Şimdi Ara

16 Günlük İngiltere Maceram/Gidecek Olanlara Öneriler/Fotoğraflar Eklendi !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
209
Cevap
23
Favori
26.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, belki bazılarınız hatırlar geçen sene yazın ortasında 15 günlüğüne İngiltere'ye gitmiştim hatta bazı elemanlar açtığım konuyu sabote edip silinmesine sebep olmuşlardı.Bu konuda gidecek olan arkadaşlara yardımcı olmaya çalışacağım, aynı zamanda sizlere gezdiğim, gördüğüm yerleri aktarmak istiyorum.
    Karışıklık olmaması için şimdilik 8 kısıma ayırdım, bunlar :

1.Kısım/Öğrenci olarak gidildiğinde kalınacak şehirler.
    2.Kısım/Gezilmesi gereken şehirler, yerler.
    3.Kısım/Ucuza ne yenir, ne içilir.
    4.Kısım/Hayat koşulları, İngiliz insanı.
    5.Kısım/Gece hayatı.
    6.Kısım/Fotoğraflar.
    7.Kısım/Dikkat edilmesi gereken hususlar.
    8.Kısım/Maliyet.

1.Kısım/Öğrenci olarak gidildiğinde kalınacak şehirler
    İngiltere'nin yabancı öğrenci nüfusu en fazla olan 2 şehri vardır, biri Bournemouth diğeri ise Brighton.Ben Bournemouth'da kaldım, tam bir öğrenci şehri ve yerli nüfusun büyük bir kısmı geçimini öğrenciler üzerinden sağlıyor.Bournemouth bir sahil şehri ve Londra'ya 170 km uzaklıkta.Yeşil bir şehir, ne tarafa bakarsanız bakın illaki yeşili göreceksiniz.
    Bournemouth
    Harita üzerinde gösterecek olursak
    Bournemouth'a yaklaşık 15-20 dakika uzaklıkta iki güzel kasaba var, Poole ve Christchurch.Gidilirse kesinlikle görülmesi gereken bu yerler hakkında söylenecek fazla birşey yok, müstakil evleri ve tarihi yapılarıyla kesinlikle görülmeyi hak ediyorlar.
    Poole (kendi çekimim)

Christchurch (kendi çekimlerim)
    Ek olarak, bu iki şehir dışında İngiltere'nin hemen her şehrinde dil okulu var fakat gerek ucuz olması gerekse öğrencilere kolaylık sağlamalarından dolayı Bournemouth ve Brighton tercih edilmeli deniyor.

2.Kısım/Gezilmesi gereken şehirler, yerler.
    16 gün boyunca 3 şehir gezdim, bunlar :
    Manchester, Londra, Bournemouth.Bunların dışında gezilip görülmesi gereken pek çok şehir var fakat zamanım yetmedi, bu kısımda gezdiğim yerler hakkında mümkün olduğunca bilgi vermeye çalışacağım
    Bournemouth'u es geçiyorum, bir önceki kısımda yeteri kadar bilgi vermiştim, eklemek istediğim tek şey sahilinin fotoğraftaki kadar güzel olmadığı.Egeli olduğum için mayomu giymeye tenezzül bile etmedim, istanbul boğazı bile daha temizdir.
    Londra

İngiltere'nin başkenti olan Londra, dünyaca ünlü yapılarıyla, 143 adet kraliyet park ve bahçeleriyle, yan yana iki tane bugatti veyron görebileceğiniz lüks caddeleriyle, her yerde görebileceğiniz kraliyet muhafızlarıyla, iki katlı kırmızı otobüsleriyle ve tabiki ünlü metrosuyla büyüleyici bir şehir.Kaldığım süre boyunca Londra'da 3 defa bulundum ve maalesef göremediğim yerler kaldı, bunlar : Tower Bridge ve Windsor Castle.Bu ikisi dışında hemen her yeri gezdim diyebilirim, London Eye, Big Ben, Parlamento Binası, Oxford St, Abbey Road Chinatown, Buckhingam Palace, Stables Market, Horse Guards, Trafalgar, Hyde Park ve adını hatırlayamadıklarım.Şehrin merkezinde 30 pound karşılığında size şehri gezdiren tur firmaları var, 2 katlı otobüslere atlayıp tüm şehri geziyorsunuz ve bu otobüsler belirli noktalarda mola veriyor yani sürekli otobüsün içinde olmuyorsunuz.Bir diğer yol ise ayaklarınıza güveniyorsanız tabanvay :) İlk gidişimizde 3 arkadaş bu yolu tercih etmiştik, pişman olduk paranıza kıyın, pişman olmayın.Ufak bir bilgi vereyim, İngilterede Burger King, Mc Donalds'dan daha pahalı, asla BK'yı tercih etmeyin, ayrıca Londra'da sadece benim gördüğüm 30'dan fazla Mc Donalds var, genelde içeride 60-70 kişilik sıra oluyor, asla sırayı yarıp öne geçmeyin, İngilizler bu konuda çok kuralcılar ve haklarını yedirmiyorlar.Londra'ya gidecekseniz öncelikle bir harita edinin, haritanız yoksa sora sora bağdat bulunur her bulduğunuz polise sorabilirsiniz.Türk polisiyle karıştırmayın, İngiliz polisleri çok cana yakın ve sıcakkanlılar, bir o kadar da saygılılar.Başıma gelen bir olayı anlatayım, fotoğraf çekmeye çalışıyorum, binayı kadraja alayım diyerekten yavaş yavaş geri adım atıyorum arkamda polis varmış meğersem, adamın ayağına bastım, polisin tepkisi "sorry sir" oldu.Onlar size karşı çok nazik olacaklar, siz de aynı şekilde karşılık verin.Kaldığımız yerden devam edelim, Londra'ya ayak bastığınız anda (büyük ihtimal tren ile gideceksiniz) sizi görkemli London Eye karşılayacak, onun Londra'nın muhteşemliklerinden yalnızca biri olduğunu bilin ve heyecanınızı diğerlerine de saklayın Merkeze gitmeye çalışın ve açsanız Mc Donalds'a uğrayıp atıştırmalık alın, restorantlar genelde çok pahalı oluyor, bir öğününüzü fast food dükkanlarında 3-4 pounda getirebilirsiniz.Şehrin turist kaynayan kısmında pek çok hediyelik eşya dükkanı var ve bu dükkanların hemen hepsinde fiyatlar ve satılan mallar aynı, tavsiye etmiyorum çünkü ürünlerin kalitesi çok düşük, onun yerine London Eye'a binebilirsiniz (25 pound olması gerekiyor) Tüm bunlara ek olarak eğer Londra'da o gün konaklayacaksanız kesinlikle British Museum'u es geçmeyin, çok büyük ve tüm galerileri gezmek saatler alıyor, zamanınız kısıtlıysa uğranacak bir yer değil.
    Öğlen 11:30'da buckhingam sarayında muhafızların nöbet değişimi oluyor, kaçırmayın derim.

Sabah erkenden gezinize başladıysanız 12:00 gibi parlamento binası, big ben, london eye ve buckhingam sarayını görmüş olacaksınız, buradan sonra rotanız oxford street olsun, oradan da metroya atlayıp Tower Bridge'e gidin (günlük metro bileti 7 pound) Maalesef windsor kalesi hakkında bilgi veremiyorum çünkü gidip göremedim.
    Londra'da Dikkat Edilmesi/Yapılması Gereken Şeyler
    *Westminster köprüsünde orta yaşlı, çingene kılıklı ablalar saçma sapan şeyler satmaya çalışacaktır, almayın.
    *Cüzdanınıza ve çantanıza her an sahip çıkın.
    *Temmuzun ortası dahi olsa İngiltere yağış alan bir memlekettir, hava durumuna aldanmayın
    *Akşam 18:00'dan sonra westminster köprüsü ve civarında soslu fıstık satılıyor alın ve yiyin, muhteşem bir tat
    *Polisler size her zaman yardımcı olacaklardır, soru sormaktan çekinmeyin.
    *25 pound çok demeyin, London Eye'a binin sonra benim gibi pişman olursunuz.
    *Karşıya geçerken her zaman sağa bakın, her yaya geçidinin önüne kocaman harflerle "Look Right" yazıyor.

Manchester

Manchester'a ukraynalı bir arkadaşımla gitmiştim, teyzesi orada yaşıyordu ve bir gece kaldık, fotoğraflanacak yer çoktu fakat trende can sıkıntısından fazla kurcaladığım için telefonumun şarjı bitmişti, size Manchester hakkında kısa bilgi vereyim.
    quote:

İngiltere'nin Londra'dan sonraki en büyük şehri olan Manchester, ülkenin kuzeybatısında bulunmaktadır. 6 milyonu aşkın nüfusu ile Manchester üst düzeydeki sanayisi ile endüstri alanında İngiltere'nin en önde gelen bölgelerindendir. Dünyaca ünlü Manchester Üniversitesi ve şehir merkezinde toplanmış onlarca dil okulu ile her yıl binlerce öğrenci eğitim amaçlı olarak şehre gelmektedir. Manchester United futbol kulübüne de ev sahipliği yapan Manchester'da; Bilim ve Endüstri Müzesi, Manchester Sanat Galerisi, Manchester Müzesi, Manchester Town Hall, Fog Lane Park, Queens Park, alışveriş için Manchester Fashion Market ve ünlü Old Trafford Stadı gezilmesi gereken yerlerdendir.

Diyor advanceyed.com
    Kendim anlatmak isterdim fakat neredeyse hiç gezemedik, bol bol yemek yedik. Bu arada old trafford'u gördüm fakat futbolu sevmediğimden dolayı pek bir anlam ifade etmedi

3.Kısım/Ucuza ne yenir, ne içilir.
    Burada bir ayrım var, durumunuz iyiyse ve cebiniz doluysa her yer sizindir, bu kısım kısıtlı bütçeyle giden veya parasını yemek için harcamak istemeyenler için.
    Diğer şehirleri bilmiyorum fakat Bournemouth'da gıda meyve sebze haricinde ucuzdu.ASDA, Tesco ve Lidl gerçekten çok ucuz ve kaliteli ürünler sunuyor.Tesco her köşe başında olduğu için ben orayı tercih ettim, çeşit çeşit ev yapımı sandviçler, salatalar ve makarnalar var, meal deal olayı var birden fazla alınca daha ucuza geliyor, arkadaşınızla giderseniz karlı çıkarsınız.
    Olay bu :
    Lidl'da çikolata, bisküvi tarzı ürünler sudan ucuz, ASDA ise sebze meyve genele göre daha ucuz.Yerel bir manava girip 2 şeftali ve 2 elma için 6 pound ödeyebilirsiniz, meyve aşırı pahalı, ölüm kalım meselesi değilse almayın derim ayrıca meyve kadar su da pahalı, yarım litre şişe suya 1 pound ödüyorsunuz.
    Bunların dışında Mc Donalds'da da karnınızı ucuz yoldan doyurabilirsiniz fakat ne kadar sağlıklı olur bilemem.

4.Kısım/Hayat koşulları, İngiliz insanı.
    Gözlemlediğim kadarıyla İngiliz insanının keyfi gayet yerinde, havaalanında çalışan temizlikçisinden tut otobüs şoförüne kadar herkesin yüzü gülüyor ve herkes işini olması gerektiği gibi yapıyor.Sınıflar arasında ekonomik uçurum yok, dişçi bmw kullanıyorken ambulans şoförünün altında mercedes var, genelde aile arabası olarak jaguar'ı tercih ediyorlar ve Londra dışında fazla lüks araba görmedim, Londra'daki lüks arabalar da rus ve arap plakalı.İngiliz halkına gelecek olursak, söylendiğinin aksine gayet sıcak kanlılar ve yardımseverler fakat çok kuralcılar, kurallarına uyduğunuz sürece gayet iyi geçinebilirsiniz.

5.Kısım/Gece hayatı.
    Diğer şehirler hakkında bilgim yok bu yüzden Bournemouth için konuşacağım.Şehirde benim bildiğim 4 adet büyük gece kulübü var, hafta sonları tıklım tıklım dolu oluyorlar ve sabah 6'ya kadar açıklar ve işin güzel yanı geceleri, şehirde gündüz vakti göremeyeceğiniz kadar çok polis dolaşıyor.Gece, gündüz olduğunuzdan daha güvendesiniz.Gece kulüplerinin yanı sıra şehirde pek çok pub var.Akşam 6-7 gibi arkadaşınızla karşılıklı biranızı içip sohbet edebileceğiniz muhteşem mekanlar var, bazıları denize karşı bazıları da ağaçların arasında.Bira demişken, bol bol ispanyol birası için "san miguel" tercihiniz olsun, Türkiye'de böyle lezzetli bira bulamayacaksınız.

6.Kısım/Fotoğraflar.
    Londra
    Buckhingam Sarayı
    Sarayın bahçesinden
    Saraya giden yoldan
    Saray muhafızı
    Big Ben, arkada London Eye
    Westminster köprüsünden Big Ben ve parlamento binası
    London Eye
    Trafalgar meydanı

Eşcinsel festivali gibi birşey vardı, pek çok sokak trafiğe kapatılmıştı

Hyde Park

quote:

Hyde Park, Londra'daki Kraliyet Parkları'nın en büyüğüdür.
    Bitişiğindeki Kensington Bahçeleri'yle birlikte 249 hektarlık bir alanı kaplar.Bahçeler bölümünde Long Water, park bölümünde de Serpentine olarak bilinen bir gölü içine alır.Parkın Marble Arch'a yakın kuzeydoğu köşesinde ise, çok eskiden beri sokak hatiplerinin serbest konuşma yeri olarak bilinen Speakers' Corner bulunur. Dünyada bilinen en büyük parklardan biridir.

Bournemouth

Kaldığım ev
    Odam
    Okulum
    Şehir merkezi (bazı günler toplanıp kitap okuyorlar burada)
    Temizliğiyle insanı şaşırtan caddeler

Christchurch

Öylesine
    Dönüş yolunda
    ve tatil biter (Bodrum-Milas havalimanı)

Yemekler

Aile yanında kalacak arkadaşlar, her ailenin yemek planı var, muhtemelen bu tarz yemekler yiyeceksiniz.Genelde bu tip yemekler yiyorlar.

Tavuk göğsüne sarılı bacon (domuz pastırması), gayet lezzetliydi.
    Her yemeğin yanında tatlı veriyorlar.
    zencefilli ekmek, tortellini ve adını bilmediğim muhteşem salata, yediğim en güzel yemekti
    Domuz sosisine sarılı domuz pastırması, sosis berbattı.

7.Kısım/Dikkat edilmesi gereken hususlar.
    *Her zaman pasaportunuz yanınızda bulundurun.
    *Cüzdanınızda fazla para bulundurmayın, üstünüzde ihtiyacınız kadar para bulundurun.
    *Geç saatlerde ne kadar güvenli gözükse de kestirme yolları değil ana yolları tercih edin.
    *Araplardan uzak durun, çevrenizi de uzak tutun.Sevgiliniz veya bayan arkadaşlarınız varsa onları rahatsız edeceklerdir, adamların tek düşündükleri şey seks.
    *Mevsim ne olursa olsun İngiltere her zaman soğuktur, yazlık kıyafetlerle gitmeyin.
    *Gece kulüplerinde harektlerinize dikkat edin, her gördüğünüze sulanırsanız yaka paça atılabilirsiniz.
    *Her zaman nazik olun, kibar olun aksi taktirde etrafınızdaki insanlar sizi uyaracaktır.
    *Yolun karşısına geçerken sağa bakın, sola değil.
    *Uçak biletinizi erkenden alın :)

8.Kısım/Maliyet.
    Eğer daha az harçlık ile giderseniz, uçak biletinizi 2 ay önceden alırsanız ve pasaportunuz varsa maliyet düşecektir.

-585 Sterlin 2 haftalık okul (konaklama ve 2 öğün yemek dahil)
    -358 TL Pasaport harcı
    -200 TL Vize harcı
    -1015 TL Uçak bileti
    -500 Sterlin harçlık

Toplam: 4500 TL

Sorulabilecek Olası Sorular ve Cevapları

*Kaç gün kaldın ?
    -15 gece 16 gün

*Nerede kaldın ?
    -Bournemouth

*Hangi tur şirketiyle gittin
    -Tur şirketiyle gitmedim, üniversiteden tanıdığımız 2 hoca ayarladı herşeyi

*Pasaport çıkarmak ne kadara mal oldu ?
    -http://pasaport.iem.gov.tr/?page_id=1901

*Pasaport kaç haftada geliyor ?
    -1 hafta

*Vize çıkartmak kolay mı ?
    -Öğrenci iseniz kolay, bankada bir miktar paranızın olması gerekiyor o kadar

*Vize harcı ne kadar ?
    -200 tl

*Domuz eti, içki vs vs
    -Zorlama yok istemezseniz yemiyorsunuz aile zaten soruyor domuz eti yer misin diye

*Yaş kaç ?!?
    -20

*Kızlar güzel mi ?
    -Genelde evet.

*Oralar ucuz mu ?
    -Türkiyeden pahalı.

*Uçakla kaç saat ?
    -3 saat 55 dakika.

*Bardan hatun kaldırabilir miyiz ?
    -Olabilir, neden olmasın.

*Domuz eti yedin mi ?
    -Yedim, bacon yedim domuz sosisi yemeyin damak tadımıza uygun değil ama bacon güzel.

*Yurt dışına ilk çıkışın mıydı ?
    -Evet.

*Müslümanlardan nefret ediyorlarmış, doğru mu ?
    -Nefret etmiyorlar ama sevdiklerini söyleyemem.

*Bastık parayı, o kadar yol geldik, elimiz boş ayrılmayalım ?!
    -18 üstü değilseniz hiç umutlanmayın, 18 yaş altı öğrenciler akşam 11'de evlerinde olmak zorunda ayrıca eve arkadaş alamazsınız (anladınız siz onu)

*İngilizcem çat çut, tarzanca iş görür mü ?
    -Hayır, paranıza yazık olur.

*2 hafta kalmak yeterli mi ?
    -Hayır, en az 1 ay diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karn1 Bahar -- 21 Mart 2012; 23:33:12 >

• manchester nasıldı , çektiğiniz resimlerini bekliyoruz
  • Ben de Oxford 'da bir dil okulunda bulunmuştum. Sorunuz varsa cevaplayabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devamını bekliyoruz
  • Takipdeyim

Edit: Hocam zaten hevesliydim yurtdışına gitmeye daha da heveslendirdin ellerine sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empennage -- 17 Mart 2012; 0:17:01 >
  • takip
  • Daha çok fotoğraf koyabilir misin dostum?Bu arada takipteyiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Londra'dan ss bekliyoruz
  • Arkadaşlar maalesef manchesterdayken telefonumun şarjı bitmişti, londra sslerini son kısımda yayınlayacağım, onun dışında tüm kısımlar bitsin, rahat nefes alayım ondan sonra tek tek sorularınızı cevaplayacağım
  • 2. kısım bitti, 1 saate 3. kısım geliyor
  • Güzell devamını beklıyorm
  • Tamamdır arkadaşlar, sorularınızı bekliyorum
  • Gitmeyi o kadar çok istiyorum ki.Ancak içkim,sigaram yok.Her yerde de domuz eti olması beni korkutuyor.Çok kararsızım,belki müslüman bir ülkeye gitsem daha iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Willy Willie

Gitmeyi o kadar çok istiyorum ki.Ancak içkim,sigaram yok.Her yerde de domuz eti olması beni korkutuyor.Çok kararsızım,belki müslüman bir ülkeye gitsem daha iyi olur.

Zorla domuz eti yedirip içki içirmiyorlar ki
  • mesajım bulunsun
  • Avrupa avrupa yok böyle bişey ya. Hocam gerçekten samimi olmanızı istiyorum allah aşkına İngilterede gördüğünüz insanlar, yerler, toplum hayatı, şehrin yapısı, kültürü vs. herşeyi ile Türkiyeyle karşılaştırırsanız hangi ülke daha iyi ? Samimi olmanızı istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 16 Mart 2012; 23:27:00 >
  • takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

Avrupa avrupa yok böyle bişey ya. Hocam gerçekten samimi olmanızı istiyorum allah aşkına İngilterede gördüğünüz insanlar, yerler, toplum hayatı, şehrin yapısı, kültürü vs. herşeyi ile Türkiyeyle karşılaştırırsanız hangi ülke daha iyi ? Samimi olmanızı istiyorum

Bunlar göreceli arkadaşım, bana göre İngiltere ağır basıyor fakat başkasına göre Türkiye ağır basar.Yaşam tarzıyla alakalı
  • diğer üyelik ne oldu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.