< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoopoe -- 6 Mayıs 2020; 1:13:59 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoopoe -- 6 Mayıs 2020; 1:13:59 > |
her ay 1000 liralk gezi mi yapyıorsun?
her ay kıyafet alışverişine mi çıkıyorsun? boş harcamaların var. ama buna rağmen 12 bin ile geçinemiyorsan evet sorun sende. saçma bir başlık olmuş. sanki isveçte yaşayıp herkes 20 bin alıyorda asgari, 12 bine geçinememem normal mi diyor. fake. |
csb
|
gayet geciniyorsun işte her şeyi yapmışsın
|
Alman gibi kazanıp arap gibi harcıyorsun. Biz buna arap kafası diyoruz. Sadece "alabildiğin" için alırsın bazı şeyleri, ihtiyacın olduğundan falan değil yani. Şu harcama kalemlerine baktım ben oradan 5k tasarruf eder etli sütlü yer içerim.
|
Aydan aya biraz değişmekle birlikte 10-12 bin arası maaş alıyorum, yılda 1 maaş da prim.. Ben + ailemin 100% özel sağlık sigortası, home office çalışmama rağmen 600+ sodexo vs ilave olarak.
Arabam yok, 3000TL ev kredisi ödüyorum (neyse 2 sene kaldı). Evliyim ve 2 çocuğum var, çok şükür zorlanmıyorum ama, anca yetiyor. Ama ne yapamıyorum; - Araba alamıyorum, bir şekilde zorlasam alınır ama hem amortisman, hem de durduk yerde masraf yeri. - Eskiden iyi kötü hanımla yılda 1 yurt dışı tatile giderdik, artık hayal oldu. - Çocuklar yavaş yavaş büyüdüğü için, otellerde 2 oda tutmak gerekiyor, 3-4 sene önce Gloria'ya giderdik, şimdi orta halli otellerde bile 1 hafta lüks oldu. - Yaz için 15 gün karavan kiraladım, günlük 500TL. Eh, kamp alanına da günlük 80-100 civarı vermek gerekecek. Başka bi şey yapmadan 10.000 TL gidiyor. - Ayda bir pirzola aldığımda 1 kg değil, 700-800 gr alıyorum, ben sevmem zaten :) - Çocuklar devlet okuluna gidiyor (gerçi daha fazla kazansam da -Enka gibi- çok iyi olanlar haricinde köşe başındaki özel okula göndermem) - Sigaram yok, ayda alkollü içkim 5'i geçmez. - Market (gıda+gıda dışı) 3500 TL civarı tutuyor. "daha neyine yetmiyor işte" diyebilirsiniz. Yetmiyor demiyorum ama, daha yaptığım iş gelişmiş ülkelerde yapan meslektaşlarıma bakında "neden bizim de refahımız o seviyede olmasın" diye düşünüyor insan. |
Ya arkadaşım şu paralara gerçekten inanmıyorsanız durum iyice vahim demek ki,ülke gerçekleri ortada
İsterseniz maaş bordromu atayım |
Sen şimdi arabadan 70.000 TL kar ettiğini mi sanıyorsun 😂😂😂
|
kar etme diye bir tabir kullanmadım yanlış hatırlamıyorsam. durduk yere laf sokmaya çalışmanız çok kötü olmuş, kendi kendinizi şey etmişsiniz, gelin güvey olmuşsunuz, hiç hoş olmamış
zarardayım çünkü zaten altın bozup almıştım. şimdi üstüne 30 bin lira eklemem lazım en azından aynı yıl olsun suv olsun ful paket olsun dediğim için. ama aslında ne kar ediyorum ne zarar, çünkü binip gidiyorum işime evime, çok şükür, kullandığıma sayarsam ordan kardayım. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoopoe -- 5 Mayıs 2020; 9:38:51 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 5 Mayıs 2020; 9:57:45 > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 5 Mayıs 2020; 11:53:55 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |