Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zerathull

Sadece ilk cumleyi okudum.Bir paragraf yazini okumayacagim fakat sen muneccim falan misin? Herkes hakkinda atip tutuyorsun? Herkesin karakterini, fikirlerini buradaki 2 satir yaziyla cozuyorsun falan. Beni sukretmek rahatsiz ediyor diyorum, bu kadar basit.
    Her fikre saygım vardır. Fikrime değer verip değer vermemekte size kalmıştır. Ancak fikrin değerli olup olmadığı sizin verdiğiniz değerle hiçbir alakası olmadığını belirtmek isterim. İyi geceler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • niceworkisc N kullanıcısına yanıt
    Sizin fikre falan sayginiz yok, arkadasida benide hemen yargilamaya basladiniz. Onyargiyi parcalamak atomu parcalamaktan zordur diye bosa dememisler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Sizin fikre falan sayginiz yok, arkadasida benide hemen yargilamaya basladiniz. Onyargiyi parcalamak atomu parcalamaktan zordur diye bosa dememisler.
    Boşver ne yazarsan yaz kendi fikri var ve asla değişmeyecek,yazdığın söylediğin mantıklı şeyleri görmezden gelir fikrini saçmaya devam eder.Utanç duyduğu bir konunun altına cümlelerce yazı yazıyor.Tartışmaya değmez
  • okumadım evet sorun sizde.
  • Sende kardeşim sorun 9 bine kirasız gül gibi geçinip gidiyoz.

• Geçinmekten kastın ne, istediğin gibi harcıyorsun üstüne 1000 lira para kalıyor işte

• Evlisin sandım, 2 3 çocuğun var sandım konuyu açmadan önce ama bekarmışsın.

Sorun sende kardeşim hemde baya, harcamaların gereksiz fazla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paarthurnaax -- 6 Mayıs 2020; 3:28:7 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 10-12 bin kazanacak kafa var da geçinecek kafa yok öyle mi? Bsg

• Almanya'da 7000 euro kim kazanıyor? Net 7000 euro maaş alan birini göstersene bana.

Bilmeden konuşun böyle, senin haramsız 12-13 bin lira kazandığına da inanmıyorum

• Adam maaşlı çalışan ne haramı yahu, 13.000 lirayı gözünüzde çok büyütmeyin. Çoğu doktor daha fazlasını kazanıyor özelde 40-50.000 civarı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 6 Mayıs 2020; 4:0:10 >
  • Aaaa yok dostum yazdıklarını okuduktan sonra sorunun bende olduğunu düşünüyorum. Para yanlış kişilerin elinde geziyor :D.

Tabikide sende bazı boş kalemlerin var en azından harcama takibi yapıyorsun buda bişey. Ama unutma bu hayatta kaliteli yaşam herşeyin en pahalısı en markası diye birşey değil.

12 13 bin lira bu enflasyonda eskilerin 6 7 bin lirası gibi birşey tabi ama sende Jeff Bezos değilsin elbet birgün değirmenin suyu kesilir.
  • Azdan az, çoktan çok gider.

10k maaş da artık eskisi gibi değil. Asgari ücretin 4 katı. Evet gerçekten sıkıntısız yaşanır ama "zengin" yaşanmaz. Zaten maaşla zengin yaşamak diye bir şey çok mümkün değil. Zengin olmak için tek yol var: kendi işini kuracaksın. He o zaman da kesin değil ama başka yolu yok.

Ama 10-15k artık biraz mutluluk sınırı demektir. Yani bu saatten sonra maaş artışı pek mutlu etmez, insanlar öyle sansa da. Çünkü bütün temel ihtiyaçlar artık tamamen karşılanmıştır. Lcwaikiki yerine polo giymek, Xiaomi yerine iPhone kullanmak ürünü aldığınız sonraki 2 güne kadar mutlu eder, sonra hiçbir etkisi kalmaz. Siz de 2 gün mutlu edecek şey için 10k verdiğinizle kalırsınız.

İnsanları mutlu eden şey insanlardır. Paranızı temel ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra elektroniğe, araba parçasına, kıyafete veya boka püsüre harcamayın. Hele hele en iyisini almak için günlerce araştırma yapıp sırf daha iyisi için para biriktirmeye hiç çalışmayın. Zaten aldığınız ürünü gerçekten kötü dahi olsa seveceksiniz. Kafa yormaniza hiç gerek yok.

Konu dağılmasın, insanları mutlu eden şey insanlardır. Yani paranızı insanlara harcayın. Nasıl? Bir kere yardım yapın, maddi yardım veya manevi. Her türlüsü sizi çok mutlu eder. Ama 50 TL kazanan 1 TL etsin, 500 kazanan 50 etsin. Yani ne param yok diye bahane üretmeyin. Deneyin, kesinlikle keyif alacağınız bir şey bu.

İkincisi, paranızı mallara değil deneyimlere harcayın. Sevdiğiniz insanlarla yapacağınız aktivitelere. Gezmek, konsere gitmek, beraber yeni bir şeyler öğrenmek vb. gibi. Anı biriktirecek şeylerdir insanları mutlu eden. Boka püsüre değil, hayatınıza harcayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: hoopoe

Ya arkadaşım şu paralara gerçekten inanmıyorsanız durum iyice vahim demek ki,ülke gerçekleri ortada
    İsterseniz maaş bordromu atayım
    At

• Zerathull kullanıcısına yanıt
    Doktor olmadığı belli anlattiklarindan. Ayrıca ilk söylediğime bi yanıt gelmedi? Almanyada doktorlar 4-5 bin euro kazanıyor ondan da vergi veriyolar gelir vergisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 6 Mayıs 2020; 5:37:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

Almanya'da 7000 euro kim kazanıyor? Net 7000 euro maaş alan birini göstersene bana.

Bilmeden konuşun böyle, senin haramsız 12-13 bin lira kazandığına da inanmıyorum
    Dostum neden hiçbirşeye inanmıyorsunuz bu kadar sığ bakmayın çevrenize bilmiyorum yaşın geçti mi ama kendini geliştir para arkasından gelecek
    Bak sana birkaç örnek vereyim
    Bir hocamız vardı KVC Doç.'tu.Adam işini iyi yapardı,iyi cerrahtı,bir gün bu adamın gideceğini öğrendik.Gürcitasdaki türk üniversitelerinden birinin hastanesi var.Burayla aylık 20 bin$+prim anlaşmış,sonraları kendi ağzından duydum ki bunun yanında daha birçok imkan,adam tüm kafkas,ortadoğunun godamanlarını kesti biçti.Orada da yılın doktoru seçildi.
    Başka bir örnek bir arkadaşım,odtü elektrik-elektroniğe gitti,buradan da başarıyla mezun oldu.Aselsanda çalışıyor durumuda gayet iyi,diğer arkadaşım boğaziçi bilgisayara okudu,amerikaya gitti şu an ayda on bin doları geçkin geliri var.
    Başka bir tanıdığım diş hekimliği başarıyla bitirdi,ortodonti uzmanı oldu,muayenenesi var on binlerce lira kazancı var.

İşin özü herşeyi kendi çevrenizden haramla para kazanan,dolandırıcı,milleti kazıklayanlara bakarak değerlendirmeyin.Sadece para o şekilde kazanılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fire Cavalry

Doktor olmadığı belli anlattiklarindan. Ayrıca ilk söylediğime bi yanıt gelmedi? Almanyada doktorlar 4-5 bin euro kazanıyor ondan da vergi veriyolar gelir vergisi
    Almanya olayını çok açmıycam ama sana şunu diyeyim 2-3 arkadaşım var.Daha yeni gttiklerinde 5 bin euro civarı brüt sözleşme imzaladılar.Ellerine 3 bin euro civarı net para kalıyormuş.Nöbet ücreti ıvır zıvır derken 1500 euro civarı gelirleri oluyormuş yani daha yeni giden tecrübesiz bir asistan doktor 4-4.5 bin euro civarlarında para kazanbiliyor.Uzman olursun farklı kliniklerde farklı yerlerde çalışırsın vs. sonrası ucu açık onlarda net 6-7 bin euro kazanıyor.
  • Ne iş yapıyosunuz beyler siz?

Adamlar 10-13k arası kazanıyor ekonominin şu halinde gelmişler burada hebele hübele yapıyorlar.

Ya doktorlar ya da iyi şirketlerde yüksek mühendislik derecesiyle takılıyorlar galiba.

• Bende Turkiyeye donsemmi acaba diye dusunuyorum, bakiyorum maaslar 12 14 bin civari gecinirim heralde diyorum. Ev kiralarina bakiyorum eli yuzu duzgun oturulabilecek ev 3k dan basliyor minimum, e cocugun okulu var, evin giderleri var. Otur oturdugun yerde diyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mütehassıs

Azdan az, çoktan çok gider.

10k maaş da artık eskisi gibi değil. Asgari ücretin 4 katı. Evet gerçekten sıkıntısız yaşanır ama "zengin" yaşanmaz. Zaten maaşla zengin yaşamak diye bir şey çok mümkün değil. Zengin olmak için tek yol var: kendi işini kuracaksın. He o zaman da kesin değil ama başka yolu yok.

Ama 10-15k artık biraz mutluluk sınırı demektir. Yani bu saatten sonra maaş artışı pek mutlu etmez, insanlar öyle sansa da. Çünkü bütün temel ihtiyaçlar artık tamamen karşılanmıştır. Lcwaikiki yerine polo giymek, Xiaomi yerine iPhone kullanmak ürünü aldığınız sonraki 2 güne kadar mutlu eder, sonra hiçbir etkisi kalmaz. Siz de 2 gün mutlu edecek şey için 10k verdiğinizle kalırsınız.

İnsanları mutlu eden şey insanlardır. Paranızı temel ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra elektroniğe, araba parçasına, kıyafete veya boka püsüre harcamayın. Hele hele en iyisini almak için günlerce araştırma yapıp sırf daha iyisi için para biriktirmeye hiç çalışmayın. Zaten aldığınız ürünü gerçekten kötü dahi olsa seveceksiniz. Kafa yormaniza hiç gerek yok.

Konu dağılmasın, insanları mutlu eden şey insanlardır. Yani paranızı insanlara harcayın. Nasıl? Bir kere yardım yapın, maddi yardım veya manevi. Her türlüsü sizi çok mutlu eder. Ama 50 TL kazanan 1 TL etsin, 500 kazanan 50 etsin. Yani ne param yok diye bahane üretmeyin. Deneyin, kesinlikle keyif alacağınız bir şey bu.

İkincisi, paranızı mallara değil deneyimlere harcayın. Sevdiğiniz insanlarla yapacağınız aktivitelere. Gezmek, konsere gitmek, beraber yeni bir şeyler öğrenmek vb. gibi. Anı biriktirecek şeylerdir insanları mutlu eden. Boka püsüre değil, hayatınıza harcayın.
    Gerçekten hak veriyorum beni anlayan nadir kişilerdensiniz.Dediğiniz gibi para anlamında mutluluğun sınırı var bencede bu da 10-15 bin dolaylarında,dediğiniz gibi lcw giyeceğine polo alabilmek,fiziken olduğu kadar,psikolojik olarakta tatmin ediyor birşeylere ulaşabildiğinizi görüyorsunuz,olay bir üst kalite bez parçasına sahip olmak değil ona sahip olabailecek gücünün olması genelde parayla doğru orantılı olarak kalitede artıyor.
    Dediğim gibi standartları vasattan ortaya yükseltince eldeki para bitiyor.Burada ki yetememe,geçinememeden kasıt bu şekilde harcama yapınca birikim yapacak pek birşey kalmıyor.
    Bende deneyimlere önem veriyorum fakat bunların çoğuda yine para ile oluyor.Misal NewYork'a gitmek istiyorum yıllardır merak ettiğim bir yer ama gitmek için 4-5 bin dolar lazım bu da 1 yıl boyunca harcamalarıma dikkat ederek 10 günlük tatil için 1 yıl fon oluşturmam demek.Burdan hareketle 10k üstü gelirle bazı şeyleri seçerek yapıyorsunuz temel ihtiyaç ve bulunduğun konumun getirdği harcamaları yaptıktan sonra o yıl ya istediğiniz new york tatiline gideceksiniz.Yada eskiyen bilgisayar,telefonunuzu değiştirip aklınızdaki gitarıda alacaksınız.Yani seçim yapmalısınız.
    Türkiyede çok iyi gelire sahip birinin 40 kere düşünmesi lazım parasını harcarken ki birşeyler yapabilmeli ilk yıl teknolojik ıvır zıvırları aldın,ikinci yıl istediğin yurtdışı tatiline gittin,3. yıl arabanı biraz daha yeniledin,4. yıl kenarar az birikim yapabildin.
    Yani 3-5 yıla birşeyelre sıra geliyor.
    Buradaki arkadaşlar sayıp sövüyor,Newyork'a gidemedim diye yazıyor herife bak diye,tatil demek köyüne gidip 1 hafta okey oynayıp,mangal yakıp gelmek değil ki,belli bir kazancın varsa farklı şeyler tecrübe etmek istiyorsun bu da şımarıklık ve müsriflik olarak adlandırılıyor.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.