Şimdi Ara

120 binde golf alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
2.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar uzun süredir golf arıyordum. Bugün ilan sitelerinin birinde 4 yaşında 120 bin'de 1.6 tdi dsg 7 serisi golf buldum. fiyatı ise 74 bin. birazdan araç ekspere girecek.. kaporta konusunda ön ya da arkadan darbesi yok. sadece yanlarda lokal boya var. eksperden sonra şayet her şey temizse alınır mı ne dersiniz ? kafamı bulandıran tek şey aracın 120 binde olması. sizce alınır mı ?

• arkadas ya siz tdi ve tsi kullanmiyosunuz ya da ben. ayni yola 1.4 tsi ile gidiyorum 9 litre yakiyor. tdi ile cikiyorum 5.5 lt yakıyor. eger bir de trafik varsa. 1.4 tsi 12 13 litrelere cikiyor ibrenin indigini goruyosun yolda. 1.6 tdi bezeri trafiktw maks. 7 lt yakıyor. iki aracda manuel.

uzun yola bakinca tdi cok rahat 3.5 lt goruyor. tsi anca 5.5 6ya dusuyor.
    Değerli Hocam;

3,5’sa çok yakmış araç. 1.6 TDI’lar normalde mazot üretmesi lazım.

Yıllardır Golf konularında, Golf forumlarındayım. Değişik konfigürasyonlarını sürekli gördüğümüz kullanıdığımız bindiğimiz araç. Çevremizde bir sürü kullanıcı var. Dizel ne kadar yakıyor Benzinli ne kadar yakıyor haberimiz var.

Gerçek standart kullanımda bunu herkes bilir TDI ile TSI litre bazında birbirine çok yakın yakar. Tecrübeyle sabittir. Öyle yok arada 2 Litre falan öyle durumlar mümkün değil.

2015 Temmuz ayımdan itibaren üretilen Euro 6; 1.2 TSI 110 PS, 1.4 TSI 125 PS, 1.4 TSI ACT 150 PS ve 1.0 TSI 115 PS motorlarda belirttiğiniz yakıt tüketimleri mümkün değildir.

Bu motorların 2015’den önceki 1.4 TSI 122 PS, 1.2 TSI 105 PS ve 1.4 TSI ACT 140 PS motorlar ile alakası yoktur. Çoğu kişi sadece beygir yükselmesi ve Euro 6 normlarını uygun hale gelmesi sanıyor aradaki farkı.

Özellikle son zamanlarda Mazot ile Benzin’in fiyatlarının çok yakınlaşması sonucu Dizel arabanın tasarrufu daha da azalmıştır.

0 alırken dizel olacak diye fazladan verilen 30-40 bin liralarla çok daha donanımlı veya daha üst model benzinli bir araç alınabiliyor. Ve çoğu insan artık böyle yapmakta. 1.4 TSI ile İstanbul durk-kalk trafik dahi 8- 8,5 LT üstü pek mümkün olmazken 12-13 Litreler nasıl oluyormuş ilginç gerçekten.

Böyle örnekler verilecekse ben de şehiriçi trafiksiz 8,5-9 LT’lerin altına inmeyen 1.6 TDI çok gördüm.

Saygılarımla.
  • DSG patlarsa sıkıntı olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence artık dizel arabanın pek bi artısı kalmadı yakıt o kadar önemli değilse düşük km benzinli model tercih edin bence hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dikkat et 100.000 gecen dizelden kork ve bence serviste iyice baksinlar araca

• Aynı fiyat bandında olan 1.4 TSI ACT 150 PS versiyonunu tercih ederdim yerinizde olsam.

• N11 11 kasımda 111.000 TL ye golf sattı. Alanlarin çoğu ilan vermiş satmaya çalışıyorlar.

Keşke biraz daha koyup 11 kasımda alsaydınız.

• SPECIALIZED kullanıcısına yanıt
    çoğu kişi dediğinizi söylüyor ancak şöyle bi durum var : 1.4 dsg'ler 1.6 tdi dsg'lere göre 100 km'de 2-2,5 lt fazla yakıyor. senelik 15 bin km'den hesap edince dizel 4500 tl, benzinli 7500 tl (500 tl kullanımınıza göre değişebilir) yakıt masrafı çıktı hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kyoshocu kullanıcısına yanıt
    37bin liracık mı

• İkinci el dsg alinmaz. İlk sahibi ya da sahipleri hunharca kullanmis olabilir.

• dizel ve dsg kombini, iyi düşünüp taşınmalı..
  • al bi kullan bakalım DSG patladıgında haber verirsin.
  • Milletin 100 bin kullanıp ''yakında masraf çıkarmaya başlar'' mantığıyla satılığa çıkardığı arabalara dünyanın parasını vermeyin artık.Yapacağın 10-15 bin lira masrafı arabanın fiyatına ekleyerek düşünün her zaman.
  • kira getirisi yüksek abd veya ab'den ev al,,

https://www.zillow.com/homedetails/108-N-West-St-Ceylon-MN-56121/106758872_zpid/

• bu nasıl bir ikilemdir
    çok km yapan dizel alsın denir
    ama çok km yapmış dizele herkes bir şüpheyle yaklaşır
  • Biraz daha koy 10 15 binde 1.2 TSI al içine bindiğinde sıfır koksun. Ne işin var milletin çürüttüğü araca binceksin.

Ayrıca 1.2 TSI şehir içinde 7 lt anca yakar. Vergi indirimi ile yıllık 10 bin km ye kadar dizelden her türlü avantajlı.
  • o yıllarda üretilen dsg li araçlar çok sıkıntılı dikkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetlars

çoğu kişi dediğinizi söylüyor ancak şöyle bi durum var : 1.4 dsg'ler 1.6 tdi dsg'lere göre 100 km'de 2-2,5 lt fazla yakıyor. senelik 15 bin km'den hesap edince dizel 4500 tl, benzinli 7500 tl (500 tl kullanımınıza göre değişebilir) yakıt masrafı çıktı hocam.

Alakası yok hocam. 1.6 TDI ile 1.4 TSI litre bazında hemen hemen aynı yakıyor. Dizelde ancak pompada tasarruf edebilirsiniz. O da şuanda benzin ile mazot fiyatları birbirine çok yakınken onda belirgin miktarda olmaz. Ayrıca yüksek km’de dizel araç almak ne kadar mantıklı bilemem.

• Al boşver çok çok dsgyi sen patlatırsın onun da fazla masrafı olmaz 120 bin km bişey değil konforlu araç

Şaka şaka uzak dur aman deyim

• 120 bin km hiç bişey değil, korkmayın bu kadar. Dizelden şaşmam ben.

Lakin dsg değil manuel al.

• kilometresi de fiyatı da 120bin olan Golf alınmaz!
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.