Şimdi Ara

17 ocak ehliyet sinavdan kaldim(25 Ocak sınavdan geçtim-konu silinebilir) (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
643
Cevap
3
Favori
20.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sınav harçlarını normal şartlar altında 50tl olarak biliyorum ama bazı kurslar bu ücreti fazla isteyerek kalan ücreti cebe indiriyolar. geçen ehliyet sınavına girmiştim bende komisyonuna göre sana tanıdıkları şans değişiyor ne yazık ki sistem böyle bu ülkede.
  • ben kaldırıma 0 yanaştırdım diye az daha eleniyordum
  • 200 metrelik yolda üçüncü viteste mesafeyi alıp tamamdır diyen sınav komisyonuna teşekkürlerimi sunuyorum. 3 yıl önce işler rahattı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: los pollos hermanos

sınav harçlarını normal şartlar altında 50tl olarak biliyorum ama bazı kurslar bu ücreti fazla isteyerek kalan ücreti cebe indiriyolar. geçen ehliyet sınavına girmiştim bende komisyonuna göre sana tanıdıkları şans değişiyor ne yazık ki sistem böyle bu ülkede.

Hadi 50 tl diyelim, buna rağmen 2 ek ders alıyorsunuz, bunu çalıştıran hoca, harcanan benzin bunları hiç söylemiyorsunuz.
  • Mufettisin kili gelmis usta sana.. Bazilari var 500 metre surdurmeden tamam diyo sen gectin... Ya kurslar para yediriyo.. Yada fazla takmiyolar olayi.. Boylede bazi killar oluyo her deyi dogru yap en ufak hatada birakiyolar

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    Ok..umarım hak yerini bulur

• quote:

Orijinalden alıntı: Niyazi_

Babam 30 yılık şöför kullanamdığı araç yok neredeyse o bile bazen tekeri kaldırıma değdiriyor. Bu nasıl sistem ya.

saygıdeğer babanıza bu seferlik tekeri kaldırıma değdirmeden park edebilir misin derseniz değdirmeden park edebilir mi edemez mi?

bence edebilir, zaten mesele de bu
  • tekerin kaldırıma değmesini müfettiş affetmiyor maalesef benim yanımdaki gözetmenlerde 2. hakkın tanınması lazım diyorlardı baya bir sohbet ettik bizde. Bizim kurstaki bir abla çok güzel parkını da yaptı tam çıkacakken geri vites gelirken dubaya plaka dokundu resmen duba sadece titredi müfettiş gördü ve bıraktı el insaf diyoruz başka birşeyde demiyorum
  • Ben 2005 Aralık'ta aldım şöyle bir tur attık geçtim hemen. Demek ki gelişme var park ettirmek falan iyi fikir.

• quote:

Orijinalden alıntı: samilton

normal sınav ücreti 60-70 arası birşey. araştırmadan öyle yüksek ödemeler yapma kazıklıyorlar çünkü dikkatli ol.

bende kaldım bu arada, kemeri takmayı unuttum iki adım ilerledim hemen dur sağa çek dediler indirdiler. daha başlamadan bitti sınavım.

• Yıllar önce aldım ben de ehliyeti. Ne bir derse girdim, ne de direksiyon eğitimine. Hatta sınav aracının benzerini daha önce hiç kullanmamıştım. 100m bile gitmeden dön şurdan dediler. Ne park, ne geri gidiş hiç birşey yok. Arkasından motor için direksiyon sınavına girdim. Hayatımda ilk kez motoru direksiyon sınavında kullandım ve onu da geçtim. Sistem çok değişmiş, bir bakıma iyi de ama bazı durumlarda toleranslı olunması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

quote:

Orijinalden alıntı: Droogie

quote:

Orijinalden alıntı: Esercan14

Sınav saatim geldiğinde araca geçtik. Oturdum koltuk ayarı ayna ayarı ve kemeri taktım sinyali verdim sorunsuz olarak çıkışımı yaptım. Başladık gitmeye 1-2-3.vitese geldik gidiyoruz 40 a sabitledim ayağımı o ara sohbet muhabbet. Neyse sınav yolunda tümsekler falan var çoğu aday o tümseklerden yavaşlamadan 3.vitesle geçiyordu ben her tümsekten deviri düşürüp tümsekte 2.ye atıyordum bunları görünce bana sordular ne zamandır araba sürüyorsun?kullanışın gayet iyi falan, dedim '2-3 yıldır aktif olmasada kullanıyorum' belli oluyor dediler. Neyse yokuşa geldik sağ sinyalı yaktım durdum ardında beklemeden direk kalkışımı yaptım sola sinyalı verip araç hiç geriye kaçmadı boğulma falan olmadı. Ordan gittik park yerine sıramızı bekledik sıra gelince başladım geri geri gelip park etmeye. Ben yine her zaman ki yerde dubayla kelebek camı aynı hızaydayken durdum direksiyon tam sağ yapıp girmek için hoca arkadan biraz daha düz geldi dedi çaktırmadan bende geldim tamam dedi durdum. Sonra tam sag ve sol yapıp girerken teker kaldırıma vurdu o anda sınavın sonuna geldik. Haksızlık yapılgını düşünüyorum 2. hakkın tanınması lazımdı komisyonculara lafım yok ama müfettişler kesinlikle paraya bakıyor adam teker kaldırım arası boşluğu ölçüyor olmadıysa in diyor böyle saçmalık olamaz.
    Edit: 17 ocak sinavina girebilmem icin 100Tl harc parasi almislardi ama mebte harc pazari 60 tl olarak yaziyor makbuzum var sikayet etmeli miyim?
    2.sinav icinde 150 Tl isteniyor

iki sene önce aldım. ben de ilk seferde bana yanlış adres söylendiği için sınavı kaçırdım, sonra yüzsüzlük yapıp sınav için bir kere daha 100 lira istediler, gerçi senden 150 istemişler sizinkiler daha ahlaksız. yapman gereken şu,

direksiyon kursunun bağlı olduğu ilçe milli eğitim müdürlüğü'ne gidip şikayet dilekçeni gerekçeli bir şekilde yazıp (şikayetin sınavdan kalma sebebinin saçma olması değil, sınav ücreti 60 lira olmasına rağmen 100 lira almaları ve üstüne üstlük 2. sınav için ekstra para istemeleri, gerekçeni mevzuattaki 60 liraya dayandır, mevzuattaki kanun numarasını vs. yaz) sıra numaranı almak, sıra numarası almak çok ama çok önemli. ardından ilçe milli eğitim müdürü'ne durumu sözlü olarak anlatıp şikayetinden sonuç alamazsan il milli eğitim'e gideceğini söylüyorsun çünkü direksiyon kurslarının fazla para almalarının ilk sebebi ilçe milli eğitim müdürü'nün parada gözü olması. yani onu da korkutacaksın ama çok sakince. "mağdur olduk, umarım yardımcı olursunuz, olmazsanız il milli eğitim'e gideriz artık n'apalım." tarzında. daha sonra kursa gidip bu yaptıklarını sakin bir şekilde anlatıyorsun.

adamlar seni iki gün sonra arayacaklar, sınava başvurman için 20 lira eksik olmasına rağmen hiç para istemeyecekler, binbir özür dileyecekler dilekçeni geri çekmen için. bundan sonrası sana kalmış. ben çekmiştim çünkü sisteme çark sokmakla uğraşmak istemedim.

Once meb in sitesindeki bildirgenin fotokopisini alicam koyucam kurs sahibinin onune. Bildirgede su yaziyor ozellikle '60 Tlnin disinda hicbir ad altinda ucret talep edilemez'
    Ucreti karsilamarini isticem kabul etmezlerse sikayete

ben senin yerinde olsam önceden şikayetimi yapardım çünkü bu sefer resmi makamlar karşısında "bizi tehdit etti." derler, birini işini yapma konusunda uyarmak bizim toplumumuzun yapısı ahlaksız ve kokuşmuş olduğu için tehdit olarak algılanır ve resmi makamlar da onlarla parayı kırıştığı için onların tarafını tutarlar. şikayetini yaptıktan sonra şikayet ettim, bilginiz olsun demek bu yüzden çok daha akıllıca.

• parketme de mi çıkmış
    2007de aldığımda sadece dur kalk , sinyal ver dön
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

quote:

Orijinalden alıntı: Niyazi_

Babam 30 yılık şöför kullanamdığı araç yok neredeyse o bile bazen tekeri kaldırıma değdiriyor. Bu nasıl sistem ya.

saygıdeğer babanıza bu seferlik tekeri kaldırıma değdirmeden park edebilir misin derseniz değdirmeden park edebilir mi edemez mi?

bence edebilir, zaten mesele de bu

Meseleyi ben yeni çözdüm sıfır yanaşmaya çalıştığı için değdiriyormuş. Bir kriko boşluk bırakacak olsa tırla bile girer.

• quote:

Orijinalden alıntı: vivianas

quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

quote:

Orijinalden alıntı: vivianas

3. Vites nedir ? Ehliyet sınavında 2.vitesten yukari attirmazlar. En fazla 30la gidebilirsin. Senin komisyon kafayi yemis. Kendilerinin bisey bildikleri yok. Bende girdim 10dk sürdü sinavim. Zaman gecirmek için 3tur attirdilar bana. Asıl sorun şuanda emniyette yer yok... Lanet bi sistem...

4. Vites ve 75 kmh hızı gördüm sınavda, yol gayet musaitti. Güzergâha göre degisiyo demekki

İlginç oyle bisey olucagini sanmiyorum cunku milli egitim bakanligi hazirliyor bu sinavi ve belli bir hiz siniri var o da 30kmh. Kurallara uymak sartiyla veriyolar zaten ehliyeti.

yav kardeşim hız sınırı 70 olan yerde 30 la mı gidecez bilip bilmeden niye konusuyon hız sınırı var 30 kmh diye. Gittiğin yoldaki hız sınırı neyse senin hız sınırında odur ve 30 dakkada bitirmen lazım sınavı 30 la gitseydim eğer kalmıştım sınavdan ki zaten yavaş gidince komisyon üyeleri uyarıyo hızlan diye şunu solla diye vs.

• Esercan14 kullanıcısına yanıt
    Hocam büyük geçmiş olsun. Ben de aynı sınava girdim ama benim durum biraz daha karmaşık oldu.

Bizim araba şirketin özel işlerinde kullanılıyormuş. Bu nedenle sadece arka ve önde sürücü adayı yazısı olmadığından izin vermediler. Zorla izin aldılar. Tabi bu arada diğerleri çoktan başladı. Ben de fırsattan istifade görevlilerle samimiyet kurdum .

Sınava başladık sorunsuzca ve yolda kimseler yoktu. Öğretmenim 3.vitese istenmedikçe geçme demişti. Nitekim istediler de. Zaten yol boş :). Ben o arabaya sınav olacağım arabaya ikinci kez binmiştim. Dolayısıyla 3 yerine 5 e atmışım. Arabadan ses çıkmayınca anladım ve vitesi düşürdüm. Sonraları daha dikkatli davrandım.
    Adadan sola döneceğimizde soldan 3 araba geliyordu. Sinyal açık ama geçemedim. Tam tümseğe geldim yol boşaldı. Geçtim ama yerde devamlı çizgiler varmış. İkinci hatam burada oldu. Ancak geçmişim sınavdan. Öğretmenim aradı ve teşekkür etti . Kardeşim de bir kere stop ettirmiş ama onu da geçirmişler.

Senin durumunda ne yapılır bilmiyorum. Ben olsam dereyi geçene kadar... derdim. Sonuçta stajyer ehliyetinden önceki son sınav bu. Bizim öğretmen söylemişti. Mutlaka ehliyeti cebine koymaya bak bence.

• yahu ne kadar rahatsınız.. bu işin töleransı mı olur?
    yarın adam trafiğe çıkacak. elbette kemeri takmak önemli, sinyali zamanında vermek önemli, araç hakimiyeti önemli.. hee park etmek çok önemli değil bence. yani böyle santimlerle değerlendirilecek bi durum değil.. ama gerisi elbette önemli. her gün trafikte saçma sapan adamların salakça hareketlerini görüyoruz. yüzlerce kaza oluyor. geç bile kalındı yahu. bu işin töleransı olmaz. araç kullanan herkes bunu dört dörtlük yapmalı. eksiksiz. kusursuz.
    stajyerlik meselesi ne oldu bilmiyorum. ama çıkmadıysa onun da bir an önce çıkması lazım. süresi de öyle 1-2 değil 4-5 sene olması lazım.
    ayrıca öyle ehliyet aldım ömür boyu kullanırım olayı da apayrı saçma. 5 senede bir en azından direksiyon sınavına alınmalı insanlar.
    insanların canı söz konusu. ve en ağır önlemler alınmalı. yok ceza puanıymış bilmem ne bunların hepsi trafik kazalarının temel sebebi.
    çok katı olmalı kurallar.
    basit hataların dışında hata yapanların ehliyetleri alınmalı doğrudan. bir daha geri verilmemek üzere üstelik. adam alkollü yakalanıyor 2 gün sonra yine aynı..
    kırmızıda basıp geçiyor 3 kuruş ceza kesip yolluyorlar..

hayret ediyorum buradaki yorumlara. milisaniyelerin dahi önemli olduğu bir konuda "ne olacak ya biraz tölerans göstersinler" diyenlerin sayısı o kadar fazla ki.. yarın o adam gelip birimizi biçse aynı töleransı gösterecek misiniz?
    ayna ayarlamayı bilmeyene dahi ehliyet vermemeliler. bu kadar net.

direksiyon sınavları tam benim evin önünde yapılıyor bizim burada. arada bakıyorum. o adamlar gerçekten ehliyet alıyorsa ben trafiğe çıkmayayım diyor insan. kavşağa girdikten sonra sinyal veren mi dersin, son sürat gelip tam dönecekken frene abanan mı dersin her türlüsü var.

• Kendi sınavımda geçen bir olay:

Benden önceki eleman virajda traktör sollarken arabayı istop ettirdi :) Resmen kitaplık bir olaydı :) Bi de hepimizin sırası bitince sormuştu geçer miyim diye...
    kaldırım yüzünden kaldıysa arkadaşa yazık olmuş.
  • srvngrc S kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum ancak böyle bir durumda insanlarımızı yolmak için her şeyi yaparlar. Tamam bazı kurallar katı olmalı ama ufak tefek eksiklikler göz ardı edilmeli.

Sürücü adayına verilecek sürüş eğitiminden çok, ahlak dersi verilmeli bence.

• Bende 2014 kasım ayında sınava girmiştim ama sınav ücreti 50 tl ödedim .Sizin işte bi terslik oldugu kesin.Hakkınızı arayın.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.