Bildirim
12V USB ADAPTÖR
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
12 v 2A herhangi bir adaptorun çıkışına ayriyetten bir dişi USB eklenerek yapılabilir nerede kullanilicak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hard diski beslemek için kullanmayı düşünüyorum.
Şöyle ki; elimde çift USB girişli, Sata USB kablosu mevcut. USB uçlardan birisi PC'ye, diğeri ise adaptöre girmeli. Karşı uçta ise Sata olduğu için HDD oraya takılı.
Örnek görsel:https://n11scdn.akamaized.net/a1/450/elektronik/adaptor-ve-cevirici/sata-usb-20-cevirici-kablo-harddisk-usb-donusturucu-hd4571__1521898143543242.jpg
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 46FB23 -- 10 Temmuz 2020; 18:35:27 > -
3,5'luk hdd ise, onu yakarsın. 3,5'luk hdd'ler 5v'ta çalışır. ayrıca usb'nin standart gerilimi 5v'tur. yanlışlıkla başka bir usb cihaz takarsan, onuda yakarsın. standart adaptör jakı kullanman daha güvenli olur. -
İkisi de 5 v olacak onun.
USB uluslararası bir srandarttır ve daima 5 volttur.
Tek bir porttan hem motoru hem elektroniği beslemek riskli olacağından, USB-3 standardında olmayan hddleri harici kaynak ile beslenmelidir.
2,5 inç hddler 5v ile beslenirler ( genellikle 850ma-1.1A arası markaya göre değişir.)
İlk devreye gireceklerinde yüksek akım çekeceği için eksta kaynağa ihtiyaç duyuyor.
O hddye 12v vermeyin sakın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevaplar için çok teşekkür ederim.
Şu resimdeki (https://productimages.hepsiburada.net/s/12/375/8914967625778.jpg) 3,5" HDD'yi laptopta açmanın bir yolunu arıyorum esasen. 3,5" HDDler 12V 2A ile çalışıyor diye biliyorum. Zira 5V 1A USB adaptör ile açmayı denedim ancak 3,5" HDD tık bile demedi (2,5" HDD açılıyor, onda sorun yok). Bazı YouTube videolarında da HDD'yi doğrudan power ile besliyorlar. Ben bu kadar kalabalık bir sistem de istemiyorum açıkçası. Günlük kullanıma pek uygun değil. Kocaman bir power, bir kaç adet kablo, HDD zaten yeterince büyük. Masanın üstünde yer kalmıyor.
Bu işe acil bir çözüm! -
Hazır şunun gibi ürünler var. Kullanımı pratik, derli toplu. www.hepsiburada.comHdd Docking Station Fiyatları ve Modelleri - Hepsiburadahttps://www.hepsiburada.com/ara?q=hdd+docking+station -
Rafet Yüzbaşı bu işi çözdü. Şimdi de bu cihazın biraz daha uygun fiyatlısını bulursak, tadından yenmez olur. -
Ben olayı kaçırmışım HDD'niz 35 inç ise o zaman işler değişir.
Ucuz uygun fiyatlısından kaçının bence. Resimdekiler iyidir. Tek eksi yanları boşken içine toz kaçması o yüzden yaylı kapaklıları tercih edin.
Bir de resimdeki gibi deck şeklinde olan tost makinesi tip olanlar değil de EVEREST'in hdd kutuları oluyor o sitede bulamadım onlardan alırsanız 110-120TL'ye işi bitirirsiniz. Ama sadece bir HDD kullanabilirsiniz sök tak durumundan dolayı.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X