Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dediğiniz geçinememek değil ki 50 bin de kazansanız onu da çatır çutur yersiniz siz bu kafayla. Geçinemeyen adam ay sonu hep açık veren karnını doyurmaya para bulamayan asgari ücretli adamdır. Sen her şeyi yaşıyorsun ay sonu paran kalmayınca geçinemedim diyorsun. İstanbul'da bekar bir erkek 10 bin TL ile geçinemiyorsa savurgandır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam iban atayim 1000 lira yollarmisin? Hem ramazan sevap işlersin hayir duami alirsin :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi benim peder zengin benim öyle dertlerim yok ayda 10 15bin veriyor bana harcıyorum ölesiye.. 2018 model golfümde var yetiyor bana vallahi
  • uzun uzadıysa yazmaya gerek yok, ne kadar kazanırsan o kadar harcamaya başlıyorsun.
  • Gelirinizin altinda bir kazancla gelirinizin yarisi kadarini birikime her ay duzenli olarak atiyorum. Benim kadar biriktiremeyebilirsiniz. Ayni sartlar altinda yasamiyoruz, ama birikim her gelir seviyesinde yapilabilir.

Sizin ihtiyaciniz olan benim anladigim biraz lafla, sozle hirpalanmak ve motive olmaniz.

Uzun uzun basta anlatacaktim, ama buradaki anlatima gore zuppesiniz. Lafimin kusuru oldugunu dusunmedigimden, kusura bakmayin demek icimden gelmiyor. Sahte kibarlik yapmayacagim maalesef.
    www.mahfiegilmez.com
    Gösteriş Tüketimi ve Züppe Etkisi
    http://www.mahfiegilmez.com/2019/10/gosteris-tuketimi-ve-zuppe-etkisi.html

• Evet senin sorunun.

• Çok saçma bir başlık olmuş sorun sende para fazla olduğu için ekstra harcamalar yapıyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bad to the bone

Gelirinizin altinda bir kazancla gelirinizin yarisi kadarini birikime her ay duzenli olarak atiyorum. Benim kadar biriktiremeyebilirsiniz. Ayni sartlar altinda yasamiyoruz, ama birikim her gelir seviyesinde yapilabilir.

Sizin ihtiyaciniz olan benim anladigim biraz lafla, sozle hirpalanmak ve motive olmaniz.

Uzun uzun basta anlatacaktim, ama buradaki anlatima gore zuppesiniz. Lafimin kusuru oldugunu dusunmedigimden, kusura bakmayin demek icimden gelmiyor. Sahte kibarlik yapmayacagim maalesef.
    http://www.mahfiegilmez.com/2019/10/gosteris-tuketimi-ve-zuppe-etkisi.html
    Yanlışınız var yazıyı okudum fakat züppe olabilecek kadar lüks tüketim ve gereksiz harcama göremiyorum gider tablomda isteseniz yazdığım yazıyı okuyun daha sonra değerlendirme yapın okuduysanızda züppe olarak niğtelendirilecek harcamaları söyleyin ki bileyim

• Ne iş yapiyorsunuz merak ettim Allah daha çok versin

• yanlış anlama da tam işe yaramaz zengin godoş hayatı gözümün önüne geldi. söz meclisten dışarı yani sana demiyorum
  • Ben de hanımla beraber hayıflanıyordum napıyoruz biz diye. Mesajına çok sevindim hocam. Bizim gelir biraz daha yüksek ve kira da yok. Ben deni aynı durumdayım. Hani bi laf var ya azdan az çoktan çok gider diye, sanırım bizim durumumuz o.

Bir de hayat gerçekten pahalandı. Marketten bir şeyler alıyorum en az 100-150, manavdan alıyorum en az 200-250₺.

Benim araç takdiri var gerçi. Taksitle bi şey almazsam hepsi uçup gidiyor.

• Karı koca anca 12-13 bin giriyo eve 16 yıldır bil fiil çalışıyorum 2 çocuk 1 i özelde okuyo ama burslu sadece yıllık yimak ve kitap parasını ödüyorum öbürü özel anaokulunda piyasa değeri 450 bin liralık evim var ama 2 yıl daha ödeyecem 10 yıl çekniştik sadece 1800 ödüyorum 140-150 bin civarı bir orta halli araç var borcu 4-5 ay önce bitti ama sigara alkol yok çok öyle giyim kuşam lüks yok lüks market olmasa da çocuklar için yeme içme noktasında cömertiz .Sosyal etkinlik şehirden dolayı (şu aralar koronodan:)) fazla yok tutumlu olmaya çalışan biriyim borç bi şekildw ödeniyo ama hayat da gidiyo .Hayatınızın kıymetini bilin derim.Ev,araba vs bi şekilde alınıyo da huzur,mutluluk,beden ve özellikle ruh sağlığı gidince ev araba anlamsızlaşıyo.Hülasa, şartlar zor cidden

• Kadın mısın sen ayda 1000 lira kıyafet alıyorsun.Ayda 4000 zaten arabaya gidiyor.Ayda şu kadar eş dost falan yazmıs birde. 12 13bin gelir türkiye için ortalama. Ama harcama tamamıyle csb

• Ben sizi ciddi olduğunuzu sanmıyorum 12 bin tl bile aldığınızı sanmıyorum büyük ihtimal ilgi çekmek için yapıyorsunuz ama neyse devam edicem. demişsiniz mesleğimi almanyada filan yapsam 5-6 bin alırım diye diyelim türkiyede 30-40 bin alıyorsunuz bu kafayla giderseniz 1500 değil 5 bin lira kira, Araba 180 binlik değil 700 binlik aylık kredi 10 bin , kıyafete armani değil balenciaga 500 lira değil 5 bin lira, eşe dosta 500 değil 5 bin tl hediye, seyehat 1000 tl değil 5 bin tl bakın yine gelirinize eşit oldu yine geçinemediniz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: husamsdu

Ben de hanımla beraber hayıflanıyordum napıyoruz biz diye. Mesajına çok sevindim hocam. Bizim gelir biraz daha yüksek ve kira da yok. Ben deni aynı durumdayım. Hani bi laf var ya azdan az çoktan çok gider diye, sanırım bizim durumumuz o.

Bir de hayat gerçekten pahalandı. Marketten bir şeyler alıyorum en az 100-150, manavdan alıyorum en az 200-250₺.

Benim araç takdiri var gerçi. Taksitle bi şey almazsam hepsi uçup gidiyor.
    Hocam 5-6 bin gelirim olsa kiramı fatura mı ödeyip yiyip içip gezip tozup orta hallide bir araç almış olsam.Oh diycem daha ne olsun ama gelir yüksek gibi gelipte abuk sabuk gidince diyorum ne oluyor.Ben parayı çarçur ediyorum sanırım
  • Düzenli okadar gelirim olması için sol böbreğimi veririm ve çokta güzel geçiririm aile kurarım
    Biz 3800 geçiniyoruz İstanbul 1300 kira ev 2+1 küçük standart daire. Biz geçiniyoruz bak lükse kaçma imkanımjz yok ama aç değilzş sonuö olarak.
    Senin harcamsn çok

• Alkol sigara 1000 TLO kadar teknoloji harcaması tabii ki geçinemezsiniz.
    Ben 2000 TL'ye çok rahat geçiniyorum.[Alkol sigara yok.Teknolojik harcama yok.Aracım yok.Kıyafet 5 yıldır almıyorum.3 yıldır tatile gitmedim.Sahile bile inmem.Arkadaşım yok hediye falan da iptal.

Tek harcamam lüks olarak telefon için paket.55 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B7BA8EA93 -- 5 Mayıs 2020; 23:45:50 >
  • Lan hıyar, Millet 2500 lira ile zor geçiniyor. Sen gelmişsin 12 bin ile geçinemiyorum diyorsun. Defol git buradan.
  • Biraz fazla harcıyorsun. Her ay yeni teknolojik malzememi alıyorsun? İpad 2.5k falan demişsin. Yada iş adamı mısın ki her ay o kadar kıyafet alıyorsun. Emin ol o 1000 liralık montunun 10/3-4 fiyatına aynı kalitedeki bir ürün bulabilirsin. Sonuçta montu tek dönem giyiyorsun ve 1000 lira vermek bence abartı

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.