Bildirim
12V 7Ah kuru aküyle Nokia telefon şarj etme?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
Giriş
-
En basiti araç sarj cihazını aküye baglar şarj edebilirsin Gerilimi regüle ederekte şarj edilebilir -
quote:
Orijinalden alıntı: berke2011
En basiti araç sarj cihazını aküye baglar şarj edebilirsin Gerilimi regüle ederekte şarj edilebilir
Başka bir nokia şarj cihazına baktım 5 voltmuş araç şarj cihazı nedir arabam falan yok benim, peki 5 voltluk akü var mı direk bağlasam.6 voltluk akü var ama bu olmaz değilmi? -
Araç sarj cihazın olması için aracın olmasına gerek yokki birkaç liraya satıyorlar Hem normal prizde şarj etmek varken neden macera arıyorsun
Bildigm kadarıyla 5v akü yok, 6v akü içinde akım sınırlama devresi yaparsan olabilir -
quote:
Araç sarj cihazın olması için aracın olmasına gerek yokki birkaç liraya satıyorlar Hem normal prizde şarj etmek varken neden macera arıyorsun
Bildigm kadarıyla 5v akü yok, 6v akü içinde akım sınırlama devresi yaparsan olabilir
Bilmiyordum peki bu araç şarj cihazını aküye nasıl bağlayacağım + - uçları yani.Neden macera arıyorum bizim burda çok elektrik gidiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Hunter*** -- 2 Eylül 2011; 17:37:23 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: ***Hunter***
peki bu araç şarj cihazını aküye nasıl bağlayacağım + - uçları yani
tıkla >>> :http://i.imgur.com/w1dbZ.jpg -
Teşekkür ederim çok soru sordum kusura bakmayın kabloyu aküye kablo başı ile bağlıyorum peki araç şarj cihazına nasıl bağlarım yani nasıl tuttururum. -
Adaptörü aküye bağlarsan sorun olmaz prizden 220 volt geliyor ihtiyacı olanı kullanır adaptör -
quote:
Orijinalden alıntı: eatpraylove
Adaptörü aküye bağlarsan sorun olmaz prizden 220 volt geliyor ihtiyacı olanı kullanır adaptör
Adaptör aküye bağlanabiliyor mu bağlanabiliyorsa adaptörle çalışan tüm cihazları kullanabilirmiyim ve nasıl bağlarım + - uçları farkeder mi? Birde adaptör AC girişli DC çıkışlı ama DC giriş DC çıkış oluyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Hunter*** -- 2 Eylül 2011; 23:35:25 > -
Güncel -
yapacağın iş çok basit heryerde var,birtane ttelefonuna uygun araç şarj cihazı alıyorsun.araç şarj cihazının ince bir ucu ve çıkıntılı olan iki metal kenarı vardır.sivri olan ucu akünün bir kutbuna çıkıntılı metal yeride akünün diğer kutbuna bağla.bukadar.şarj başlamaz ise kablonun yerlerini değiştir. -
quote:
quote:
Adaptörü aküye bağlarsan sorun olmaz prizden 220 volt geliyor ihtiyacı olanı kullanır adaptör
Adaptör aküye bağlanabiliyor mu bağlanabiliyorsa adaptörle çalışan tüm cihazları kullanabilirmiyim ve nasıl bağlarım + - uçları farkeder mi? Birde adaptör AC girişli DC çıkışlı ama DC giriş DC çıkış oluyor mu?
+ - fark etmiyor adaptöre direk bağla ama adaptör den çıkan kablo da önemli + - -
+ ve - nasil farketmez akuden yani dc voltajdn bahsediyoruz burada. arac sarj cihazinin ucundaki kutup +, yanlarindaki cikintilar - olmuyormu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: reflection_91
+ ve - nasil farketmez akuden yani dc voltajdn bahsediyoruz burada. arac sarj cihazinin ucundaki kutup +, yanlarindaki cikintilar - olmuyormu?
Bilende bilmeyende yazınca böyle oluyor aküye adaptör baglantısı +/- -/+ baglanınca fark etmiyecekmiş ..
Dc gerilimde pozitif/ negartif kutuplar elbette çok fark eder; ters baglantıda cihaz çalışmayacagı gibi bir koruması yoksa zarar da görecektir. ( genelde araç şarj cihazları ucu sökülebilir dizayn edilmiştir orda 5x20mm cam sigorta vardır)
*Araç şarj cihazını girişindeki kutuplandırma ( uç +/ yan metaller - ) bahsettiginiz gibidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 3 Eylül 2011; 12:32:36 >
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: reflection_91
Bilende bilmeyende yazınca böyle oluyor aküye adaptör baglantısı +/- -/+ baglanınca fark etmiyecekmiş ..
Dc gerilimde pozitif/ negartif kutuplar elbette çok fark eder; ters baglantıda cihaz çalışmayacagı gibi bir koruması yoksa zarar da görecektir. ( genelde araç şarj cihazları ucu sökülebilir dizayn edilmiştir orda 5x20mm cam sigorta vardır)
*Araç şarj cihazını girişindeki kutuplandırma ( uç +/ yan metaller - ) bahsettiginiz gibidir.
Direk aküden ara da adaptör olmadan bağlarsa sizce batarya yanmazmı.onun da sınırı var .direk bağlıcaksa da voltajı düşürmesi lazım
-
quote:
quote:
En basiti araç sarj cihazını aküye baglar şarj edebilirsin Gerilimi regüle ederekte şarj edilebilir
Başka bir nokia şarj cihazına baktım 5 voltmuş araç şarj cihazı nedir arabam falan yok benim, peki 5 voltluk akü var mı direk bağlasam.6 voltluk akü var ama bu olmaz değilmi?
6 voltluk aküde sorun olmaz ama 12 likte olur direk bağlama yaparsan tabi adaptör olmadan -
quote:
]
Direk aküden ara da adaptör olmadan bağlarsa sizce batarya yanmazmı.onun da sınırı var .direk bağlıcaksa da voltajı düşürmesi lazım
burada tam olarak ne demek istedin? batarya neden yanacakmış? -
quote:
6 voltluk aküde sorun olmaz ama 12 likte olur direk bağlama yaparsan tabi adaptör olmadan
yanlış yönlerdimelere gerek yok;
Bataryalar mA seviyesindeki şarj akımları kullanılarak saglıklı bir şekilde şarj edilirler.7A direk telefona uygulanmaz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 3 Eylül 2011; 13:15:13 > -
quote:
quote:
6 voltluk aküde sorun olmaz ama 12 likte olur direk bağlama yaparsan tabi adaptör olmadan
Bataryalar mA seviyesindeki şarj akımları kullanılarak saglıklı bir şekilde şarj edilirler.7A direk telefona uygulanmaz
Bak kardeşim sen de diyorsun batarya nin da 1 kapasitesi var.ben ne diyorum 12 voltluk akü de sorun olur arada adaptör olması lazım.ama 6 voltluğu direk bağlarsa sorun olmaz. Zaten adaptörler 5 volt ve 800mah felan
-
quote:
quote:
7A değildir o arkadaşım. 7 A/H dir o. Kısa devre olduğunda 100 A bile geçer o aküden.
6V aküde bile akım sınırlayıcı devre kulanılmalı. 500mA cam sigorta konmalı.
Benzer içerikler
- araç içi led şerit nasıl bağlanır
- audio diafon kırmızı ışık sürekli yanıyor
- şerit led neden yanıp söner
- oda içi tv anten tavsiye
- audio görüntülü diafon mavi ekran arızası
- rux robot
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X