Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnsan bir anda bırakınca da vücutta değişik şeyler oluyor. Yavas yavaş bırakma diye de birşey yok bence. Yavaşdan bırakan hızla başlıyor :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "bu kadar gelirim olupta haliyle hala 3-4 yıl öncesinin teknolojisinide kullanmak istemiyorum." Herşeyin en iyisine 30 bin tl de alsan paran yetmez. Gerçi çok sallama olmuş konu ama olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Bosver ticareti. Cok buyuk sermayen yoksa devlet eziyor seni. Onlarca kalem vergi var. Göründüğü gibi degil. Gecen sene cironun %57si vergiye gitmiş.

• % 57 vergi nasıl oluyor Üstadım.
  • 1000 lira yardıma da başvursaydın. Açlık sınırındasın. Ama göz açlığı. Ona verirler mi bilemem.

• Bu arkads trol bence?zaten yeni uye iyce?abartmis

• csb değilse sen 20bin de kazansan sana yetmez. çünki nasıl olsa para geliyor diye harcadığın paranın değer ve kıymetini bilmiyorsun.
  • 1800u geçin düz hesap faturalarıyla beraber 2 bine lüks ev neresi hocam öyle. Biz de gelsek keşke oralara. Burada standart bir evin sadece kirası 2 binden başlıyor. Ki biraz lükse çıkayım desen 4-5i bulursun en az.

Diğer harcamalarında sıkıntı var bence.

• Konu sahibi biraz abartmış ama şunu çok net söylemek lazım, İstanbul gibi bir şehirde ortalamanın biraz üstünde bir yaşam için aylık 10,000 TL lazım artık. Ev halkı olarak 3 kişi olmamıza rağmen sadece mutfak masrafı aylık 3,000 TL dolaylarında geziniyor. Bu zamanda 12-13,000 TL gelir artık eskisi gibi abartılı bir para olmaktan çıktı. Aylık bu kadar kazancı olan biri kendini orta halli bir yaşamda buluyor.
  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    nasıl davranarak yaptınız mesela hocam? ya da lüks ve rahat yaşamdan kastınız nedir? Yanlış anlamayın meraktan soruyorum bende işe başlayınca sizin kadar kazanacam hemen hemen yaptıklarınızın bana yol gösterici olması adına soruyorum.Örnek araba için kredi çekmedim de şunu yaptım ya da ev için şunu yapmadım da bunu yaptım gibi..
  • 7k para alıyorum 5.5k sini eve yolluyorum.
    Geciniyorum,sosyal yaşamım hiç yok.
    Ama deli birikimim var.Gecinememeniz kendi sorununuz

• Ekonomik kriz elbette var ancak

Sorun sende !!!
  • Yanlış anlamayın aklıma meşhur Harun Kahraman geldi ( kendisi borsacıdır; aylık 78 bin tl giderim var diyor. Kazanıyor da,inanmayan araştırabilir.
  • Arkadaş ben anlamıyorum. Yorumlara göz attım ama kimse de arkadaş sen okumuşsun, çalışmışsın, emek vermişsin e şimdi de boşta gezmiyosun çalışıyosun çalıştığın iş zor ya da yetenek istiyor ki bu kadar kazanıyosun Türkiye şartlarında dememiş.
    Hak ettiysen harcamak istersin bence can sıkılacak bir durum yok. Daha yeni başladıysan bir süre sonra hevesliklerin geçecek bazı şeylerden. Bence kafana takma hatta daha güzel ye iç gez. İnsanın yaşlılığına gezdiği gördüği yaşadığı kalıyo. Para gelip geçici. Bir kısmını da yardıma ihtiyacını olduğunu düşündüğün insanlara ayırabilirsin çok bişey değil 100-200. Sen de kredi almışsın 100 tl öğrenciye nefes aldırıyor. Güle güle harca. Alkol sigara sağlıksız şeyler sağlık her şey içinde daha önemli sağlıklığına yatırım yap.

Hepsi bencedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan su gun en ust duzey maas alan devlet memurunun maasi en fazla maasi 7000 tl . Ya sacmalamaya fantazi yapmaya gelmis bir genc ya da arkadas mustesar

• 19 yaşında üniversitenin ilk senesindeyken asgari ücret 1404 tl iken 2000 tl kazanıyordum yetmiyordu. Şimdi 24 yaşında olmama rağmen daha az kazanıyorum ama o günlere oranla daha da rahatım diyebilirim. Harcarken ne de olsa geliyor her ay başı daha yaşım genç diyordum şimdi de gencim ama kazanç düşünce harcamanın değil de nasıl arttırırımın hesabını yapıyorum. Şu kadar gelirim olsa şunu yaparım diyorum şimdiden yani kazanacağım paraya göre ayarlıyorum kendimi.Şuan arabam yok ama şu kadar kazanınca araba alırım diyorum.Sorun sende demek ya da sende sorun yok demek yanlış olacaktır. Yaşam standartlarını yükseltebilmek için okudun sen.Her mercedes sürene illa babadan kalacak diye bir şey yok ya da illa şirket sahibi olmasına gerek yok. Ancak bu bir dönemdir. Ben bi zaman sonra senin düzene gireceğini düşünüyorum o da evlenince emin ol.
  • Gelir artarsa harcama da artar basic ekonomi bilgisi

• Cosmic Love kullanıcısına yanıt
    Maaşım gereği çok iyi birşey alamıcağından dolayı Peugeot 206 alıcam 2003 model bana yeter

• Geçiniyon ya işte daha ne.herseyi yapıyosun parada artıyo:)

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.