Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aynı standartı 5 bin lirayla da yaşayabilirsin, gereksiz şişirme harcamaların var. senin aylık dediğin harcamaları 2-3 yılda bir yapıyorum ben.

kenara attığım parayla şirket kurucam yakında, üretmeye değil de tüketmeye odaklanırsan böyle olur.
  • 12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi?
  • GwynBleidd48 kullanıcısına yanıt
    Oynayan belli ahahaha çoluk çocukla uğraşıyoruz bide yaa 3-4 bini para sanan gereksiz beyinler...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • destek olasım geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun sende değil dostum sorun seni ciddiye alanda

• Yeni hayat herkes için zor. Zenginler bike geçinemiyor bu devirde. :)

• Sen geçiniyorsun, normal bir insan gibi yaşayabiliyorsun ne mutlu. Ama bi birikim yapamıyorsun,30 senelik çalışma hayatın boyunca belki 1 ev alacaksın o da zora girerek.(tatil yapmayarak, harcamalarını kısarak). Demek istediğini bu şekilde anlıyorum.sen bu haldeyken diğerleri nasıl yaşıyor diye merak ediyorsundur.
    Evet okudugun okulun, emeğinin karşılığı bu değil kıyaslama yaptığında.burda seni zor anlarlar ve burası böyle bi yer. Kabullenmen lazım. Ya da gideceksin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 5 Mayıs 2020; 20:33:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilotaFerrari

Sorun sende değil dostum sorun seni ciddiye alanda
    Dostum öğrencimisin çalışıyormusun,kaç para kazanıyorsun,evin kira mı,araban var mı bilmiyorum ama Türkiye'de yaşıyorsan bu yazdıklarımın ciddiye alınmayacağını düşünüyorsan ya sisteme iyice alışmışın yada daha öğrencisin kendi paranı kazanmıyorsun.
    Eğer 800 liralık evi 2 kişi paylaşırım günümün 2 saatini 2-3 aktarmayla dolmuş,otobüslerde ayakta fortlana fortlana giderim.Bimden gider le-cola alır içerim,tatil nedir bilmem,bin liraya çin telefonu alırım 4 yıl kullanırım diyorsan.Bunlarda olması gereken yaşam koşulları diyorsan birşey demiyorum
  • Ne mutlu sana

• 4,5,6,7. Maddelerde kısıtlamaya gitmen gerek. Gelirine göre müsriflik var. Ayda 30 kazananlar gibi takılıosun.

• Market alışverişi çok diyemem çünkü antep fıstığı,ceviz veya et ürünlerinin fiyatı 80-100 tl nin üzerinde.Ben 2 sene önce 800 tl den fazla market alışverişi yapıyordum tek boğazıma.Şuan hesaplamıyorum bile.

Ama giyim her ay almak saçma.Yine bazı kalemler abartılmış.Sigara alkol bende hiç yok bence tamamen israf.1000 TL sigara alkol vermektense haftada 2 gün restoranda akşam yemeği yerim.

Kira yine anadolu için fazla.Tabi ankara felan değilse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerea

Sen geçiniyorsun, normal bir insan gibi yaşayabiliyorsun ne mutlu. Ama bi birikim yapamıyorsun,30 senelik çalışma hayatın boyunca belki 1 ev alacaksın o da zora girerek.(tatil yapmayarak, harcamalarını kısarak). Demek istediğini bu şekilde anlıyorum.sen bu haldeyken diğerleri nasıl yaşıyor diye merak ediyorsundur.
    Evet okudugun okulun, emeğinin karşılığı bu değil kıyaslama yaptığında.burda seni zor anlarlar ve burası böyle bi yer. Kabullenmen lazım. Ya da gideceksin
    Aynen öyle beni çok çok iyi anlamışın konuyu saptıranlar var sanki olanı konuşmaktan gocunuyor insanlar ben mi yanlış konuşuyorum.Yaptığım iş vasıflı bir iş,üst düzey eğitim gerektiriyor.Benim yine gelirimi 20k üzerine çıkartma olanağım yüksek,ama dediğin gibi şu gelirle ömür boyu yaşasam 20 yılda eli yüzü düzgün bir ev alıp,geri kalanıylada normal bir hayat sürdürücem.
    Ben bile böyle diyorken diğer insanlar ne yapıyor gerçekten merak ediyorum ve hak etmediklerini düşünüyorum

• Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    Aslında sevindim çünkü lüks anlayışımız aynıymış Bende sizin gibi düşünüyorum planını iyi yaptıktan sonra belli zamanlarda akıllı hamlelerle bir çok şeyi yapabilirsin.Teşekkür ederim hocam
  • Bir başka +10k maaş ile geçinemiyorum postuna daha hoş geldiniz. Salonumuz klimalıdır .
  • hoopoe H kullanıcısına yanıt
    quote:

hoopoe @ 5 Mayıs 2020 09:47:38

Okudum memur oldum,en çok kazanan memur benimdir heralde ona rağmen durum bu...

Konunun sahte oldugu bu mesajdan belli ediyor kendini. Okuyup liyakatla devlette "en cok kazanan memur olmak" devri coook gerilerde kaldi. Gunumuzde, eger dediginiz gibi devlette en cok kazanan memurlardan biriyseniz torpille oraya gelmissiniz demektir. Devlette "en cok kazanan memur" olan birisi, kendini besleyen eli isirmaz, sagda solda "ekonomi soyle boyle" diye konular acmaz.
  • Bekar adam taksiti de olsa 6-7bine rahat geçinir.
    Bimden ürün alınca veya macrocenter dan alınca çok şey farketmiyo.
    He ben varlıklı ailede büyüdüm. Alıştım belli standartlarım var diyorsan o başka.

• quote:

Orijinalden alıntı: patatessiz patso

csb
    Harika CSB hemde, millet bu ülkede asgari ücret alıp kira verip çocuk okutuyor birde...
  • dobermann kullanıcısına yanıt
    Alt gelir grubu için yapılan uygun fiyatlı toki konutları değil hocam. Orta gelir grubu için yapılan site, fiyatı da uygun değil pek. Hatta arkadaşlar çok eleştirdi o para tokiye verilir mi kafayı mı yedin sen diye. Daha evi teslim almadan 50 bin lira prim yaptı bile.

Fiyatı yüksek diye kimse başvuru yapmadı buraya, merkezi bir konumda diye eder dedim tabi faizli kredi çekmek istemediğim için... Başvurdum ve yeterli başvuru olmadığı için otomatik olarak çıktı daire

• Dedigim gibi su an sube muduru en fazla 7000 aliyor cogu kurumda tazminat alan muhendisler de ayni kefede fark yok . adam sanirim kgm yada dhmi de ust duzey mudur
    Yoksa milletvekili mi . Ha milletvekili ise ok . Benim milletvekili aile dostum da var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 5 Mayıs 2020; 22:16:32 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.