Şimdi Ara

12 Volt --- 220 Volt Çevirici Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 - GÜNEŞ PİLİNİ BİR AKÜYE BAĞLAYIP AKÜYÜ ŞARJ ETMEK ...
    2 - ŞARJ EDİLEN AKÜDEN ALDIĞIM DC 12 VOLTU AC 220 VOLTA ÇEVİRMEK.
    3 - ELDE EDİLEN 220 VOLT AC İLE BİR LAPTOP ŞARJ ETMEK...

NOT : ARABALARDAKİ ÇAKMAKLIK ÇIKIŞLARINA TAKILAN 220 VOLT SAĞLAYICILAR GİBİ..

ARKADAŞLAR BU KONUDA PEK BİR BİLGİM YOK BASKI DEVRE ELEMAN LİSTESİ VE İYİ BİR ANLATIM OLURSA ÇOK İYİ OLUR..

GÜNEŞ PİLİ BOYUTU 9*5 CM KADAR BOYUT FARK EDER Mİ AKÜ ŞARJ ETMEDE ?

• http://forum.donanimhaber.com/m_62483359/tm.htm

işte benim yapmış olduğu prejesi erdemefe hocama ait olan senin deyiminle 12 voltu 220 volta çeviri yani İNVERTER devresi bu devreyi googlede arat ordan hazır baskı devresini görürsün bunu yap pişman olmazsın tabi elinde 750 wattlık dev gibi bir trafo varsa !!!

güneş paneli ile şarj etmede tabiki panelin büyüklüğü çok önemli panel ne kadar büyükse o kadar fazla elektrik depolarsın akülere dostum...

umarım açıklayıcı olmuştur daha detaylı bilgi istersen GOOGLE AMCA SANA YARDIM EDER...
  • yardım ettiğin için teşekkür ederim verdiğin bilgileri araştırıcam google dededen xD saoOL kOoLay qeLsin

• 220v a çıkartırken daha fazla akım çeker inverter. Leptop ise 12v to 19v kitler var mesela, araya inverter koymana gerek kalmaz.

İnverter ile; 12v çıkış -- 12v invertör girişine -- 220v invertor çıkışı -- 220v to 19v şarj cihazına ve şarj cihazının çıkışı leptopa.
    http://urun.gittigidiyor.com/garaj/arac-universal-laptop-notebook-sarj-adaptoru-64726466

İnverter olmadan; 12v çıkış -- 12v to 19v girişine ve çıkışı leptopa. sizce..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 6 Kasım 2012; 21:31:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memohob

YAPMAK İSTEDİĞİM ŞEY

1 - GÜNEŞ PİLİNİ BİR AKÜYE BAĞLAYIP AKÜYÜ ŞARJ ETMEK ...
    2 - ŞARJ EDİLEN AKÜDEN ALDIĞIM DC 12 VOLTU AC 220 VOLTA ÇEVİRMEK.
    3 - ELDE EDİLEN 220 VOLT AC İLE BİR LAPTOP ŞARJ ETMEK...

NOT : ARABALARDAKİ ÇAKMAKLIK ÇIKIŞLARINA TAKILAN 220 VOLT SAĞLAYICILAR GİBİ..

ARKADAŞLAR BU KONUDA PEK BİR BİLGİM YOK BASKI DEVRE ELEMAN LİSTESİ VE İYİ BİR ANLATIM OLURSA ÇOK İYİ OLUR..

GÜNEŞ PİLİ BOYUTU 9*5 CM KADAR BOYUT FARK EDER Mİ AKÜ ŞARJ ETMEDE ?

Cakmaklık cıkısından 12v geliyor. 220 v yi nerden buldun ne ettın sen yaw Bu arada türkceyi dogru kullan ve sanki sadece 2 soru sormak icin üye olmussun gibi geliyor bana. Bu forumun düzenli olması gerekiyor. Hele boyle bir bölümde. Büyük harf ile yazmak hakarettir. Cok fazla simge ve smile kullanma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 6 Kasım 2012; 21:31:41 >

• 1- ÖNCELİKLE BENİM KONULARIMI NASIL AÇTIĞIM NASIL YAZDIĞIM SENİ İLGİLENDİRMEZ

2- BİLDİGİM KADARIYLA BU FORUM BİLGİ ALIŞVERİŞİ VE ÇEŞİTLİ ŞEYLER İLE İLGİLİ ELEŞTRİ SİTESİ DEĞİL

3- SMİLELER NE KADAR KULLANDIĞIMDAN SANANE Bİ FİKRİN VARSA KONU HAKKINDA ONU SÖYLE

4- BU FORUMA TEK BİR KONU İÇİN ÜYE OLUP OLMADIĞIM BENİM KARARIM İSTER 1 KONU İSTER 10 KONU AÇARIM...

• quote:

Orijinalden alıntı: memohob

1- ÖNCELİKLE BENİM KONULARIMI NASIL AÇTIĞIM NASIL YAZDIĞIM SENİ İLGİLENDİRMEZ

2- BİLDİGİM KADARIYLA BU FORUM BİLGİ ALIŞVERİŞİ VE ÇEŞİTLİ ŞEYLER İLE İLGİLİ ELEŞTRİ SİTESİ DEĞİL

3- SMİLELER NE KADAR KULLANDIĞIMDAN SANANE Bİ FİKRİN VARSA KONU HAKKINDA ONU SÖYLE

4- BU FORUMA TEK BİR KONU İÇİN ÜYE OLUP OLMADIĞIM BENİM KARARIM İSTER 1 KONU İSTER 10 KONU AÇARIM...

Cevap 1. Herşeyden önce her yerin kuralları olduğu gibi burada da belli kurallar dahilinde ve adabına uygun olarak yazmanız gerekir. Büyük harf kullanmanın ne anlama geldiğini, insanlara nasıl hitap ettiğiniz önemlidir çünkü yazdıklarınızı siz değil başkaları okuyor. Bu yüzden yazdıklarınız ve yazım şekliniz diğer kullanıcıları direkt olarak ilgilendirir. Buraya yazmadan önce yukarıdaki linkten forum kurallarını okumanızda fayda var. Kullanmış olduğunuz uslup ceza almanıza ve hata süresiz oalrak uzaklaştırılmasına kadar yaptırımlara neden olabilir.

Cevap 2. Doğrudur burası bir bilgi alışverişi forumu ama belli kurallar ve karşılıklı saygı çerçevesinde bu alışveriş yapılır. Diğer kullanıcılara göstermiş olduğunuz saygı, göreceğiniz saygıyı oluşturur. Detaylar için Cevap 1'i tekrar okuyun.

Cevap 3. Herşeyde olduğu gibi herşeyi yerinde ve kararında kullanmak gerekir. Fazlası mesajın okunmasını güçleştirdiği gibi tepki almanıza neden olur ve kimseye karşı emir kipini kullanamazsınız. Önceki cevapları tekrar buraya yazmakta bir yarar görmüyorum. İsterseniz tekrar okuyunun.

Cevap 4. Forum kurallarına uyduğunuz süresince ister bir başlık açın, ister bin başlık açın. Esas olan başlık adedi değil, forum kurallarıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    usb den 12 volt güç almak
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aeronics kardeşim ben burda büyük harfle yazarak önemli olduğunu belirtmek istedim fazla smile içinde bişey yapamam benim tarzım bu forum kurallarında sınırlama yok....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.