Şimdi Ara

120mm fandan 140mm ye gectim isi yukseldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Thermaltake contact 30 sogutucum vardi benim kasanin icinden inceden ses geliyordu acaba cpu fanindanmi dedim sunu yeniliyim hemde manayla noctua fan gormus oluruz dedim ama noctuayi alttan compensatorlerle taktim fani usttende cable tielar ile isi hallettim gel gelelim pc ye gecinde phenom 970 in isisi ben bosta 30 derece civari bilirdim ama benimki 36 ya cikti ortalama. Ha fan devri 1000 civarlarindan 600 civarlarina dustu ama isi yukseldi. Soyle basit bi video testi 1080p ve kaspersky tarama yaptim 48 derece gordu en fazla cpu.

Stock faninida 2. olarak takayimmi fan kontrolcusune baglayip en dusuk devirde yoksa hic gerek yokmu? Isi onemli degil benim icin eger cpu yu oldurmuyorsa. Sessizlik istiyorum.

Bu arada sesin tam olarak nerden geldigini cozemedim asus direcuii 6950 ve in win commander psu var. O taraflardan geliyor gibi ama hangisi cozemedim. Eger ekran kartindansa yuh a.*. diyecem asus sessiz degilse biz yemisiz bisiyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyaw1 -- 5 Mart 2013; 5:34:50 >

• psunun markası pek tanıdık gelmedi ben suçu psu ya attım hemen kasanın diğer fan durumu ne hava akımı nasıl
  • Devir sayısı ile bir ilgisi olabilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S. Hawking

Devir sayısı ile bir ilgisi olabilir mi?

benimde aklıma ilk bu geldi devir sayısı düşük olabilir.
  • 12cm olarak ikinci fanı da takın.
  • Noctua'nın düşük devirli fanını aldıysanız ısı düşüşü görememeniz pek de yanlış değil. Fanın büyümesi tek başına hiçbir anlam ifade etmez hava üfleme değerleri veya hava basıncı daha iyi olmadıktan sonra. Normal devir 12cmlik bir fan şu fandan daha iyi değerlere sahip olabilir eğer bunu aldıysanız
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5562
    Bunlar sessizlik ürünleri, ciddi bir ısı artışı yaşamadan soğutma işlemini yerine getirir.

Sesin kaynağını görmek için birkaç saniyeliğine ekran kartı fanlarını elinizle durdurabilirsiniz.
  • noctua fanlarının iyi yanı sessiz olması ama kötü yanı da cfm değerinin düşük olması ısının artması doğal yani

takıldığım konu ben özellikle sessizlik için aldım tt contac 30 hiç sesini duyamıyorum sorununuz başka bir yer de olabilir

tabi gürültü kişiden kişiye değişiklik gösterebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Optical Mouse su aldi...
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Noctua nın hangi fanı taktıgınız?

En basitinde bir örnek veriyim Noctuanın NF-F12 adlı fanı 1500 rpm dir ve kendi siteisnde 55 cfm diye geçer diger yandan viper 1900 rpm ve kendi sitesinde 83 cfm diye geçer ama aynı ortamda test edilginde f12 cfm si daha yüksektir.Her firmanın kullandıgı test yöntemi farklı olabilir, birini fan testi için kullandıgı alan 2'' büyüklügünde 50 cm digerinin kullandıgı alan 5'' 80 cm olabilir.Farklı ürünlerin farklı modellerini sitelerindeki degerlere bakarak karşılaştırmak yanlış olur.
  • Aldigim fan bu.

http://www.amazon.com/Noctua-Variable-Impeller-Vortex-Control/dp/B002W7T59Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1362510799&sr=8-1&keywords=noctua+140mm

Kasanin ozellikleri cm 922 var ve fanlari %40 seviyesine dusuruldu. In win commarder psunun 140mm fani var onun ustunde ses karti var ve ses kartinin hemen 1 slot ustunde asus directcuii 6950 var. Cpu nun fanini daha once uste verirdim ama degistirdim arkaya veriyorum artik toz atiyordu masaustune.

Bos bir zamanda ekran kartinin fanlarini bir durdururum. Daha yenide temizlemistim tozlarini herseyin. Sadece psu yu ellemedim onun ici fani vs tozludur. Sanirsam psu ses cikartiyor. Yani performans falan kasmiyorum sessizlik istiyorum ama surekli gicik bir ses var. Rahatsiz edici degil diyemem surekli kulak azda olsa sesi duyuyor surekli uyariliyor.

Psu almam yeni ama sessiz psu varmi ya piyasada. Hem guvenilir hem sessiz olan. Zaten dedigim gibi ekran karti problemse birdaha fanli ekran karti almiyacam. Bosta ses cikartiyorsa yuh derim. Alti ustu 3-4 oyun oynamisimdir 2 sene icinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyaw1 -- 5 Mart 2013; 21:23:55 >

• Hmm islemcinin neden isindigini simdi anlamadim. CCC yi actigimda ben cpu power da speed i en sona dayamisim tam frekansta calisiyormus. Bugun normal haline getirdim dereceler 33 e dustu eski haline. Ama su sesin nerden geldigini hala cozemedim. Umarim birgun onuda cozecez

Bir an tekrar okudumda anlamadan nasil anlamisim onu anlamdim ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyaw1 -- 7 Mart 2013; 23:52:09 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.