Şimdi Ara

12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi? (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
451
Cevap
6
Favori
27.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsen benim yorumum eğer yazılan her şey doğruysa, senin paranın değerini bilmediği düşünmemdir.

her ay 12-13 bin lira cebine girdiği için bol keseden harcıyor, israfını israf olarak değerlendirmiyorsun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoopoe

Arkadaşım birkaç mesaja cevap verdim mesleğimin ne olduğunu,bu şekilde bilmeden atıp tutmak kolay tabii
    Eğitim araştırma hastanesinde acil serviste hekimim
    Hastanem covidden dolayı pandemi hastanesi oldu
    Covid-19 dan önce günde 700-800 hasta gelen bir acil servis burası,binbir turlu hasta geliyor.
    Trafik kazasında travmalar,ateşli delici silah yaralanmaları,beyin kanamaları,kalp krizleri,nöbet geçirenler,nefes darlığı olanlar
    90 yaşında 4-5 tane ko-morbid hastalığı olanlar,riskli gebeler,kalbi solunumu duranlar daha birçok hayati tehlikesi olan insanlar geliyor.Bunlara ek olarak sadece canı sıkıldığı için günde 3-4 kere gelenler iğne isteyenler,serum isteyenler,verilen tedaviyi kullanmayıp tekrar muayeneye gelenler,BT çektirelim,MR çektirelim ne biliyim ne yapalım diye garip garip istekler,sırf ilgi çekmek için ayılıp bayılan genç kızlar,kaynanasına kızdığı için bayılma nuöarası yapan gelinler neler neler.
    Bunların hepsine bakıyorum,takibini yapıyorum.24 saat boyunca aralıksız çalışarak ,diğer çalışanlar saat 4 olsun diye oflayıp puflarken benim mesai asıl 4 ten sonda başlıyor.
    Pandemi döneminde onlarca covid pozitif ve şüpheli hastayl doğrudan temas ediyorum.İnsanlar markete ,sokağa çıkmaya korkarken kesim pozitif olan hastaların içinde uyuyorum yemek yiyorum.
    Ve buralara gelebilmek için üniversite sınavımda derece yaptım ardından 6-7 yol en zor ve yoğun eğitimlerden birimi aldım diğer öğrenciler sınavdan 1-2 gün önce notlara bir göz atıp derslerden geçerken ben haftalar önce çalışıp zor geçtiğim sınavlarım oldu.
    Mesleğim tüm dünyada geçerli bir meslek ve benim meslektaşlarım Amerika’da yılda yüzbinlerde dolar kazanıp ferrariye binebiliyor.Ben bunlardan şikayet etmiyorum.İnsanşara faydalı olmak için çalışıyorum fakat maddi olarakta biraz tatmin olmak hakkım sanırım ha bu parayı helal görmüyorsanız bunu da sizin vicdanınıza bırakıyorum.
    Pardon arkadasim konu o kadar dallanip budaklandi ki kimin ne msj yazdigini unuttum kusura bakma . Doktorsan hakediyorsundur ona lafim yok . Sadece cok kazanip zuppelik yapan yada bos konu acan ergenlerden sandim seni . Senin gibi isini iyi ve zor sartlarda yapanlar helal kazaniyor lafim yok hakediyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 8 Mayıs 2020; 20:5:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: snurks1499

Hatayı 4. Mesajda yapıyorsun
    Bira ne lan
    Al şundan her gün bi duble ufkun genişler matematiğin gelişir daha az harcar daha rahat geçinirsin

Bu kıyağımıda unutma

Viskiye bayılıyorum ama matematiğe katkısını ilk defa duydum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam 100k bile kazansan yetmez çünkü bi süre sonra hayat kaliten artar
    kendine daha fazlasına layık görürsün ki normaldir
    öle gider bu iş
  • quote:

Orijinalden alıntı: tubytube

Viskiye bayılıyorum ama matematiğe katkısını ilk defa duydum...

Alıntıları Göster
    Senin o 12-13 k geliri ben 2010-2013 arası haftalık kazanıyordum
    Para harcamak için kazanılmaz.özellikle fakirlik içinde büyümüş yetişmiş ben zor günler için devamlı biriktirirdim.

Parayı nasıl kazandığın değil nasıl değerlendirdiğin önemlidir
    Fakultede bir hoca ile muhabbet ederken aylık 800 lira ile hayatımı idame ettirdiğimi söyleyince baya şaşırdı 10bin le geçinemeyen var dedi

İşin özü şu sistemin kölesi olmayacaksın
    Sistem seni pohpohlar harcarsan üstün insan klas kişi olursun gibi şeyler zırvalar

Herşeyin başı idare.parayı zorgünler için stoklarsan senin yararına olur

A b c d ...... z planın olacak

İnsan oğlu hayatın neyi getireceğini bilmez. Her türlü senaryoya hazırlıklı olacaksın

Şimdi kıstığın paradan
    12-13 bin gelirle geçinemiyorum sorun bende mi?

Al hergün bi duble ilaç niyetine

Ufkun gelişir kendini iyi hissedersin

Hesabını bilmez çavuşlar tutar mabadını avuçlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: von Hohenheim

Bilmeden nasil bu kadar emin sallayabiliyorsunuz anlamis degilim. Herhangi bir devlet kurumunda kariyer memurlugu yoluna giren birisi uzman yardimcisi olarak baslar ve 3 yilin sonunda uzman olur. Yani 25 yasinda uzman olabilir ve uzmanlar da 7-8 bin lirayla basliyorlardi gecen sene. Yillar gectikce bu 9-10-11 olur. Merkez bankasi daha da yuksek. Uzman yardimcisi olarak baslayan 9-10 binle basliyor. Memuriyetten tek anladiginiz duz memurluk galiba?

Ayrica sizin gibilere gore fazla kazanan herkes nedense haram yiyor ya da hak etmiyor. Bu arkadas dirsek curutup sinavlarda derece yapsin, 6-7 yil en zor bolumlerden birinde okusun, kac yasina gelip meslege atilsin, gece gunduz hastanede kimlerle ugrassin, 13 bini cok mu goruyorsunuz gercekten? Hak ettigi en az 20 bin ile baslamaktir ben soyleyim. Bu gidisle zeki gencler biraz daha bilinclenirlerse tip ve muhendislik yerine finans gibi alanlara yonelip 20-30k ile ise baslanabilecegini fark edecekler ve insan hayatiyla degil finansla/yonetim danismanligiyla ugrasan parlak genc sayisi maalesef daha cok olacak.
    neyi bilmediğimi salladığımı ima ediyorsun hollandalı arkadaşım sen . maliyecimisin bankacımısın sayıştaycımısın . bildiğim ve aşina olduğum çoğu kamu kurumunun şartlarına göre durumun bu olduğunu görüyorum .

birincisi senin ayıbın, insanı tanıyabilmekten ziyade, laflara takılarak orasından burasından çekiştirerek insan karalamak ve sataşacak yer aramak , kendi anlamak istediği gibi idrak ederek herkesi aynı kefeye sokman ki haricimdeki tiplerle epey uğraşmışsın belli oluyor . benim derdim kategorize ettiğin tiplerin sözlerinden benimsediğin kadarıyla fazla kazananlar olarak akşama kadar masabaşında 3 5 yazı işiyle uğraşıp görevini yaptığını zannedenler. görevinin yada kadrosunun gerektirdiği yoğun işleri layığıyla yapıp akşama kadar onla bunla uğraşıp meşgaliyetle geçirenler değil . kimin neyi ne kadar hakkettiğini allahın bildiği kadar bizde görüp tartabiliyoruz o yüzden ukalalığa terbiyesizliğe gerek yok . çoğu kişi memurluğa girmenin güç şartlarını yaşadı , kol çürütmeyle de bitmiyor bu iş , münferitler gibi bakan milletvekili akrabasını araya sokup vasıtasıyla işe girmedi cogu kisi . ama geldiği yeri unutup bu kadar maaş alıyorum cinsinden ona buna artislik yapıp terbiyesizlik eden bazı kişiler şahsımca 3 yaşındaki çocuktan daha afacan ve basittir benim için

tekrar söylüyorum mühendisti doktordu öğretmendi bu kategorideki insanlara saygımız sonsuz . layığıyla parasını alırlar ama bahsetmek istediğim tekrardan düz memurluktan müdürlüğe kadar giden alisilagelmis kademelerin asgari şartları ki çoğu kurumdan bildiğim kadarıyla böyle .

bir konuya cevap daha ; insanların kendilerini yetiştirmeleri kadar , esas olan değerlendirilmesidir .her , hatta sayılı üniversitelerin tıp di mühendislikti maliyeydi iktisattı bölümlerinden mezunu olan kişiler devlet memuru olacak yada iyi kazanacak diye bir avunma yok . her banka yada her kurum 5 6 ayda bir uzman yardımcısı alıp da gençleri ulkenin potansiyellerini efektif şekilde değerlendirebilecek diye de birşey de yok . Bu ulke ne kadar cok yetenek kaybediyor senin kadar farkindayim ama türkiyenin şartları bunlarrr ..layığıyla işini yapıp kazanıyorsa amenna sözümüz yok .
    hele bana maliyeydi finanstı bunlardan hiç bahsetme çünkü ben bunlarin birebir ortamlarındayım . senin binlerce lira çalışıp alabilir dediğin yerlere misal, maliyede , bırak kariyeri daha memur bile almıyorlar bazi sehirlerde , beş kişinin işini 1 kişi yapıyor . bu ülkede gençlerin bilinçlenmesi dediğin yurt dışına çıkıp emeğini oraya dökmeleridir başka şey değil . bize burdan yok efendim 20 binmiş 10 binmiş kazanacaklar diye ukalalık etmeyelim . türkiyenin şartları böyle . finans sektöründe bk gibi para var lagalugasına da girme .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 8 Mayıs 2020; 19:46:58 >

• İnsan neden her ay teknolojik alet ve kıyafet alır? Bir şey alınca tabii ki en kalitesini alırsın, ben de öyle yapıyorum da her ay bir şeyler almak mı zorundasın? Ben senin kadar olmasa da iyi para kazanan biri olarak aylardır kıyafet alışverişi yapmıyorum çünkü artık dolabım doyum noktasına erişti. İsrafın alemi yok.

Madem geçinemiyorsun, parayı bu kadar çarçur etmeyi bırak. Zamanında kredi almış biri olduğun için, sonradan görmelik sendromuna yakalanmış olabilirsin, seni tanımıyorum. Yazını da yarım yamalak okudum.

Hayat standardını yükseltmek ayrıdır, sürekli alem yapma modunda olup para çarçur etmek ayrıdır. Bu modda devam edersen tabii ki birikimin olmaz. Birikim yapmak istiyorsan da çok rahat yaparsın şu gereksiz masraflarını bırakarak.

Mesela demişssin ki "En ucuz model İpad 7 32 gb 2500 tl,en ucuz İphone 11 64 gb 7000 tl,hobiniz varsa rc,müzik,resim vs.,En ucuz profesyonel rc drone,uçak,araba 2 bin lira düzgün bri gitar+amfi 5000 bin lira e bunları bölsen zaten aylık 1000 lirayı geçer." Her ay mı bu tür şeyler alıyorsun? Maymun iştahlılık değil mi bu? İnsan hobi için bir şey alır, onu aylarca kullanır. Her ay hobi mi değiştiriyorsun

• Geçinemiyorum derken bunları yapıpta kalan parayla holding kurmayı mı planlıyordun ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: snurks1499

Senin o 12-13 k geliri ben 2010-2013 arası haftalık kazanıyordum
    Para harcamak için kazanılmaz.özellikle fakirlik içinde büyümüş yetişmiş ben zor günler için devamlı biriktirirdim.

Parayı nasıl kazandığın değil nasıl değerlendirdiğin önemlidir
    Fakultede bir hoca ile muhabbet ederken aylık 800 lira ile hayatımı idame ettirdiğimi söyleyince baya şaşırdı 10bin le geçinemeyen var dedi

İşin özü şu sistemin kölesi olmayacaksın
    Sistem seni pohpohlar harcarsan üstün insan klas kişi olursun gibi şeyler zırvalar

Herşeyin başı idare.parayı zorgünler için stoklarsan senin yararına olur

A b c d ...... z planın olacak

İnsan oğlu hayatın neyi getireceğini bilmez. Her türlü senaryoya hazırlıklı olacaksın

Şimdi kıstığın paradan

Al hergün bi duble ilaç niyetine

Ufkun gelişir kendini iyi hissedersin

Hesabını bilmez çavuşlar tutar mabadını avuçlar

Alıntıları Göster
    Ne dostane ve uzun süredir görmediğim cinsten samimi bir yazı olmuş, haklısınız

O hesabını bilmeyen çavuşları tokatlamalı, ben de mümkün mertebe üstün insan klas kişi olursun gibi zırvalara gülüp geçiyorum çünkü çok komik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ortalama üstü bir geliriniz var doğru ama gayet normal bir yaşam stili bu. Kesinlikle lüks falan değil.
    Biraz tasarruf yapmak isterseniz harcamalarınızı 3-4bin lira kısabilirsiniz tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 8 Mayıs 2020; 20:1:14 >
  • Alköl, sigara ve geçinemiyorum.

TAMAM.
  • Sorun bizde asgari ücretle geçiniyoruz.. Seninki normal gelir..
  • Ya cidden bu gorgusuzluk. Bu kadar zor gecinen insanlarin arasinda 13 bin lira gelirim var gecinemiyorum demek simariklik.
    Tek calisiuorum, cocugumda var. Bunun belki yarisini aliyorum ama hamd olsun diyorum. Cokta guzel geçiniyoru. Ayagini yorganina gore uzat atasözünu bosuna dememisler.

• Eşim de ben de çalışıyoruz, konu sahibinin aldığı maaşı alıyoruz toplam. 2 yıllık evliyiz kır düğünü yaptık borcunu ödedik ev araba aldık ve 40 bin borcumuz kaldı. Yazın 10 gün kamp yapıp 10 gün de deniz kenarında takılıyoruz gayette yetiyor.
    Masraf kalemlerinizin çoğu sadece alabildiğiniz için aldığınız şeyler, bu denli harcamadan da bu refah seviyesinde yaşayabilirsiniz

• Bunlar daha çoook iyi günlerimiz rahat olun.
  • Aslında olması gerektiği gibi yaşıyorsunuz, ancak aldığınız maaş düşük olduğundan birikim yapamıyorsunuz bu bir gerçek. Maalesef orta gelir kuşağı gittikçe fakirleşerek alt gelir sınıfına doğru kayıyor. Saydıklarınız orta gelir grubu için yapılabilecek şeyler, hatta az bile diyebiliriz. Ancak çoğu kişi 5 bin tl ye vauv deyip hayat standarları okadar düşürmüş ki, saydıklarını onlara lüks gelmeye başlamış. Oysaki lüks kavramı bu ülkede çok basit bir seviyede başlıyor. Siz sadece orta gelir grubunda orta durumda maaş alan birisiniz ve bu gidişle ileride saydığınız bazı şeyleri yapamamaya başlayacaksınız.
  • Bizim eve aylık 10.000 dolardan fazla para girdiği zamanlar olmuştur (şimdi dolar kuru ve herkesin işi bırakması dolayısıyla 1.000-2.000 dolar anca giriyor)

Evde kimsenin ayakkabı hariç "marka" giysisi olmamıştır (takım elbise hariç, onda yün ve kaliteli takım alınır).

Çocukluğumdan beri iyi kötü arabamız olmuştur, bazen 1 tane lpg'li külüstür bazen 4 araba birden. Ama yine de işe okula toplu taşımayla gitmeye gocunulmaz.

Her sene tatile gidilir, ben bir kere yurtdışı bir kere yurtiçi deniz tatili yaparım (ufak tefek 2-3 günlük gezileri saymıyorum.) Ev ahalisi genelde 2 kere yurtiçi deniz tatili yapar.

Market alışverişi öyle "migros", "bim" vs. diye ayrılmaz, hangisi sağlıklı aynı zamanda makul fiyatlıysa o alınır. Ayda 3000-4000 lira civarı market alışverişi tutar.

Benim de bırakmamla sigara içen kalmadı evde. Alkol ise rakı veya uzo yurtdışı dönüşünde 2 litre getiririm 1 sene yavaş yavaş içerim onu.

Teknolojik aletler gidip en iyisi değil fiyatına göre en iyisi alınır. Bilgisayar ve televizyon ev ahalisi için önemli olduğu için iyisinden alınır ama tüm telefonları toplasan 7000 TL etmez.

Dışarı çıkılır ama kafede çay içip elalem zengin edilmez, ya güzelce kaliteli yemek yenir ya da şehir dışındaki koruluk yerlere gidilir biraz tüfekle atış yapılır sonra kamp ocağında çay içilir.

Eşe dosta kullanmayacakları hediyeler yerine varsa çocuklarına harçlık verilir. İhtiyacı olan ve çalışan insanlara (mesela asgari ücretlilere) sürekli 2tl 3tl bahşiş verilir.

Kira gideri yok hatta geliri var (atadan bir karış toprak bir ev kalmadı). Kredi ödemiyoruz asla, çünkü olmayan parayı harcamak seni batırır. Ayrıca ev sahibi olmadan araba alınması çok mantıklı değil.

Bizim evde kaç kişinin boğazı doyuyor hatta artıyor üstüne para birikiyor, sen 12.000 lirayla geçinemiyorsan senin sorunun belli: sonradan görmelik (bunu hakaret olarak algılamayın). Çevremde durumu kötü aileden gelip iyi para kazanmaya başlayan arkadaşlarımın hepsinde aynı durumu gözlüyorum. Hepsi aynı şeyi söylüyor "Şu ana kadar boşuna mı sefalet çektik. şimdiden sonra yapalım bari." Arkadaşlar, o altında çalıştığınız patronlar, babanızın tarlasını sattığı adam iphone 11 max pro s ms vs. kullanmıyor. Aileden zenginliği olup üstüne koyan kim ile tanıştıysam asla fuzuli harcama yapmıyorlar. Bu asgari ücretli gibi yaşayın anlamına gelmiyor ama ayda 1700 lira kira + 500 lira cafe bar + 500 lira hediye + 500 lira kıyafet almak 50 yaşında birikimi olmadan ucu ucuna yaşayan adam anlamına gelir.

Bugün işi bıraksanız kaç sene çalışmadan yaşayabilirsiniz. Bunu hesaplayın, asıl zenginlik budur. Bizim evde hiç kimse çalışmasa hiç bir mülkü satmasak 5 sene şu anki yaşam standartlarımızı koruyarak yaşayabiliriz. Tatile gitmesek,bağ bahçe alsak orada yaşamaya başlasak bu 40 seneye kadar çıkar.

10.000-20.000 çok para değil arkadaşlar. Patron gibi yaşamaya çalışıyorsunuz (ki patronlarınız dahi öyle yaşamıyor). Yurtdışı örneği verenler olacaktır. haklısınız orada insanlar rahat rahat yaşıyor düşünmeden, ama bizim bir tane ege'de bahçesi olan köylü kadar mülkleri paraları yoktur. Yarın maaşları kesilse 1 sene sonra yiyecek ekmek bulamaz çoğu (fakirlik çekmiş Almanlar vs. dikkatlidir bu konuda onları tenzih ediyorum, çok tutumlu ve çok makul yaşarlar).

• quote:

Orijinalden alıntı: AtesHırsızı

Bizim eve aylık 10.000 dolardan fazla para girdiği zamanlar olmuştur (şimdi dolar kuru ve herkesin işi bırakması dolayısıyla 1.000-2.000 dolar anca giriyor)

Evde kimsenin ayakkabı hariç "marka" giysisi olmamıştır (takım elbise hariç, onda yün ve kaliteli takım alınır).

Çocukluğumdan beri iyi kötü arabamız olmuştur, bazen 1 tane lpg'li külüstür bazen 4 araba birden. Ama yine de işe okula toplu taşımayla gitmeye gocunulmaz.

Her sene tatile gidilir, ben bir kere yurtdışı bir kere yurtiçi deniz tatili yaparım (ufak tefek 2-3 günlük gezileri saymıyorum.) Ev ahalisi genelde 2 kere yurtiçi deniz tatili yapar.

Market alışverişi öyle "migros", "bim" vs. diye ayrılmaz, hangisi sağlıklı aynı zamanda makul fiyatlıysa o alınır. Ayda 3000-4000 lira civarı market alışverişi tutar.

Benim de bırakmamla sigara içen kalmadı evde. Alkol ise rakı veya uzo yurtdışı dönüşünde 2 litre getiririm 1 sene yavaş yavaş içerim onu.

Teknolojik aletler gidip en iyisi değil fiyatına göre en iyisi alınır. Bilgisayar ve televizyon ev ahalisi için önemli olduğu için iyisinden alınır ama tüm telefonları toplasan 7000 TL etmez.

Dışarı çıkılır ama kafede çay içip elalem zengin edilmez, ya güzelce kaliteli yemek yenir ya da şehir dışındaki koruluk yerlere gidilir biraz tüfekle atış yapılır sonra kamp ocağında çay içilir.

Eşe dosta kullanmayacakları hediyeler yerine varsa çocuklarına harçlık verilir. İhtiyacı olan ve çalışan insanlara (mesela asgari ücretlilere) sürekli 2tl 3tl bahşiş verilir.

Kira gideri yok hatta geliri var (atadan bir karış toprak bir ev kalmadı). Kredi ödemiyoruz asla, çünkü olmayan parayı harcamak seni batırır. Ayrıca ev sahibi olmadan araba alınması çok mantıklı değil.

Bizim evde kaç kişinin boğazı doyuyor hatta artıyor üstüne para birikiyor, sen 12.000 lirayla geçinemiyorsan senin sorunun belli: sonradan görmelik (bunu hakaret olarak algılamayın). Çevremde durumu kötü aileden gelip iyi para kazanmaya başlayan arkadaşlarımın hepsinde aynı durumu gözlüyorum. Hepsi aynı şeyi söylüyor "Şu ana kadar boşuna mı sefalet çektik. şimdiden sonra yapalım bari." Arkadaşlar, o altında çalıştığınız patronlar, babanızın tarlasını sattığı adam iphone 11 max pro s ms vs. kullanmıyor. Aileden zenginliği olup üstüne koyan kim ile tanıştıysam asla fuzuli harcama yapmıyorlar. Bu asgari ücretli gibi yaşayın anlamına gelmiyor ama ayda 1700 lira kira + 500 lira cafe bar + 500 lira hediye + 500 lira kıyafet almak 50 yaşında birikimi olmadan ucu ucuna yaşayan adam anlamına gelir.

Bugün işi bıraksanız kaç sene çalışmadan yaşayabilirsiniz. Bunu hesaplayın, asıl zenginlik budur. Bizim evde hiç kimse çalışmasa hiç bir mülkü satmasak 5 sene şu anki yaşam standartlarımızı koruyarak yaşayabiliriz. Tatile gitmesek,bağ bahçe alsak orada yaşamaya başlasak bu 40 seneye kadar çıkar.

10.000-20.000 çok para değil arkadaşlar. Patron gibi yaşamaya çalışıyorsunuz (ki patronlarınız dahi öyle yaşamıyor). Yurtdışı örneği verenler olacaktır. haklısınız orada insanlar rahat rahat yaşıyor düşünmeden, ama bizim bir tane ege'de bahçesi olan köylü kadar mülkleri paraları yoktur. Yarın maaşları kesilse 1 sene sonra yiyecek ekmek bulamaz çoğu (fakirlik çekmiş Almanlar vs. dikkatlidir bu konuda onları tenzih ediyorum, çok tutumlu ve çok makul yaşarlar).
    çok güzel tesitler.

norveç'i de eklemek isterim. tasarruf fonlarının güçlü olması sayesinde sırtı yere gelmeyecek dünyadaki tek ülkedir sanırım.

tasarruf yapamayacak durumda olanlara elbette sözüm yok ama kazanan insanların geneli tasarruf etme konusunda çok kötü durumda.

• Lüks evde kalıyorum diyor 1600 eve
    1000 alkol sigara diyor
    1000 gezmeye veriyorum diyor
    3000 de araba taksiti diyor
    Geçinemiyorum diyor.
    Puhahahaga

• Avrupa'da gayet standart olan şeylerin burdaki çoğu saf, lüks olduğunu sanıyor. 12-13 lira fena değil ama arkadaşın dediği gibi çok çok rahat ettirecek veya birikim yaptıracak bi para değil.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.