Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Valla kim ne derse desin gelirlere göre giderler oluyor 3 bini yetiremeyen ona göre harcıyor 15-20 bini yetiremeyen de ona göre harcıyor. Normal yani bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guziide -- 6 Mayıs 2020; 19:56:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • meslek sorularına cevap verilmemiş.

giderler normal 12 değil 22 bin kazansan bu sefer 22 liraya göre yaşamaya başlayıp yine yetmiyor diyeceksin. daha lüks eve çıkacaksın, ayda 1 rc alacağına 2 alacaksın vs.
  • Her gün 200 - 250 lira dolar bazlı zarar ediyorsun.
  • 4-5 ve 6 çok çok çok boş işler
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Üstat benim de aşağı yukarı o kadar gelirim var. 9-10 bin arası değişiyor. Sen birikim nasıl yapıyorsun? Altın falan mı alıyorsun? Parayı kazanıyorum ama altın yapmak dışında bildiğim bir birikim şekli yok.
  • Ülkenin ekonomisi leş ama burada asıl sorun sende, müsrifsin.
  • Ne kadar gelirin olursa o kadar harcarsınız , mevzu bu kadar basit. 2500 tl alan adam ona göre harcar. 12.500 alan adam ona göre harcar. Gelir arttıkça tüketim artar , ihtiyaç istek artar. 2500 tl aylık alan adam araba alamaz ama 12.500 tl geliri olan adam araba alabilir o yüzden ne diyoruz? Ne kadar paran varsa o kadar harcarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen çok yanlış anlamışsın, durumunun geçinememek ile zerre kadar alakası yok. Gayet geciniyorsun. Fakat beklediğin full performans refahı elde edemiyorsun ve bunu geçinememek olarak görüyorsun. Tr içinde o full performans refahı elde eden kimse var mıdır pek sanmıyorum.

• Düşüncelerinize tamamiyle katılıyorum. Hatta daha eklemek için sayfalarca yazdım ama şimdi hepsini sildim çünkü değmez gerçekten değmez. Burda bu kafadaki insanlara laf anlatmaya çalışmak gerçekten ahmaklık o yüzden yapmayacağım. Eşek gibi yaşamaya devam etsinler bakalım. Yarın da milletin emir kulu gibi çalışıp evlerine döndüklerinde TV karşısına geçip çay eşliğinde sörvayvır izleyecekler, o yüzden hiçbir zaman rahatlığın,hobinin, refahın ne demek olduğunu anlamayacaklar çünkü onlar için öyle bir şey dünyada zaten yok.

Minik bir-iki örnek vermeden mesajımı göndermeyeyim. Ülkemizde 8 megabit internetin fiyatı 90 TL iken Hollandadaki kuzenim 1000 megabit internete 35-40 euro ödüyor. Piyasadaki en son model cep telefonunu hat sözleşmesiyle birlikte 0'euroya alıyor. Part time garsonluk yapıp kazandığı parayı ben üniversite bitirip full-time çalışarak kazanamıyorum. Kuzenim 21 yaşında ve okumuyor. Her yaz sezonunda ülkemizin en güzel otellerinde haftalarca kalıp kazandığı parayı harcıyor. Bunun için tek yapması gereken kenara biraz para atmak oluyor. Ben öyle bir tatil yapacak olsam tüm 1 sene boyunca o tatil için çalışırım heralde.

• ben nerdeyse bu maaşı alıp rahatlıkla geçinebiliyorum, mühendisim.

arkadaşın sorunu tipik maaşlı çalışan sorunu. anladığım kadarıyla genç bi arkadaş, 30 altı diye düşünüyorum. ilk başlarda maaşla beraber harcamalar artıyor, değil 12, 32 bin alsan harcaman ona göre değişir yine yetmez. bir süre sonra bu maaşa alışınca yaptığın gereksiz harcamalar azalacaktır.

şunları da belirtmeliyim ki ülke şartlarnda 5 haneli maaşlar gayet iyi paralar, küçümsenmesin bence. o yoksulluk sınırları da "4 kişilik" bir ailenin sınırı, 7 binle 4 kişi yaşıyor yani. tek bekar biri için 12 bin çok güzel para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: devocator

Düşüncelerinize tamamiyle katılıyorum. Hatta daha eklemek için sayfalarca yazdım ama şimdi hepsini sildim çünkü değmez gerçekten değmez. Burda bu kafadaki insanlara laf anlatmaya çalışmak gerçekten ahmaklık o yüzden yapmayacağım. Eşek gibi yaşamaya devam etsinler bakalım. Yarın da milletin emir kulu gibi çalışıp evlerine döndüklerinde TV karşısına geçip çay eşliğinde sörvayvır izleyecekler, o yüzden hiçbir zaman rahatlığın,hobinin, refahın ne demek olduğunu anlamayacaklar çünkü onlar için öyle bir şey dünyada zaten yok.

Minik bir-iki örnek vermeden mesajımı göndermeyeyim. Ülkemizde 8 megabit internetin fiyatı 90 TL iken Hollandadaki kuzenim 1000 megabit internete 35-40 euro ödüyor. Piyasadaki en son model cep telefonunu hat sözleşmesiyle birlikte 0'euroya alıyor. Part time garsonluk yapıp kazandığı parayı ben üniversite bitirip full-time çalışarak kazanamıyorum. Kuzenim 21 yaşında ve okumuyor. Her yaz sezonunda ülkemizin en güzel otellerinde haftalarca kalıp kazandığı parayı harcıyor. Bunun için tek yapması gereken kenara biraz para atmak oluyor. Ben öyle bir tatil yapacak olsam tüm 1 sene boyunca o tatil için çalışırım heralde.
    Beni bazıları şımarık,züppe olarak algılıyor.Fakat ben diyorumki ben bile bu parayla kafama göre yaşayamıyorum,yaşasam birikim yapamıyorum borca giriyorum.
    Yaşamaktan anladıkları dediğiniz gibi karın doyurmak,akşam çay çekirdek yapıp sorvayvır izlemek.
    Geçenlerde Rc uçak aldım 7cc nitro motorlu yaklaşık kiteler ve yakıt ile cebimden 4 bin lira gibir mebla çıktı.Adam gelmiş diyor ki oyuncağa 4 bin mi verdin.Adamlarda hobi desen yok,azıcık olağan dışında bir işle uğraşsan herkes ne yapıyor bu değişik diye bakıyor.Ancak araba alacan ev alacan.

• quote:

Orijinalden alıntı: superposition

ben nerdeyse bu maaşı alıp rahatlıkla geçinebiliyorum, mühendisim.

arkadaşın sorunu tipik maaşlı çalışan sorunu. anladığım kadarıyla genç bi arkadaş, 30 altı diye düşünüyorum. ilk başlarda maaşla beraber harcamalar artıyor, değil 12, 32 bin alsan harcaman ona göre değişir yine yetmez. bir süre sonra bu maaşa alışınca yaptığın gereksiz harcamalar azalacaktır.

şunları da belirtmeliyim ki ülke şartlarnda 5 haneli maaşlar gayet iyi paralar, küçümsenmesin bence. o yoksulluk sınırları da "4 kişilik" bir ailenin sınırı, 7 binle 4 kişi yaşıyor yani. tek bekar biri için 12 bin çok güzel para.
    Tabiki haklısınız bende zaten bu harcamalarımın başlangıç olduğu için çok fazla olduğunu düşünüyorum.
    Çok fazla ihtiyacım vardı 8 yıllık bilgisayarım çalışmaz olmuştu.Telefonum 3 yılını doldurmuştu,kafamda planladığım yapmak istediğim şeyler vardı.
    Arabam yoktu,bunların hepsine birden yüklenince elde para kalmadı.Bu durumda beni ne yapıyorum benki bu para yetmiyor düşüncesine soktu.
    Yoksa 10 bin lira üstü paralar bekar bir insan için gerçekten çok güzel miktarlar bunu inkar etmiyorum.

• hoopoe H kullanıcısına yanıt
    Ben de Arduino ile uğraşıyorum size yemin ederim tanesi 20-30 TL olan servo motorlar var 2 tane almam gerekiyor 6-7 aydır almamak için direniyorum. Lehimim bitti tel lehim ne kadar eder ki 5-10 lira bir şey ama gerçekten elim varmıyor almaya çünkü ruhum fakirleşti hesap yapmaktan. Ben bunları aldığımda çevremdeki insanlara göre boşa harcama yapmış olacağım, lehimi alacağım da ne olacak dünyayı mı kurtaracağım?

Elektronik devrelerle uğraşmak istiyorum ufak bir yazılım okuyucu 170 dolar. fiyatını geçtim zaten bu ülkede buna erişemiyorsunuz bile. Yurtdışından getirtmeye kalksanız devlet izin vermiyor ya da bir tane fiyatı da gümrüğe ödüyorsunuz. Kendinizi bir alanda geliştirmeye çalıştığınızda maddiyat buna engel oluyor.

Drone merağım başladığında parrot ardrone diye bir tanesi daha yeni çıkmıştı yurtdışında çerez fiyatına satılıyordu şimdi baktım da türkiyede 4bin tl civarı çöplük drone. DJI marka almaya kalksam 1 maaş gider. Ben 30 gün boyunca çalışıp bir drone alamayacaksam severim böyle işi, mesleği, eğitimi, hayatı :) merağım başlayalı 10 yılı geçti halen paraya kıyıp da bir drone alamadım. Çünkü olmayan paraya nasıl kıyarım?

Fotoğraf makinesi almaya kalksam 60 gün de ona çalışırım yemeden içmeden. Bir ekran kartı için gene 30 gün çalışırım ram'di monitördü derken 1 yıl yemeden içmeden de onlara çalışırım.

Bilgisayarında orijinal yazılım kullanan bir tane herif var mı çevrenizde? Her şeyimiz korsan, her şeyimiz crackli. Ben photoshop'u, windows'u lisanslı kullanan adam görmedim. Yiyorsa versin Windows'a 2000 tl lisans ücreti bu bizle tashak geçen arkadaşlar. Versin photoshopa aylık 500 TL üyelik ücreti. Anca gider bilgisayarcıda 50 TL'ye çakma windows yükletirler, zaten cehaletten photoshop'un bir programın ismi olduğunu da bilmezler.

Bu akıl küpü arkadaşlar araba diye 300.000 kilometre devirmiş toyota corollaya sıfır gözüyle bakan kişiler. Piyasanın bitaraflarına koyan bunlar işte. Başka ülkelerde devletin çöpe atılması için üstüne para verdiği arabaya binip, lüks arabaya bindiğini sanan tayfa... Hadi anlat bunlara sen RC neymiş.

Kıçlarındaki pazardan tanesini 10TL'ye aldıkları armani donla, 200 liralık ortopedik yataklarına uzanırken ellerindeki vestel bastırmatik telefonlarla bize hayat dersi vermeye başlarlar birazdan...

• 10 bin liraya 4 ayrı ev açar.4 ayrı kira verir. 4 ayrı ev masrafı çeker. 4 ayrı eski sevgiliye bakarım.

hayalî bile güzel ama yaparım.
    Sorun sende

• | OMG! | kullanıcısına yanıt
    Birikim mi! O ne ki?

Geçen ay kredi kartları ve ev taksidi toplamı net 10 bin tuttu, ev taksidi ertelendi diye kalan parayı acil lazım diye kardeşlerime borç verdim. Şimdi bu ay geri alacağım o borç verdiğim paraları da ama bu ayki ekstreler toplam 9500 ü geçti bile, daha artar da bu çünkü faturalar kredi kartında otomatik ödeme talimatlı, onların son ödeme günü geldikçe ekstrem artıyor. Yani 10 bin de, normalde ev taksidi de olsa 12 bin olacak yani ödeme, borç alıyorum öyle durumlarda kardeşlerimden

Yani birikim yapacak bişey kalmıyor pek. Kardeşime taksitle mobilya aldım taksitlerin bir kısmını ben ödüyorum o hepsini kavuşturamıyor diye, yaptığım tek birikim bu oluyor, yani borç vermek ayda üç beş yüz lira.

Bu arada oturduğum sitede kiralar bin lira civarı, ben iki bin lira taksit verip evi satın alıyorum, yirmi bin de peşinat vermiştim üç sene önce. Yani evi almak da birikim oluyor. Araba aldım yüz bine iki sene önce, bir kısmı borç oldu ödedim büyük kısmını, o da birikim sayılır bence her ne kadar yıllık masrafı yirmi bini geçse de... Şimdi yine faizsiz taksit kredi kampanyası bulsam 250 bin civarı bir araç alıp bir iki sene borç ödemeyi düşünüyorum. Maksat birikim olsun, borç yapıp kendimi sıkıp ödemezsem birikim yapacak fırsat olmuyor. Bu ay ikinci klimayı aldım üçüncü odaya da klima lazım olacak, ileride bir klima daha, iki cam balkon yaptırıp şebeke yaptıracağım çocuklar için güvenlik amaçlı, kısmetse, yani daha on binden fazla masraf var ertelediğim. Borçlar biraz azalsa masrafa giriyorum.

Kıçımda nbb donla iki üç bin liralık yatağımda yatıyorum ama bazı arkadaşlara göre bu da hayat değil. Ben memnunum çok şükür.

Sonuçta; ayağını yorganına göre uzatmaya çalışıyorsun ama evdeki hesap çarşıya uymuyor. hep sonradan bir masraf çıkıyor ve ayak yorganın ucundan çıkıyor. gelirin kadar harcamaya çalışırken bazen biraz aşıyor. Allah'a şükür yetmiyor demiyoruz, yetiyor rahatlıkla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 7 Mayıs 2020; 4:57:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: devocator

Ben de Arduino ile uğraşıyorum size yemin ederim tanesi 20-30 TL olan servo motorlar var 2 tane almam gerekiyor 6-7 aydır almamak için direniyorum. Lehimim bitti tel lehim ne kadar eder ki 5-10 lira bir şey ama gerçekten elim varmıyor almaya çünkü ruhum fakirleşti hesap yapmaktan. Ben bunları aldığımda çevremdeki insanlara göre boşa harcama yapmış olacağım, lehimi alacağım da ne olacak dünyayı mı kurtaracağım?

Elektronik devrelerle uğraşmak istiyorum ufak bir yazılım okuyucu 170 dolar. fiyatını geçtim zaten bu ülkede buna erişemiyorsunuz bile. Yurtdışından getirtmeye kalksanız devlet izin vermiyor ya da bir tane fiyatı da gümrüğe ödüyorsunuz. Kendinizi bir alanda geliştirmeye çalıştığınızda maddiyat buna engel oluyor.

Drone merağım başladığında parrot ardrone diye bir tanesi daha yeni çıkmıştı yurtdışında çerez fiyatına satılıyordu şimdi baktım da türkiyede 4bin tl civarı çöplük drone. DJI marka almaya kalksam 1 maaş gider. Ben 30 gün boyunca çalışıp bir drone alamayacaksam severim böyle işi, mesleği, eğitimi, hayatı :) merağım başlayalı 10 yılı geçti halen paraya kıyıp da bir drone alamadım. Çünkü olmayan paraya nasıl kıyarım?

Fotoğraf makinesi almaya kalksam 60 gün de ona çalışırım yemeden içmeden. Bir ekran kartı için gene 30 gün çalışırım ram'di monitördü derken 1 yıl yemeden içmeden de onlara çalışırım.

Bilgisayarında orijinal yazılım kullanan bir tane herif var mı çevrenizde? Her şeyimiz korsan, her şeyimiz crackli. Ben photoshop'u, windows'u lisanslı kullanan adam görmedim. Yiyorsa versin Windows'a 2000 tl lisans ücreti bu bizle tashak geçen arkadaşlar. Versin photoshopa aylık 500 TL üyelik ücreti. Anca gider bilgisayarcıda 50 TL'ye çakma windows yükletirler, zaten cehaletten photoshop'un bir programın ismi olduğunu da bilmezler.

Bu akıl küpü arkadaşlar araba diye 300.000 kilometre devirmiş toyota corollaya sıfır gözüyle bakan kişiler. Piyasanın bitaraflarına koyan bunlar işte. Başka ülkelerde devletin çöpe atılması için üstüne para verdiği arabaya binip, lüks arabaya bindiğini sanan tayfa... Hadi anlat bunlara sen RC neymiş.

Kıçlarındaki pazardan tanesini 10TL'ye aldıkları armani donla, 200 liralık ortopedik yataklarına uzanırken ellerindeki vestel bastırmatik telefonlarla bize hayat dersi vermeye başlarlar birazdan...
    Gerçekten dediklerinizin tamamına katılıyorum.
    Drone merakı bende yıllardır ver,1000 lira versen oyuncağını alıyorsun işe başladıktan bir süre sonra dedim ki.Alayım lunu içimde kalmasın bu işin hasını DJI yapıyor.Dedim DJI alıcam
    O kadar uzak kalmışım ki düşünün,bir baktım fiyatlara DJI mavic air cfly more combo paketi 6.5-7k :)
    Bu parayı şimdi gelde ver tamam alsam alırımda iyi para kazanmama rağmen aylık kazancımın yarısı,yurtdışında adamlar 500-600$ alıyorlar.Normal sıradan bir vatandaş 1 haftalık kazancıyla falan alabiliyor.
    Dedim ne yapsak baktım Mavic air mini yeni çıkmış.O da 3.5k yok dedim bunu alıcam.
    Adamların başlangıç drone almaya gücüm ancak yetti,ben şimdi ülke standartlarına göre gayet iyi bir para kazanan insan olarak 40 kere düşünüp başlangıç modeli alabiliyorum.Sonra şımarık,müsrüf ve züppe oluyorum.
    Zaten Djı ocusync teknolojili pro modeller 10k dan başlıyor onlara güç yetmez.
    Ben şimdi bunu aldım ya buradakilere göre gereksiz şeylere para veren biri oldum,onlar olsa o parayı kenara atarlar,kaçak dizi sitelerinde,1 saat film yarım saat reklam izlerler.Bu da yaşamak olur.
    Mesela yazın dedim bir tatil yapalım.Yurtiçi uçak bileti olmuş git-gel 700-800 lira,yurtiçinde bile git-gel yapmaya daha tatile başlamadan bin lira param gitti.
    Az eli yüzü düzgün otellerin geceliği 700-800 lira olmuş hadi 3-4 gün kalalım dedik.Mekanlar,yeme içme ateş pahası 4 gün tatil gitsem cebimden 5 bin lira para çıkacak.Buradaki adamlara göre o parayı altına yatır
    Yada tatile bin otobüse 300 lira ver 40 saat yol yap,kal sıcak su olmayan böcekli pansiyonlarda,orda da bimden falan hazır gıda ile beslen bin liraya tatilini çıkar.Sonra diyorlar ki daha ne istiyorsun işte hepsinin yapıyorsun
    Ben sadece istiyorum ki normal şartlarda istediğim ilgimi çeken şeylerle ilgileebileyim.Düzgün insanca tatilimi yapabileyim.

• 2018 öncesinde bu parayı veya 9,10 lar civarı alıp hala kredi ile arabaya biniyorsan. Sende sorun vardır. 2015_2018 arası 7,8 bin maaş alan adam evini arabasını almadıysa tren kaçtı.
    Boşa çırpınma
    1,2 senedir bu maaşla çalışıyorsan 3 yıl öncesinin 6 binine eş değer bunu unutmamalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malkocogly -- 7 Mayıs 2020; 5:16:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ortalama 22 bin kazaniyorum yarisini aileme gonderiyordum cocuklarima ailem bakiyordu esimin eski piskolojik sorunu baslayinca bosanma avukat vs su an cebimde 4 bin tl kaldi iş yerinden surekli cagiriyorlar Çocuklara ben bakiyorum 3 cocugu o parayla ozel okula ailemin giderleri esyallari lux icinde gecindiriyordum eğer o para tek olarak sana yetmiyorsa cok hoyrat adamsin demektir

YarinsiZ devam ediyorsunsur bence dikkat et gecen sene yurtdisi icin pasaportum kaybolmustu Cebimdede cok para yoktu gidip babamdan almistim 12 bin tl ucak kalacak yer vs baskalarinida aramiştim aglamişlardi hep ayni ulke cok kotu faize dustuk falan babama soyluyorum dogru 2 evi aldiklari icin sikişik diordu oda dalga geciyordu dikkat et istetme gibi kosede paran olsun oyle löp löp yeme

• ø kullanıcısına yanıt
  • valla ben 3000 yakın alıyorum iki kişiyiz

1300 ev kredisi
    500 faura tutuyor ( internet su elektirik telefon v.b aidat)
    onun haricin de sigara alkol yok evden işe gidip geliyorum ham olsun ac degilim acıkdada degilim
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.