Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cinali1

senin gelirinin sadece yarisiyla 5 ayda araba alacak para biriktirebiliyorsam (52 bin tl) sorun sendedir. Yemeden içmeden keserek yapmiyorum hem de. Gezerek, yiyip içerek ve de harcayarak. Ev kirası ve düğün harcamaları da yapıyorum. buna rağmen lazim olur diye bu kadar parayi bir araya getirebildim. Kimseden borç harç da almadım. Sorun kesinlikle sende...
    ortalama 6-7 bin kazançla 5 ayda 52 bin lirayı nasıl biriktiryorsun anlayamadım, hatta düğün vs. harcaması yaparak? Sırrı varsa bize de anlat, tamamını da biriktirsen 52 bin lira edemezken, hangi 4 işlemle ulaştın o miktara bir türlü aklım almıyor, matematiğin da öyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wintage -- 8 Mayıs 2020; 7:6:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım birkaç mesaja cevap verdim mesleğimin ne olduğunu,bu şekilde bilmeden atıp tutmak kolay tabii
    Eğitim araştırma hastanesinde acil serviste hekimim
    Hastanem covidden dolayı pandemi hastanesi oldu
    Covid-19 dan önce günde 700-800 hasta gelen bir acil servis burası,binbir turlu hasta geliyor.
    Trafik kazasında travmalar,ateşli delici silah yaralanmaları,beyin kanamaları,kalp krizleri,nöbet geçirenler,nefes darlığı olanlar
    90 yaşında 4-5 tane ko-morbid hastalığı olanlar,riskli gebeler,kalbi solunumu duranlar daha birçok hayati tehlikesi olan insanlar geliyor.Bunlara ek olarak sadece canı sıkıldığı için günde 3-4 kere gelenler iğne isteyenler,serum isteyenler,verilen tedaviyi kullanmayıp tekrar muayeneye gelenler,BT çektirelim,MR çektirelim ne biliyim ne yapalım diye garip garip istekler,sırf ilgi çekmek için ayılıp bayılan genç kızlar,kaynanasına kızdığı için bayılma nuöarası yapan gelinler neler neler.
    Bunların hepsine bakıyorum,takibini yapıyorum.24 saat boyunca aralıksız çalışarak ,diğer çalışanlar saat 4 olsun diye oflayıp puflarken benim mesai asıl 4 ten sonda başlıyor.
    Pandemi döneminde onlarca covid pozitif ve şüpheli hastayl doğrudan temas ediyorum.İnsanlar markete ,sokağa çıkmaya korkarken kesim pozitif olan hastaların içinde uyuyorum yemek yiyorum.
    Ve buralara gelebilmek için üniversite sınavımda derece yaptım ardından 6-7 yol en zor ve yoğun eğitimlerden birimi aldım diğer öğrenciler sınavdan 1-2 gün önce notlara bir göz atıp derslerden geçerken ben haftalar önce çalışıp zor geçtiğim sınavlarım oldu.
    Mesleğim tüm dünyada geçerli bir meslek ve benim meslektaşlarım Amerika’da yılda yüzbinlerde dolar kazanıp ferrariye binebiliyor.Ben bunlardan şikayet etmiyorum.İnsanşara faydalı olmak için çalışıyorum fakat maddi olarakta biraz tatmin olmak hakkım sanırım ha bu parayı helal görmüyorsanız bunu da sizin vicdanınıza bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoopoe -- 8 Mayıs 2020; 7:29:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wintage

ortalama 6-7 bin kazançla 5 ayda 52 bin lirayı nasıl biriktiryorsun anlayamadım, hatta düğün vs. harcaması yaparak? Sırrı varsa bize de anlat, tamamını da biriktirsen 52 bin lira edemezken, hangi 4 işlemle ulaştın o miktara bir türlü aklım almıyor, matematiğin da öyle...

Alıntıları Göster
    Prim alarak. Performans primim bu sene güzel geldi. Bir de altına yatırım yaptım sürekli. 290 -310 liralardan aldigim altin simdi 390 lira.

Ha bir de senin matematiğini yerim .

• quote:

Orijinalden alıntı: Klise Adam

Allah aşkına Almanya’da uzman hekim,hakim,profesör 4500-5000 Euro kazanırken sen ne yapıp 6500 belki daha fazla kazanacaksın hele bi söyle?? Bizim milletin kendini bi nimetten sayması beni öldürecek
    İşin içinde biri olarak nerde ne kazanılıyor ilk ağızdan bilgi alıyorum.Senin gibi kulaktan dolma bilgilerle yazmıyorum.
    Almanya’da çalışan 3 tane arkadaşım,tanıdığım var daha geçen ay ellerine 4500-5000 Euro net para geçtiğini söylediler .Bu Kişiler asistan olarak oraya giden 1 yılını doldurmamış tecrübesiz insanlar,çalıştıkları klinikte branşa göre bir uzman doktorun aylık net kazancı 7 ila 15 bin Euro civarındaymış.Üstelik bir doktor için Almanya’ya gitmek için neredeyse sadece almanca bilmek yeterli oluyor.Türkiyeden çok fazla Almanya’ya giden doktor var.Sizin gibi tiplerle uğraşıcağınla oturup Almanca çalışıyor insanlar daha iyi diyor.Avrupada yaşadığımnız bir tanıdığın varsa sor Avrupa’da 5 bin Euro üzeri kazancın ne demek olduğunu anlatsın sana senin aklının sınırlarını zorlayacak kadar rahat bir yaşamla bile bitirilmez bu para emin ol

• Benim de benzer gelirim mevcut 6bin tl araba kredisi ödüyorum aylık bin tl kira veriyorum 3 bin tl de 1 aylık her şey dahil giderim oluyor. 2-3 bin kenara koyuyorum.
    Eğer 5 bin tl maaşın varsa 50 tllik 50 bin tl maaşın varsa 500 tllik gömlek giymen lazım mantığıyla hareket edersen hiçbir şeye para yetiremezsin.
    Bence fazla harcıyorsun baya.

• hulkibey kullanıcısına yanıt
    Birileri kıskançlık triplerine mi girniş acep

• bedrettin123 B kullanıcısına yanıt

Konu sahibi doktor olduğunu sonradan söylemiş. Ne diyeyim, doğru söylüyorsa benim için bir ilk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 8 Mayıs 2020; 8:14:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuyacağım dursun burda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    Bilmeden nasil bu kadar emin sallayabiliyorsunuz anlamis degilim. Herhangi bir devlet kurumunda kariyer memurlugu yoluna giren birisi uzman yardimcisi olarak baslar ve 3 yilin sonunda uzman olur. Yani 25 yasinda uzman olabilir ve uzmanlar da 7-8 bin lirayla basliyorlardi gecen sene. Yillar gectikce bu 9-10-11 olur. Merkez bankasi daha da yuksek. Uzman yardimcisi olarak baslayan 9-10 binle basliyor. Memuriyetten tek anladiginiz duz memurluk galiba?

Ayrica sizin gibilere gore fazla kazanan herkes nedense haram yiyor ya da hak etmiyor. Bu arkadas dirsek curutup sinavlarda derece yapsin, 6-7 yil en zor bolumlerden birinde okusun, kac yasina gelip meslege atilsin, gece gunduz hastanede kimlerle ugrassin, 13 bini cok mu goruyorsunuz gercekten? Hak ettigi en az 20 bin ile baslamaktir ben soyleyim. Bu gidisle zeki gencler biraz daha bilinclenirlerse tip ve muhendislik yerine finans gibi alanlara yonelip 20-30k ile ise baslanabilecegini fark edecekler ve insan hayatiyla degil finansla/yonetim danismanligiyla ugrasan parlak genc sayisi maalesef daha cok olacak.

• sen evlen, çocuğun olsun bak bakalım şu harcamaları yapabiliyor musun
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahatlıprens

12 13 bin lira kazanan adamın dh de işi olmaz csb
    yanlış genelleme yapmışsın. Gençler ve bunların yanında troller de epeyce çok ama herkes değil.

Foruma 2002 yılında üye olmuşum, o zamanlar genç bir makina mühendisi idim. (Genç derken 28 yaşındaydım, şimdi 46 olduk)
    Otomobil genel bölümü forumda tuttu beni, eskisi kadar seviyeli olmasa da
    Özetle buralardayım hala...

Konuya gelirsek, ne kadar gelirin olursa giderin de artar. Evlenip çocuk sahibi olunca daha da artar, çocuklar 15 yaşlarına geldiklerinde daha da artar.
    İki çocuğum da özel okula gidiyor, aylık 8.000 tl gibi sırf okullara verilen para. Biri bu sene liseye geçecek, lgs için dershaneye para gidiyor.
    Yemek yediğiniz mekanlar değişiyor, yaptığınız tatiller değişiyor, kaldığınız oteller değişiyor, giyecek aldığınız markalar değişiyor.

Demem o ki, gelir ne kadar artar ise, gider de mutlaka artar...
    Konuyu açan arkadaşımıza tavsiyem, şimdi bekar iken bu para ile geçinemiyorsa, evlenince eşi de çalışmazsa işi çok zor.
    Biraz daha tutumlu bir hayat düzeni oturtması lazım.
    Şimdiden kenara bir şeyler atabiliyor olması lazım.

Selamlar

• Hatayı 4. Mesajda yapıyorsun
    Bira ne lan
    Al şundan her gün bi duble ufkun genişler matematiğin gelişir daha az harcar daha rahat geçinirsin

Bu kıyağımıda unutma

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi?

• Evet sende

• quote:

Orijinalden alıntı: estimates29

hangi kurumda çalıştığını da paylaş da kayınço biz de bilelim haketmeyenlere bu kadar parayı neden dizdiklerini . ulan bizim maaşı 4000 i zar zor geçip de sabahtan akşama kadar sigortaydı maaşlardı icraydı yazışmaydı diye 1000 tane işe bakan ve 30 senelik hizmeti olan abilerimiz mutemetlerimiz var ha bu arada o adam işlerin stresinden kalp krizi geçirdi .sen maaşallah sonuna kadar haketmişsin maaşını nasıl olsa akşama kadar yatıp maaş kazanan çok , şanslı yerlere hasbel kader yada torpille gelip ... zaten şefin yaptığı iş ona buna iş dağıtmak adam heralde dhmi de çalışıyor . düz maaşı yetmemiş dönerden de bi iki yaprak ekliyelim demişler . münferit olsa bile o tamamen senin kurumunun abukluğu ve türkiyede ki sosyal dengesizlik . ama şunu bil burda bu kadar para alıyorum diye artislik yapanlar helal kazanmanın değil harcamanın derdinde . ne iş yaptığını sanıyorsun ki ben bu kadar parayı hakediyorum diyorsun .

ha adaletten mi bahsedersin . senin yaptığın işin 20 katını başka kurumda yapıp da 4000 e zar zor talim eden ve herşeyden öte aile geçindirenler var . onun için burdan artislik yapma . kurumun şartlarının senin helal rızığın olduğunu sanıyorsan git bi başka kurumlara göz gezdir bakalım . türkiyede ne dengesizlikler var .

lafımın da hala arkasındayım ben bugüne kadar şube müdürlerinin dışında bu kadar para alan görmedim . öğretmen yada mühendisten bahsetmiyorum . ha sana veriyorlarsa gel burdan bordronu paylaş kurumunun ayıbını da bize ispatlamış olursun .
    Kimseye yalan borcum yok. Artı hak edip hak etmediğimin kararını sen veremezsin. Ben bu kuruma girmek için gece gündüz kpss sınavına çalışıp kazanmış birisiyim. Yetmemiş kurum sınavında da gece gündüz çalışıp en yüksek puanlardan birini alıp şef ünvanı almış biriyim ki aldığım maaş katıksızdır. Öyle ek gelir falanda doktorların gibi döner sermayem falan da yok. Artık kit te çalışıyorum. Kitlerin her zaman maaşları yüksek olur.Anlamadığım neden her zaman yüksek maaş alanlar(7k yüksek değil bile) hak etmemiş oluyor? Hele ki başlık sahibi bir doktor. Kaç para alması gerekiyordu. Daha az maaşa sence o iş yapılır mı? Bu ülkede iki kelimeyi yan yana getiremeyen sırf parası var diye mütahitlik yapanlar milyonlar kazanıyor.

• asgari ücretle geçinen insanlar olduğunu düşünürsek en hafif tabirle sorun birazcık sende gibi duruyor hocam. şöyle de bir şey var, azdan az çoktan çok gider. bol kazançlar. ;)
  • Tipik Türk mantığı bizim maaşlar niye az diye sorgulayacaklarina adamin aldigi paraya laf etmişler.Bunlar bir de kendilerini mantıklı görüyorlar ya bitiyorum.
    Bu arada konuyu acan arkadaşa bu linki birakiyorum.Bu sene isledim.
    Sadık Uygun Eğitim Yayınlarıyoutube
    İhtiyaç ve İsteklerimiz
    https://www.youtube.com/watch?v=nqGIU1e2nO4&feature=youtu.be

• Kendi kendime sürekli sorduğum soruyu sen de sormaya başlamışsın. O kadar çalışıp bir şeyler kazanıyorsun ama standartları sağlamak istediğinde uçup gidiyor. Paranın alım gücü gerçekten de yok oluyor.

Bu arada Almanya'da 6-7 euro veren iş yok denecek kadar az. Verilecek grupta olsan seni buluyorlar zaten ;)
  • Aylık 12-13 bin gelirle hala kirada oturuyorsan sorun kesinlikle sende.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myrat6 -- 8 Mayıs 2020; 22:36:18 >
  • hocam 4500 - 5000 tl civarı geliri olan biri olarak söylüyorum ki, asla sorun sende değil. masrafların eğer iradeni dizginleyebilirsen kısacağın düzeyde olsa da insan hayata bi kere geliyor, insanın sırf üretmenin keyfini alacağı bir hobisi, keyif aldığı için gidip takip ettiği bir sanat dalı, her akşam günün yorgunluğunun üstüne yaptığı bir içki keyfi, pahalı olmasa bile sağlam ve şık bir giyim tarzı olmayacaksa, bilgisayarlarımızı 5 yıl kullanıp değiştirmeyi düşünemeyeceksek, ayda en fazla bir kere sinemaya, yılda en fazla bir kere tiyatroya gideceksek, kitapçıdan savaş ve barışı almak için 40 kere düşünüp almadan çıkmanın daha mantıklı olduğuna kanaat getireceksek, evde en az 100 kitap bulunan bir kütüphanemiz olmayacaksa, düzgün miktarda et yemek için kurban bayramını bekleyeceksek, yıllık tatilimizde gerçek bir tatil yapmak yerine memlekete gidip yaylaya çıkarak değerlendireceksek ya da fındık toplamaya çay hasadına pamuk hasadına gideceksek, yurtdışına ömrümüz boyunca belki bir belki iki kere gidebileceksek Yani ot gibi yaşayıp odun gibi öleceksek evet senin gelirini geçtim, benim gelirim bile fazla.
    8 senedir kamu personeliyim, 8 sene önceki ilk maaşım döviz bazında 940 dolarken, bugün ünvan değiştirip daha yüksek maaşlı bir kadroya geçmiş olmama rağmen 650 - 700 dolar. ilk maaşımı aldığım kadroda kalmış olsaydım 500 dolardı. sağından solundan o partisinden bu partisinden bağımsız olarak bu ülkede insana reva görülen yaşam bu.

• maksimum 8-9 bin liraya istanbulda orta iyi bir yaşam sürdürebilirsiniz. kira vs dahil.
    beceremiyorsanız savurgansınız.

uzatmaya gerek yok.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.