Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cat_power

Aydan aya biraz değişmekle birlikte 10-12 bin arası maaş alıyorum, yılda 1 maaş da prim.. Ben + ailemin 100% özel sağlık sigortası, home office çalışmama rağmen 600+ sodexo vs ilave olarak.

Arabam yok, 3000TL ev kredisi ödüyorum (neyse 2 sene kaldı). Evliyim ve 2 çocuğum var, çok şükür zorlanmıyorum ama, anca yetiyor.

Ama ne yapamıyorum;
    - Araba alamıyorum, bir şekilde zorlasam alınır ama hem amortisman, hem de durduk yerde masraf yeri.
    - Eskiden iyi kötü hanımla yılda 1 yurt dışı tatile giderdik, artık hayal oldu.
    - Çocuklar yavaş yavaş büyüdüğü için, otellerde 2 oda tutmak gerekiyor, 3-4 sene önce Gloria'ya giderdik, şimdi orta halli otellerde bile 1 hafta lüks oldu.
    - Yaz için 15 gün karavan kiraladım, günlük 500TL. Eh, kamp alanına da günlük 80-100 civarı vermek gerekecek. Başka bi şey yapmadan 10.000 TL gidiyor.
    - Ayda bir pirzola aldığımda 1 kg değil, 700-800 gr alıyorum, ben sevmem zaten :)
    - Çocuklar devlet okuluna gidiyor (gerçi daha fazla kazansam da -Enka gibi- çok iyi olanlar haricinde köşe başındaki özel okula göndermem)
    - Sigaram yok, ayda alkollü içkim 5'i geçmez.
    - Market (gıda+gıda dışı) 3500 TL civarı tutuyor.

"daha neyine yetmiyor işte" diyebilirsiniz. Yetmiyor demiyorum ama, daha yaptığım iş gelişmiş ülkelerde yapan meslektaşlarıma bakında "neden bizim de refahımız o seviyede olmasın" diye düşünüyor insan.
    Sizin dediğiniz gibi düşünüyorum tamam yaşam standartlarınız kötü değil,sanırım çalıştığınız işte belli bir yetkinliğiniz ve tecrübeniz var belli bir alanda profesyonelsiniz.Söylediğiniz şeyler orta düzeyde yaşam standartları,daha yüksek standartlar olmasada en azından yapamadığınızı söylediklerinizi yapabilmelisiniz.Aylık geliriniz ülkenin %95'inden iyi olmasına rağmen durum bu şekildeyse alım gücümüzde ciddi bir azalma var diye düşünüyorum.

• 12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Er.Ralp

kanki ben 2200 alıyodum

onu da almıyom artık

okul borcum var 27k

ev kiram 1300

ölmemek için alışverişim 300

faturalar 300

başka bişi yok

intaar yakındır

izi vey to aut
    Kardeşim allah yardımcın olsun tabiiki sen daha iyi bilirsin ama ev arkadaşı bularak ev masraflarını bölüşürsen daha rahatlarsın
  • ne kadar kazanç o kadar harcama oluyor genelde. 20k kazanan da ona göre harcayacak para yetmiyor diyecek.
  • Hocam ben sizin iki katınıza yakın kazanıyorum ama gene yetmiyordu evlenince rahatladim vallahi. Çünkü ben anladım ki para harcamayı yönetmeyi bilmiyormuşum.tabi eşim de çalışıyor onunda katkısı var bunda. Hocam evlenince kafadan alkol ayda bire düştü sigarayi bıraktım. Gezi masraflarım bitti. Artık şehir ici geziyoruz mecburen yılda bir tatili saymazsak.
    Bu forumda bunu anlatamazsın hocam anlamazlar. Para konusuna gelince öğrenciyken bu şehirde 1000 liraya da geçindiğim oldu. Ne kadar paran varsa o kadar harcıyorsun. Bunu evlenince aştım açıkçası eşim sayesinde şimdi büyük bir miktar her ay bankaya yatırıp birikim yapıyorum. Arabayı bu sayede peşin aldım.
    Hocam yani bu aralar harcanmayacak paralar değil ama kendini biraz frenlemek şart. Birikim yapmayınca en ufak birseyde ortada sıkışıyor insan...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorun sende degil. Iki gun sonra cocugun olursa fakir kalirsin. Cocuk yapma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum seni en iyi ben anlıyorum benim eşimle aylık kazancım 9bin civarı, ev kredisi araba kredisi 3bin liraya yakın kredi kartı, diğer 3 adet bireysel kredi ödemesi, mutfak harcamaları elde kalan sıfıra sıfır. Sorun bizde, bizim dubur laçka olmuş akıl başa gelince dikiş tutmuyor. Ama birde şöyle düşün demek alacaklarımız o kadar birikmişki parasızlıktan alamıyormuşuz cebimiz 3 kuruş görünce saldırmışız herşeye

• Problem sizde değil. İkibin euro bile değil aldığınız para. Uluslararası anlamda gayet "eh"bir değer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selocanq

Hocam ben sizin iki katınıza yakın kazanıyorum ama gene yetmiyordu evlenince rahatladim vallahi. Çünkü ben anladım ki para harcamayı yönetmeyi bilmiyormuşum.tabi eşim de çalışıyor onunda katkısı var bunda. Hocam evlenince kafadan alkol ayda bire düştü sigarayi bıraktım. Gezi masraflarım bitti. Artık şehir ici geziyoruz mecburen yılda bir tatili saymazsak.
    Bu forumda bunu anlatamazsın hocam anlamazlar. Para konusuna gelince öğrenciyken bu şehirde 1000 liraya da geçindiğim oldu. Ne kadar paran varsa o kadar harcıyorsun. Bunu evlenince aştım açıkçası eşim sayesinde şimdi büyük bir miktar her ay bankaya yatırıp birikim yapıyorum. Arabayı bu sayede peşin aldım.
    Hocam yani bu aralar harcanmayacak paralar değil ama kendini biraz frenlemek şart. Birikim yapmayınca en ufak birseyde ortada sıkışıyor insan...
    Hocam haklısın özellikle sigara ve alkolden biraz birikim yapmak şart ama geri kalanı gözüme gerekli gözüküyor.Parayıda karıyla kızla kumarda yemiyoruz ki.Bakalım evlenince inşallah dediğin gibi olur :)
    Açıkası daha işe başlayalı 7-8 ay oldu.Muhtemelen 5 yıl sonra şu an kazandığımın 2 katını kazanıcam birazda onun rahatlığıyla harcıyorum sanırım.

• hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Meslek ne kardes ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

Dostum seni en iyi ben anlıyorum benim eşimle aylık kazancım 9bin civarı, ev kredisi araba kredisi 3bin liraya yakın kredi kartı, diğer 3 adet bireysel kredi ödemesi, mutfak harcamaları elde kalan sıfıra sıfır. Sorun bizde, bizim dubur laçka olmuş akıl başa gelince dikiş tutmuyor. Ama birde şöyle düşün demek alacaklarımız o kadar birikmişki parasızlıktan alamıyormuşuz cebimiz 3 kuruş görünce saldırmışız herşeye
    Aynen öyle dediğin gibi sadece kredi ödeyip karın tokluğuna çalışmak çok kötü 10 yılını bu şekilde ipotek ettirip karşılığında mülkiyeti sana ait olan ev ve araba alabiliyorsun.
    Ev ve araba olsa bu paralar rahat rahat yeter ama söylediğin gibi dostum demek o kdaar fakirmişiz ki elimize 3 kuruş geçince yıllardır alamadıklarımızı biriktirip alıyoruz
    Böyle olunca demek ki bu paralar normal diye düşünüyorum demek ki bizim gözümüzde fazla gözüküyor.

• Abi sürekli sevgili yap paranı o iş için yöneltirsin göreceksin ki gereksiz harcamaların kesilecek özellikle giyim ve teknoloji çünkü önceliğin değşişecek. Ve tıp fakültesinde geçen antisosyal günlerin de acısını çıkarırsın

• hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Hocam her türlü birikim şart. Ben ev aldığım için şuan ödemelerim fazla ama gene de eşimin maaşını komple harcamadan biriktiriyoruz. Bide ben istanbuldayım hocam sen istesen her türlü biriktirsin. Böyle alışırsan paranın çoğu faizlere gidiyor boşa. Ben bunu yediremiyorum kendime o yüzden bende bu ay p40 pro alacağım 8 bin küsur bunun için 3ay önceden 2 bin attım kenara bu ay alacağım sonunda. Tabiki istersem sak diye alma şansım da vardı ama öyle olunca para nereye gidiyor anlamadan bitiyor valla hocam.
    Evlenince düzene girer eminim eşine bağlı olarak sen böyle harcarsan ama o senden çok harcar ona göre bak ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: siyahatlıprens

12 13 bin lira kazanan adamın dh de işi olmaz csb
    Ayıp olacak ama benimde gelirim 12 Bin TL.
    Benim durumum da aynı, ucu ucuna geçinebiliyorum, bazen eksi hesaba giriyorum.
    Kıyıda köşede birikmiş 1 liram dahi yok. Sadece 150 bin liralık bir otomobilim var hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fofer -- 5 Mayıs 2020; 11:51:39 >
  • yapılacak her şeyi yapmışsın zaten daha fazla paran olsa harcıyacak yer kalmamış
  • quote:

Orijinalden alıntı: selocanq

Hocam her türlü birikim şart. Ben ev aldığım için şuan ödemelerim fazla ama gene de eşimin maaşını komple harcamadan biriktiriyoruz. Bide ben istanbuldayım hocam sen istesen her türlü biriktirsin. Böyle alışırsan paranın çoğu faizlere gidiyor boşa. Ben bunu yediremiyorum kendime o yüzden bende bu ay p40 pro alacağım 8 bin küsur bunun için 3ay önceden 2 bin attım kenara bu ay alacağım sonunda. Tabiki istersem sak diye alma şansım da vardı ama öyle olunca para nereye gidiyor anlamadan bitiyor valla hocam.
    Evlenince düzene girer eminim eşine bağlı olarak sen böyle harcarsan ama o senden çok harcar ona göre bak ;)
    Hocam dediklerinde haklısın ben bir çok şeyi şak şak diye aldım 1 hafta içinde abartmıyorum 30 bin lira ıvır zıvır almışım :)
    Dediğin gibi bundan sonra istediğim şey için ufak ufak birikimler yapıcam,ulaşması biraz zor olsun parayı nereye harcadığımı göreyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: fofer

Ayıp olacak ama benimde gelirim 12 Bin TL.
    Benim durumum da aynı, ucu ucuna geçinebiliyorum, bazen eksi hesaba giriyorum.
    Kıyıda köşede birikmiş 1 liram dahi yok. Sadece 150 bin liralık bir otomobilim var hepsi bu.

Alıntıları Göster
    Bu işte bir sıkıntı var heralde benimde tek birikimim araba olacak sanırım.
    Zaten birazda onun için kredi çekip borçlanıyım en azından parayı çarçur etmem diye düşündüm.
  • Konuyu açan arkadaş kafa yapıyor.

• Geçinmekten kastın nedir?
    Maaşlı bir çalışanın yapabileceği her şeyi yapıyormuşsun işte
    Her ay bir yere geziye gidip teknolojik ürün alabiliyorsun. İnsanlar bunları yılda bir defa yapabiliyor

• Adam show yapmaya gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 5 Mayıs 2020; 16:41:7 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.