Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu açarak belki çok küfür yiyeceğim.Ama ben mi sıkınıtlıyım yoksa ekonomi bu kadar kötü mü anlamadım.
    Aylık düzenli 12-13 bin lira gelirim var.Anadoluda orta büyüklükte bir şehirde yaşıyorum.Harcama kalemlerimi açıyorum yorum sizin,çok mu müsrifim yoksa bu rakamlar az mı diyeceğim asgari ücret 2300 lira olunca sıkıntı bende mi diye düşünüyorum.

Şimdi arkadaşlar

1-1600-1700 lira Ev+Fatura giderim (yaşadığım ev şehir standartlarına göre iyi ve lüks sayılabilecek bir ev)

2-3000+700 lira Araç Kredisi+Araç Masrafları (3000 lirax36 ay 90 bin lira kredi çektim,30 binde peşinat ile araba aldım.Çok demeyin düzgün bir araç 100 bin lira,ilan sitelerinden bakın 2015 boş paket cliolar bile 70-80 bin lira)(Aracın yürütme maliyetide yüksek ayda 300 lira civarı yakıt,yılda 5 bin civarıda kasko,sigorta,vergi,bakım maliyeti aya bölünce 400 liraya geliyor)

3-1000-1200 lira Market Alışverişi(Tabiki çoğu şeyin fiyatına dikkat ederek almıyorum,daha bilinidk marka ve orta üstü kalitede alışveriş yapıyorum emin olun rahat rahat bu miktarlar gidiyor)

4-1000 lira Alkol+Sigara(Alkol ve sigarada kullanıyorum,bin lira çok gibi gözüksede 1 paket sigara ort 17 lira,günde 1 paket içilse ki 1-1.5 paket içiyorum 600 lira sadece sigara tutuyor.Alkolude çok tüketmem haftada 1 en fazla 2 kere,50cl bira 15 lira 35cl votka 80 lira burasıda 400 lira civarı tutuyor aylık olarak)

5-1000 lira Teknolojik ıvır zıvır vs.(Ne alıyorsun aylık bin liraya diyeceksiniz.Fakat en ucuz model İpad 7 32 gb 2500 tl,en ucuz İphone 11 64 gb 7000 tl,hobiniz varsa rc,müzik,resim vs.,En ucuz profesyonel rc drone,uçak,araba 2 bin lira düzgün bri gitar+amfi 5000 bin lira e bunları bölsen zaten aylık 1000 lirayı geçer.Git iphone 11 alacağına,iphone 7 al diyorsanız o da 4 bin lira 2017 çıkışlı telefon bu kadar gelirim olupta haliyle hala 3-4 yıl öncesinin teknolojisinide kullanmak istemiyorum.

6-1000 lira Seyahat(Covid muhabbetinden dolayı şu an seyaht edemiyoruz ama 2 ay öncesine kadar gidiş dönüş yurt içi uçak bileti 500 lira civarıydı,ayda 3 gün bir yere gitsem kalacak yere para vermesem dahi ulaşım yeme içme 1000 lira çok rahat tutuyor ucuda açık,yurtdışı yada yaz tatillerini saymıyorum bile)

7-500 lira giyim kuşam(Yine fazla diyebilirsiniz fakat,No)rth face,columbia gibi markaların bir montu 1000 liradan fazla,düzgün bir derimont 1000 lira,iyi bir pantolon,gömlek 200 liradan başlıyor.

8-500 lira kyk kredisi(Milyonlarca genç gibi mecbur almak zorundaydık)

9-500 lira aile,eşdost için(Bir yakının doğum günü hediyesi olsun,sevgiline küçük bir hediye olsun.En dandik bir şey alsan 200-300 lira,insan ufak tefek aileye falan yardımda etmek istiyor 500 lira ancak yeterli oluyor.)

10-500 lira Dışarı çıkma(Cafe,pub,restaraunt vs.,haftada 1 en fazla 1 kere çıkarım 100 lira harcasan bir bardak çay 5 lira,bir fincan kahve 20 lira,düzgün bir yerde yemek 40-50 lira,pubda en ucuz bira 20-30 lira bu hesapla haftada 100-150 gidiyor ayda 500 diyelim).

E bu şekilde aşağı yukarı 11-12 bin etti.Elime 1000 lira civarı bir para kalıyor ay sonunda,şimdi bazı arkadaşlar gidip 120-130 bin liraya araba alma,6-7 bin liraya telefon alma,migrostan değil bimden alışveriş yap,columbiadan mont alma colinsten vs mont al,1200 lira eve kira verme 800 lira ver,dslr makineye para verme telefonla fotoğraf çek diyecekler ama e ben öğrenciykende bu dediklerimi yapıyordum.Arabam yoktu toplu taşıma kullanıyordum,yurtta yada evde 2-3 kişi kaldım,100 liraya pantolon 70 liraya gömlek 300 liraya mont alıyordum,market alışverişini a101 bimden yapıyordum,elimdeki telefon 2-3 bin liraydı.
    Hayat standartlarımı yükseltmeyeceksem ne anladım bu parayı kazanmaktan,benim takıldığım nokta öyle ultra lüks içinde yaşamıyorum.Çok pahalı bir şehirde yaşamıyorum.Vİllada oturmuyorum.Mercedes,Bmw'ye binmiyorum,İphone 11 pro max 512 gb 14 bin lira vermiyorum.
    Armani,Hugo Boss,Versace takılmıyorum.
    Ya artık 15 bin lira bile para değil yada benim düşünce şeklimde sıkıntı var.Bunları gerçekten samimi olarak yazdım fikrinizi yazarsanız tekrar bir gözden geçirmem şeyler mi var belki anlarım.

Not:Bekarım

Edit:Yazılanların bir çoğü için güncelleme yapayım.Csb,fake diyenler için maaşın ekran görüntüsünü attım,gören görmüştür sonradan uygunsuz buldum kaldırdım.
    Hava atmaya gelmiş diyenler için ise şöyle söyleyeyim.Hava atacak lüks birşey yazmadım buraya,orta-üst standartlarda yaşadığımı yazdım hava atacak olsam 30 bin kazanıyorum bmw taksitini ödemekten yetiremiyorum villamın kirasını ödeyemedim,bu yıl londra tatilimi ertelemek zorundayım ühü ühü diye başlık açardım.
    Nasıl geçinemiyorsun işte herşeyi yapıyorsun gayette geçiniyorsun daha ne diyenler için de şunu diyeyim.Geçinemiyorumdan kasıt,tabiki her istediğimi yapıyorum.Kİra,faturalarımı ödeyebiliyorum,arabamı alabiliyorum,rahat yiyip içebiliyorum,mağazaya girdim mi çok gereksiz lüks yerler hariç iyi sayılabilecek yerlerden istediğimi alabiliyorum,tatile gidebiliyorum.Fakat bunların hepsini ortalama yapabiliyorum,temiz bir bmw 3.20 alsam 250 bin lira,sezonda geceliği 5 yıldızlı otelde kalcaksam hesap yapmak zorundayım.Yurtdışına gideceksem hesap yapmak zorundayım.Pahalı bir hobim olsa atıyorum motosiklet kullanıyorum hesap yapmak zorundayım.Birikim yapmak istiyorsam yine hesap yapmak zorundayım.
    Türkiye şartlarına göre iyi bir gelirim olmasına rağmen birçok şey için hesap yapmalıyım.
    Mesela avrupaya romaya gideyim 10 gün tatil yapayım farklı yerler görürüm,ufkum açılır tecrübe olur,kafa dağıtırım dedim.Öyle hostel mostel 10 kişi bir odada değil eli yüzü düzgün temiz 3 yıldız seviyesinde bir yer buldum günlük 100-150 euro,çeşitli faaliyetlere katıldım yedim içtim günlük 100 euroda öyle gitti.Günlük harcamam 200 euro olsun 10 günde 2000 euro ulaşım dahil 2500 euro gibi bir rakam çıktı şu an ki kurla 18-19 bin tl hadi süreyi kısıtlayıp harcamaları biraz daha kısalım 15 bin lira olsun.Bu tatile gidemezmiyim giderim ama işte diğer harcamalarımdan kısmam lazım yada birikim yapmamam lazım.

Son olarak 1400 kiraya verceğine 800 ver,orda burdan şu kadar kıs diyenler için,daha 1 yıl önce öğrenciyken elime 1500 civarı para geçiyordu,o kadar param olduğu için konaklamaya 300 lira veriyordum ama standart afedersiniz bok gibiydi,yurtta 2 kişi 10m odada kalmak yada aynı evde 3-4 kişi kalmak ne kadar insanca yaşamaktır orasıda sizin takdirinize kalmış

Arkadaşlar bu miktardan para artırmak mesele değil,standartı düşürnce gayet iyi para artıyor
    Ev+fatura 1000 liraya ayarlayıp ev arkadaşıda bulunca 500 lira gidiyor ordan +1200
    Teknolojiye verme +1000
    Giyime 100 ver +400
    Sarma tütün+azeri,gürcü alkol iç en fazla 300 tutar +700 kaldı
    Gezme tozmadan 500 çıkar +500
    Marketi 500 tl yap +500 kaldı
    Arabayıda 50 binlik al +2000
    Diğerlerindende +500 artır
    Böyle hesaplayınca 8 bin artırıyorum ama yaşantımda bir boka benzemiyor ne anladım bu işten

Ek not:Mesleğimi Almanya'da yapsam 6-7 bin euro belki daha fazla gelirim olacak buna göre karşılaştırın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoopoe -- 6 Mayıs 2020; 1:13:59 >

• Aydan aya biraz değişmekle birlikte 10-12 bin arası maaş alıyorum, yılda 1 maaş da prim.. Ben + ailemin 100% özel sağlık sigortası, home office çalışmama rağmen 600+ sodexo vs ilave olarak.

Arabam yok, 3000TL ev kredisi ödüyorum (neyse 2 sene kaldı). Evliyim ve 2 çocuğum var, çok şükür zorlanmıyorum ama, anca yetiyor.

Ama ne yapamıyorum;
    - Araba alamıyorum, bir şekilde zorlasam alınır ama hem amortisman, hem de durduk yerde masraf yeri.
    - Eskiden iyi kötü hanımla yılda 1 yurt dışı tatile giderdik, artık hayal oldu.
    - Çocuklar yavaş yavaş büyüdüğü için, otellerde 2 oda tutmak gerekiyor, 3-4 sene önce Gloria'ya giderdik, şimdi orta halli otellerde bile 1 hafta lüks oldu.
    - Yaz için 15 gün karavan kiraladım, günlük 500TL. Eh, kamp alanına da günlük 80-100 civarı vermek gerekecek. Başka bi şey yapmadan 10.000 TL gidiyor.
    - Ayda bir pirzola aldığımda 1 kg değil, 700-800 gr alıyorum, ben sevmem zaten :)
    - Çocuklar devlet okuluna gidiyor (gerçi daha fazla kazansam da -Enka gibi- çok iyi olanlar haricinde köşe başındaki özel okula göndermem)
    - Sigaram yok, ayda alkollü içkim 5'i geçmez.
    - Market (gıda+gıda dışı) 3500 TL civarı tutuyor.

"daha neyine yetmiyor işte" diyebilirsiniz. Yetmiyor demiyorum ama, daha yaptığım iş gelişmiş ülkelerde yapan meslektaşlarıma bakında "neden bizim de refahımız o seviyede olmasın" diye düşünüyor insan.
    kar etme diye bir tabir kullanmadım yanlış hatırlamıyorsam. durduk yere laf sokmaya çalışmanız çok kötü olmuş, kendi kendinizi şey etmişsiniz, gelin güvey olmuşsunuz, hiç hoş olmamış

zarardayım çünkü zaten altın bozup almıştım. şimdi üstüne 30 bin lira eklemem lazım en azından aynı yıl olsun suv olsun ful paket olsun dediğim için.

ama aslında ne kar ediyorum ne zarar, çünkü binip gidiyorum işime evime, çok şükür, kullandığıma sayarsam ordan kardayım.
  • csb
  • Ya arkadaşım şu paralara gerçekten inanmıyorsanız durum iyice vahim demek ki,ülke gerçekleri ortada
    İsterseniz maaş bordromu atayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoopoe -- 5 Mayıs 2020; 9:38:51 >
  • Oku memur ol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kortekes

Oku memur ol
    Okudum memur oldum,en çok kazanan memur benimdir heralde ona rağmen durum bu okumayıp ticarete atılsam daha iyiymiş
  • 1000 lira alkol sigarayı sil ordan

çok rahatlayacaksın. sağlıklı olacaksın.

biz 9-10 bin lira ile gül gibi geçinip gidiyoruz Allah'a şükür, ev aldık tokiden 2000 lira taksidi var, araba aldık 100 bine şimdi 170 küsür bin oldu borcu bitti bi 5 bin kaldı o da önemsiz, toki bu iki ay taksit almıyor onu ekleyip öderim kısmetse dedim. ev lüks değil seninki gibi ama sıfır bina sıfır daire, sitede kiralık ev arayan yüzlerce kişi var boşta ev yok öyle tercih edilen güzel merkezi bir yer. toki bundan sonra bu kadar merkezi yerde site yapmaz zaten sanırım, şehrin dışına doğru kayıyor artık.

diğer harcamaları sırasıyla yapmalısın. misal bu ay 500 teknolojik cihaz aldın eş dost ıvır zıvırı ertelersin, onu yaptığında teknolojik harcamanı ertelemelisin

misal araba için 1550 lira bakım 1300 lira kasko sigorta yaptırdım geçen ay, tabi kredi kartı olduğu için ödemesi bu ay olacak haliyle. (kasko 600 lira sigorta 703 lira çıktı sigostacı bile hayret etti o ayrı konu da )

klima aldım 2600 lira, bilgisayarı yeniledim 4550 lira 6 taksitle ıvır zıvır aldım. sana derken ben de üst üste harcadım ama mecburen artık.

üst üste biniyor ister istemez bazen ama ona göre de bilgisayarı yenilemeyeli yıllar olmuştu, ikinci klimayı bir yıldır erteliyordum vs vs...

bazı şeyler ertelenebilir. bazılarından vazgeçilebilir, özellikle de SAĞLIĞINI BOZAN ÜSTÜNE Bİ DE PARA ÖDEYİP ALDIĞIN KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 5 Mayıs 2020; 9:57:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

1000 lira alkol sigarayı sil ordan

biz 9-10 bin lira ile gül gibi geçinip gidiyoruz Allah'a şükür, ev aldık tokiden 2000 lira taksidi var, araba aldık 100 bine şimdi 170 küsür bin oldu borcu bitti bi 5 bin kaldı o da önemsiz, toki bu iki ay taksit almıyor onu ekleyip öderim kısmetse dedim. ev lüks değil seninki gibi ama sıfır bina sıfır daire, sitede kiralık ev arayan yüzlerce kişi var boşta ev yok öyle tercih edilen güzel merkezi bir yer. toki bundan sonra bu kadar merkezi yerde site yapmaz zaten sanırım, şehrin dışına doğru kayıyor artık.

diğer harcamaları sırasıyla yapmalısın. misal bu ay 500 teknolojik cihaz aldın eş dost ıvır zıvırı ertelersin, onu yaptığında teknolojik harcamanı ertelemelisin

misal araba için 1550 lira bakım 1300 lira kasko sigorta yaptırdım geçen ay, tabi kredi kartı olduğu için ödemesi bu ay olacak haliyle. (kasko 600 lira sigorta 703 lira çıktı sigostacı bile hayret etti o ayrı konu da )

klima aldım 2600 lira, bilgisayarı yeniledim 4550 lira 6 taksitle ıvır zıvır aldım. sana derken ben de üst üste harcadım ama mecburen artık.

üst üste biniyor ister istemez bazen ama ona göre de bilgisayarı yenilemeyeli yıllar olmuştu, ikinci klimayı bir yıldır erteliyordum vs vs...

bazı şeyler ertelenebilir. bazılarından vazgeçilebilir, özellikle de SAĞLIĞINI BOZAN ÜSTÜNE Bİ DE PARA ÖDEYİP ALDIĞIN KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR
    Sen şimdi arabadan 70.000 TL kar ettiğini mi sanıyorsun 😂😂😂

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her ay 1000 liralk gezi mi yapyıorsun?
    her ay kıyafet alışverişine mi çıkıyorsun?

boş harcamaların var.

ama buna rağmen 12 bin ile geçinemiyorsan evet sorun sende.

saçma bir başlık olmuş. sanki isveçte yaşayıp herkes 20 bin alıyorda asgari, 12 bine geçinememem normal mi diyor.

fake.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 5 Mayıs 2020; 11:53:55 >
  • quote:

1000 lira alkol sigarayı sil ordan

Haklısın bende sağlık açısındanda,harcama olarakta alkol sigarayı en azından azaltıcam ilk hedef olarak.Sen berkarmısın evlimisin abicim.

• gayet geciniyorsun işte her şeyi yapmışsın
  • Alkol-sigara yapılıp yapılabilecek en büyük israf şu hayatta. Hem kendinizi hasta edip, hastane masrafı çıkartıyorsunuz, hem de ev-araba alınabilecek parayı yemiş oluyorsunuz.

Neresinden baksan zarar.

Ve artık Ne yapayım, bırakamıyorum sigarayı işte, elimde değil. muhabbetinden de bıktım. Size bir beyin verilmiş, isterseniz pek ala bırakırsınız.

• HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    kar etme diye bir tabir kullanmadım yanlış hatırlamıyorsam. durduk yere laf sokmaya çalışmanız çok kötü olmuş, kendi kendinizi şey etmişsiniz, gelin güvey olmuşsunuz, hiç hoş olmamış

zarardayım çünkü zaten altın bozup almıştım. şimdi üstüne 30 bin lira eklemem lazım en azından aynı yıl olsun suv olsun ful paket olsun dediğim için.

ama aslında ne kar ediyorum ne zarar, çünkü binip gidiyorum işime evime, çok şükür, kullandığıma sayarsam ordan kardayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

her ay 1000 liralk gezi mi yapyıorsun?
    her ay kıyafet alışverişine mi çıkıyorsun?

boş harcamaların var.

ama buna rağmen 12 bin ile geçinemiyorsan evet sorun sende.

saçma bir başlık olmuş. sanki isveçte yaşayıp herkes 20 bin alıyorda asgari, 12 bine geçinememem normal mi diyor.

fake.
    1000 liralık gezi fazla geliyor belki ama ayda 4-5 gün boşluklarım oluyor.Kız arkadaşımın yanına gidiyorum 1-1.5 ayda yada 3-4 aya herhangi bir arkadaşımı ziyarete,gezi dediysem 5 yıldızlı otelde falan değil.E durum böyle olunca uçak+aktarma+havaş 500 lirayı buluyor.400-500 de 3-5 günde illaki yemek içecek falan derken gidiyor.

Kıyafet konusunda da kışın mont aldım 1200 lira 6 ay taksite bölünce aylık 200 lira e bir ikide ıvır zıvır alsan bu şekilde taksit yapınca aylık 400-500 lere geliyor.

Çok kıssam buralardan 100-200 lira kısarım

• hoopoe H kullanıcısına yanıt
    evliyim ben, ikinci çocuğum yeni oldu, Allah'a şükür sağlıklılar. çocuklar küçükken masrafları fazla değil, oradan biraz daha birikimle arabayı değiştirip 2018-2020 model bir Tuscson Elite almayı düşünüyorum kısmetse. çocuklar büyüyünce okulu eğitimi derken birikim yapmaya fırsat kalmayacak diye düşünüyorum.

Hayırlısı Allah'tan.
  • Hocam beni duyuynu umumiye müdürnuz yapin sorununuz kalmaz

• quote:

evliyim ben, ikinci çocuğum yeni oldu, Allah'a şükür sağlıklılar. çocuklar küçükken masrafları fazla değil, oradan biraz daha birikimle arabayı değiştirip 2018-2020 model bir Tuscson Elite almayı düşünüyorum kısmetse. çocuklar büyüyünce okulu eğitimi derken birikim yapmaya fırsat kalmayacak diye düşünüyorum.

Hayırlısı Allah'tan.
    Allah bağışlasın hocam,benimde korkum daha bekarken durum buysa ilerde ne yapıcaz tedirgin oldum.
    Dediğiniz araç güzel bir araç ama lüks bir araç değil demi,yani şunu demek istiyorum evli olsam çocuğum olsa insan birazda olsa konfor güvenlik ister.E bu dediğiniz araç 200 bin liraların üzerinde ve orta gelirli birçok insanın alabilmesi gerekiyor bence sonuçta spor bir araba değil lüks suv değil,alım gücümüz çok fazla düşük bence

• quote:

Orijinalden alıntı: hoopoe

Okudum memur oldum,en çok kazanan memur benimdir heralde ona rağmen durum bu okumayıp ticarete atılsam daha iyiymiş

Alıntıları Göster
    Ne memurusunuz hocam? Bir de kurum dhmi filan mi?

• Bu geçinememek değil ki, anlattıklarınız denk düşüyor yani geçiniyorsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Sende sorun var dostum. Kazandığının en az %40 ını kenara at. Burası Türkiye. Hiçbir kazancın garantisi yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.