Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam yeni kurla o para 1500 euro bile yapmiyor yani para degil aslinda ekonomimiz kotu cok asiri rahat yasayamaman normal Turkiye sartlarina gore cok iyi bir maas olmasina ragmen.10 yil once bu mebla ile cok daha rahat ederdin. Tabi birde ne kadar kazanirsan o kadar harcarsin olayi o kadar dogru ki kendimden ornek vermek istiyorum.

Son 6-7 yilim Romanyada o yuzden ornegim oradaki hayatimdan olacak. Ilk master yapmaya geldigimde dandik bir call center isinde 500-600 euro arasi bir paraya calisiyordum. Tabi o zaman lei liranin yarisi kdr degerliydi ama geciniyordum, tek basima evde bile yasadim yetiyordu yani artmasada.

Simdi onun 3 kati civari maasim var bazen bonuslarla 2000 euronun ustunde kazandigim oluyor yine ucu ucuna yetiyor inanin. Ayni donemde benle ogrenci olan ve simdi ayni civarda para kazanan Turk arkadasimlada konustuk oda ayni seyi soyledi. Sunu anladim aylik 10.000 Euro kazansamda ayni seyi yasayacagiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

Seni anlıyorum hocam 4 kişilik aileyiz eve 30+ bin giriyor her ay ama kenara bir miktar atıp birikim yapamıyoruz. Almak istediğimiz evlere bakıyoruz milyonu bulmuşlar 2.500’e kirada kalıyoruz biz de. Başka türlü lüks semt imkansız. Aynı şekilde araba kirası veriyoruz. aylık 4.000. Almak istesen bu araç 600 bin lira onu da alamayız
    İşte yine mükemmel bir yorum, cımbızla çekip vitrine koyulası...

Döviz arttığı için TL bazındaki bol sıfırlı rakamların gülünesi olduğunu herkes biliyor ama asıl derdimizi göremiyoruz. Zihinsel olarak zenginleşemiyoruz, ne sınıf atlayabiliyoruz ne de çağ. Sınıf atlasanız bile Türkiye'de üst sınıf dedikleri bildiğiniz küspe (hayvan artığı, dışkı), elitleşmek mümkün değil, hiçbir anlamda tatminiyet yok...

Bir de şu an yazıldığı üzere kendi yağlarında kavrulurken dahi (evet 10000 TL bu değerdedir) kimlerin gözü vardır üzerlerinde, halen işsizim ve dışarıdan bakıp bunları gördüğüm için bildiğiniz şükrediyorum...

Bildiğiniz içimizdeki bazıları mal, mülk, ganimet için Suriye'ye dadandılar yahu, insanın çığlık atıp sokakta çıplak koşası geliyor deli gibi...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ekonomi zaten kötü ve neden sana küfredelim ki? İktisatta şöyle bir şey vardı: Gelirler artarsa giderler de artar. İçkiyi evde yapmayı öğrenip sigarayı sarma yap. Elektronik aletleri de alacağını al dursun zaten bu saatten sonra dolar 10 olur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sight

Yaşantınızda göze batan bir durum yok, müsrif falan değilsiniz. Normal bir insanın hakettiği gibi, insan olmaya uygun bir şekilde yaşıyorsunuz. Kimse sizi, içtiğiniz sigaradan alkolden, yaptığınız gezi, akşam arada dışarı çıkma vs falan yargılayamaz.

İnsan olanın hakları budur, sorun sizde değil, sorun bunları size layık görmeyen ve bilinçli olarak sizi fakirleştirerek evinize kapatmak isteyen devlette!
    -İnsan olanın hakları budur, sorun sizde değil, sorun bunları size layık görmeyen ve bilinçli olarak sizi fakirleştirerek evinize kapatmak isteyen devlette!-

Evde kalma kampanyası başladığından beridir bunu düşünüyorum. Bilinçli bir program çerçevesinde hareket edildiği çok açık ama bunu yaparken dahi korktukları şey başlarına geliyor ve ışık kaçırıyorlar. Siyasi propagandaları ticari pazarlama dehası ürünü gibi geliyor olabilir kendilerine (mesela sahtekar Unilever, çaylarına söylenmedik laf yok) ama o kadar gülünç geliyor ki artık. Evde kal kuluçkaya yat biz götürelim malı, uyanmaya niyetleri yok...

• quote:

Orijinalden alıntı: inonu88

Hocam yeni kurla o para 1500 euro bile yapmiyor yani para degil aslinda ekonomimiz kotu cok asiri rahat yasayamaman normal Turkiye sartlarina gore cok iyi bir maas olmasina ragmen.10 yil once bu mebla ile cok daha rahat ederdin. Tabi birde ne kadar kazanirsan o kadar harcarsin olayi o kadar dogru ki kendimden ornek vermek istiyorum.

Son 6-7 yilim Romanyada o yuzden ornegim oradaki hayatimdan olacak. Ilk master yapmaya geldigimde dandik bir call center isinde 500-600 euro arasi bir paraya calisiyordum. Tabi o zaman lei liranin yarisi kdr degerliydi ama geciniyordum, tek basima evde bile yasadim yetiyordu yani artmasada.

Simdi onun 3 kati civari maasim var bazen bonuslarla 2000 euronun ustunde kazandigim oluyor yine ucu ucuna yetiyor inanin. Ayni donemde benle ogrenci olan ve simdi ayni civarda para kazanan Turk arkadasimlada konustuk oda ayni seyi soyledi. Sunu anladim aylik 10.000 Euro kazansamda ayni seyi yasayacagiz.
    Kazançla birlikte standartlar değişir, bu ülkede 2 3 bin tl ile aile geçindiren var tabi eksiklerini borçlarını hiç söylemiyorum, bunun yanında 7 8 bine ucu ucuna geçinen de var. Sebebi standartlar, iki tarafı da kıyaslamak pek mümkün değil...

Diğer yandan ülkemizde enflasyon ve kur etkisi var, önceden az kazanan insanlar lüks tüketimden feragat ediyordu şimdi temel ihtiyaçlarından feragat ediyorlar. Lakin kazançla birlikte ihtiyaçları almaya başlayan insanın gideri otomatik arttığı için hafif bir illüzyon oluyor :)

• hocam haklısınız 10 12 bin ile çok zorluklar çekersiniz buna biz 3 4 bin TL aylık geliri olanların içi el vermez

diyorum ki, aylık 3 5 bin TL kazancı olan arkadaşlar toplassak ta size aylık olarak herkes ne verebilirse artık,, genede 2 3 bin TL toplanır bu şekilde,, size bunu maaş gününüzde eft yapsak iyi olmazmi,, nerden baksan maaşınız 15bin lere gelmiş olur Bi nebze olsun faydası olur,,, o zaman evinize 10bin tl ye televizyon, cebinize 12bin tl ye telefon,, kıyamam çocuğunuza 7nin tl ye tablet,,, her hafta restoran da yemek,, bir iki ayda bir hafta sonu söyle 2 3 günlük ufak bir tatil,,, yaparsınız

• meslek ne, müteahhit oğlu olmak mı ?

• geli ve gider dengeni sağlayamazsan; azdan az, çoktan çok gidermiş...
  • 4 ü Görünce Gerisini Okumadım. Gram Üzülmem. Çocuk Varsa Ona Üzülürüm.

5 i Görünce Yorumu Yazıp Kapatıyorum.
  • Eee geliriniz 20-30 bin olsa bu sefer üst segment araç alacaksınız, kıyafetlerinizin kalitesini arttıracaksınız, daha lüks bir yerde oturacaksınız vs. sonra yine geçinemiyorum diye başlık açacaksınız, kısacası bu işin sonu yok. Durumunuzu yurtdışına göre değerlendirirseniz evet kurlar ve ekonomi ortada, maalesef ülke şartları bu şekilde ancak bu durumda dahi tabiri caizse yediğiniz önünüzde yemediğiniz de arkanızda.
  • Gecinememeyi yanlis anlamissin bro. Param artmiyor diyorsan. Artmaz zaten dunyada para ile ypaialcak seyler cok fazla. Jeff bezos kadar servetin yoksa parani hep kontrol etmen gerek. Birikim yapamiyorum diyorsan once parandan ayir sonra kalan ile neyi ne kadar harcayacagini butcelere ayir o tarafta butce biterse o kategoride harcamayi birak. kredi karti kullanma.

basarialr

Not 12-13 k cok para gibi geliyor ancak harcamaya bgaslayinca 1600 dolar ettigini dusunursek. Bir laptp parasi. Yani para degersiz. O yuzden harcamalarini kimsian gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 6 Mayıs 2020; 15:26:14 >
  • Kardeş sorun sende değil, 13 bin tl ile geçinememen çok normal, çünkü sorun bende ben 1000 tl ile geçiniyorum
  • Aslanlar gibi arabana yakıtını koyuyorsun, oturup sigaranı alkolünü içiyorsun, arabanı almışsın altına, lüks bir evde oturuyorum diyorsun, istediğin gibi geziyorsun, son model teknoloji kullanıyorsun, hobi ürünleri satın alıyorsun geçinemiyorum diyorsun

100.000 lira maaşın olsa bile senin yine geçinemiyorum dersin.

• Türkiye'de herkeste para var ama yok diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu maddenin içi boş. her ay zorunlu giderlerin dışında diğerlerini bir iki ay kısarsan muhtemelen artıya geçersin.

ama şunu da söylemek istiyorum çok boş yapmışsın.
  • Normal

13000tl 1800 dolar yapıyor

İthal olan hiçbir şeyi rahat alamazsin

Ama sorun şu ki ülkedeki mok bile ithal artik

• Sen o kafa yapısıyla nasil 12 13 kazanıyon ben ona sasirdim :))

• Gerçekler acıtmış bazılarını

• herkes sallamış ama ben büyük gereksiz bir harcama göremedim ortada ? 12.000 TL bugün para mıdır ? 1700 dolar ancak ediyor yani 1. dünya ülkelerinde asgari ücrete denk.

konuyu açan kişi büyük ihtimalle uzman doktor falan, bu adam 1. dünya ülkesinde olsa çok daha fazla kazanır ve birikim de yapabilir ama türkiyede görüyoruz ki adam arabaya, eve ve alışverişe para harcayınca tüm parayı tüketiyor zaten.
  • Üzerinde kafa yorup biraz lüzumsuz harcamaları kıssanız biraz da aldığınız hizmet ve mallarda ince optimizasyon yaparak kaliteyi düşürmeden ucuzlatsanız 1-2 bin lira harcamanızı azaltabilirsiniz. Ancak o kadar olur işte. Ona da sizin için uğraştığınıza değer mi bilmem, sıkıntılı iştir.
    Sizde bir anormallik yok, hayat pahalı, mümkünse gider kısmaya değil gelirinizi artırmaya odaklanın.
    Düşünün bir de çoluk çocuk olsaydı, hele çocuk olsaydı..
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.