Şimdi Ara

12 VDC regülatrör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 35VDC'yi 12VDC'ye indirecek bi regülatör entegresi var mı? Yoksa nasıl indirebilirim? Şimdiden teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: w1ck3dd

35VDC'yi 12VDC'ye indirecek bi regülatör entegresi var mı? Yoksa nasıl indirebilirim? Şimdiden teşekkürler.

78 serisi regülatör entegreler var. 3 bacaklı. girişine +36 volta kadar uygulayabiliyorsunuz sanırım. örneğin 7812 çıkışı +12 voltta sabit tutar.
  • lm723 veya lm337 ıle yapabılırsınız
  • 78xx lere biraz önce ben baktım,, max35v a kadar çalışıyor,, oda 7824 olacakki öyle. 7818 ler max25v a kadar.
    Siz ayarlı bir devre yapmalısınız,, oda lm entegreleriyle olur arkadaşımızın dediği gibi.
  • Cevaplarınız için teşekürler, 7812 ile basit bir regülatör yaptım şimdilik işmi görüyor.
  • Akim yuksek ise sorun olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba.

elimde 16 volt 1 amper adaptör var (var da voltaj ve akımı tam ezberimde değil yaklaşık bir değer yazdım)

bunu 7812 ile sıkıntısız bir şekilde 12 volt yapabiliyormuyuz şimdi ?
    lm devreleriyle nasıl yaparız ?
  • Yapabilirsiniz,, 1 adet 7812 soğutucu ile max 1A verebilir. 1.bacak +giriş, 2.bacak GNDşase, 3.bacak +12v çıkış.
    2 adet 7812 çıkışlarına birer diyot bağlayıp,, toplam 2A değerine çıkabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Yapabilirsiniz,, 1 adet 7812 soğutucu ile max 1A verebilir. 1.bacak +giriş, 2.bacak GNDşase, 3.bacak +12v çıkış.
    2 adet 7812 çıkışlarına birer diyot bağlayıp,, toplam 2A değerine çıkabilirsiniz.

diyotları tam olarak nasıl bağlayacağım ? (ve modeli)

birde kapasitör gerekirmi giriş ve çıkışlara ? 100 nf - 100 uf gibi ?

teşekkürler.

ekstra soru: bunları 7812 gibi bir entegre ile değilde temel parçalarla yapamazmıyız ? böyle çok kolaya kaçmış gibi hissediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogulcanozugenc -- 19 Haziran 2013; 23:07:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanozugenc

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Yapabilirsiniz,, 1 adet 7812 soğutucu ile max 1A verebilir. 1.bacak +giriş, 2.bacak GNDşase, 3.bacak +12v çıkış.

diyotları tam olarak nasıl bağlayacağım ? (ve modeli)

birde kapasitör gerekirmi giriş ve çıkışlara ? 100 nf - 100 uf gibi ?

teşekkürler.

ekstra soru: bunları 7812 gibi bir entegre ile değilde temel parçalarla yapamazmıyız ? böyle çok kolaya kaçmış gibi hissediyorum.

Temel parçalarla şöyle bir şey yapılabilir..
    Transistörler değiştirilebilir.. 2N3055 ve BD 139 yerine eldeki güçlü NPN transistörler değerlendirilebilir.. Onları sadece örnek olarak koydum..

Ayrıca devreye pot eklenerek ayarlı da olabilir.. (potun iki ucu zenerin iki ucuna.. Orta ucu ise BD 139'un beyzine)

12 VDC regülatrör

• djoz kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için çok teşekkür ediyorum. 2 türlüde deneyeceğim en kısa zamanda.

ek olarak: bu çizdiğiniz devreden ne kadar akım çekebiliriz tahmini olarak ? devre akımı sınırlar mı kendini korumak için ? 16V 2 amper bir adaptörden 2 amper çekip kendini yapmaz mesela değilmi ? ve bu akımı arttırmak için ne yapabiliriz akım sınırlayıcı varsa.

çok soru soruyorum fakat soru sormadan öğrenilmiyor :) teşekkürler tekrar.
  • 2 amper çok rahat çekilir..

daha güçlü trafo koyup daha da fazla (4-5 amper) akım çekmek isterseniz direnç küçültülüp watt'ı yüksek bir 12v zener bağlanarak beyzin çekebileceği akım arttırılabilir.. (mesela 27-33 ohm 1 watt direnç ve 12v 1w zener)

veya şu ikili darlingtona üçüncü bir transistör eklenerek akım kazancı arttırılabilir..

bu iki yöntem de, çıkış transistörünün emiterinden çekebileceğimiz akım sınırını yukarı taşır..

• quote:

Cevaplarınız için teşekürler, 7812 ile basit bir regülatör yaptım şimdilik işmi görüyor.

hala goruyomu işini
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmet/elektro

quote:

35VDC'yi 12VDC'ye indirecek bi regülatör entegresi var mı? Yoksa nasıl indirebilirim? Şimdiden teşekkürler.

78 serisi regülatör entegreler var. 3 bacaklı. girişine +36 volta kadar uygulayabiliyorsunuz sanırım. örneğin 7812 çıkışı +12 voltta sabit tutar.

36 mı 40 mı ben 40 biliyordum Ayrıca arkadaşa çıkış max 1 amper olduğunu söylemekte fayda var.
  • Atak-1 kullanıcısına yanıt
    Zaten bir fanla iki led için kullanıyorum. Bir sıkıntı vermiyor.
  • quote:

Zaten bir fanla iki led için kullanıyorum. Bir sıkıntı vermiyor.

aman aman maşallah o zaman
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.