Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Allah razı olsun.
    Tucson ful paket araç bana göre lüks ama genele göre değildir tabi. lüks sınıfı değil yani orta-üst seviye bir araç bence.

kendimiz üretmediğimiz için, tembel olduğumuz için araç fiyatları uçuk ülkemizde maalsef. yurt dışından aldığımız için de aşırı yüksek vergiler yükleniyor, yoksa cari açık kapanmayacak ve etkisi çok yüksek olacak vs vs. değişik hesaplar var işin içinde...

evlenince genelde hanımlar tutumlu oldukları için masrafları kısmak daha kolay oluyor bence. ben de memurluğa başladığımda beş kuruş birikim yapamıyordum. evlendikten sonra bereketlendi resmen maaş. tabi evleneceğin kişinin önemi büyük oluyor bu durumda. bizim ev tutumludur ama sizin ev ne olur onu sen tahmin edebilirsin az çok sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 5 Mayıs 2020; 10:31:26 >

• Aklima melih geldi. Kendisi sevdigim bi aile hekimiydi. Yoksa ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesleğiniz nedir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geliriniz genele göre iyi ama her şeyin pahali olduğu bu ülkede çok para değil. Sonuçta gelirinize göre yaşiyorsunuz. Bu gelirle o dedikleriniz yapmaniz için sıkı bir diyete girmeniz lazim ama bence gerek yok. Luks araca binmeyince bir şey olmuyor, veya villada oturmayinca. Yemenize içmenize gezmenize bakin, mala mülke çok bağlilik bana anlamsiz geliyor. Ben bazen bir c segmenti parasini tatile harciyordum ve hiç te pişman olmadim, ama uyduruk arabalara o paralari versem çok pişman olurum.

• Üstdeki arkadaşın dediği gibi gelirinize göre yaşıyorsunuz

eğer 20milyar kazansaydınız dahada fazla harcardınız yine denk getirirdiniz 19milyara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 5 Mayıs 2020; 10:50:26 >
  • Alman gibi kazanıp arap gibi harcıyorsun. Biz buna arap kafası diyoruz. Sadece "alabildiğin" için alırsın bazı şeyleri, ihtiyacın olduğundan falan değil yani. Şu harcama kalemlerine baktım ben oradan 5k tasarruf eder etli sütlü yer içerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 5 Mayıs 2020; 10:54:13 >
  • Kardeş evlimisin onu merak ettim

• 12 13 bin lira kazanan adamın dh de işi olmaz csb

• Bekar isen herzaman böyle genç kalmayacaksın ve herzaman sagliklida olmayacaksin. Bunun hesabını yaparak yasamanı tavsiye ederim. Kredi ile araç almak tamam mantıklı. Ama kira çok fazla.

1+0 daireye çıkabilirsin
    Teknolojiye para yatırmayı bırak bi kere. Elindekilerle geçinmeyi öğren
    Tabi can boğazdan gelir. Ye iç ama hesaplı.

Giyim önemli ama al dolapta duracak şekilde değil. Herşeyin fazlası zarar.

Şuan kaç yaşındasın bilmiyorum ama gelecekte kimseye muhtaç olmak istemiyorsan birikim birikim birikim aslada türk parası tutma. Altin al. Altin her yıl %40 değer kazanmış.

Hayat senin düzenli hesaplı yaşar isen herzaman mutlu olursun.

Ya nasıl olsa kazanıyorum deyip yer isen o an mutlu olursun. Ne zenginler battı ne insanlar kötü duruma düştü o yüzden. 12 bin gelirin %40en az birikim

• Aydan aya biraz değişmekle birlikte 10-12 bin arası maaş alıyorum, yılda 1 maaş da prim.. Ben + ailemin 100% özel sağlık sigortası, home office çalışmama rağmen 600+ sodexo vs ilave olarak.

Arabam yok, 3000TL ev kredisi ödüyorum (neyse 2 sene kaldı). Evliyim ve 2 çocuğum var, çok şükür zorlanmıyorum ama, anca yetiyor.

Ama ne yapamıyorum;
    - Araba alamıyorum, bir şekilde zorlasam alınır ama hem amortisman, hem de durduk yerde masraf yeri.
    - Eskiden iyi kötü hanımla yılda 1 yurt dışı tatile giderdik, artık hayal oldu.
    - Çocuklar yavaş yavaş büyüdüğü için, otellerde 2 oda tutmak gerekiyor, 3-4 sene önce Gloria'ya giderdik, şimdi orta halli otellerde bile 1 hafta lüks oldu.
    - Yaz için 15 gün karavan kiraladım, günlük 500TL. Eh, kamp alanına da günlük 80-100 civarı vermek gerekecek. Başka bi şey yapmadan 10.000 TL gidiyor.
    - Ayda bir pirzola aldığımda 1 kg değil, 700-800 gr alıyorum, ben sevmem zaten :)
    - Çocuklar devlet okuluna gidiyor (gerçi daha fazla kazansam da -Enka gibi- çok iyi olanlar haricinde köşe başındaki özel okula göndermem)
    - Sigaram yok, ayda alkollü içkim 5'i geçmez.
    - Market (gıda+gıda dışı) 3500 TL civarı tutuyor.

"daha neyine yetmiyor işte" diyebilirsiniz. Yetmiyor demiyorum ama, daha yaptığım iş gelişmiş ülkelerde yapan meslektaşlarıma bakında "neden bizim de refahımız o seviyede olmasın" diye düşünüyor insan.

• siyahatlıprens kullanıcısına yanıt
    yeni nesilden olmaz evet.

ama eski nesilden bakarsanız tam aksine onların işi olur. öğrenci iken 15 sene önce kayıt oldum dh ye, o zamanlar odtü okuyorum, benim gibi birçok arkadaş interneti çok rahat kullanıyordu ama şimdiki gibi çoğunun evinde internet yoktu. o arkadaşlarımın çoğu mühendis, odtü mezunu olarak da bir kısmı iyi kazanıyor. biri kendi şirketini kurmuş geçenlerde gördüm, biri fabrikada müdür en yetkilisinden ama öyle onun ayarında üç beş tane müdürün olduğu bir şekil değil. bu adamlar interneti yoğun kullanıyor, dh ye de takılan var benim gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Geliriniz genele göre iyi ama her şeyin pahali olduğu bu ülkede çok para değil. Sonuçta gelirinize göre yaşiyorsunuz. Bu gelirle o dedikleriniz yapmaniz için sıkı bir diyete girmeniz lazim ama bence gerek yok. Luks araca binmeyince bir şey olmuyor, veya villada oturmayinca. Yemenize içmenize gezmenize bakin, mala mülke çok bağlilik bana anlamsiz geliyor. Ben bazen bir c segmenti parasini tatile harciyordum ve hiç te pişman olmadim, ama uyduruk arabalara o paralari versem çok pişman olurum.
    Aynen bende sizin gibi düşünüyorum,zaten lüks yaşama heveslisi biri değilim gerekli de değil fakat ülke şartlarına göre iyi bir miktar parayla nasıl oluyorda biraz rahat yaşayınca üstüne birikim yapacak bir miktar kalmıyor.
    Dediğiniz gibi istesem 3-4 k artırırım ama standartları düşürücem onuda neden yapayım ki rahat yaşayamadıktan sonra gezip tozmadıktan sonra paranın olması anlamlı gelmiyor.Ama burasıda türkiye her geçen gün kur artıyor farklı sıkıntılar oluyor insan kendini az da olsa güvenceye almak istiyor ufak tefekte olsa birikim yapılmalı diye düşünüyorum.
    Birde bunu görünce şöyle bir düşünce doğuyor evli ve çocuğum olsa 20 binin altında belli bir standartta yaşanmayacak demek ki

• hoopee kardeşim. sende sorun yok. 12000 kazanıp 12000 liralık yaşıyorsun. 20000 kazansaydın 20000 lik yaşayacaktın.
  • Bu geçinememek değil ki, gayet iyi yaşıyorsunuz.
  • İstanbulu anlarım da Anadolu için sorun sende hocam, arada maaş biter ama her ay ise sıkıntı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana gayet normal geldi. Para arttıkça standartlar, standartlar arttıkça da giderler artar.

• kanki ben 2200 alıyodum

onu da almıyom artık

okul borcum var 27k

ev kiram 1300

ölmemek için alışverişim 300

faturalar 300

başka bişi yok

intaar yakındır

izi vey to aut
  • Doktorsunuz sanırım.

Gayet güzel yaşıyorsunuz. Ancak sizin yerinizde olsam bazı kalemlerde dikkatli olur yatırım araçlarına (döviz - altın vb) yönelirim.

Ya da bireysel emeklilik gibi sistemlere hızlı bir giriş yaparım ki sürekli olarak farkında olmadan birikiminiz olsun.
  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Benim iş koşulları ve buna bağlı olarak da aile hayatı da aynı böyle. Benim çocuklar küçük daha o yüzden otel aşamasında tek odaya yetiyoruz ama fiyatlar da öyle böyle artmıyor. Çıldırmamak elde değil. Geçen sene 2400'e gittiğim otel 7500 fiyat çekiyor. Çocuklar küçük olduğu için kreşe de iyi para gidiyor. Aynen dediğiniz gibi yetmiyor değil ama insan da biraz birikim yapmak istiyor, gelişmiş ülkelerdeki refah seviyesini istiyor. Çok da birşey istemiyoruz bence. Sonuçta aynı işi Almanya'da ya da İngiltere'de falan yapsak eminim dünyalar farkeder.
  • Paranı kazanıyorsun ve harcıyorsun bence normal yaşıyorsun ay sonunu getiremiyor gibi yazmışsın ama yine de paran kalıyor burada söyleyeceğim tek şey içki sigarayı bırakırsan tamam diğerleri zevk kalite içindir bende o kadar kazansam harcarım ama içki sigaranın zararları belli. Doktorsun büyük ihtimalle zararları anlatmakta olmaz 😀

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.