Şimdi Ara

1333 Mhz Ramleri 1066 Gösteriyor Yardım Millet Lütfen ya YOKMUDUR BUNUN BI COZUMU KIMSE BULAMADI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistemim solda profilde gözüküyor arkadaşlar. OCZ Gold Edition Triple Channel 3x2 = 6GB 1666 Mhz ramler 1066 olarak görünüyor ve muhtemelen öyle kullanılıyor. Gerçekten sinir bozucu ^^

Bayadır böyle ama şimdi dank etti işte. BIOS update fln herşey tamam ama hala böyle. Kasadan elden kontol ettim Ramleri 1333 Mhz yazıyor üzerinde. Tozdur flndır hepsini hallettim.

Windows 7 Ultimate 64 Bit kurulu şu an. Geçen seferde sormuştum ama pek yanıt alamadım bir konu açayım dedim.

Lütfen arkadaşlar bileniniz varsa yardım. Cidden sinir bozucu bi durum . Everest den de kontrol ettim ordada öyle görünüyor. BIOS'tada öyle görünüyor. Lütfen arkadaşlar yardımınızı esirgemeyin cidden sinir bozucu bi durum ^^

Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oojjii -- 2 Şubat 2010; 20:37:02 >

• arkadasım benimde corsair xms3 1600 mhz ramlerim 1066 da calışıyor amd ankartlar 1333mhz e kadar destekler falan diyen oldu ama onu bile göremedim benim ramler 1066 da çalıştı anakart üretici sitesinden bellek listesine bak senin belleklerini destekliyor mu?

benim ramler yoktu anakart bellek listesinde ben ona bagladım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesicii

arkadasım benimde corsair xms3 1600 mhz ramlerim 1066 da calışıyor amd ankartlar 1333mhz e kadar destekler falan diyen oldu ama onu bile göremedim benim ramler 1066 da çalıştı anakart üretici sitesinden bellek listesine bak senin belleklerini destekliyor mu?

benim ramler yoktu anakart bellek listesinde ben ona bagladım!
    açıkçası ilk düşündüğüm windowsun 32bit olmasıydı ama 64bit kullanıyormuşsunuz o zaman muhtemelen anakartınız ramleri 1066 ya kadar destekliyordur diye düşünüyorum aklıma başka bir çözüm gelmiyor geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: dRKHN1907

açıkçası ilk düşündüğüm windowsun 32bit olmasıydı ama 64bit kullanıyormuşsunuz o zaman muhtemelen anakartınız ramleri 1066 ya kadar destekliyordur diye düşünüyorum aklıma başka bir çözüm gelmiyor geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    İnceleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: JeWeLoNe

İnceleyin

Alıntıları Göster
     1333 Mhz Ramleri 1066 Gösteriyor Yardım Millet Lütfen ya YOKMUDUR BUNUN BI COZUMU KIMSE BULAMADI

Resmi göremeyen arkadaşlar için:

"Support for DDR3 1600 MHzς, DDR3 1333 MHzς, DDR3 1066 MHz"

Eminim benim anakartım bu DX58SO.

İlk sorduğumdada böyle bir yanıt almıştım. O anda baktım böyleydi şimdide destekliyor gözüküyor. Deli etti bu her nedense.

Teşekkürler bu arada cevap veren arkadaşlara. Başka ne olabilir ya pf deli ediyor bu :X

• quote:

Orijinalden alıntı: oojjii

Resmi göremeyen arkadaşlar için:

"Support for DDR3 1600 MHzς, DDR3 1333 MHzς, DDR3 1066 MHz"

Eminim benim anakartım bu DX58SO.

İlk sorduğumdada böyle bir yanıt almıştım. O anda baktım böyleydi şimdide destekliyor gözüküyor. Deli etti bu her nedense.

Teşekkürler bu arada cevap veren arkadaşlara. Başka ne olabilir ya pf deli ediyor bu :X

Alıntıları Göster
    benim yandaki anakartım 400 Mhz ramlerimi 333 Mhz olarak görüyordu BIOS tan bir kaç yaryaptım düzeld istersen bi karıştı BIOS un frekans bölümünü.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrTrmn

benim yandaki anakartım 400 Mhz ramlerimi 333 Mhz olarak görüyordu BIOS tan bir kaç yaryaptım düzeld istersen bi karıştı BIOS un frekans bölümünü.

Alıntıları Göster
    Abim iyi güzelde burası bios valla şakaya gelmez ki ^^

Nolur nolmaz tam ayarını öğrenip girmeyi tercih ederim yinede teşekkür ederim kardeşim :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Abim iyi güzelde burası bios valla şakaya gelmez ki ^^

Nolur nolmaz tam ayarını öğrenip girmeyi tercih ederim yinede teşekkür ederim kardeşim :)

Alıntıları Göster
    bilmediğin yerleri değiştirme yazar zaten ram frekans diye genelde BIOS ayarları sıfırlı ise frekans bölümünde disabled dir o konum oradan açıp öyle yapacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTrmn

bilmediğin yerleri değiştirme yazar zaten ram frekans diye genelde BIOS ayarları sıfırlı ise frekans bölümünde disabled dir o konum oradan açıp öyle yapacaksın.

Alıntıları Göster
    öncelikle günümüz anakart ram işlemcilere hasar vermeniz (bios ayarları vb) çok zor.

ramler etiket hızıyla çalışmıyorsa,

anakart bios ayarlarına baklır, eğer anakart ram hızı ve voltajı elle ayarlamaya imkan veriyorsa etiket voltaj hız degerleri ayarlanır (anakartta destekliyorsa) sağlıklı kullanılır.

eğer buna imkan yoksa yapılacak şey işlemcinin hızını arttırmak bu sayede ramlerde hızlanacaktır (tabi buna işlemci limiti engel olur) bunu tavsiye etmiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: baloonist

öncelikle günümüz anakart ram işlemcilere hasar vermeniz (bios ayarları vb) çok zor.

ramler etiket hızıyla çalışmıyorsa,

anakart bios ayarlarına baklır, eğer anakart ram hızı ve voltajı elle ayarlamaya imkan veriyorsa etiket voltaj hız degerleri ayarlanır (anakartta destekliyorsa) sağlıklı kullanılır.

eğer buna imkan yoksa yapılacak şey işlemcinin hızını arttırmak bu sayede ramlerde hızlanacaktır (tabi buna işlemci limiti engel olur) bunu tavsiye etmiyoruz

Alıntıları Göster
    Anakart sitesinde destekliyor görünüyor.

BIOS'u kurcaladım biraz. Ordan voltaj ayarını buldum ama listede 1.65 v görünmüyor 1.64 ten direk 1.66 ya atlıyor ordan devam ediyor. BIOS görüntüleri.

Bu Performans Menüsü.

http://www.resimupload.com/ds574523295_Main_Performance.html

Processor Overrides'a gelince

http://www.resimupload.com/ds277166094_Processor.html

Memory Overrides'a gelince

http://www.resimupload.com/ds884386785_Memory.html

Bus Overrides'a gelince

http://www.resimupload.com/ds717355789_Bus.html

Memory Overridas bölümünden. Bkz 3. resim. Voltajı değiştirebiliyorum ama Mhz ayarını nerden değiştirebileceğimi henüz bulamadım. Ve o voltaja tıklayınca menüde 1.65 V görünmüyor 1.64 ten 1.66 'ya geçiyor listede.

Teşekkürler tekrar yardımlarınız için ^^

Dip Not: Resimler görünmüyor altındaki linklerden girmelisiniz. Neden olduğunu bilmiyorum denedim ama yapamadım. Sanırım DH engelliyor o siteyi yada o site direk linki engelliyor.

Hallettim sanırım resim sorununu ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oojjii -- 2 Şubat 2010; 17:33:54 >

• quote:

Anakart sitesinde destekliyor görünüyor.

BIOS'u kurcaladım biraz. Ordan voltaj ayarını buldum ama listede 1.65 v görünmüyor 1.64 ten direk 1.66 ya atlıyor ordan devam ediyor. BIOS görüntüleri.

Bu Performans Menüsü.

http://www.resimupload.com/ds574523295_Main_Performance.html

Processor Overrides'a gelince

http://www.resimupload.com/ds277166094_Processor.html

Memory Overrides'a gelince

http://www.resimupload.com/ds884386785_Memory.html

Bus Overrides'a gelince

http://www.resimupload.com/ds717355789_Bus.html

Memory Overridas bölümünden. Bkz 3. resim. Voltajı değiştirebiliyorum ama Mhz ayarını nerden değiştirebileceğimi henüz bulamadım. Ve o voltaja tıklayınca menüde 1.65 V görünmüyor 1.64 ten 1.66 'ya geçiyor listede.

Teşekkürler tekrar yardımlarınız için ^^

Dip Not: Resimler görünmüyor altındaki linklerden girmelisiniz. Neden olduğunu bilmiyorum denedim ama yapamadım. Sanırım DH engelliyor o siteyi yada o site direk linki engelliyor.

Hallettim sanırım resim sorununu ^^

Alıntıları Göster
    UP

• quote:

UP

Alıntıları Göster
    UP AGAIN
  • quote:

UP AGAIN

Alıntıları Göster
    aynı sorun bende de vardı 1.65 volt verilmiyordu..1.6 volt verdm bende oldu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bordo_BERE

aynı sorun bende de vardı 1.65 volt verilmiyordu..1.6 volt verdm bende oldu..

Alıntıları Göster
    Sadece Volt u değiştirdin yani ? Bi sorun yaratmadığına eminsiniz dimi ? Durduk yere RAMleri yakmayalım şimdi ^^
  • quote:

Sadece Volt u değiştirdin yani ? Bi sorun yaratmadığına eminsiniz dimi ? Durduk yere RAMleri yakmayalım şimdi ^^

Alıntıları Göster
    bendeki ramler 2000 mhz xmp kingston hyperx..buna normalde 1.65 ile 2000e aşırtılıor ben 1.60 ile 1871 de kullanıorm 2000 yapınca ince ses çıkartıor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bordo_BERE

bendeki ramler 2000 mhz xmp kingston hyperx..buna normalde 1.65 ile 2000e aşırtılıor ben 1.60 ile 1871 de kullanıorm 2000 yapınca ince ses çıkartıor...

Alıntıları Göster
    1.65 nasıl yapıyorsunuz yaw ^^

Bende listede 1.64'ten 1.66 ya geçiyor anlamış değilim ^^

Bide 2000 Mhz ramle 1333 Mhz ramin voltaj denemesi aynı olur mu dersiniz ?
  • quote:

1.65 nasıl yapıyorsunuz yaw ^^

Bende listede 1.64'ten 1.66 ya geçiyor anlamış değilim ^^

Bide 2000 Mhz ramle 1333 Mhz ramin voltaj denemesi aynı olur mu dersiniz ?

Alıntıları Göster
    Performans Menüsünde,
    host clock frequency override auto yazıyor değişiyor mu o? manuel falan yapıp ayarlanır belki.

advanced i da kurcala bir ordada olabilr, ayarı.

birde cpu-z programı ile bak ramlere onlar iyi sonuç gösterir.
    http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_152_setup.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NemesisR3 -- 2 Şubat 2010; 23:02:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NemesisR3

Performans Menüsünde,
    host clock frequency override auto yazıyor değişiyor mu o? manuel falan yapıp ayarlanır belki.

advanced i da kurcala bir ordada olabilr, ayarı.

birde cpu-z programı ile bak ramlere onlar iyi sonuç gösterir.
    http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_152_setup.exe

Alıntıları Göster
    @NemesisR3

Orası değişiyor hacımda sadece orda gördüğün 133 Mhz yazan yeri değiştirebiliyorsun. Orayı değiştirmemiz mi gerek yoksa ?

Advanced fln denedim hepsinide burası sadece RAM'lere bakıyor.

Teşekkürler cevap için.

• quote:

@NemesisR3

Orası değişiyor hacımda sadece orda gördüğün 133 Mhz yazan yeri değiştirebiliyorsun. Orayı değiştirmemiz mi gerek yoksa ?

Advanced fln denedim hepsinide burası sadece RAM'lere bakıyor.

Teşekkürler cevap için.

Alıntıları Göster
    CPU-z programındada 533 Mhz görünüyor / 1.066 Mhz çalışıyor yani maalesef.

Şimdi tam olarak neleri değiştirmem gerekiyor onu çözemedim :) ?
  • quote:

CPU-z programındada 533 Mhz görünüyor / 1.066 Mhz çalışıyor yani maalesef.

Şimdi tam olarak neleri değiştirmem gerekiyor onu çözemedim :) ?

Alıntıları Göster
    Teşekkürler kardeşlerim. Voltagı 1.62 yaptım Multiple yide 10 Yaptım (yabancı bir forumda sormam üzerine söylendiği üzere ^^ )

Şimdi RAM'ler 1333 Mhz çalışıyor çok ama çok teşekkürler cidden sinir bozuyordu :)

Şimdiki sorun İntel Desktop Control Center'ı Windows 7 x64'te çalıştırmakta ama konumuzla alakası yok gene cevap bulan bi kardeşim varsa çok makbule geçer.

Meraklısına yabancı forumdaki link ^^ :http://communities.intel.com/message/82464#82464

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.