Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: XBlades

Yanlış.

İstinye park da chanel mağazasına girip istediğini alıp çıkmak, nasyonel e gidip pazarlık yapmadan araba almaktir zenginlik.

Zenginlik öyle 30 bin dolarla olmaz. Hatta zenginler bile aa acaba param denkleşir mi diye düşünmez. Girer tak diye alır. Benim gözümde aylık 500 bin lira kazanan adamda zengin değildir. 1 milyon liradan aşağı zengin olunmuyor maalesef. Biraz o çevreyi tanıdığınız da anlarsınız demek istediğimi. 30 bin dolari adamlar barlar da harcıyor zaten.

Bu konuyu açan arkadaş kendi özel hayatini tanımadığı insanlara anlatıp fikir alışverişi yapması da trajikomik.
    Bahsettiğin kişiler parayı bulmuş kişiler, zenginliğin ilk aşaması... Geceliği 30bin dolar otelde kalıp 10bin dolar çanta almak 7. ferrariyi aldıktan sonra bir bakıyorsun artık seni mutlu etmiyor kabuğuna çekiliyorsun ve ayda ortalama 30bin dolar harcarken buluyorsun kendini.

Bahsettiğim zenginlik istinyeparkta ve nasyonelde milyonlar harcamış bunların da artık sıkılmış insan zenginliği. Büyük ihtimalle eski zenginlerin istiklale gitmeyişi gibi onlar da artık istinyeparka gitmiyorlar.

• Glitz kullanıcısına yanıt
    Zenginliği gizli saklı yapmak en sağlıklısı, yoksa;

Çok dost kazanırsın ama hepsi seninle para için arkadaşlık kurar. Çok kadınla birlikte olursun ama hiç biri seni gerçekten sevmez.

Para para para. Bu dünyada en değerli şey maalesef para. Din iman vs geçiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 12 Mayıs 2020; 20:59:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tornado34

Herkese İlber ORTAYLI'nın "Bir Ömür Nasıl Yaşanır?" kitabını okumasını tavsiye ediyorum.

Neye sahip olduğun değil, sahip olduğunla ne kadar mutlu olduğun önemlidir.

Hayatta en çok şeye sahip olmak değil, en az şeye ihtiyaç duymaktır önemli olan.
    Hocam ana fikre katılıyorum, ama günümüzde biraz “fazla şikayet etme, elindekiyle yetin” deyip, insanları açlıktan hallice hayata mahkum edip kendisi lüks yaşam içinde olanları anımsatıyor. “Fakirlik / orta hallilik güzel bi şey ama benim için değil, senin için” şeklinde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın bayadır foruma giremedim. Öğretmen olacam inşallah teşekkür ederim sağolun
  • Krediyi sayma araba sana kalmayacak mı ?
  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Aynen atv de nihatda aynısını yapıyor elinin ayaginin tutması buyuk lutuf fazlasında gozunuz olmasın diyor :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 12 bin lira ciddi rakam. Demek ki para artınca yaşam standartları da artıyor. Azdan az çoktan çok gider mantığı. Fakat gerçekten gereksiz harcamaların var.

Bir de şu gerçek var. Her ay size 1000 lira kalması bu işin en adil kısmı. O paraya her ay kimse de ulaşamayacak insanlar dolu ülkede.

• 12k maaşı olup kyk kredisi ödemek. demek istedikleri doğru adamın ama sallamış.

• Eline para kalınca nasıl geçinemiyor olabilirsin. Geçinemeyenler ay sonunda kartta eksi hesapda vs içerde olanlar. Elinde para kalanlar değil.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.