ben şuan anadolu lisesi 11.sınıf sayısalım.. ancak ingilizce ve almancam çok kötü.. büyük ihtimal 1 gelecek bu dersler ve ortalamayla da geçemezsem şöyle birşey yapabilir miyim:
12.sınıfın 2.dönemi falan evin yakınındaki bi düz liseye nakil yaptırsam bu ingilizceden ve almancadan kurtulmuş olur muyum? çünkü düz lisede 11.sınıfta da 12.sınıfta da ingilizce ve almanca yok..yani ben düz liseye nakil yaptırınca sorumluluklarım silinmiş olur mu? yoksa düz lisede yine sorumluluğa giriyor muyum?düz lisede sorumluluğa girmek çok daha mantıklı geliyor bana..çok daha rahat yaparım diye düşünüyorum..
sizce nası olur böyle yapsam?
bu arada ingilizcem çok kötü değil ama okuldaki sınavlarda hep paragraf anlama falan soruyorlar..bende kelime falan pek bilmediğim için yapamıyorum..sırf gramer yapabiliyorum..
Okulun sınavlardaki başarısından puan almak istemiyorsan git değiştir.Her zaman en kötü anadolu lisesi en iyi düz liseden başrı yönünden iyidir.Sen şu anki okulunda okul sonuncusu olsan dahi düz liseye giden birçok o okulun iyi sayılacak öğrencilerinden yüksek puan alıcaksın.Ama nakil yaparsan zaten puanın düşük olduğu gibi birde gittiğin düz lisenin puanı düşük olacağı için 2 ders uğruna sana okulunun vereceği fazladan 10 puandan olucaksın.Yazık etme.Derim öyle yada böyle geçersin bu dersleri.
quote:
Orijinalden alıntı: Deathly-Hallows
Okulun sınavlardaki başarısından puan almak istemiyorsan git değiştir.Her zaman en kötü anadolu lisesi en iyi düz liseden başrı yönünden iyidir.Sen şu anki okulunda okul sonuncusu olsan dahi düz liseye giden birçok o okulun iyi sayılacak öğrencilerinden yüksek puan alıcaksın.Ama nakil yaparsan zaten puanın düşük olduğu gibi birde gittiğin düz lisenin puanı düşük olacağı için 2 ders uğruna sana okulunun vereceği fazladan 10 puandan olucaksın.Yazık etme.Derim öyle yada böyle geçersin bu dersleri.
zaten direk geçeyim demiyorum..eğer bu sene ortalamayla geçemezsem yazında o derslerden geçemezsem..1.dönemin sonlarına doğru nakil yaptırıcam..(zaten o süreden sonra düzgün okula gidilmiyor..)
evet puan dezantajı var ama çok da etkilemez..benim şuan okuduğum lisede adamlar okulu bitirmiş ama hala sorumluluklara giriyor,diplomaya almak için..bende o duruma düşmek istemiyorum..
Ya bak şimdi sen eğer nakil olursan ve hiç okula gidilmediği zaman nakil olursan enayiliğin daniskası olur.Ya sene başında yap derslere çalış kolay sınavlardan yüksek not al okul puanını yükselt yada hiç değiştirme.Sen seneye derslerine çalış kıytırık bir bölüm dahi kazansan bile hocalar sana yardımcı olucaklardır gider konuşursun yardımcı olurlar kesinlikle.Birde hangi a.l?
quote:
Orijinalden alıntı: Deathly-Hallows
Ya bak şimdi sen eğer nakil olursan ve hiç okula gidilmediği zaman nakil olursan enayiliğin daniskası olur.Ya sene başında yap derslere çalış kolay sınavlardan yüksek not al okul puanını yükselt yada hiç değiştirme.Sen seneye derslerine çalış kıytırık bir bölüm dahi kazansan bile hocalar sana yardımcı olucaklardır gider konuşursun yardımcı olurlar kesinlikle.Birde hangi a.l?
attım özelden liseyi..
ya inşallah ortalamayla geçerim de hiç gereği kalmaz..