|
Bildirim
|
bu nasıl bir ikilemdir
çok km yapan dizel alsın denir ama çok km yapmış dizele herkes bir şüpheyle yaklaşır |
37bin liracık mı
![]() |
DSG patlarsa sıkıntı olur.
|
arkadas ya siz tdi ve tsi kullanmiyosunuz ya da ben. ayni yola 1.4 tsi ile gidiyorum 9 litre yakiyor. tdi ile cikiyorum 5.5 lt yakıyor. eger bir de trafik varsa. 1.4 tsi 12 13 litrelere cikiyor ibrenin indigini goruyosun yolda. 1.6 tdi bezeri trafiktw maks. 7 lt yakıyor. iki aracda manuel.
uzun yola bakinca tdi cok rahat 3.5 lt goruyor. tsi anca 5.5 6ya dusuyor. |
Tdi ile tsi aynı yakmaz, arada 2 litre fark olur gerçekte.
|
Biraz daha koy 10 15 binde 1.2 TSI al içine bindiğinde sıfır koksun. Ne işin var milletin çürüttüğü araca binceksin.
Ayrıca 1.2 TSI şehir içinde 7 lt anca yakar. Vergi indirimi ile yıllık 10 bin km ye kadar dizelden her türlü avantajlı. |
Değerli Hocam;
3,5’sa çok yakmış araç. 1.6 TDI’lar normalde mazot üretmesi lazım. Yıllardır Golf konularında, Golf forumlarındayım. Değişik konfigürasyonlarını sürekli gördüğümüz kullanıdığımız bindiğimiz araç. Çevremizde bir sürü kullanıcı var. Dizel ne kadar yakıyor Benzinli ne kadar yakıyor haberimiz var. Gerçek standart kullanımda bunu herkes bilir TDI ile TSI litre bazında birbirine çok yakın yakar. Tecrübeyle sabittir. Öyle yok arada 2 Litre falan öyle durumlar mümkün değil. 2015 Temmuz ayımdan itibaren üretilen Euro 6; 1.2 TSI 110 PS, 1.4 TSI 125 PS, 1.4 TSI ACT 150 PS ve 1.0 TSI 115 PS motorlarda belirttiğiniz yakıt tüketimleri mümkün değildir. Bu motorların 2015’den önceki 1.4 TSI 122 PS, 1.2 TSI 105 PS ve 1.4 TSI ACT 140 PS motorlar ile alakası yoktur. Çoğu kişi sadece beygir yükselmesi ve Euro 6 normlarını uygun hale gelmesi sanıyor aradaki farkı. Özellikle son zamanlarda Mazot ile Benzin’in fiyatlarının çok yakınlaşması sonucu Dizel arabanın tasarrufu daha da azalmıştır. 0 alırken dizel olacak diye fazladan verilen 30-40 bin liralarla çok daha donanımlı veya daha üst model benzinli bir araç alınabiliyor. Ve çoğu insan artık böyle yapmakta. 1.4 TSI ile İstanbul durk-kalk trafik dahi 8- 8,5 LT üstü pek mümkün olmazken 12-13 Litreler nasıl oluyormuş ilginç gerçekten. Böyle örnekler verilecekse ben de şehiriçi trafiksiz 8,5-9 LT’lerin altına inmeyen 1.6 TDI çok gördüm. Saygılarımla. |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|