de çoğu zaman geçim sıkıntısı çekmezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elmagfker -- 6 Mayıs 2020; 2:10:22 >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.