Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar güzel tavsiyelerde bulunmuşlar. Ben de ilave edeyim. Bence ihtisas yapmaya yönelin. Hem gezilerinizden hem masraflarınızdan kurtulursunuz. Hem de kendiniz için daha ileri gidebilecek bir adım atmış olursunuz. Üstadların söylediği gibi tasarruf şart. İlk bir yılı doldurunca tasarrufa başlarsınız. İkinci bir yabancı dile de yatırım yaparsanız, çok güzel olur. Sağlıklı günlere diyelim.
  • Katılıyorum haklısınız.
  • Yok canım sorun sende olurmu hiç sen futbolcular gibi yaşamaya çalışıyon tabi bu para yetmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi geçinebiliyoruz diyenlere bakma sen senin yaptığın harcamalar normal rakamlarda fiyatlara birazda keyfine düşkün birisin sözde ''yüksek maaşlı'' bir işte çalışıyorsan tabi ki böyle olacak. Abi siz bu adamın parasını sorgulayacağınıza bu paraya bu adamın normal seviyede yaşantısına neden devam edemediğini sorgulayın ama yok doktor niye şu kadar maaş alıyor öğretmenler yazları boş yatıyor avukatlar nasıl bu kadar kazanıyor hep başkasının kazandığını sorgulayın siz
  • Reis basbaya geçinçyorsun.Ben bi geçinememezlik göremiyorum. Sadece gereksiz hissettiğin şeye para vermeyi kes.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaşantınızda göze batan bir durum yok, müsrif falan değilsiniz. Normal bir insanın hakettiği gibi, insan olmaya uygun bir şekilde yaşıyorsunuz. Kimse sizi, içtiğiniz sigaradan alkolden, yaptığınız gezi, akşam arada dışarı çıkma vs falan yargılayamaz.

İnsan olanın hakları budur, sorun sizde değil, sorun bunları size layık görmeyen ve bilinçli olarak sizi fakirleştirerek evinize kapatmak isteyen devlette!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sight -- 5 Mayıs 2020; 13:56:22 >
  • Yalan dolan olan başlık. Tamam ekonomi süper değil ama aylık 12-13bin lira da az değil. ayrıca arkadaş ne kadar vizyonuz hayalindeki parayı bile bu kadar leş harcıyor.

Her ay 2-3 kere uçakla gez, giyim alışverişine çı, barda puda eğlen. adama demezler mi ne iş yapıyorsun diye. oturduğun yerden para geliyorsa geçinememek senin derdin değil.
  • Para yönetimi nedir bilmiyorsunuz.

3 yıldır çalışıyorum ve yarınız kadar kazanıyorum. Paramı biriktirdim, yatırımımı yaptım. Gayet de lüks ve rahat yaşıyorum. Yurt içi ve yurt dışı birçok yere gittim, istediğim her şeyi de aldım, alıyorum çok şükür.

Sorun kesinlikle sizde.
  • geçinememen çok normal, bakma buradaki veletlerin tek hobisi sağ el + peçete olduğu için neyin ne olduğunu bilmezler.
    baba parası ile geçinirler para nasıl kazanılır bilmezler, e para kendilerinin olmadığı için nereye gittiğini hiç bilmezler.

siz anadoluda yaşıyorum demişsiniz, İstanbul'da o paraya hiç geçinilmiyor. geçiniyoruz bilmem ne yapıyoruz diyenler a101 den birşah yoğurt, peynir alıp yiyen adamlar.

makarna pilav yiye yiye et nedir unutmuş adamlardır.

ithal muz olmuş 17-18 tl kilosu, yerli muz zaten muz değil...

domatesin kötüsünün iyisi 10 tl. gidip 5 tl lik saman yiyenlere bir şey demiyorum.

e siz bir şey yemiyorsunuz ki? geçinmeniz çok normal değil mi?
  • 12 bin tl günümüzde para değil. geçinememen normaldir.
  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Allah’ından kork millet 2.300’e ev gecindiriyor ben hayalimdeki arabayı almak için kredi cekıcem 30.000 TL 36 ay calısıcam 2.600 Maaşa senın maasınla 3 ayda alınır benım arabam hayallere bak be

• vay babom paraya bak 12 13bin tl hemde her ay... yuh artık böyle bir gelir olurmu ya otomatik olarak yıllık en az 100bin olmasada 85 90bin tl kenarda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiçkimseninHiçbirşeyi

Allah’ından kork millet 2.300’e ev gecindiriyor ben hayalimdeki arabayı almak için kredi cekıcem 30.000 TL 36 ay calısıcam 2.600 Maaşa senın maasınla 3 ayda alınır benım arabam hayallere bak be
    30.000 hangi araba

• 5 bınlıra tasarruf yapabılırsın. en azından 1 ay 5 bın 1 ay 3 bın felan yanı.

10000 tr şartlarında yeterlı sayılabılecek bır kazanc.ne öldürür ne güldürür..
  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Evet, benzer gelirde bir eş bulmak lazim, yoksa aile olarak standardlarinizi devam ettiremezsiniz.

• Yaklaşık 3 aydır Türkiye'deyim. 3 ay daha iş dolayısıyla kalacağım. Bir hesap yaptım, 4 kişilik (37 yaşında adam, 35 yaşında kadın, 13 yaşında oğlan, 11 yaşında kız) bir aileyi baz alarak sağlıklı beslenme masrafını araştırdım. Günlük 200TL'yi geçiyor! Asgari ücret zaten 2300TL? Özetle ne yazık ki Türkiye'de 4 kişilik bir ailenin 15000TL altı gelirle düzgünce yaşaması pek mümkün değil bence.

• Hemen nazar edelim

• Bu para 2015 e kadar degeri vardi suan o para memurun 1 tik üstu refaha sahip olursun.

• HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    Arabayı satıp ev alırsa arsa alırsa kâr ediyor bence. Ama arabayı satıp araba alırsan tekrar geçmiş olsun:D

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.