Şimdi Ara

15-16 Yaşındaki Araç Nasıl Temizlenir (Döşeme vs)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bazı sebeplerden ötürü kendi yolumu çizeceğim ailemden ayrıldım. Bütçe kısıtlı bir iki araç buldum ancak konu açma gereği duymadım zaten açılmış konular var yine de ihtiyacım olursa açarım neyse konuya gireyim.

15-16 belki de 20 yaşında bir araç alacağım solunum yolları rahatsızlığım var, burnum 4 kez kırıldı çok kolay tıkanıyor, toza alerjim var vs vs ..

baktığım araçlar mâlum eski yıllanmış araçlar o döşemeye sinen insanı resmen dışarı iten bir koku bir hava var. bazen açık havada camlar açıkken bile bunaltıyor beni o döşemenin kokusu tozu kiri pası, havayı kirletmesi vs.

bütçem belli bu yüzden bu yaşta böyle bir araç alacağım ama bu durumdan nasıl kurtulabilirim? hatta biraz paraya kıyıp 1.500 - 2.000 gibi bir paraya arabayı komple sıfırlayabilir miyim? döşemeyi vs..

ÖZETLE

yaşı 15 civarı aracın iç temizliği alerjisi ve solunum sıkıntısı olan birisi için en sağlıklı şekilde nasıl temizlenir..

DÜZELTME

Koltukların halı yıkama makinesiyle yıkanacağında hemfikir oldunuz, ben de öyle yapacağım.

muhtemelen ozon gazını da denerim detaylı bilgi edinip paylaşacağım.

Lakin plastik aksam ve kapı konsol gibi yerlerdeki döşemeleri ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 28 Mart 2014; 18:23:19 >

• halı yıkama makinası
  • Ozon gazı
  • falken34 kullanıcısına yanıt
    hocam biraz bilgi verebilir misiniz? espri değilse tabi ilk defa duydum çünkü.. makine filan lazımdır sanırım ona nerede yaptırabilirim?

cagrimakina.com
    Çağrı Makina | DEWELLI
    http://www.dewelli.com.tr/arac_tipi_ozon.html

şöyle birşey buldum hocam.. teşekkürler araştıracağım..

ama siz yaptırdınız mı tecrübeli birisiyle konuşmak tatmin edici olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lifeblood6 -- 28 Mart 2014; 0:33:18 >

• kilitlimaşa kullanıcısına yanıt
    koltukları komple söküp takarak iyice yıkayıp kurutarak hallolur sanırım?

araç içini ne yapacağım peki?
  • Hocam alerjiniz sadece toza ise temizletmek yeterli olacaktir. Sizden once kullananlar temiz kullanmissa kosla, loc vs. isinizi gorur.

Koltuklari sokun ve bir guzel cirpin. (15 yasindaki arabada koltukta airbag yok hesapliyorum) Sonra loc ile bir guzel silin. Kurutun. Sonra koslanin yalnizca kopugu ile silin. Ardindan nemli bezle ve tekrar silin. Yanik vs.yoksa sifira yakin olacaktir.

Garanti olsun derseniz bu soylediklerimi yaptiktan sonra iyi bir dosemecide gerekirse size alerji yapmayacak kumasi da yaninizda alip gidin ve koltuklara kilif diktirin.

Loc ve kosla 20 tl. kumas arti iscilik tas catlasin 200 tl. En ucuz yollusu bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lifeblood6

hocam biraz bilgi verebilir misiniz? espri değilse tabi ilk defa duydum çünkü.. makine filan lazımdır sanırım ona nerede yaptırabilirim?

cagrimakina.com
    Çağrı Makina | DEWELLI
    http://www.dewelli.com.tr/arac_tipi_ozon.html

şöyle birşey buldum hocam.. teşekkürler araştıracağım..

ama siz yaptırdınız mı tecrübeli birisiyle konuşmak tatmin edici olur

Hocam koltukları komple soktur. Halı yıkama makinasına vanish kosla koyarak komple yıka.
    Sonrasında bir oto kuaför ile anlasip aracın içine ozon gazı bastir. Ozon konusunu netten bulabilirsin.

Arabanin iç kokusu bile değişiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • koltuk yer tavan varsa kapı döşemelerini komple yeniletirsiniz, ön konsolu ve kalan plastik aksamıda profesyonel bir araç temizleme firması ile halledersiniz.

• Hocam halı yıkama makinası ile hem kendi aracımı hemde arkadaşın aracını yıkadım 2000 ve 2001 model idiler çıkan kiri bir görsen inanamazsın resmen su sim siyahtı ikisinde de hemde koltukları sökmeden de yıkaya bilirsin.hem öyle lok,vanish koslayla bezle silsen olmaz çünkü sadece yüzeyi temizlersin öyle halı yıkama vakumlu olduğu için süngerin bir kısmınıda temizler ama dersen halı yıkama makinam yok o ayrı tabiki bir tanıdığında mutlaka vardır rica et kullan.yıkadıktan sonra koltuklar pırıl pırıl oldu.
  • Hiç uğraşma ver bi oto kuaföre tertemiz yapsın çıkarsın.Kendin yaptığın ve kimyasal kullandığın yerler zaman içinde sıcak ve nemle kusma yapacaktır tozdan aranmış olsa bile lekeler daha kötü bir hal alacaktır. Kuaförün amacı da budur zaten. Tekrarlarsa al arkadaş yaptığın işe bak deme hakkın olur. Kuaförde ne bir leke kalır ne bi siyahlık. Profesyonel şirketler detaylı iç temizliği 250 TL ye yapıyor. İstanbul içindeysen 150 TL yaptırabilirim sana. Beğenmediğin yeri tekrar sildir hiç bi sıkıntı yok.
  • oto kuaför tertemiz yapmaz.kuaförler sadece yüzeysel temizler detaya girmez hemen ahtapotla kuruttukları için de kusma olmaz.3 sene önce 93 model aracımın koltuklarını,taban halısını,kapı döşemelerini söktüm balkona getirdim orada hortumla güzelce yıkadım makine ile suyunu çektim bu işlemi 3-4 defa tekrarladım 2 güne kurudu araca binenler temizliğine şaşırıyordu.toz kokusu yerini mis gibi temizlik kokusuna bırakmıştı.bu yazda aynı işlemi 2000 model aracım için yapacağım.tavanı ve plastikleri de kuzenin dükkanda tornador ile temizleyeceğim.
  • arkadaşlar cevaplar için teşekkürler koltuklar konusunda halı yıkamada herkes hem fikir olmuş araca ozon gazı basmakta kafama yattı.. eğer ki zararı yoksa ve uygunsa onunda makinesini alıp sürekli kullanabilirim.

şimdi kafamı kurcalayan nokta tavan kapı döşemesi ve plastik aksamın nasıl temizleneceği? yardımlarınız için teşekkürler..
  • Tavana bulaşma sarkar. Döşemeciye eskisine söktür yenisini yaptır. 94 astra F kasaya 250 tl ye komple tavan döşemesi yaptırmıştı babam.

• Hocam butce ne kadar?

• İşinize yarayabilirler denemedim ama.

Bu arada TV'de su buharı ile temizlenebilir diye reklam yapıyorlar bir bakın isterseniz.

BU arada alır almaz klima filtresi vs değiştirin.

Mümkünse kalorifer sistemini temizletin.

Bu arada araç dezenfekte eden yerler var oraya da uğrayabilirsiniz her şeyi bitirince.

• Size bir tane karcher puzzi lazım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.