Arkadaşlar merhaba, bu benim forumu ilk kez kullanışım olacak, bölüm seçimi ile alakalı birkaç sorum var ve öneri almak istedim. Yardımcı olursanız mutlu olurum Sayısal 125k sıralama yaptım, normal hedefim bilgisayar alanındaki bölümlerdi. Bilgisayar mühendisliği tabii ki şu zamana kadar aklımda olan bölümdü fakat popülerliğini ve maaşları göz önünde bulundurursak iyi üniversiteler için sıralamam yetmiyor. Bu benim 1. mezunum yani 2. kez kalmak ve denemek istemiyorum, bir yere kesinlikle yerleşmek istiyorum. Bilgisayar Müh. Sıralamam için tutan yerler: Kırşehir, Nevşehir, Çankırı, Bartın gibi çok da iyi olmadığına düşündüğüm üniversiteler. Tabii daha tutan üniler de var ama İstanbul'da yaşıyorum, çok da uzak bir yere gitmeyi düşünmüyorum. (Elazığ, Tokat vb.) Ege tarafları, Marmara ve yakın İç Anadolu'da bulunan yerleri tercih etmek durumundayım. Alternatif bölüm olarak Endüstriye baktım (Tekirdağ ve Düzce şu an en yazabilecek olarak gördüklerim) ve İstatisliğe baktım (Dokuz eylül, Gazi, Eskişehir, Çanakkale, Muğla tutuyor.) Fakat hangi bölümde bilgisayara ve yazılıma daha fazla kayma imkanım olabilir bilmiyorum. Ayrıca istatistik bölümünde nispeten daha iyi üniversitelerin ve çevre olarak uyum sağlayabileceğim yerler var fakat istediğim alana ne kadar yakın emin değilim. Endüstride iş imkanının daha fazla olduğunu duydum. O yüzden sıralamada hangisine öncelik vermeliyim bilmiyorum ve bu konuda sıkıntı yaşıyorum. Bana yardımcı olursanız sevinirim. |
125k ile üniversite bölüm önerisi
-
-
Okumadım çok, zamanım yok ama veri bilimi falan gördüm anladığım kadarıyla yeni bölümleri yazıyosun, çoook mantıklı. Bu yeni açılan bölümleri kötü ünilerde bile olsa yaz bence çok değerlenir onlar. Bilgisayar biliimlerine vs de bak
-
BÖTE -
Hocam bu siralamadan bilgisayar okumaniz bence sizi cok tatmin etmeyebilir -
Bölüm önerilerin var mı?
-
Hocam açık konuşayım, eğer sektörde iyi pozisyonda tanıdıklarınız yoksa bu üniversitelerde bilgisayar mühendisliği okumak pek mantıklı değil. İşe girişte hatta staj bulmakta bile zorluk çekebilirsiniz.
Eğer kesinlikle bilgisayar düşünmüyorsanız ben sizin yerinizde olsam köklü ve merkezi üniversitelerde(ankara, istanbul ve çevresi) başka bölümleri düşünürdüm.
Veri bilimi ve benzeri bölümleri listede bulundurmak mantıklı, ilk sene sıralama belirsiz bi anda girebilirsiniz. Ayrıca bir düzeltme yapayım İTÜ robotik yeni bölüm değil, zaten olan kontrol otomasyon bölümü isim değişikliğine gitti, ilk 5k civarı alıyor.
-
doğu akdeniz üniversitesi bilgisayar mühendisliği -
Anladım, teşekkürler düzeltme için :) İstatistik hakkında bir düşüncen var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nilsucuk -- 22 Temmuz 2024; 18:42:40 > -
GTÜ Siber
-
Vet hemşirelik -
Boğaziçi fizik veya fen bilgisi öğretmenliği orada da BÖTE yandal inanamadığın bir yerde kendini bulabilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *sharku* -- 23 Temmuz 2024; 18:36:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X