Şimdi Ara

150 mt acık alanda ceker mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaslar 2 ev arasında acık alanda 150 mt kadar mesafede bu WIRELESS USB ADAPTER ler kablosuz modeme baglanmamı saglarmı bildigim kadarı ile bunların uzatma kabloları var ancak kısa galiba bunu uzatmanın yolunu bulup catıya cıkarsam nasıl olur bilgi almam lazim ona gore baglantı alacagız yardımlarınızı bekliyorum

• Kullandığı usb adaptöre ve çevre şartlarına bağlı çekip çekmeyeceği. Bence birinden ödünç usb adaptör bul dene çekerse al. Ya da pci kartlar var anteni kablolu olan onlarla deneyebilirsin usb adaptörden iyi çekecektir.
  • pci kartın uzatma kablosu yoksa kesinlikle alma..!! bende uzatma kablolu ve ucundna 2 dbi anten olan var ama usb den iyi çektiğini sanmıyorum .. uzatma kablosu dbi kaybına yol açıyormuş.. ama usb lerde kayıp söz konusu değil en azından bir kaç metre için kayıp yokmuş.. bence usb daha mantıklı ama yinede sen bilirsin.. edimax 7318usg var.. değiştirebilir anteni var kendi anteni bile yeterli bence çünkü 4dbi .. hepsi burada da 37 ytl sanırım..

bir ara okumuştum ama hatırmda değil şu an .. kaliteli usb uzatma kabloları ile çatıya çıkarma şansın olabilir.. ama pci kartta böyle bir imkanın kesinlikle olmaz.. çünkü pci kartta kablo uzattığın zaman kayıp çok fazla.. orjinal uzatma kablosu ile gelen pci kartlarda 1 metreye yakın kablo var .. onda bile kayıp söz konusu...

internette araştırırsan bilgilere ulaşabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casual -- 22 Ocak 2009; 8:52:43 >
  • 150 mt de antenler direk birbirini görürse sorun olmaz diye tahmin ediyorum ancak evin içinden zorlayabilir usb stick şeklinde dahili anteni kuvvetli olanlardan almanızı tavsiye ederim yada harici anten takılanlardan alıp 10 dbi lik bir anten alıp 3-5 mt usb kablo ile stickleri birbirine gösterebilirseniz sorunsuz kullanırsınz
    kolay gelsin
  • yanlis bilglendirme yapmayalim 150 metrede eger etrafta hicbir yayin yoksa(radio dalgasi, cep telefonlari baz istasyonu, cesitli telsiz frekanslari vb gibi) ceker. bu sartlar altinda bir ciftlikte ya da medenyetten uzak bi yerde yasiyor olmaniz gerekmektedir
    ama sizin sartlarinizda cekmez antenler birbirini gorsede gormesede
    belki algilar ama kesinlikle cekmez
    bu yuzden masrafa girip usb wireless adptor almamanizi tavsiye ederim
  • DOSTUM EĞER 150MT DE BİNALAR BİRBİRİNİ GÖRÜYORSA OK AMA GÖRÜŞ YOK İSE ARADA BİNA VAR İSE HER 2 ÇATIYA AP BAĞLAMAN GEREK HER 2 SİNEDE ANTEN VE ÇATIYA BAĞLANTI YAOMAN İÇİN ELEKTRİK VE KABLO TESİSATI ÇEKMEN GEREK EĞER HER 2 BİNA ARASINDA ARADA ENGEL YOK İSE SORUN ÇIKACAĞINI SANMIYORUM KALİTELİ BİR CİHAZ İLE ARKADAŞLARINDE DEDİĞİ GİBİ USB ANTENİ DEŞEBİLEN BİR CİHAZ ALMANI ÖNERİRİM PENCERE ÖNÜNE KADAR UZATABİLMEN İÇİN OK
  • Neti beraber kullandığım arkadaşımla benim evin uzaklığı kuş uçuşu 260 metre iki adet D-Link AP 2100 ve cnet 8 db omnidirectional anten ile çatıdan çatıya bağlantı kullanıyoruz eğer masraf yapabiliyorsanız kesin yöntemdir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5 volt kac metre gider kablo ile
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • verdiginiz bilgiler için cok tesekkur ederim arkadaslar evet 150 mt mesafe arasında bina falan yok açık alan evler birbirinin goruyor ama tabiki radyo ve baz istasyonu var ben bunları hiç dusunmemistim
  • arkasdlar bn binada oturuyorm yan komsumuzdan internet cekelım dedık kabloyu gecırecek yer bulamadık usb alsam cekermı acaba bı yardımcı olurmusunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.