Şimdi Ara

12 Aralık Sınavı (ANA KONU) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
1
Favori
10.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Roark

quote:

Orijinalden alıntı: HyPno55

alkol ve uyuşturucu gibi maddeleri anlarım da levha kırmanın hapis cezası olması Bisikletle giderken virajı alamadım levhayı kırdım diyelim hapiste mi yatıcaz 6 ay bana göre mantıksız geliyor

bahsedilen şey kaza sonucu levha kırma değil, levhalara zarar verme diyor. bilerek kırma anlamında. kaza sonucu kırılan levha olsa adamın sigortası karşılar zaten ayrıca para cezası uygulanmaz.

Sorunun soruluş şeklini hatırlamıyorum fakat yinede hapis cezasının verilmesine karşıyım. Bilerek mi diyordu soruda

• quote:

Orijinalden alıntı: Roark

quote:

Orijinalden alıntı: HyPno55

Levha ile ilgili soru iptal olması gerekiyor bence

levha kırmadan söz ediyosanız ben hapis cezası diye biliyorum. Parasını alırız biter kadar basit bir şey değil insan hayatı söz konusu.

para cezasıymışhttp://trafikcezalari.web.tr/trafik-cezasi-madde-14/#more-12
  • Kaanx111 kullanıcısına yanıt
    Umarım MEB te böyle kabul eder
  • Hangisi Karayolları'nın görevi değil diyordu.Sınav yapar ve sertifika verir olcaktı sanırım cevap.Benim kitapçığın kapağına baktım MEB ve başka bi müdürlük yazıyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 12 Aralık 2015; 15:11:39 >
  • beyler kurs benden direksiyon sınavı için 120 tl istedi sizdende istedimi ?
  • zeka52 Z kullanıcısına yanıt
    ben 600 tl kurs ücreti 60 tl bankaya yatırmıştım şimdi kurs ayriyetten direksiyon sınavı için 120 istiyor
  • sınav ücretleri 60 + 60 = 120 lira

parayı kursa vermeyin gidin ziraattan yatırın .

bu arada direksiyon sınavı ücretleri ne zaman yatırılıyor tarih var mı ? hiç görmedim
  • 666azazel kullanıcısına yanıt
    direksiyon ucreti bankaya yatırlıyormu aynı bu sözel sınav gibi ?
  • Bir sorum olacakti ben mayis 98 liyin ne zaman kursa gidip ehliyet alabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABARTH-MA kullanıcısına yanıt
    bilgim yok

ne zaman para yatırılacağıda yazmıyor kurstan bilgi almak lazım . onlarda çakal para peşinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 13 Aralık 2015; 2:24:42 >
  • AÖF sağolsun bugün sınava giremedim. Gelecek döneme kaldı. Konuyu görünce yine bi hayret bir şey çektim gece gece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cllylmzzm

Arkadaslar aranizda sorulari hatirlayan var mi yazabilecek kac netimiz oldugunu tahmini olarak bilsek?

1-Benzin hava karışımı: Emme zamanı
    2-70km/h takip mesafesi : 35m
    3-Araç çalışırken marşa basarsak: marş dişlisi zarar görür
    4-%25 indirim sorusu: 15 gün
    5-Adam yerde yatıyordu : koma pozisyonu
    6-Max 2 römorklu araç: taşır kantarı
    7-Kollarının altından çekerek taşıma : rentek manevrası
    8-Tabelaya zarar vermek: para cezası masraflari odetmek
    9-Şehir içinde yapması yasak : havalı korna
    10-Kış lastiği uygulaması :1 aralık-1 nisan
    11-Aracı uzun sürece beklemesi : park etme
    12-Trafik tanzim işareti B seçeneği olacaktı: (diğerleri üçgen. B seçeneği yuvarlak tabela)
    13-Hız sınırı levhası : 50km/H
    14-Yakıt sarfiyatı : buji kumlanması
    15-Şok pozisyonu : 30cm
    16-bir soru vardı cevabı tedavi etmek. ( koruma-bildirme vs olan soru sanırım )
    17-ilk yardım acil tedavi olan soru 1 yanlış,2 doğru
    18-trafik polisi kolunu kaldırmış: tüm yönlere kapalı
    19-akü işareti vardı : sanırım doğru yapmışsınızdır
    20-otoyollar asgari hız :40km/h
    21-monoküler(tek gözlü ) ticari kullanamaz
    22-aks-şaft olan soru: cevap diferansiyel
    23-göğüsde yara varsa: yarı dik oturuş poziyonu
    24-mali sigorta sorusu: ikiside doğru
    25-direnç sorusu: aynı değerde direnç olacak
    26-kalıcı olarak eklemin yüzeyi kırılması : çıkık
    27-kısmi tıkanık olan kişi sorusu: öksürmesi yasaklanır.
    28-İç kanaması olan kişiye: su verilmez!
    29-İlk yardımın ABC sorusu : şahdamarı 5sn kontrol etmek yaptım
    30- yakıt göstergesi lambası: yakıtın azaldığı
    31-antifiriz azalması sorusu : radyatör hortumunda kaçak var
    32- rüzgar sorusu: sollama yapılmaz, hız düşürülür.
    33-motor yağı: sürtünmeyi azaltır, aşınmayı önler
    34- can, mal kaybı olduğu olay vardı sanırım: trafik kazası
    35- iki kollu trafik levhası: anayol talihi yol
    36- hangi lambanın yanması yolun kapanacağı vey açılacağı anlamına gelir: sarı ışık
    37- kaza yapan araç: tali yoldan gelen aracın ana yoldaki aracın önüne çıkması
    38- lastik çıkartma. araç sabitlenir-jnat kapağı çıkarılır- buji gevşetlir vs vs cevap : V-I
    39- 3 araç vardı yolda en arkadaki araç sollama yaparken ortadaki yola çıkıyordu : 2 numaralı aracın yolu kontrol etmeden yola çıkması
    40- park halinde aaraç ile yola çıkarken hangisi yapılmaz. yoldan geçen arabayı yavaşlatmak
    41- trafik kazasında önceliği en son olan : ayağı kirik cikik
    42-karayolları : ehliyet almaya karışmaz
    43- yola çizilen amblemler vardı. DUR-ENGELLİ-BİSİKLET hangisi görünce yavaşlaak gerekir: Ben Sadece DUR yaptım
    44- bir araç öndeki aracı geçecekti hangisi yapılmaz vardı: Sağ tarafından geçilmez
    45- hangisi olumsuz davranışdır: Sol şeridi sürekli meşgul etmek
    46- omurga zarar görürse ne olur : omurgadan aşağısı felç olur
    47- kalp masajı ile ilgili soru: I-sert zemine yatırlır II- Göğüsün ortasına bası uygulanır III- göğüs1/2 oranında iner : cevap I-II olacak.
    48- motorsikletli elinde poset vs. taşımasi
    49- Aşırı hızdan kaçınmak.
    50- ?

http://ehliyetsinavihazirlik.com/index.php/12-aralik-2015-ehliyet-sinavi-sorulari.html

• ThaNaTooS kullanıcısına yanıt
    Hocam 2016 ehliyet sınav takvimi daha açıklanmadı galiba bu yıl ki takvim üzerinden konuşursak haziran sınavına girersiniz temmuz sonu ağustos ortaları gibide almış olursunuz galiba ehliyetinizi.Sınav tarihleri çok oynamaz diye tahmin ediyorum +10/-10 gün diyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Hocam 2016 ehliyet sınav takvimi daha açıklanmadı galiba bu yıl ki takvim üzerinden konuşursak haziran sınavına girersiniz temmuz sonu ağustos ortaları gibide almış olursunuz galiba ehliyetinizi.Sınav tarihleri çok oynamaz diye tahmin ediyorum +10/-10 gün diyeyim.

şubat 12 veya 13 ünde hocam ilk sınavı 2016 nın
  • quote:

Orijinalden alıntı: daikataNa~

quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

şubat 12 veya 13 ünde hocam ilk sınavı 2016 nın

şubat 13 kesin bilgi yayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 14 Aralık 2015; 8:45:38 >
  • Ehliyet almaya hak kazanan arkadaşları tebrik ederim. Ben ağustosta ehliyetimi teslim almıştım. 2016 yılında ehliyeti yeniletmek zorunda mıyız? Bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhanvb

Ehliyet almaya hak kazanan arkadaşları tebrik ederim. Ben ağustosta ehliyetimi teslim almıştım. 2016 yılında ehliyeti yeniletmek zorunda mıyız? Bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.

yenilemek zorunda değilsiniz. b sınıfı için yeni tip ehliyet çıktığında 10 yıllık yenileme süresi verildi.
  • Bizden önceki her zaman sınavdan 2 gün sonra sorular ve cevap anahtarı yayınlanmış bu sene yok Sınavda zaten diğerlerinden zordu hep beni mi bulur arkadaş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 14 Aralık 2015; 16:39:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Praetorian*

Bizden önceki her zaman sınavdan 2 gün sonra sorular ve cevap anahtarı yayınlanmış bu sene yok Sınavda zaten diğerlerinden zordu hep beni mi bulur arkadaş

Katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Praetorian*

Bizden önceki her zaman sınavdan 2 gün sonra sorular ve cevap anahtarı yayınlanmış bu sene yok Sınavda zaten diğerlerinden zordu hep beni mi bulur arkadaş

Şanş vallahi şanş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.