Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam insanların yaşamaya değil HAYATTA KALMAYA çalıştığı bi ortamda bunları yazarsanız haliyle tepki çekersiniz. Yoksa yaptığınız şeylerin çoğunluğu bence herkesin standartı olmadı lazımdı. Ama dünya gözüyle muhtemelen göremeyeceğiz öyle bir refah seviyesi. Bekletilerini ortalama değil minimumda tutacak şekilde büyüdük, yönlendirildik ne yazıkki.kötü günler bitti daha kötüleri başlıyor. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bomboş bir konu
    Senin kafanda sıkıntı var.120 bin aylığın olsa yine yetmez bu kafaya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi?
  • Bu ne kadar çiğ,sakil,sig bir konu ve bu kadar zor durumda insan var iken biyolojik varlik olarak ne kadar sefil,kokusmus,vicdan fukarasi bir zihin yapisi.

Yazık.

• bak kardeşim. öncelikle şükretmesini öğreniceksin. daha sonra 2 seçeneğin var. ya sonuna kadar yaşicam hepsini para kalmicak diceksin ve buralarda konu açıp ağlamicaksın. yada harcamalarında % hesabı tutucaksın. 300 liraya bir ürün alırken 200 liraya başka bir ürün alsam %25 daha kazançlı olurum diye düşünceksin. herşeyde bu yüzde hesabını yaparsan %25 diye kendine şart koyarsan örnek olarak aylık cebine 2500 tl fazla para kalır. ben mesela bir ürün alacağım zaman önce ihtiyacım varmı diye soruyorum. sonra %kaç daha uyguna bulabilirim diye araştırıyorum. her önüne geleni alman zengin olan şirketleri daha zengin etmekten başka bir işe yaramaz. şuanda 12 13 bin tl kazanıyor olabilirsin fakat ülkenin gidişatı hiç iyi değil. bu paralara güvenerek har bulup harman savurmayın.

not: hesapları düz mantık yaptım.
  • Allah aşkına Almanya’da uzman hekim,hakim,profesör 4500-5000 Euro kazanırken sen ne yapıp 6500 belki daha fazla kazanacaksın hele bi söyle?? Bizim milletin kendini bi nimetten sayması beni öldürecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klise Adam -- 7 Mayıs 2020; 20:32:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Klise Adam

Allah aşkına Almanya’da uzman hekim,hakim,profesör 4500-5000 Euro kazanırken sen ne yapıp 6500 belki daha fazla kazanacaksın hele bi söyle?? Bizim milletin kendini bi nimetten sayması beni öldürecek
    Ooo paşam almanyada uzman hekim,hakim,profesör maaşlarının mütemedi sensin galiba?

Bu siteye gir bakalım kim ne kazanıyormuş.Sen bu cahillikle türkçeyi anlamıyorsun,buradan hiçbirşey anlamazsın ama ben sana bedava tercümanlık hizmetide vereyim.

Chefarzt 150.000 – 450.000 Euro (Klinik Şef)/12=Ort. aylık 30 bin euro(Net 20 bin euro,nöbet vs ek ödemelerle 25 bin euro)
    Oberarzt 90.000 – 165.000 Euro (Kıdemli Uzman Doktor)/12=ort. aylık 11 bin euro(Net 8 bin euro,nöber vs ek ödemelerle 10 bin euro)
    Facharzt 70.000 – 95.000 Euro (Uzman Doktor)/12=Ort. aylık 7 bin euro(Net 5 bin euro,nöbet vs ödemelerle 7 bin euro)
    Assistenzarzt 55.000 – 70.000 Euro (Asistan Doktor)/12=Ort aylık 5 bin euro(Net 3 bin euro nöbet vs ödemelerle 4.5 bin euro)

Bunlar almanyada ortalama devlet hastanesinde çalışan doktor maaşlarıdır.Branşa hangi hastanede çalıştığına,özel kliniiğin olup olmadığına,şehire göre değişir.)

Öyle işkembeden atıp tutmakla olmuyor cahil arkadaşım adam belki uzman doktor,sen mabadından sallayana kadar oraya yazmış demek ki araştırmış.
    Dohtor,Hahim OLmonyada 4-5 bin yuroo alıyolllaar yazmaya devam et sen cahil ve cühele kardeşim benim,herkes sen değil ,kendini birşey sanmayacak.Sen birşey olmadığın için kendini birşey sanmaman gayet doğal,başkasının işine karışma dostum

• Harca gitsin. Yarina cikacagimizin garantisi mi var

• engineer037 kullanıcısına yanıt
    Alt gelir grubu için yapılan Tokiler öyle, 3000-3500 limiti olan yerler gördüm.

Orta gelir grubu için yapılan yerlerde gelir limiti yok.

Misal Adana'da Kışla Toki var, aylık taksitleri aylık 4500 lira buna gelip de aylık geliri şu kadardan fazla olan alamaz dersen kimse alamaz zaten.

Her projede ayrı açıklanır o gelir limiti, bazılarında da limit yoktur. Bizim aldığımız da öyle, limit yok. Aylık 2 bin lira taksit ödüyorum, hane geliri 3500 olan adam ödeyemez ki zaten onu.

• Çoktan çok, azdan az gider.
  • 2330 tl ile geçiniyorum üstüne birde her ay 30 tl kenara koyuyorum.

• Arkadaşlar cevap yazıp şu arkadaşa pirim vermeyelim. Gelmiş burda hava atıyor. İnsanlar işsiz. Ve burası senin gibilerin böyle hava atacakları yer değil !

Şimdi terket bu forumu. Hadi canım
  • 3.700 tl maaş alıyorum 900 tl kira aidat 750 tl kredi ödüyorum 1 çocuk var geçiniyorum ha sen 500 tl lik ayakkabı alırsın ben 200 tl lik ama çok şükür yapacak birşey yok, Aza kanaat etmeyen çoğu hiç bulamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 7 Mayıs 2020; 22:46:25 >
  • Türkiye standartlarında geçiniyorsunuz aslında. Ama Avrupa standartlarında asgari ücretle çalışan bir insanın hayatını sürüyorsunuz. O ülkelerde insanların büyük çoğunluğunun amacı yazın şu ülkeye tatile gideyim, bunu yapayım, şunu alayım. Burada ise insanların büyük çoğunluğu hayatta kalmaya çalışıyor. Olay tamamen bakış açısı, bu ülkede yerinizde olmak isteyen milyonlar var. Belki başka ülkelerde burun kıvıracaklar. Ben sizi haklı buluyorum, işe girince de öğrenci gibi yaşayacaksam ne içindi bu kadar yük? O yüzden bunun farkında olan binlerce genç yurt dışına bir şekilde kapağı atma planları kuruyor. 10 sene sonra bu ülke ne hale gelecek çok merak ediyorum. Umarım düşündüğüm gibi olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheFourBarMechanism -- 7 Mayıs 2020; 22:51:36 >
  • Bekar tek başına yaşayan 42 yaşlarında bir arkadaşım var 2400 lira maaş alıyor evi kira sigara da kullanıyor 5 yıllık çalışma hayatında birde 15 bin TL para birikimi yapmış şimdi sorun kimde sende mi onda mi

• Boş beleş konular. Siz de adam yerine koyup yazıyorsunuz konu popülere giriyor. Okuyun gülün geçin böyle konulara

• quote:

Orijinalden alıntı: scr4m92

Ooo paşam almanyada uzman hekim,hakim,profesör maaşlarının mütemedi sensin galiba?https://www.praktischarzt.de/arzt/gehalt-arzt/#klinik

Bu siteye gir bakalım kim ne kazanıyormuş.Sen bu cahillikle türkçeyi anlamıyorsun,buradan hiçbirşey anlamazsın ama ben sana bedava tercümanlık hizmetide vereyim.

Chefarzt 150.000 – 450.000 Euro (Klinik Şef)/12=Ort. aylık 30 bin euro(Net 20 bin euro,nöbet vs ek ödemelerle 25 bin euro)
    Oberarzt 90.000 – 165.000 Euro (Kıdemli Uzman Doktor)/12=ort. aylık 11 bin euro(Net 8 bin euro,nöber vs ek ödemelerle 10 bin euro)
    Facharzt 70.000 – 95.000 Euro (Uzman Doktor)/12=Ort. aylık 7 bin euro(Net 5 bin euro,nöbet vs ödemelerle 7 bin euro)
    Assistenzarzt 55.000 – 70.000 Euro (Asistan Doktor)/12=Ort aylık 5 bin euro(Net 3 bin euro nöbet vs ödemelerle 4.5 bin euro)

Bunlar almanyada ortalama devlet hastanesinde çalışan doktor maaşlarıdır.Branşa hangi hastanede çalıştığına,özel kliniiğin olup olmadığına,şehire göre değişir.)

Öyle işkembeden atıp tutmakla olmuyor cahil arkadaşım adam belki uzman doktor,sen mabadından sallayana kadar oraya yazmış demek ki araştırmış.
    Dohtor,Hahim OLmonyada 4-5 bin yuroo alıyolllaar yazmaya devam et sen cahil ve cühele kardeşim benim,herkes sen değil ,kendini birşey sanmayacak.Sen birşey olmadığın için kendini birşey sanmaman gayet doğal,başkasının işine karışma dostum

Alıntıları Göster
    Ulan korkak köylü niye sıfır hesap açıp yazıyorsun kendi hesabından yazsana kendi paylaştığın linkte uzman doktor net 5000 Euro yazıyor daha anten anten konuşuyorsun. Ben ne demişim bir daha oku bakalım hani okuman varmış ya :)) uzman doktor 4500–5000 Euro alıyorken demişim değil mi?

• 40 bin tl geliri olan birinin de aylık gideri aşağı yukarı bu kadar olur.
    bu sistemin bir sonucudur.

3000 tl alan da para artıramaz, 40 bin tl kazanan da artıramaz.

Geçen gün Serdar Ortaç'ın bi açıklaması vardı, aylık 120 bin tl kredi borcum var, bu aralar sıkıştım diyordu. bak senin yıllık kazancını, sadece krediye borcu olarak ödüyor o bile zor geçiniyor:))

o yüzden sen normalsin kardeşim, endişe etme.
  • sorun sende...
  • Allah sabır versin hocam işiniz zor.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.