Şimdi Ara

17 AY SONRA GELEN FSM KÖPRÜ GEÇİŞ CEZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 Ocak 2017 tarihinde şirket aracımız Renault Master 13M küp (ikinci sınıf) FSM köprüsünden geçtiği için ceza geldi yeni. Ceza tutarı 800TL. Cezada yazana göre UKOME ihlal 6001 s K. 30 Md. ikinci fıkrası diye geçiyor cezai sebep.

Araç ikinci sınıf olduğu için FSM'den geçmemesi gerekiyormuş. Bizim şoför ise köprü girişindeki polislere de sormuş ve geçebilirsin demişler dediğine göre. Tabi ceza geldikten sonra kim ne derse desin. Cezayı polis değil biz ödemek zorunda kalıyoruz.

Şimdi asıl sormak istediğim mali yıl içinde gelmeyen bu cezanın iptal edilip edilemeyeceği. 2017 ocak ayındaki olay için 2018 10. ayda ceza tutanağı gelmesi çok saçma değil mi. Aracı bu yaz sattık üstelik, sonrasında böyle bir ceza geldi.

Bilgili arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.

6001 Madde 30;
    Geçiş ücretini ödememe ve güvenliğin ihlali
    MADDE 30-
    (1) Genel Müdürlük işletimindeki otoyollar ile erişme kontrolünün uygulandığı karayolları için belirlenen geçiş ücretlerini ödemeden geçiş yaptığı tespit edilen araç sahiplerine Genel Müdürlük tarafından, geçiş ücreti ödemeden giriş çıkış yaptığı mesafeye ait geçiş ücretinin dört katı tutarında idarî para cezası verilir.

(2) Erişme kontrolü uygulanan karayollarında kısıtlanan ve yasaklanan işler veya hareketleri yapanlar ve yaptıranlar ile koruma alanı içine giren hayvan sahiplerine Genel Müdürlükçe yetkilendirilen personel veya trafik polisi, trafik polisinin görev alanı dışında kalan yerlerde jandarma personeli tarafından beş yüz Türk Lirası idarî para cezası verilir. Bu Kanunun 18 inci maddesinin altıncı fıkrası uyarınca karayolları sınır çizgileri dâhilinde yasaklanan fiilleri işleyenler hakkında 9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümleri uygulanır. Şu kadar ki; 2872 sayılı Kanunun 20 nci maddesinin (s) bendinde belirtilen fiillerin şehirlerarası yolcu ve yük taşımacılığı yapanlar tarafından karayolları sınır çizgileri dâhilinde işlenmesi halinde uygulanacak idarî para cezası beş yüz Türk Lirasından aşağı olamaz. Karayolları sınır çizgileri dâhilinde yasaklanan fiillerin denetimi ile 2872 sayılı Kanunda öngörülen yaptırımların uygulanmasında, Genel Müdürlük 2872 sayılı Kanunun 12 nci maddesi uyarınca yetkilendirilmiş kuruluşlardan sayılır.

• yahudi aç kalınca eski borç defterlerini karıştırırmış.

Bunlarda para bittikçe geri dönük kusur ceza arıyorlar.
  • 2aks arası 3.40 altında ise 2. köprüden geçiyor kamyonetler.
    sizinki 3.40 ın üstünde kçprüden geçmiyor. hgs de 2.sınıflar 3. köprüye yönlendiriliyor.
  • Bendede aynı sıkıntı var bir yıl boyunca transporter aracımla gectım ukome ceza gondermeye başlamış 7 adet 600 tl hepside 2017 ocak ayı ne yapacağımı bilmiyorum devamı gelecek galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramazan04 R kullanıcısına yanıt
    Biz 15 gün içinde %25 indirimli 600TL olarak ödedik. 2017 ocak ayından 2018 9. ayına kadar kaç kere geçmiştir araç bilmiyorum. Hepsine ayrı ayrı ceza gelme ihtimali ile karşı karşıyayız.
  • konu ile ilgili son durum nedir 2017 nin şubat ayı için gelmiş bana da 800 tl ama en az 10 kere daha geçmişimdir nasıl bir yol izleyip iptal ettirebilirim bu cezaları ?
  • Bu haberlere dusen mevzular galiba sizinkiler,gecmis olsun. Bana da mayis ayindan hiz cezasi geldi. O gun yolun hiz limiti 80’mis,93 km ile ceza yemisim. Bugun o yolun hiz siniri 90 km :) Guler misin aglar misin :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.