Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam senin gibi insanlar icin iki yol var.

Ya kendini devamli borca sokup bir sey alacaksin ya da maasinin minimum 35%’ini vadeliye yatirip kalaniyla gecineceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsi fikrim maaş ekran görüntüsünü kaldırın başınız ağrıyabilir.

• Maaşı yükseldikce gereksiz masraf açanlar günün sonunda kredi borcuyla boğuşuyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım hasta mısın? Geçinememek farklı, doymamak farklı. Bak dostum gecinememek nedir biliyor musun?
    Ev kirası
    Faturalar
    Gıda
    Giyim
    Varsa çocuğunun masrafları
    Ulaşım

İşte bunlardan herhangi birini yapamıyorsan o zaman geçinemiyor olursun. Ama sen bunları belki de en kral şekilde yapıyorsun. Üstüne kral şekilde lüksün de var. Ki hakkındır. Vaktinde calismissindir. Güle güle harca inan bana senin için mutlu olurum. Ama herkes sınırını bilecek. İnsanlar asgari ücretle çocuk bakıyor. Tamam belki daha fazla lüks istiyorsun ama unutma senin sınırın bu. Aldığın maaş belli. Ayağını yorganına göre uzatmazsan 100 bin lira maaşla da "geçinemezsin". Ki sen geçiniyorsun. Doymuyorsun sadece. Ha diyorsun ki ben daha lüks yaşamak istiyorum. Git o zaman hayvan gibi çalış. İşinde yüksel. Bu kadar basit

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar gelir varsa gider de bir o kadar fazla olur.
  • Bende 10bin tlye yakın kazanıyorum, eşimde 7bine yakın alıyor ve buna göre de yaşıyoruz.

Ne kadar paranız varsa ona göre masraflarınız olur.

Böyle maaşım olduğu için mesela:
    Gidip clio almadım da a3 aldım
    Tvyi gidi 5bin liraya değilde 15bin liraya aldım
    Alışverişde nere ucuz olur bülten falan kovalayıp sallıyorum anpagros ya da bim vs gideceğime denk geldiğime girip fiyata hiç bakmadan alıyorum.
    Pazarda uğraşmıyorum da manavdan alıyorum.
    Geçen süpürge lazım oldu. 200 liraya fantom almadım da gittim dyson aldım.

Yani paranız neyse. Sallıyorum kedi bakmayı düşünüyoruz. Gidipde purina vb dandik şeyleri almayacağızda belki 2 katı pahalı mamaları alacağız.

Ama bu durumun çok dezavantajları var. Olurda bir sorun olursa bu alışılmış hayattan vazgeçmek zor.
    Şu an tabikide bir sorun olarak değil ama ek bir maddiyat çıktı. Kısmetse 3 ay sonra bebek geliyor. Onun masrafları olacak. Mecburen kısmamız gerekecek ona min 4bin ayırmak gerekecek. Ama şu anki kafayı düzeltemez isek büyük sıkıntı.

• Aslında çok basit arabanı satsan rahatlıcaksın :)) kredi yükünden kurtulursun.
  • hangi kurumda memursun yoksa askeri personel misin ?
  • Linç konusu yazıp durmayın arkadaşın canı sıkılmış

• Eğer aylık 30bin dolar harcama yapıyorsan zenginsindir. Geçinemiyor olman normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohouse

Şahsi fikrim maaş ekran görüntüsünü kaldırın başınız ağrıyabilir.
    Haklısınız,sansürledim ama kaldırmak daha doğru sanırım
  • Seni anlıyorum hocam 4 kişilik aileyiz eve 30+ bin giriyor her ay ama kenara bir miktar atıp birikim yapamıyoruz. Almak istediğimiz evlere bakıyoruz milyonu bulmuşlar 2.500’e kirada kalıyoruz biz de. Başka türlü lüks semt imkansız. Aynı şekilde araba kirası veriyoruz. aylık 4.000. Almak istesen bu araç 600 bin lira onu da alamayız

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

Arkadaşım hasta mısın? Geçinememek farklı, doymamak farklı. Bak dostum gecinememek nedir biliyor musun?
    Ev kirası
    Faturalar
    Gıda
    Giyim
    Varsa çocuğunun masrafları
    Ulaşım

İşte bunlardan herhangi birini yapamıyorsan o zaman geçinemiyor olursun. Ama sen bunları belki de en kral şekilde yapıyorsun. Üstüne kral şekilde lüksün de var. Ki hakkındır. Vaktinde calismissindir. Güle güle harca inan bana senin için mutlu olurum. Ama herkes sınırını bilecek. İnsanlar asgari ücretle çocuk bakıyor. Tamam belki daha fazla lüks istiyorsun ama unutma senin sınırın bu. Aldığın maaş belli. Ayağını yorganına göre uzatmazsan 100 bin lira maaşla da "geçinemezsin". Ki sen geçiniyorsun. Doymuyorsun sadece. Ha diyorsun ki ben daha lüks yaşamak istiyorum. Git o zaman hayvan gibi çalış. İşinde yüksel. Bu kadar basit
    Yanlış düşünüyorsun dostum geçinememek aç kalmak değildir.
    Ben demiyorum zaten açtayım açıktayım diye aldığım para gayet yetiyor
    Demek istediğim şey şu bu para belirli standartlarda insanca yaşamak için ancak yeterli oluyor.Bu da ülkemizdeki belli bir yüzdenin bile Avrupa’da orta halli yaşayan bir insanın standartlarına ancak ulaşabildiğini gösteriyor.
    Ben Amerika’da mesleğimi yapsam ferrari alabilecek alım gücünde olacaktım.

• Alın şunu şuradan.
  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Maaş bordrosu kimlik fotokopisi birde boş kağıda imza atarsan inanırız
  • kardeşim sen normal yaşıyorsun , kazandığın parada çok değil normal , insanların kabullenemediği nokta açlık , bunun altını yaşayanı zaten devlette yoksulluk olarak goruyor, ama bizim insanımıza yoksulsun desen kızar ama sorsan herkes mutlu ,

• Ben de aynıi miktarda kazanıyorum. Ama bir yıldır borçlarımı bitirmedim.
    Ben üstelik kafe bar vs gitme şansım yok küçük bir ilcedeyim.
    1 yılda öderim diye bir 320d araba aldım.
    Onu alırken altinla borçlanmistim 23000tl girdi bana
    Hala arada düğün falan derken hala 1 yıl önceki yerdeyim.
    Aylık 300 TL yakıt çok az geldi bana hem geziyorum diyorsun.
    Benim düğün surecimde aylık yakıt masrafım 1500 TL idi 12 ay boyunca... Sigaram yok ama içkiye ayda 600 veriyordum

• Ne Hayatlar var ya. Okurken Gözlerim doldu. Ağlamaklı oldum

• Geçinemiyorum diyince insanlarda bazı şeylerden eksik kalıyorsun sanıyor. Ama sen her şeyi yapabiliyorsun işte. Bence geçiniyorsun. Allah daha çok versin.
  • Paranın değeri kalmamış işte açık ve net. 12-13 bin lira para denilen doları düz 7'den saysan 1700-1850 dolar arası birşey. Şimdi millet özenti diye saçmalar ama Amerika Almanyada asgari maaşın az birşey üstü bu paralar.

Bakın memur maaşından kıyaslama yapıcam. 2016'da 9/1 kıdem memur maaşı 2564 liraymış. Bugüne göre kıyaslama yapmak için 5 mayıs 2016 dolar kurundan hesaplama yapıcam oda o zaman 2.92 liraymış. Yani 2564 lira alan bir memurun maaşı 878 dolara tekabul ediyormuş.

www.hurriyet.com.tr
    İşte 2016 memur maaşları
    https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/iste-2016-memur-maaslari-40035456

https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/201605/05052016.xml

Şimdi gene bir 9/1 kıdem memur maaşı da 3593 lira. Yazarken bile yükseliyor dolar genede onuda 7 liradan alırsak kuru 513 dolar yapıyor.

Peki şimdi 2016 senesiyle 2020 arasındaki değer kaybına bakın: 878/513=1.7 Yani %70 değer kaybı var!

Şimdi gelelim 13 bin lira alan bir kişi memurdaki artış oranından hesaba katarsak (3593/2564=1.4) yani 2016 yılında 9285 lira gibi bir maaş alıyor olması lazımdı. Yani o zamanki dolar kuru 2.92'ye göre 3180 dolar maaş!

Yani şimdiki 1850 dolarla o zamanki 3180 dolar maaş arasında 1330 dolar far var! Eğer bu adamın aldığı maaş değer kaybetmemiş olsaydı şu anda en az 22260 lira olması lazımdı 2016'ya göre!

Memurun maaşına asgari maaşa gelen zamdan daha az zam geldi bu 4 yılda. Şu anda asgari maaş 2324 lira. Onu gene doları 7'den hesaplasan 332 dolar yapıyor. 2016'da asgari maaş 1300 liraymış. Gene 5 mayıs 2016 dolar kuru 2.92'den hesaplarsak o zaman 445 dolar yapıyormuş.

Onda da %34 değer kaybı var!

Paramızın bir değeri kalmamış yani özeti o sorun sende değil arkadaşım.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.