Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Klise Adam

Ulan korkak köylü niye sıfır hesap açıp yazıyorsun kendi hesabından yazsana kendi paylaştığın linkte uzman doktor net 5000 Euro yazıyor daha anten anten konuşuyorsun. Ben ne demişim bir daha oku bakalım hani okuman varmış ya :)) uzman doktor 4500–5000 Euro alıyorken demişim değil mi?

Alıntıları Göster
    Paronayakmısın kardeş,hee senden korkup yeni hesap açtım.
    Aslında konuyu açan benim,kışın sıcaklık dercesi kadar olan iq ile neler düşünümşte paşam yazmış aç üyelik tarihimie bak 2017 yazıyor.
    Sırf senle uğraşmak için 3 yıl öncesine gidip hesap açtım .
    YAzdığım linkten bir halt anlamadığın belli onlar sadece net maaş,türkiyedeki doktor maaşlarının net alınmadığı gibi orada da alınmıyor.
    Ek nöbet tutarsan para veriliyor,ek ödemeler var ama senin gibi beynine lpg taktıran tipler bunu ne bilir ne anlar.Yİnede hesap yapmışım sana anlamamışın
    Ne demişler etme cahille muhabbet

• hulkibey kullanıcısına yanıt
    doktor olmuştur dostum bunda şaşıracak bir şey yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Alt gelir grubu için yapılan Tokiler öyle, 3000-3500 limiti olan yerler gördüm.

Orta gelir grubu için yapılan yerlerde gelir limiti yok.

Misal Adana'da Kışla Toki var, aylık taksitleri aylık 4500 lira buna gelip de aylık geliri şu kadardan fazla olan alamaz dersen kimse alamaz zaten.

Her projede ayrı açıklanır o gelir limiti, bazılarında da limit yoktur. Bizim aldığımız da öyle, limit yok. Aylık 2 bin lira taksit ödüyorum, hane geliri 3500 olan adam ödeyemez ki zaten onu.
    Bunu bilmiyordum teşekkürler bilgilendirme için. 2000 tl sadece kira veren var İstanbul'da. Çok iyi olmuş sizin için, kira öder gibi ev sahibi olmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keşke bu kadar bütçemiz olsada bizde aynı duruma düşsek be hocam 😉

• quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Sizin fikre falan sayginiz yok, arkadasida benide hemen yargilamaya basladiniz. Onyargiyi parcalamak atomu parcalamaktan zordur diye bosa dememisler.
    Önyargıdan bahsediyorsun. Daha kendinin yaptığından haberin yok.
  • Restrop kullanıcısına yanıt
    Birisi devlette doktor olacak da 'doktorum' demek yerine 'memurum' diyecek. Hic sanmam.
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    adam lafı memurluktan açtığı için öyle demiştir sonuçta o da memur kategorisine giriyor

• Restrop kullanıcısına yanıt
    Mumkun ancak pek olasi degil. Bugune kadar "doktor" olup da bu sifatini her firsatta dile getirmeyen kimse gormedim, belki bu anlamda ilktir.
  • Muzun içinde gelen böcek kullanıcısına yanıt
    Tamam.
  • senin gelirinin sadece yarisiyla 5 ayda araba alacak para biriktirebiliyorsam (52 bin tl) sorun sendedir. Yemeden içmeden keserek yapmiyorum hem de. Gezerek, yiyip içerek ve de harcayarak. Ev kirası ve düğün harcamaları da yapıyorum. buna rağmen lazim olur diye bu kadar parayi bir araya getirebildim. Kimseden borç harç da almadım. Sorun kesinlikle sende...

• Sorun senin yaşaman.
  • ben 7,5'a bu dediklerinden daha fazlasını yapıyorum
  • Üniversiteyi yeni bitirip çalışma hayatına henüz atıldıysan senin baban yaşındayım. Baba tavsiyesi olarak al, eminim babanda aynısını söylerdi. Öncelikle sigarayı bırak. Mümkün olduğunca tasarruf et ve para biriktirmeye çalış. Gençken kolay iş bulur ve para kazanırsın ama bir 15 sene sonra aynısı olmayacak. Ayrıca devir çok hızlı değişiyor ve işler otomatize olurken insan ihtiyacı azalıyor. Bu nedenle ileride kafanı duvarlara vurmamak için para biriktir. Elinde nakit birikimin olunca göreceksin hayatta her zaman fırsatlar önüne çıkacak. Bunlara temkinli yaklaş ama değerlendirmeye çalış. Nakit para her zaman ve her yerde seni kurtarır bu lafımı unutma.
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    Hocam devlet kurumunda şefim. 7k maaşım var. Memurun bir üstüyüm yani. En üst düzey memur 7k almaz

• Gayet güzel yaşıyorsun dostum ac kopeklere bakma devamke

• gorkemnalbant G kullanıcısına yanıt
    hangi kurumda çalıştığını da paylaş da kayınço biz de bilelim haketmeyenlere bu kadar parayı neden dizdiklerini . ulan bizim maaşı 4000 i zar zor geçip de sabahtan akşama kadar sigortaydı maaşlardı icraydı yazışmaydı diye 1000 tane işe bakan ve 30 senelik hizmeti olan abilerimiz mutemetlerimiz var ha bu arada o adam işlerin stresinden kalp krizi geçirdi .sen maaşallah sonuna kadar haketmişsin maaşını nasıl olsa akşama kadar yatıp maaş kazanan çok , şanslı yerlere hasbel kader yada torpille gelip ... zaten şefin yaptığı iş ona buna iş dağıtmak adam heralde dhmi de çalışıyor . düz maaşı yetmemiş dönerden de bi iki yaprak ekliyelim demişler . münferit olsa bile o tamamen senin kurumunun abukluğu ve türkiyede ki sosyal dengesizlik . ama şunu bil burda bu kadar para alıyorum diye artislik yapanlar helal kazanmanın değil harcamanın derdinde . ne iş yaptığını sanıyorsun ki ben bu kadar parayı hakediyorum diyorsun .

ha adaletten mi bahsedersin . senin yaptığın işin 20 katını başka kurumda yapıp da 4000 e zar zor talim eden ve herşeyden öte aile geçindirenler var . onun için burdan artislik yapma . kurumun şartlarının senin helal rızığın olduğunu sanıyorsan git bi başka kurumlara göz gezdir bakalım . türkiyede ne dengesizlikler var .

lafımın da hala arkasındayım ben bugüne kadar şube müdürlerinin dışında bu kadar para alan görmedim . öğretmen yada mühendisten bahsetmiyorum . ha sana veriyorlarsa gel burdan bordronu paylaş kurumunun ayıbını da bize ispatlamış olursun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 8 Mayıs 2020; 4:36:42 >

• Kardeş yorumlarına baktım . Çok şükür felan tabirleri kullanmışsin . Müslüman olduğunu farzederek bu yorumu yapmak istiyorum . Üzgünüm ama "faize bulaşmışsın" 99 yılda çalışsan bişeye muvaffak olamazsın riskinin bereketi olmaz . Faize bulaşan kim varsa git sor araştır iflah olan varmı . Bu dünya neyse ahireti zaten söylemeye gerek yok . Faiz ayetleri insanın tüylerini diken diken etmeye yetiyor. Tövbe et günahı terk et . Hayatın düzelir

• Çoğu kişi anlam verememiş ya da şöyle ederim böyle ederim demiş.Evet abimiz/arkadaşımızın fuzuli harcaması fazla ama şöyle düşünürseniz anlatılmak isteneni daha iyi anlarsınız > 2000euro maaşla avrupada yaşadığını
  • Dostum sorun az kazanman değil, meslek sınıfını bilmiyorum ama normal bir orta memurun rahat 2 katı kazancın var. Sorun tersten harcama yapman.

Yani, elindeki paraya göre harcamıyorsun, daha çok anlık istek ve keyiflerin için harcıyorsun ve maaşın yetmediğini düşünüyorsun. Eğer olaya bu şekilde bakarsan 30 bin kazanç da yetmez. Ha zaten 3 bin kredi çekmişsin, o yüzden sana yetmeyen maaş 9-10 bin diye düşüneceksin.

Olması gereken sağlıklı harcama ise şöyle olur;

%10 yatırım için ayırmak (her ay mutlaka)
    %10 kira
    %10 giyim kıyafet
    %10 dışarıda yemek kahve eğlence.
    vs.
    vs.

gibi dilimlere böleceksin maaşını. O dilime denk gelen paraya göre harcama yapacaksın. Diyelim ki takım elbise alacaksın ama elbise bütçen 500 tl ve sen 1500 tl lik takım istiyorsun. o zaman birkaç ay bekleyeceksin ve kıyafete ayırdığın parayı biriktirip öyle alacaksın.

Şunu da almayak mı, şuna da binmeyek minin sonu yok güzel kardeşim. Elindeki para neyse onu böleceksin parçalara ve öyle harcayacaksın. hem borca girmezsin hem canın sıkılmaz hem de neye ne kadar harcayacağını bilirsin. Yoksa bir pantolon almaya gidersin ama 3 gömlek + 2 kazak + 1 ayakkabı vs. alır ama pantolon almadan gelirsin. Bu da bütçeni bozar. dediğim gibi 30 bin de kazansan para yetmez arttıramazsın. ama dediklerimi uygularsan 5 bin bile kazansan para biriktirebilirsin . Yani işin özü ayağını yorganına göre uzatacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wintage -- 8 Mayıs 2020; 7:1:30 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.