Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zengin falan değilim ama ülke gerçeklerine göre düşünürsek bende şöyle bişeyler yazayım. Orta halli yaşam isterseniz bende aylık 10k civarı gider derim. Buna yapacak bir şey yok. Alt kesimde olan adam için bu orta halli yaşayanlar lüks, zenginlik gibi gözükür haliyle. Yani şuan ülkenin büyük çoğunluğu alt kesimde yaşamaya alışmış, alıştırılmış. 3k lık maaş ile şuan bildiğin minimum hayat şartlarında yaşarsınız ancak. 10k lık maaş ise sizi zengin etmez ama orta halli yaşatır.

Ah ulan ah. İnsanımı ne de çok ezmişler. O kadar ki millet alışmış artık. Orta halli yaşamak zenginlik gibi gözüküyor. Neyse yapacak bir şey yok. Kendi düşen ağlamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-22675ED42 -- 5 Mayıs 2020; 15:47:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyk kredisi ve araç kredisi elbet bi gün bitecek. en az 5000 lirası tamamen keyfi burada.
    geçinememek değil de tam ayarında yaşayıp artmaması diyebiliriz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cok bos harcamalarin var moruk
    edit: aylik 12,13 bin gelir yuksek bi rakam degil bu arada onu kabul ediyorum
    1800 dolar para aliyosun.. para bile degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -dead -- 5 Mayıs 2020; 15:49:42 >
  • Yazıyı okuyunca ben yaşamıyor muşum dedim

Şaka bir yana 2450 TL ev için çektiğim kredi borcum var 56 ayı kaldı.
    üzerine faturalar yol gıda eklenince ucu ucuna 3500 TL tutuyor kazandığım para 2850 + YOL
    kenar da 10,000 param var bu şekilde dönüyor. Döngü bozulursa bu şekli alabilirim.
  • Bu geçinemiyorum değil fazlasıyla geçiniyorum olmalıydı. Müsrif para harcaman var başka bir şey değil gereksiz konu.
  • Arkadaş geçinemiyorum diye başlık atıp, nasıl geçindiğini ve üste azda olsa parası kaldığını anlatmış

Sorun ney açıkcası ben anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThePiraeusHunter

Ben de aynıi miktarda kazanıyorum. Ama bir yıldır borçlarımı bitirmedim.
    Ben üstelik kafe bar vs gitme şansım yok küçük bir ilcedeyim.
    1 yılda öderim diye bir 320d araba aldım.
    Onu alırken altinla borçlanmistim 23000tl girdi bana
    Hala arada düğün falan derken hala 1 yıl önceki yerdeyim.
    Aylık 300 TL yakıt çok az geldi bana hem geziyorum diyorsun.
    Benim düğün surecimde aylık yakıt masrafım 1500 TL idi 12 ay boyunca... Sigaram yok ama içkiye ayda 600 veriyordum
    Altın arttı ama aldığın arabanın da fiyatı arttı. Altın artmasa araba fiyatı da artmazdı. O yüzden üzülmene gerek yok.
  • vay be dün bir arkadaşım aybaşına kadar 20 tl borç üstelik evli ve çocuklu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atıyor csb.Hayal ettiği maaşı yazmış
  • Geliriniz Türkiye şartlarında iyi seviyede bunu kabul etmek lazım. Siz aslında gayet geçiniyorsunuz ve istediğiniz herşeyi yapabiliyorsunuz. Anladığım kadarıyla para ayırmak istiyorsunuz veya parayı düşünmek istemiyorsunuz ama yaptığınız harcamaların çoğu dolarla alakalı. Sizin geliriniz 2bin dolar bile yapmadığı için sıkıntı yaşıyorsunuz gibi duruyor

Ya sistemin istediği gibi giyinip istediği şeyleri geride kalmamak için tüketmeye devam edeceksiniz yada kendinize kota koyacaksınız. Bunun sonu yok çünkü...

Hayatta başarılarınız daim olsun

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    yav anlamıyomusunuz bi yerinden mıçıyo işte aklınca ters psikoloji yapacak

bu kişinin 13-15 yaş arasında ergen velet olduğuna adım gibi eminim

ben bazen insanları gözlemlemek için levent kanyon metrocity civarında başlarım yürümeye

zincirlikuyu gayrettepe mecidiyeköy ara sokaklarına kadar

yani buradaki çoğu kişinin ben aslında sokağından geçiyorum geçmişimdir
  • sıradan çinko karbon pil kullanıcısına yanıt
    Arkadaşın durumdaydım bende. Dediğim gibi arkadaşın parası var ama bundan haberi yok. Çünkü klasik kapitalizm. Herşeyi borçla alıyor. 1 telefon alıyor 6 taksit yapıp 1500 civarı ödüyor. Böyle böyle artıyor taksitler ve parayı taksite verip kalan para ona az geliyor.
    Ayda 50 bin de gelirin olsa hal böyle olunca birşey anlamıyor insan. Oysaki zaten gelirin iyi bir yıl yarısını kenara atsan. 72 milyar yapar. Yıllık telefon yol her ihtiyacını karşılayıp maaşından bu sefer 2-3 bin kenara atarak güzel bir döngü oluşturabilir.Böylece her ay her ihtiyacını karşılayıp 9 bin harcayabilir.
    İkisi de aynı gibi gorunsede arada bir uçurum gibi fark var. Ben bu şekilde herşeyi yoluna koydum şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selocanq -- 5 Mayıs 2020; 16:31:56 >
  • Konuya girdim sabırla okudum,sonra küfür ettim şimdi çıkıyorum.Selametle

• 12 13 bin gelirin var ve dhdesin

• Şuraya bir konu açayım da egomu tatmin edeyim
    Hızlı yaşayan hızlı ölür hadi eyw

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Glitz kullanıcısına yanıt
    Yanlış.

İstinye park da chanel mağazasına girip istediğini alıp çıkmak, nasyonel e gidip pazarlık yapmadan araba almaktir zenginlik.

Zenginlik öyle 30 bin dolarla olmaz. Hatta zenginler bile aa acaba param denkleşir mi diye düşünmez. Girer tak diye alır. Benim gözümde aylık 500 bin lira kazanan adamda zengin değildir. 1 milyon liradan aşağı zengin olunmuyor maalesef. Biraz o çevreyi tanıdığınız da anlarsınız demek istediğimi. 30 bin dolari adamlar barlar da harcıyor zaten.

Bu konuyu açan arkadaş kendi özel hayatini tanımadığı insanlara anlatıp fikir alışverişi yapması da trajikomik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XBlades -- 5 Mayıs 2020; 22:53:24 >
  • Sorun sende hocam.Evinin kirasına, araba kredisine, market alışverişine bir şey demem.Fakat 1000 lira alkol ve tütüne vermen, dışarıda yeme içmene laf ederim.Biz zamanında 1000 lira maaşla ev aldık.Sonra babamın maaşı artmaya başladı ama 4-5 sene çok zorluk çektik.Evin yok gidip araba almışın.Ev daha öncelikli bir şey.Şu an babamın maaşı 5000 lira.Biz tütün içiyoruz mesela.Her marketi gezip en ucuz fiyatı bulmaya çalışıyoruz.Ekmeği halk ekmekten alıyoruz.Elimizdeki malı cılkı çıkana kadar kullanıyoruz.Çok şükür gayet iyi bir hayatımız var.Kısaca ayağımızı yorganımıza göre uzatıyoruz.Önceliklerini belirle ve vazgeçebileceğin şeylerden vazgeç.Geçinmenin formülü bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 5 Mayıs 2020; 17:18:30 >
  • Hava atmaya gelmişsin anladık
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.