|
128 GB SSD Firmware güncellemesi sonrası 53 GB
-
-
disk yönetiminde nasıl gözüküyor??
-
Bios ve disk yönetimi altında 53 GB olarak görünüyor. -
bu şekilde ekran görüntüsü paylaşır mısın...
-
Şu anda paylaşamıyorum ama disk tek bölüm ve ayrılmamış alan yok. Zaten BIOS 128 GB olarak görse Windows altında bölümlemeyi yaparım. -
Benzer bir sorunu SSD'nin kontrolcüsünü flashlayarak çözmüştüm. SSD'nin kontrolcüsünü öğrenip uygun bir firmware ile flashlaman gerekecek. Önce silme işlemi, daha sonra yazma işlemi yapmıştım.
Yanlış hatırlamıyorsam bu sitenin baya bir faydası dokunmuştu. Uygun sürücüleri bulup deneyebilirsin. Ama dikkatli ol, SSD tamamen kullanılamaz hale gelebilir.
-
Teşekkürler. Eve gidince deneyeceğim. -
Maalesef Kontrolcünün yazılımını bulamadım. Kontrolcü: Marvell 88SS9175-BJM2
-
O sitede 3. parti flash silip yükleme programı olması gerekiyordu ama adını tam hatırlayamadım. Onunla SSD'nin üzerindeki Bios'u silip Sandisk Bios'u yazılabilir ama kesin konuşamıyorum.
Edit: Bu Phison kontrolcüsü için bir program ama silme/yazma işlemi için denenebilir. Sonuçta BIOS'a Sandisk firmware yüklenecek. İstersen deneyebilirsin. Youtube'da kullanım videoları mevcut.
-
https://kb.sandisk.com/ adresinde SanDisk'in iso dosyası şeklinde boot edebilir firmware dosyaları var. Kendi SSD'nin modeline uygun iso dosyasını indirip USB belleğe boot edebilir şekilde yazdırın. Bilgisayarı USB bellekten başlatın ve SSD'ye firmware yazdırın.
USB bellek yerine CD veya DVD de kullanabilirsin. USB bellek daha pratik olduğu için daha iyi olur.
Aşağıdaki videoda program yardımıyla firmware dosyanın indirilmesi ve USB belleğe yazdırıldıktan sonra bu USB ile bilgisayarın başlatılarak firmware yazdırılması anlatılıyor.
Ben firmware dosyasının manuel indirilmesini ve USB dosyaya yazdırılmasını tarif etmeye çalıştım. Geri kalanı aynı işlem.
-
AOMEI Partition Assistan ile sorunu çözersin arayüz türkçe zaten.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X