Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • O kadar lüks harcama yap sonra "hor şoy çok poholo" o maaşı ben alsam 10 000 TL fazla çıkarır yatırım yaparım.Bazı harcamalar çok abartı
  • neiş yapıyorsun da bu kadar para kazanıyorsun hadı kazanıyorsun dıyelım bu ulkenın cogu 5000 altı para alıyor sen kendını nesa nıyorsun da tutmussun az harcama yaparsam ne anladım bu ısten dıyebılıyorsun ghosttt
  • kardeşim hepsini okuyamadım lakin ne kadar gelirin varsa o kadar giderin olur bu işler böyledir.o yüzden evdeki hesap çarşıya uymaz para geldikçe konfor gelir lüks gelir sana yine kalmaz burda senin opsiyonun eş,dost,bankacılardır. seni şimdilik severler sana yardımcı olurlar paran bitsin gelirlerin gelmesin hepsi tek tek kaybolur film aynıdır. oyuncular değişir
  • doktor musun hacı,ancak doktorlar bu kadar kazanır
  • Ulkede 12k maas almak icin patron falan olman lazim csb yani

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde 500 tl ile hayatta kalmaya çalışıyoruz :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu csb de olabilir ancak genel fikrim kişinin haklı olduğudur. Geçinmek sadece kafanı sokacak bir yer ve zaruri ihtiyaçlarını karşılayacak kadar para kazanmak değildir. Hobileri, Katıldığı etkinlikler, aldığı kitaplar yada teknolojiye yaptığı harcamalar yeterli değilmiş. Bu adamın 10 da birine geçiniyorum, ama böyle bir sıkıntıyı dile getirdiği için adama kızamıyorum. Birileri daha lüks yerlerde otursun, daha lüks arabalara binsin diye, kitap parası için yemeğinden kısmak zorunda kalan ve buna da şükür karnımız tok sayılır diye geçen insanlar silkelenip kendine gelmesi gerekli.

Derseniz ki adama bak, 1000 liraya ev geçindirmeye çalışan insan var keyfi para harcıyor. Bilin ki yanlış soruyu soruyorsunuz. Bu insan niye 1000 lira ile geçinmek zorunda demelisiniz. Bu durumun farkına varamamış kimse bir kaç öğününden bir kitap parası kesip okumaya başlasın, sorgulasın. Bir öğün yemeyerek ölmezsiniz, ama bir ömür üç kuruş parayla geçinmekten kurtulursunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bence keyfinize biraz düşkünsünüz,her ay 1000 lira teknolojinin nesine harcıyorsunuz,her ay nereyi geziyorsunuz?
    Sadece 2 farazi kaleme kafadan 2000 lira harcıyorsunuz,bakın ben size 20 senelik bilgisayar 6 senelik telefon kullanın demiyorum ama siz ne yapıyorsunuz Drone gerekli bir oyuncak mı sizin için,yada madem DSLR Makine kullanıcaksınız niye 11 Pro aldınız ki,Ipad'den bahsetmişsiniz o da farazi elinizdeki telefon küçük bir telefon değil ki.Zar zor geçiniyorum deyip ihtiyacınız olmayan şeyleri alıyorsunuz.Evden marketten bahsedenleri de takmayın,gidip de serserilerin arasına oturucak haliniz yok.Alkole çok diyenler olursa onu da aldırmayın,günde bir paket sigara 500 lira yapar aylık,bir şişe viski zaten 300 lira.Ama teknolojiye çok harcıyorsunuz ve araba kredisine erken girmişsiniz.Keşke biraz daha nakit biriktirseydiniz,dövizde veya altında.

Sizi eleştirenlere de bir sözüm var,o gelirleri kazanmak için o standarta yaşamamız gerekiyor.Bu da ucuz olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 6 Mayıs 2020; 0:46:34 >

• Bir kac fazla kalem haric harcamalarin normal. Sikinti su ki gayet geciniyorsun boyle bir ulkede lüks arama ihtiyacini giderebiliyorsun neden mutlu olmuyorsun ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

1000 lira alkol sigarayı sil ordan

çok rahatlayacaksın. sağlıklı olacaksın.

biz 9-10 bin lira ile gül gibi geçinip gidiyoruz Allah'a şükür, ev aldık tokiden 2000 lira taksidi var, araba aldık 100 bine şimdi 170 küsür bin oldu borcu bitti bi 5 bin kaldı o da önemsiz, toki bu iki ay taksit almıyor onu ekleyip öderim kısmetse dedim. ev lüks değil seninki gibi ama sıfır bina sıfır daire, sitede kiralık ev arayan yüzlerce kişi var boşta ev yok öyle tercih edilen güzel merkezi bir yer. toki bundan sonra bu kadar merkezi yerde site yapmaz zaten sanırım, şehrin dışına doğru kayıyor artık.

diğer harcamaları sırasıyla yapmalısın. misal bu ay 500 teknolojik cihaz aldın eş dost ıvır zıvırı ertelersin, onu yaptığında teknolojik harcamanı ertelemelisin

misal araba için 1550 lira bakım 1300 lira kasko sigorta yaptırdım geçen ay, tabi kredi kartı olduğu için ödemesi bu ay olacak haliyle. (kasko 600 lira sigorta 703 lira çıktı sigostacı bile hayret etti o ayrı konu da )

klima aldım 2600 lira, bilgisayarı yeniledim 4550 lira 6 taksitle ıvır zıvır aldım. sana derken ben de üst üste harcadım ama mecburen artık.

üst üste biniyor ister istemez bazen ama ona göre de bilgisayarı yenilemeyeli yıllar olmuştu, ikinci klimayı bir yıldır erteliyordum vs vs...

bazı şeyler ertelenebilir. bazılarından vazgeçilebilir, özellikle de SAĞLIĞINI BOZAN ÜSTÜNE Bİ DE PARA ÖDEYİP ALDIĞIN KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR
    Hocam özel değilse işinizi sorabilir miyim? Memursunuz değil mi

• arkadaş bir 0'ı fazla atmış beyler sıkıntı yok, csb ve işci, blok.
  • 12 bin liraya banka olur kredi Açarım la ben

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu internet biraz daha ileri boyuta taşınsa da şu 12 k ile geçineyemen sivilceli arkadaşları görsek

Güzel hayal
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delimi

Lan hıyar, Millet 2500 lira ile zor geçiniyor. Sen gelmişsin 12 bin ile geçinemiyorum diyorsun. Defol git buradan.
    Önce saygılı onuşmayı öğreniceksin ne yazacağıma ne yapacağıma sen karar vermiyorsun,hoşuna gitmiyorsa sen gidersin.
    Millet 2500 liraya sadece hayatını sürdürebiliyor bahsettiğim şeyde bu ömür boyu bu şekilde sadece varlığını sürdürmek,yaşamak mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoopoe

Allah bağışlasın hocam,benimde korkum daha bekarken durum buysa ilerde ne yapıcaz tedirgin oldum.
    Dediğiniz araç güzel bir araç ama lüks bir araç değil demi,yani şunu demek istiyorum evli olsam çocuğum olsa insan birazda olsa konfor güvenlik ister.E bu dediğiniz araç 200 bin liraların üzerinde ve orta gelirli birçok insanın alabilmesi gerekiyor bence sonuçta spor bir araba değil lüks suv değil,alım gücümüz çok fazla düşük bence

Alıntıları Göster
    Konuyu açarken yüzüde kızarmıyor. Nasıl adamlarsınız ben anlamadım. Troll müsünüz başka bir varlık mı anlam veremiyorum. Ulan bu yaşantıya ve paraya şükür etmek yerine gelip geçinemiyorum diyor. 500 bin TL'ye de geçinemezsin ona göre harcamada bulunuyorsan. 2500 TL ye 3 çocuk büyüten var. Utanmadan gelip buraya konu açmış birde. Çaktırmadan ego kasıyor. Birgün bu donanım haber bizi şaşırtacak mı acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gs190505

neiş yapıyorsun da bu kadar para kazanıyorsun hadı kazanıyorsun dıyelım bu ulkenın cogu 5000 altı para alıyor sen kendını nesa nıyorsun da tutmussun az harcama yaparsam ne anladım bu ısten dıyebılıyorsun ghosttt
    Ülkenin çoğu 5000 lira altı para alıyor doğru,bende diyorum ki ben iki katını aldığım halde birkaç fazla harcamam dışında abartı bir harcamam olduğunu düşünmüyorum.
    Kendimi düzgün yaşamak isteyen bir birey sanıyorum.Az harcama yapınca düzgün yaşanmıyor işte,fason üretim gıdalarla mideni kandırmak tokluk olmuyor,yüz kişilik otobüslerle ter kan içinde ayakta 2 saat yol gitmek insanca yaşamak değil,sigara içiyorsam tezeğe benzer ucuz tütün içmek istemiyorum,madem bir halt yiyorum düzgün tütün içeyim,kafa açan saçma bir tiple aynı evi paylaşıp onun saçma sapan arkadaşlarına gürültüsüne dağınıklığına tahamül etmek özel hayatının olmaması kafamı sokacak evim var demek değil,az kafanızı çalıştırırsanız yazdıklarımın normal olduğunu anlarsınız

• Sen ya tassak geçiyon yada dassak geciyon..

• Güzel para kazaniyorsunuz Allah bereket versin fakat konuda gözüme çarptı o kadar arkadaş işiniz sormuş ısrarla tam cevabı vermemissiniz.

Maaşınız yazip ozel hayatınızdaki giderleri buraya yazıyorsunuz ne hikmetse iş ile alakalı bir sey yok. Memurum bu kadar

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.