Şimdi Ara

130k Biri 20k’lık Bölüme... (Yatay Geçiş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
2
Favori
2.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 130k civarlarında bir sıralama yapmış arkadaşım var, geçen sene yerleşti. 20k’lık bir bölüme yatay geçiş yapacağını söylüyor. Bu bu kadar kolay mı, o bölüme 15-20k aralığında yerleşen kişilere haksızlık olmuyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Saçmalamışsın. Balıkesirden cerrahpaşaya geçen adamın tıpta 100 e yakın ortalaması vardır. Bu da demek oluyor ki tıp derslerine yeteneği - ya da çalışması her neyse- üst düzey. Belki de o adamdan 5-10 türev-integral fazla çözerek, sınavda daha az heyecanlanarak giren adamların %90'ından daha fazla yeteneği vardır tıpa.
    Haksızlık nerede ? Senelerdir YÖK tarafından öğrencilere verilen bir hak bu. Kaldı ki kriterleri o kadar da kolay olmayan ve eleyici bir sisteme sahip. Yerleştirme sınavlarının ölçme kabiliyetlerine girmeyeceğim nitekim oldukça öznel bir husus bu ama fikrime yakın şeyleri yukarıda bir arkadaş zaten yazmış.
  • Teorikte mumkun ama olmasi cok zor her okulun kendine gore yonetmeligi var arkadasin hangi okulda hangi bolume gececek

• Hocam çok detay vermeyeyim. Şu an ee’de, bilgisayara geçeceğim diyor.

• Up

• farklı bölüme geçmesi imkansız seni kandırmış

• Itüde dediğin mümkün ki tekstilden bilgisayara geçti geçen sene biri fakat ortalaması 3.96 idi. Teoride mümkün evet ama pratikte çok çok zor o kadar yüksek ortalama yapmak ve büyük risk yapamazsan eski bölümünde kalıyorsun neticede. Tabii 3.70 3.40 ile alan bölümler de var fakat bilgisayar gibi herkesin rağbet ettiği bölümler çok zor. Zaten 2 kişi kontenjan var. Üniversite sınavı daha kolaydır öyle söyleyim.

• Ben de Balıkesir tıptan Cerrahpaşa tıpa yatay geçiş yapan birini duymuştum bence çok büyük haksızlık. Ben burda ilk bine girmek için tabiri caizse kıçımı yırtıyorum bir başkası 13-14 binlik yerden ilk binlik yere giriyor çok büyük haksızlık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tercihlerde Yardım 7.5k
    5 ay önce açıldı
    SAYISAL İLK 20K OLANLARIN...
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O da gittiği yerde belli ki boş durmamış belki o da ilk binlik bir öğrenciyken sınav esnasinda sorunlar yaşamış ve hak ettiği yeri şuan bulmuş olabilir bu neden haksızlık olarak geldi size bilmiyorum ama ben helal olsun dedim sonuçta önüne gelen yapamıyordur bunu

• Gayeyyyy G kullanıcısına yanıt
    Dostum ilk bin yapan adamla 15 bin yapan adam emin ol aynı şekilde çalışmamıştır. Sınav anında aksilik yaşayanlardan bahsetmiyorum ben, onlara sözüm yok. Ama 15 bin yapan adam ilk bin yapan adam kadar çok kaynak tarayıp haddinden fazla deneme çözüp sınavın en ince detaylarına kadar odaklanmamıştır. Bence bu hakkın verilmesi çok saçma sen ilk bin yapan adamın emeğini diğeriyle bir tutamazsın ben böyle düşünüyorum.

• Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    Boş boş konuşma arkadaşım, ee'den bilgisayara geçtim hem de odtü'ye. Bilip bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: jaskier

Boş boş konuşma arkadaşım, ee'den bilgisayara geçtim hem de odtü'ye. Bilip bilmediğiniz şeyler hakkında yorum yapmayın
    şakaaaaaaa

• itü makineye istanbul aydın makineden geçen biri vardı ve bence haksızlık değil. sonuçta bu sınav sistemi hak edeni değil en iyi ezberleyeni yada pahalı test kitaplarını alabilenleri istediği okula yolluyor. o yüzden elindeki imkanı kullanması çokta haksızlık değil kaldı ki 3-4 kişi belki kontenjan açılıyor ve sıralamaya bağlı olarak insanlar alınıyor. haksızlık nerede anlamadım.
  • Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    hocam ben de imkansız diye biliyordum ama hacettepe ee den odtü endüstriye geçen biri ile bu sene bizzat tanışınca imkansız olmadığını farkettim
  • ''15 bin yapan adam emin ol aynı şekilde çalışmamıştır'' hocam cidden şu cümleyi kurarken içiniz ne kadar rahat merak ediyorum. belki temel liseye gidemedi ve 99 obp si yok ve belki ilk 1000 e giren adam kadar çok çalışıp 3-4 net eksik yaptı diye 15 bine yerleşmiş olabilir.
  • universitelibirveled U kullanıcısına yanıt
    Kusura bakma hocam ama gerçek böyle. İlk bin yapan insanların nasıl emek verdiğinden haberiniz yok galiba. Tekrar söylüyorum ki sözüm sınav anında aksilik yaşayanlara değil ben tamamiyle çalışmadan bahsediyorum. İlk bin yapan insanların ne kadar çalıştıklarından haberiniz yok galiba millet 3. Kaynağı fazla bulurken ilk bin yapan insan piyasadaki kaynakları tarıyor tonla deneme çözüyor sonuna kadar hak ediyor o sıralamayı.
    Obp mevzusuna gelirsek dostum obp allah vergisi bir şey değil o da bizim çabamızla olan bir şey neticede. Lisede boş boş duracağına çalışsaydın derler adama.. Özel okulda notları şişirilmiş insanları örnek verecekseniz ona ben de karşıyım ama 94-95 obp yapmak da zor bir şey değil bahanelerin arkasına sığınmak çok yersiz.

• Ortalama ile olur ama çok çok zor olacağını düşünüyorum.

• Haksizlik falan degil gecen kisiler de cok calisip ortalama yapiyorlar sonucta.

• hocam artık 94-95 obp nin bir işe yaramadığından da sizin haberiniz yok sanırım. ilk bin yapan insanların nasıl çalıştığını ben gayet iyi biliyorum, 15 bin yapan adamında nasıl çalıştığını biliyorum. ek olarak bu oturmamış eğitim ve sınav sisteminde (ki herkesçe çokça kötü eleştiri alan eğitim sistemimizin olduğunu düşünürsek) adam sırf bu saçma sistemde sıralama yapamadı diye ve yatay geçiş hakkını kullanıp aslında HAKKI olan okula gitti diye burda viyaklamaya gerek yok.
  • Allah aşkına DGS gibi bir sınav var ama siz buna mı takıldınız? Adamlar 2 yıl okuyup sınava girip çok da yüksek olmayan bir puan ile ODTÜ'ye geçebiliyor. Siz ise buna karşısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AttOS -- 5 Temmuz 2019; 19:3:2 >
  • Haksızlık nerede ? Senelerdir YÖK tarafından öğrencilere verilen bir hak bu. Kaldı ki kriterleri o kadar da kolay olmayan ve eleyici bir sisteme sahip. Yerleştirme sınavlarının ölçme kabiliyetlerine girmeyeceğim nitekim oldukça öznel bir husus bu ama fikrime yakın şeyleri yukarıda bir arkadaş zaten yazmış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.