Şimdi Ara

15.000 civarı Mondeo mu, Laguna mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    çok uğraştım ama işin içinden kendim çıkamadım. Yardımınıza ihtiyacım var. Eşim ve kızımla aile arabası olarak kullanacağım 15.000-16.000 YTL civarı güvenli ve donanımlı bir araba satın almak istiyorum. Sadece hafta sonları ve tatillerde kullanacağım, zaman zaman da Ankara'ya gidebilirim. Alacağım arabayı yaklaşık 5 sene satmayı düşünmüyorum. Şimdiye kadar baktığım ve kafama yatanlar ;

1 - 2004 Marea Exclusive
    2 - 2001 Mondeo
    3 - 2001 Laguna
    4 - 2002 Civic

Sizden gelecek başka önerileri de düşünebilirim.

Teşekkür ederim.

• Listelediğiniz araçlardan 1 ve 4 C sınıfı , 2 ve 3 D sınıfı araçlardır, D sınıfı herzaman konfor ve güven anlamında bir adım öndedirler ancak vergi ve yakıt sıkıntıları vardır genelde,

olaya bakım tarıfından bakacaksanız Civic az sorun çıkartmasına karşın Marea daha ucuz yedek parça ile öne çıkıyor,

performans için bakıyorsanız Mondeo ve Laguna

karizma için bakınıyorsanız mondeo laguna

uzun ömür için bakımıyorsanız civic ve mondeo

rahatlık ve konfor için bakınıyorsanız mondeo laguna

kolay satılabilir bir araç bakınıyorsanız civic
  • Yorum için teşekkürler.

Kolay satılması önemli değil, nasıl olsa ben de ikinci el alacağım. Orasını satarken düşünürüm. Sizin yorumunuzdan Laguna veya Mondeo al çıkıyor benim bakış açımla.
    Benim de gönlüm zaren onlardan yana ama 2001 model ve yüksek km olmaları düşündürüyor.

Aynı paraya 2004 model 50.000 km civarı Marea alabilirken, ancak 2000-2001 ve 120.000 km üstü Mondeo-Laguna alabiliyorum. Civic zaten çok kafama yatmıyor.

Sanırım en iyisi gidip arabaları görüp, binip öyle karar vermek, ama o kadar vaktim de yok. Zor bu işler. Şimdiye kadar hep şirket arabası kullanıyorum, iş değiştirdim. Mecburen alacağız bir araba.
  • 5 yıl kullanacaksanız 2004 model marea tavsiye ederim hem vergiddende tasarruf etmiş olursunuz mareasizi performans olarakta tatmin eder iyi kaçıyor yani.sizinde dediniz gibi mondeo ve laguna çok kmli olur tabi bide şu var genellikle d sınıf araç alanlan gezmek için kullanıyor yani evde yatsın diye değil o yüzdende kmleri yüksek oluyor.ben mareayı öneririm hem ucuz hem güzel hem yeni
  • D sınıfı araçlar aslında yılalrdan bağımsızdır, bakın benim passat 2000 model, 2 adet marea anahtarı versen dönüp bakmam, neden malzeme kalitesi güveni yola yayılışı konforu model yılı ile karşılaştırılamaz, bugün 87 model mercedes 500 sec i de gözü kapalı alırım çünkü bu gibi üst sınıfı araçlar güç konfor ve karizma için üretilirler, diğerleri günlük tüketim araçlarıdır, ona kalırsa sıfır picanto da var değilmi ? o yüzden herzaman model yılı düşük D sınıfı öneririm bütçeniz uygunsa..
  • Teşekkürler.

Peki Marea motorunun teknolojisi konusunda bilginiz var mı? Çok eski teknoloji olduğunu duymuştum. 2004 Marea Exclusive var bir tane, 16400 YTL istiyorlar.

Belki onu alırım.
  • Hocam marea motoru çok agresif sinirli ve atak bir motordur, özellikle motor sesi çok sportifdir, motor eski teknoloji derken neye göre eski tartışmak lazım, sorunsuz bir motordur yakıt sarfiyatı şehir içi 9-10 lt arasındadır, çok ekonomik bir araba diyemeyiz ama sarfiaytlı bir araba da değil, iç malzeme kalitesi ortalama dır, plastik aksam fazlaca kullanılmış tavan basık içi koyu renkli döşemelr ve küçük camlar ile basık bir havası vardır, ancak ön kokpit dizaynı güzeldir, bence marea tercih edilecekse temiz orjinal italyanlardan bulunmalıdır, ama bu sefer model yılı düşecektir, Yerli montaj MArealar diğer marealara göre amortisör sistemi Türkiye şartlarına uygun hale getirilmiştir. Parçası eskiden çok pahalı idi şimdilerde oldukça ucuzladı.

LPG sistemi düşünürseniz 2.0 motorlu Marealar korkunç performanslıdır, tam uzun yo larabasıdır ama yakıt 13-14 lt yi bulur şehir içi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 11 Eylül 2007; 10:57:14 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Listelediğiniz araçlardan 1 ve 4 C sınıfı , 2 ve 3 D sınıfı araçlardır, D sınıfı herzaman konfor ve güven anlamında bir adım öndedirler ancak vergi ve yakıt sıkıntıları vardır genelde,

olaya bakım tarıfından bakacaksanız Civic az sorun çıkartmasına karşın Marea daha ucuz yedek parça ile öne çıkıyor,

performans için bakıyorsanız Mondeo ve Laguna

karizma için bakınıyorsanız mondeo laguna

uzun ömür için bakımıyorsanız civic ve mondeo

rahatlık ve konfor için bakınıyorsanız mondeo laguna

kolay satılabilir bir araç bakınıyorsanız civic

MAREA D sınıfı bi araçtır

• Evet sanırım arabanın çok eski olmaması önemli. Hemen satmayı düşünmüyorum, belki uzun süre bineceğim. Zaten eşimin Micra sı var, genelde onu kullanırız şehir içinde diye düşünüyorum.

Ben sadece haftasonu ve uzun yol için alacağım bu arabayı. Sanırım Marea 2004 olursa mantıklı.
  • Marea D sınıfı tasarlanmış ama şu an Türkiyede C sınıfı olarak kabul edilen bir araç, bence de C sınfında kalmalıdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolgao2000

Marea D sınıfı tasarlanmış ama şu an Türkiyede C sınıfı olarak kabul edilen bir araç, bence de C sınfında kalmalıdır.

marea c dir c kalacak diyorsun

öyle olsun :)

Ben olsam civic 2002 alırdım bu arada fikrimi söyliyim, çünkü çok kaçıyor, az yakıyor bir de sorunsuz
  • Aslında sınıf falan benim için önemli değil. Allah korusun bir kaza durumunda ne kadar güvenli olduğu daha önemli.
  • şimdi bakıyorsunuz örneğin picanto 5 yıldız almış ncap testlerinden e bakıyorsunuz passat 3 yıldız, e şimdi ben hangisinde güvende olacağım
  • Picanto mu alalım yani

Kızımın adını da Pikachu yaparım.
  • Marea alıyorum galiba
  • en makbulu bence de;

quote:

Orjinalden alıntı: estebande

Marea alıyorum galiba
  • Hadi hayırlısı olsun.
  • yakıtı üzer dandik araba.

honda ayat onda
  • Kısa mesafelerde de olsa hepsini kullanmış biri olarak kesinlikle Mondeo diyorum, zaten şehirdışında seyahatlerde kullanacağınızı belirtmişsiniz, boyutlarının bir sorun olmayacağını düşünüyorum.

Laguna'da elektronik olarak bir sürü donanım var ve bunların arıza çıkarma ihtimali daha yüksek, Mondeo yıllarca sorunsuz ve güvenli,konforlu bir şekilde sizi taşıyacaktır.

Ama ikisi de kullanımı rahat, ferah, konforlu otomobiller. Mondeo'nun daha tok bir etki bıraktığını söyleyebilirim.
  • Dur!!! sakın yapma...birde Focusu düşün...seni tatmin edecektir.
    quote:

Orjinalden alıntı: estebande

Marea alıyorum galiba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.